Προς το περιεχόμενο

Erasmus

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά, ενδιαφέρομαι για εράσμους σουηδία.Κάποιος που ξερει , μηπως μπορει να μου πει αν χρειάζεται να μαθω τη γλώσσα πριν πάω εκει ? Ή δεν ειναι απαραιτητο?Γενικα για την υποτροφία διαλέγω κάποια μαθηματα και πρεπει να τα περασω οπωσδήποτε?

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
παιδιά, ενδιαφέρομαι για εράσμους σουηδία.Κάποιος που ξερει , μηπως μπορει να μου πει αν χρειάζεται να μαθω τη γλώσσα πριν πάω εκει ? Ή δεν ειναι απαραιτητο?Γενικα για την υποτροφία διαλέγω κάποια μαθηματα και πρεπει να τα περασω οπωσδήποτε?

Δε χρειαζεται, να ξερεις τη γλωσσα.

Τα μαθηματα γινονται στα Αγγλικα.

Πρεπει να περασεις: τουλαχιστον 1 μαθημα..!

(εστω ενα -δεν ειναι τρομερα δυσκολο αυτο)

Δημοσ.

Δε χρειαζεται, να ξερεις τη γλωσσα.

Τα μαθηματα γινονται στα Αγγλικα.

Πρεπει να περασεις: τουλαχιστον 1 μαθημα..!

(εστω ενα -δεν ειναι τρομερα δυσκολο αυτο)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι και πολύ μάλιστα... :D

Έψαξα το google και από δεν το βρήκα:

Μπήκα εδώ: http://erasmus.cs.unipi.gr/erasmus2/...d=28&Itemid=43

και είδα τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το ΠΑ.ΠΕΙ. για το πρόγραμμα.

Το θέμα είναι πως δεν γράφει αν είναι για όλα τα τμήματα...

Ενδιαφέρομαι για το σε ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού μπορώ να πάω για τα τμήματα Οικονομικού και Ναυτιλιακού?

Μπορώ να δηλώσω οποιαδήποτε από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια ή κάθε τμήμα έχει τα δικά του?

Thanks in advance.

Δημοσ.

Βασικά επειδή είναι κλειστά αυτή την περίοδο λόγω εορτών έλεγα μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανένας από πρωσοπική εμπειρία.

Επίσης:

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης ή στο πτυχίο τους, για να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Σ-Ε πρέπει να χρωστούν ικανό αριθμό μαθημάτων ώστε από αυτά να επιλέξουν αντίστοιχα μαθήματα για να τα παρακολουθήσουν στο Ίδρυμα υποδοχής και τέλος να τα αναγνωρίσουν. Επομένως, φοιτητές που χρωστούν ελάχιστα μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο τους δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Άμα δηλαδή θέλω να πάω στο 7ο εξάμηνο πόσα μαθήματα πρέπει να χρωστάω? :mellow:

Επειδή χρωστάω ελάχιστα μήπως να αφήσω μερικά? :blink:

Δημοσ.

Ρώτα τον υπεύθυνο σας καλύτερα. Π.χ εμένα με άφησαν και πήγα ενώ χρωστούσα πολύ λίγα.. Σίγουρα λιγότερα από τα 30 ects που θέλει ανά εξάμηνο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μιας και επανηλθε το θεμα κι εχω ανοιξει κι αλλο thread ας ρωτησω κι εδω να εχω περισσοτερες γνωμες. εγω που περασα 1 μαθημα αντι 2 που επρεπε(δηλαδη 10ECTS) θα μου ζητησουν πισω την υποτροφια? εχετε ακουσει φοιτητη να επιστρεφει υποτροφια?

απο τα 30 ects περασα τα 5 αντι τα 10.

Δημοσ.

δεν μπορούσες και εσύ να κάνεις κανα μάθημα ξένων γλωσσών για να πάρεις τα credits? Εγω όταν είχα πάει στην Ισπανία θυμάμαι κάτι Γάλλους που έκαναν Γαλλικά για τα credits :lol:

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...