Προς το περιεχόμενο

Erasmus

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θέλω να πάω erasmus του χρόνου την άνοιξη πότε πρέπει να κάνω τις αιτήσεις?

Μήπως το έχασα ήδη το τρένο? Ξέρει κανείς?

Επίσης αν κάποιος πήγε μπορεί να μας περιγράψει περίπου τι διαδικασίες χρειάζονται και πόσο δύσκολο είναι και επισης να μας πει κατά πόσο αξίζει η εμπειρία??

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μα δεν ειναι ποιο ευκολο να ρωτησεις στο γραφειο erasmus η στην φοιτητικη μεριμνα της σχολης σου?

Είναι, αλλά δεν χάνω αν ακούσω καμιά γνώμη και από κάποιον που πήγε ΚΑΙ για το πόσο τρέξιμο θέλει ΚΑΙ για την εμπειρία ΚΑΙ για το αν πέρασε το deadline οπότε να μην ρωτάω άδικα.

Οπότε περιμένω απαντήσεις...

Δημοσ.

Αν είσαι μπίχλας πας, αν όχι δεν πας. Προτιμώ να πάω εξωτερικό για sightseeing, αλλά να ξέρω πως θα μοιράζομαι το δωμάτιο με θηλυκό που ξέρω και όχι με 5-6 άλλους άγνωστους

Δημοσ.

Στο ΑΠΘ απ'οτι ξέρω η προθεσμια υποβολής αιτήσεων έχει περάσει. Νομιζω ήταν μέχρι λίγο πριν το πάσχα. Δεν έχω πάει για να σου πω περισσότερες πληροφορίες, αλλα από αυτά που ακούω πρέπει να είναι πολύ καλή εμπειρία. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες καλύτερα να ρωτήσεις στη γραμματεία της σχολης σου.

Δημοσ.
οι "φτωχομπινεδες" περνανε καλυτερα

με ξερατά στις κοινές τουαλέτες, δε νομίζω.

Και δεν βρίσκω το λόγο το να ξενιτευτώ 6 μήνες σε μια χώρα όπως η Δανία, χωρίς μπάλα, χωρίς μπουζούκια, χωρίς φίλους χωρίς ανέσεις του σπιτιού μόνο και μόνο για να μου κάτσει κάποια μεθυσμένη Δανή. Χιλιες φορές το ολιγοήμερο ταξίδι, με άτομα που ξέρω

Δημοσ.

Λοιπόν απ' όσο ξέρω οι προθεσμίες για του χρόνου έχουν περάσει, πρέπει να δηλώνεις ένα χρόνο πριν τα χαρτιά σου είτε για χειμερινό είτε για εαρινό εξάμηνο.

Σαν εμπειρία δεν ξέρω τι λέει δεν έχω πάει και μάλλον τώρα πια δεν προλαβαίνω αλλά δεν έχω ακούσει κανένα να μετανοιώνει που πήγε, αντιθέτως όλοι λένε ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα ήθελαν να πάνε ή μετανοιώνουν που όταν τους δώθηκε η ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Για το τρέξιμο θέλει να ψάξεις να βρεις πανεπιστήμια και μαθήματα στο εξωτερικό που να μπορείς να τα αντιστοιχήσεις με του πανεπιστημίου σου και να τα περάσεις. Αν δεν περάσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων είσαι υποχρεωμένη να επιστρέψεις την επιδότηση που σου δίνουν. Κάτι παίζει και με τα credits για τον αριθμό των μαθημάτων αλλά αυτά θα σου τα πουν καλύτερα στο γραφείο. Επίσης κάτι φίλοι ασχολήθηκαν με τα χαρτιά και τα πανεπιστήμια 2 βράδια και έγιναν και δεκτοί οπότε δεν είναι και τίποτα τρομερό.

Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, αν θέλεις τίποτα άλλο και θυμάμαι ρώτα.

Δημοσ.

Επί του θέματος, να πας erasmus, όπου κι αν πας καλά θα περάσεις, θα έχεις και 1-2 μαθήματα και όλα όμορφα.

Δημοσ.

Κατερίνα αυτά τα πράγματα εξαρτώνται από τη σχολή σου, το επίπεδο συνεργασίας που έχει με τις αντίστοιχες σχολές των χωρών με τις οποίες έχει σχέσεις και τις ελεύθερες θέσεις. Ρώτα στη γραμματεία και μάθε.

Για που σκέφτεσαι;

Δημοσ.
Κατερίνα αυτά τα πράγματα εξαρτώνται από τη σχολή σου, το επίπεδο συνεργασίας που έχει με τις αντίστοιχες σχολές των χωρών με τις οποίες έχει σχέσεις και τις ελεύθερες θέσεις. Ρώτα στη γραμματεία και μάθε.

Για που σκέφτεσαι;

Δεν ξέρω για οπουδήποτε στην βόρεια ευρώπη. Σκανδιναβία ή κάτι τέτοιο ή τίποτα γενικά διαφορετικό από μεσόγειο. Αλλά μάλλον αργά το σκέφτηκα, ίσως τον επόμενο χρόνο.

Θα ρωτήσω πάντως μήπως και...

Δημοσ.

Να προσθέσω στα παραπάνω οτι αν οι θέσεις για κάποιο πανεπιστήμιο είναι περιορισμένες ενδέχεται να "συγκρουστείς" με συμφοιτητές σου που θέλουν να δηλώσουν το ίδιο με σένα.

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια χαρακτηριστική σκηνή στο γραφείο καθηγητρι(ουλ)ας, 4 μουλάρια να τσακωνόμαστε για 1 θέση στο Γκρόνινγκεν και να φωνάζουμε, αυτή μας κοίταζε αποσβολωμένη και τελικά μας πέταξε έξω λέγοντάς μας να τα βρούμε μεταξύ μας και μετά να την ενοχλήσουμε.

Και καλά, αν είναι γνωστοί σου τα βρίσκετε (εμείς τελικά κάναμε κλήρωση, κι έχασα btw) αλλά αν ο άλλος έχει περισσότερες επαφές με το συγκεκριμένο καθηγητή ή τρέξει πρώτος όταν αρχίσουν οι δηλώσεις, ή έχει προτεραιότητα λόγω αντικειμένου ειδίκευσης ή γλώσσας ή κλπ...αυτά παίζουν και θέλουν λίγο προσοχή.

Συμφωνώ στο οτι πιθανότατα άργησες για φέτος ωστόσο. Τώρα μάλλον μπορείς να ξανακάνεις δήλωση το χειμερινό 2009-2010, για το χειμερινό 2010-2011.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...