dark_banishing Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Χμ, και αν ο φίλος Πάμπλο ήθελε να το πάει ακόμα παραπέρα, θα σου έλεγε πως μπορεί να καταλήξεις να κάνεις online chat k team deathmatch με τα φιλαράκια σου από την πατρίδα, λολ. :ρρρρρρ Ή σε τίποτα Worms. Γκουχ. χαχα Μπείτε για team fortress εσείς Λοιπόν κάποια πράγματα θα σου λείψουν σίγουρα.. Οι εμπειρίες που αποκτάς όμως αξίζουν και με το παραπάνω.
The_Judas Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Καλύτερα είναι να ρωτήσεις την γραμματεία της σχολής σου αλλά και άτομα που έχουν συμμετάσχει στο εράσμους. Υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία σε αφήνουν στο χαβαλέ και περνάς άνετα όλα τα μαθήματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Υπάρχουν και κάποια άλλα πανεπιστήμια στα οποία θα εύχεσαι να μην είχες πάει. Γι'αυτό είναι καλύτερα να ενημερωθείς για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Είμαι εράσμους και είναι τέλεια ! Νομίζω προλαβαίνεις για άνοιξη πάντως. Εμάς είναι μέχρι Σεπτέμβρη. Αν ισχύει αυτό θα χαρώ πολύ. Ξέρει κανείς τι παίζει με τις προθεσμίες για πολυτεχνείο απθ? Πάντως αν καταφέρω να πάω θέλω βόρεια ευρώπη ή σκανδιναβία.
Finn Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Καλά όποιος δε θέλει να πάει εράσμους για να μη χάσει μπουζούκια φραπέδες και μπάλα είναι τέρμα στάσιμος. Πήγα εράσμους το 2006 στο πολυτεχνείο της Πράγας.Χαλαρά οι καλύτεροι 5 μήνες της ζωής μου.Απορώ γιατί δε πήγα για 2 εξάμηνα. Για να πας τον επόμενο Σεπτέμβρη πρέπει να έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες μέχρι 30/05/09. Για να πας τον επόμενο Φλεβάρη τότε έχεις περιθώριο μέχρι 30/11/09
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Καλά όποιος δε θέλει να πάει εράσμους για να μη χάσει μπουζούκια φραπέδες και μπάλα είναι τέρμα στάσιμος. +10000000000000000000 (αν και θεσσαλονικιά) Πήγα εράσμους το 2006 στο πολυτεχνείο της Πράγας.Χαλαρά οι καλύτεροι 5 μήνες της ζωής μου.Απορώ γιατί δε πήγα για 2 εξάμηνα. Τυχερέ. 2η φορά νομίζω δεν γίνεται να πας. Για να πας τον επόμενο Σεπτέμβρη πρέπει να έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες μέχρι 30/05/09. Για να πας τον επόμενο Φλεβάρη τότε έχεις περιθώριο μέχρι 30/11/09 Όταν λες επόμενο Σεπτέμβρη εννοείς αυτό που έρχεται, του 2009? Και για Φεβρουάριο λες την επόμενη άνοιξη? Δηλαδή προλαβαίνω να κάνω αιτήσεις για να πάω τον Φεβρουάριο του 2010? (είμαι πολυτεχνείο απθ)
dark_banishing Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Προλαβαίνεις σχεδόν σίγουρα. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα. Αλλά γιατί δεν πας στο γραφείο εράσμους της σχολής σου να ρωτήσεις ; Δεύτερη φορά δεν γίνεται να πας, αλλά όπως σου έγραψα πιο πάνω, άμα πας χειμερινό εξάμηνο έχεις επιλογή να μείνεις και το εαρινό, δηλαδή 2 εξάμηνα, φαντάζομαι αυτό εννοεί ο finn. Έχεις κοιτάξει με ποια πανεπιστήμια συνεργάζεστε ;
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Προλαβαίνεις σχεδόν σίγουρα. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα. Αλλά γιατί δεν πας στο γραφείο εράσμους της σχολής σου να ρωτήσεις ; Δεύτερη φορά δεν γίνεται να πας, αλλά όπως σου έγραψα πιο πάνω, άμα πας χειμερινό εξάμηνο έχεις επιλογή να μείνεις και το εαρινό, δηλαδή 2 εξάμηνα, φαντάζομαι αυτό εννοεί ο finn. Έχεις κοιτάξει με ποια πανεπιστήμια συνεργάζεστε ; Όχι δεν έχω ρωτήσει τίποτα ακόμα, είπα να πάρω πρώτα μια γεύση απαντήσεων κι απο δω, θα ρωτήσω αυτή την εβδομάδα. Μακάρι να προλαβαίνω πάντως αλλιώς πάει έναν χρόνο μετα. Για 2 εξάμηνα δεν ενδιαφέρομαι, πρέπει να βγάλω και την σχολή κάποτε οπότε του χρόνου την άνοιξη είναι το ιδανικό για μένα.
dark_banishing Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Ένα σημαντικό θέμα επειδή θες να πας βόρεια είναι ότι ξεκινάει πολύ πιο νωρίς το εξάμηνο τους με αποτέλεσμα να πρέπει να φύγεις από Ελλάδα πριν την εξεταστική σου..
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Ένα σημαντικό θέμα επειδή θες να πας βόρεια είναι ότι ξεκινάει πολύ πιο νωρίς το εξάμηνο τους με αποτέλεσμα να πρέπει να φύγεις από Ελλάδα πριν την εξεταστική σου.. Τι??? Τρομερό αυτο. Ικανό να μου αλλάξει προορισμό σίγουρα. Αμα είναι να χάσω εξεταστική δεν πάω σιγουρα βορεια.
Finn Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δεύτερη φορά δεν γίνεται να πας, αλλά όπως σου έγραψα πιο πάνω, άμα πας χειμερινό εξάμηνο έχεις επιλογή να μείνεις και το εαρινό, δηλαδή 2 εξάμηνα, φαντάζομαι αυτό εννοεί ο finn. Αυρό ακριβώς εννοώ.Εκ των υστέρων είδα ότι μπορούσα να μείνω 2 συνεχόμενα εξάμηνα.Αφού σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό για να ξαναπάω erasmus
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Η κοπέλα ρώτησε κάτι συγκεκριμένο omnislash. Η άποψή σου είναι αχρείαστη και αδιάφορη στο παρόν thread.
katerina_a_86 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μια ακόμη απορία προς αυτούς που πήγανε : Οικονομικά πως είναι η φάση? Πόσα λεφτά θα μου φύγουν?
Finn Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μια ακόμη απορία προς αυτούς που πήγανε : Οικονομικά πως είναι η φάση? Πόσα λεφτά θα μου φύγουν? Είχα πάρει απ το ΙΚΥ υποτροφία ύψους 1500 ευρώ(5χ300).Αυτό αλλάζει από χώρα σε χώρα.Πάντως αυτά τα 1500 μου ήταν υπεραρκετά για ζωάρα στην Πράγα και ταξίδια στις γύρω χώρες.
dark_banishing Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μια ακόμη απορία προς αυτούς που πήγανε : Οικονομικά πως είναι η φάση? Πόσα λεφτά θα μου φύγουν? Εξαρτάται την χώρα που θα πας και το πόσα λεφτά δίνει η σχολή σου. Από το τι έξοδα κάνεις γενικά, ταξίδια κλπ.. Βασικό ρόλο παίζει σε τι τιμή θα βρεις σπίτι.. Π.χ Για Ολλανδία μας έδιναν 400 ευρώ το μήνα που δεν φτάνουν ούτε για το σπίτι καλά καλά, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο Άμστερνταμ. Ενώ με 300 ευρώ στην πράγα ο finn λέει ότι την έβγαζε μια χαρά.. Θα έλεγα ότι γενικά τα λεφτά που δίνουν για το εράσμους είναι λίγα σε σχέση με τα συνολικά έξοδα στις περισσότερες χώρες. Γενικώς ετοιμάσου να ξοδέψεις αρκετά. Πάντως σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, επειδή έχω κάνει σύγκριση παίρνουμε τα περισσότερα.
freedubus Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Η διαμονή είναι το βασικότερο στον προυπολογισμό, με την έννοια οτι είναι το μοναδικό σίγουρο πάγιο έξοδο, όλα τα άλλα ποικίλουν και τα κανονίζεις στην πορεία. Στην Κρακοβία έδινα 550 zloty/μήνα (=~ 130 ευρώ), όλα πληρωμένα (και λογαριασμοί) για ένα άνετο δωμάτιο σε τεράστιο παλιό αλλά ανακαινισμένο διαμέρισμα (με άλλα 5 άτομα), φούλ επιπλωμένο, με δική μου είσοδο και παράθυρο στο δωμάτιο, 2 μπάνια (ξεχωριστά ντουζιέρες με λεκάνες-σημαντικό), κουζίνα, σαλόνι, 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και το πανεπιστήμιο αλλά με στάση μπροστά που πέρναγαν 10 λεοφωρεία προς παντού. Εξευτελιστικές τιμές σε όλα, τη στιγμή που το ΕΚΠΑ μου έδινε 200 ευρώ/μήνα, δηλ. μου μένανε και ρέστα 70 ευρώ για εισιτήρια, για να τρώω και για να πίνω στην υγειά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.