Προς το περιεχόμενο

Erasmus

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά υπάρχει και μια εναλλακτική πρόταση, κάτι σαν σφηνάκι Εράσμους, που λέγεται BEST Thessaloniki.

Νομίζω αφορά μόνο σχολές Πολυτεχνείου.

Από 2-3 γνωστούς που πήγαν, άκουσα τα καλύτερα.

Διαρκεί μία ή δύο βδομάδες και προφανώς είναι σαν ταξιδάκι και όχι μακράς διαμονής όπως το Εράσμους. Τα πρωινά έχει κάποια χαλαρά σεμινάρια και μετά αναψυχή.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν εισαι υποχρωμενη να πας erasmus μεσω της σχολης σου, επικοινωνεις απευθειας με το πανεπιστημιο που σε ενδιαφερει και αν εχουν θεσεις ελευθερες σε περνουν, (freemover).

Δημοσ.
με ξερατά στις κοινές τουαλέτες, δε νομίζω.

Και δεν βρίσκω το λόγο το να ξενιτευτώ 6 μήνες σε μια χώρα όπως η Δανία, χωρίς μπάλα, χωρίς μπουζούκια, χωρίς φίλους χωρίς ανέσεις του σπιτιού μόνο και μόνο για να μου κάτσει κάποια μεθυσμένη Δανή. Χιλιες φορές το ολιγοήμερο ταξίδι, με άτομα που ξέρω

ποια ξερατα και κοινες τουαλετες; σε κοινοβιο ζουν οι ερασμιτες; ξερω τουλαχιστον 15 ερασμιτισες κοπελες καμια δεν εζησε κατι τετοιο. σε διαμερισματακια μενουν ολες η μονες τους η με φιλη τους. φτωχομπινες αμα πληρωνεις 650 ευρω νοικι; (αυτη τωρα ειναι περιπτωσαρα βεβαια αλλα οι γονεις της κοπελας ηθελαν καλο σπιτι διπλα στην ΕU) ξερατα και κοινες τουαλετες δεν εχω ακουσει ποτε αντε να μενεις με αλλα 2 ατομα φιλους σου. οσο για τις "ελληνικες ανεσεις" :lol::lol::lol::lol::lol: και μπουζουκια εχει στο εξωτερικο και μπαλα στα ελληνικα και ελληνες γιατρους και ελληνικα σουπερμαρκετ και οτι θες. το θεμα ειναι πας στο εξωτερικο για να ζησεις 6 μηνες οπως ζεις στην ελλαδα η για να ζησεις την χωρα.

Δημοσ.
δεν εισαι υποχρωμενη να πας erasmus μεσω της σχολης σου, επικοινωνεις απευθειας με το πανεπιστημιο που σε ενδιαφερει και αν εχουν θεσεις ελευθερες σε περνουν, (freemover).

Νομίζω όμως οτι έτσι δε γίνεται αντιστοίχιση μαθημάτων.

Δημοσ.
Δεν ξέρω κατά πόσο το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά υπάρχει και μια εναλλακτική πρόταση, κάτι σαν σφηνάκι Εράσμους, που λέγεται BEST Thessaloniki.

Νομίζω αφορά μόνο σχολές Πολυτεχνείου.

Από 2-3 γνωστούς που πήγαν, άκουσα τα καλύτερα.

Διαρκεί μία ή δύο βδομάδες και προφανώς είναι σαν ταξιδάκι και όχι μακράς διαμονής όπως το Εράσμους. Τα πρωινά έχει κάποια χαλαρά σεμινάρια και μετά αναψυχή.

oh yes το BEST ειναι μονο για πολυτεχνειο αλλα δεν ξερω τι παιζει ακριβως, απ οτι εχω καταλαβει παντως ειναι χαλαρη φαση απο μια ενημερωτικη séance που μας εκαναν.

Δημοσ.
Νομίζω όμως οτι έτσι δε γίνεται αντιστοίχιση μαθημάτων.

Αν πας ως Individual guest student (έτσι το λεν' εδώ στο κέμπενχαουν) το μόνο βέβαιο είναι πως προσμετρώνται τα ects points στα ολικά.

Πάντως για έναν εξωστρεφή άνθρωπο δε θα πρότεινα σκανδιναβία.

Δημοσ.

Ναι, αλλά είναι διακοσμητικής ομορφιάς, αν με πιάνεις.

Χρηστικά, προτιμώ το ψυγείο μου, αυτό τουλάχιστον κουνιέται και λίγο.

Άσε που τα πάρτυ είναι καλά για αρχή, το κόνσεπτ "πιάνω κώλο, πηδιόμαστε στο πάνω δωμάτιο και μετά πίνω μέχρι να ξεράσω" (σε όποια σειρά θες) είναι ωραίο και απλουστευτικό, αλλά μετά από λίγο βρίσκεις μεγαλύτερη πρόκληση στην παλαμοσφαίριση.

Δημοσ.

Είμαι εράσμους και είναι τέλεια !

Πρώτον, ψήσε και κανένα δυο φίλες σου να πάτε όλοι μαζί. Είναι κάπως περίεργο να τους αφήνεις όλους πίσω. Είναι καλύτερο να πας προς το τέλος των σπουδών σου γιατί ο πολύς χαβαλές θα σε πάει πίσω.. Μια καλή ιδέα είναι άμα σκέφτεσαι και για μάστερ στο εξωτερικό να πας σε ένα από τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν για να δεις τι παίζει.. Για τα μαθήματα πως θα στα αναγνωρίσουν κτλ είναι ανάλογα το πανεπιστήμιο. Νομίζω προλαβαίνεις για άνοιξη πάντως. Εμάς είναι μέχρι Σεπτέμβρη. Ένα κακό άμα πας άνοιξη είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις παράταση να κάτσεις και άλλο.. Ενώ τον χειμώνα μπορείς να πας για 4 μήνες και μετά άμα σ αρέσει κάθεσαι και το εαρινό εξάμηνο.

Τώρα αυτό που λέει ο lucifer για την Σκανδιναβία είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι άμα διαλέξεις πόλη με πολλούς international students, τότε η πόλη ζωντανεύει μια χαρά ! Πάντως από τις εδώ πάνω χώρες ψηφίζω Σουηδία by far !

Δημοσ.

οπως και το οτι θα ζησεις την χωρα που θα πας ειναι παλι μιση αληθεια, συνηθως οι ερασμους κανουν μονο παρεα μεταξυ τους, σπανιο να βγαινεις με παρεες ντοπιων.

Δημοσ.
οπως και το οτι θα ζησεις την χωρα που θα πας ειναι παλι μιση αληθεια, συνηθως οι ερασμους κανουν μονο παρεα μεταξυ τους, σπανιο να βγαινεις με παρεες ντοπιων.

:shock::shock::shock: δλδ ειμαι η εξαιρεση της εξαιρεσης ω εξαιρεση;;;; εγω φταιω ρε που τους εδειξα τα ψαγμενα μερη

Δημοσ.
Είμαι εράσμους και είναι τέλεια !

!

Χμ, και αν ο φίλος Πάμπλο ήθελε να το πάει ακόμα παραπέρα, θα σου έλεγε πως μπορεί να καταλήξεις να κάνεις online chat k team deathmatch με τα φιλαράκια σου από την πατρίδα, λολ.

:ρρρρρρ

Δημοσ.
Χμ, και αν ο φίλος Πάμπλο ήθελε να το πάει ακόμα παραπέρα, θα σου έλεγε πως μπορεί να καταλήξεις να κάνεις online chat k team deathmatch με τα φιλαράκια σου από την πατρίδα, λολ.

:ρρρρρρ

Ή σε τίποτα Worms. Γκουχ.

Δημοσ.

'Οσοι έχουν πρόβλημα αλκοολισμού καλύτερα να αποφύγουν την Πολωνία, και γενικά τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...