Προς το περιεχόμενο

Erasmus

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχε υπ' όψιν σου επίσης πως οι Σκανδιναβικές χώρες είναι από τις ακριβότερες (αν όχι ΟΙ ακριβότερες) πανευρωπαϊκά μετά την Ισλανδία.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχε υπ' όψιν σου επίσης πως οι Σκανδιναβικές χώρες είναι από τις ακριβότερες (αν όχι ΟΙ ακριβότερες) πανευρωπαϊκά μετά την Ισλανδία.

χμ, κακό αυτό, thanks για την πληροφορία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγο αποχαιρέτησα άλλη μια φουρνιά erasmus.. Απλά θέλω να προσθέσω ότι πέρα από τον χαβαλέ την ανεμελιά τα ταξίδια κλπ το erasmus είναι και συναισθήματα.. Ειδικά στο τέλος όταν πρέπει να αποχωριστείς ανθρώπους με τους οποίους δέθηκες και αγάπησες σε λίγους μόνο μήνες.

Δημοσ.
Πριν λίγο αποχαιρέτησα άλλη μια φουρνιά erasmus.. Απλά θέλω να προσθέσω ότι πέρα από τον χαβαλέ την ανεμελιά τα ταξίδια κλπ το erasmus είναι και συναισθήματα.. Ειδικά στο τέλος όταν πρέπει να αποχωριστείς ανθρώπους με τους οποίους δέθηκες και αγάπησες σε λίγους μόνο μήνες.

:cry::cry::cry::cry::cry: μην μου λες τετοια γτ κι εμενα πλησιαζει η ωρα να αποχαιρετησω τα ερασμακια που γνωρισα. :cry: τουλαχιστον εχω το μσν τους

Δημοσ.

Το msn δε κάνει και πολλά.Ακόμη θυμάμαι ένα τσούρμο 25 άτομα στο αεροδρόμιο της Πράγας να με αποχαιρετά.

Frack....

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
εχει παει κανεις erasmus? δεχονται ολους τους φοιτητες ή υπαρχουν κριτήρια?

Νομίζω ότι έχει ξαναγραφεί αλλά θα το επαναλάβω.

Για κάθε πανεπιστημιο υποδοχής υπάρχει ένας αριθμός θέσεων Χ. Οπότε παίρνουν τους Χ καλύτερους με βάση βαθμούς, γνώση της γλώσσας του πανεπιστημίου υποδοχής και με βάση τη σειρά προτίμησης που δήλωσες το πανεπιστήμιο υποδοχής.

Οπότε μια καλή τακτική είναι να πας και να ρωτήσεις πόσες θέσεις υπάρχουν για τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και πόσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση για αυτά.

Επίσης ένα αλλο σημαντικό είναι το εξής. Έστω ότι είστε 3 φιλαράκια κ θέλετε να πάτε παρέα εράσμους στην πόλη Χ, όπου όμως υπάρχουν μόνο 2 θέσεις. Αλλά υπάρχει και μια πόλη Y στην οποία δεν θέλει να πάει κανείς (και στην οποία αν πήγαινε κάποιος θα δικαιούνταν ίση ή παραπάνω υποτροφία με την πόλη Χ). Τότε μπορείτε να ζητήσετε η υποτροφία της θέσης Y να δωθεί για την πόλη Χ.... (πρέπει να το ζητήσετε και από το γραφείο στην ελλάδα και από το πανεπιστήμιο στην πόλη Χ)

Δημοσ.

Για ένα εξάμηνο πρέπει να δηλώσεις μαθήματα αξίας 30 διδακτικών μονάδων.

Μια διπλωματική πόσες διδακτικές μονάδες πιάνει??

Δημοσ.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν αντί να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής να εκπονήσουν διπλωματική/πτυχιακή εργασία μόνο εφόσον στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος στο οποίο φοιτούν, αυτή αποτελεί το μόνο μάθημα στο συγκεκριμένο εξάμηνο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει επιπλέον να παρακολουθήσουν και ένα αριθμό μαθημάτων.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εδώ εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θέλουν και "σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο να αναφέρονται και οι λόγοι εκδήλωσης του ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα LLP/ERASMUS". Το έχει κάνει κανείς? Καμιά συμβουλή για την δομή και το περιεχόμενο?
Δημοσ.

Μολις είδα ότι στο word της αίτησης δίνει αυτο το link ως υπόδειγμα αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι.

Εσύ lucifer το είχες κάνει στο απθ σε μορφή cover letter?

Μάλλον με βάση αυτές τις οδηγίες θα το κάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...