Προς το περιεχόμενο

Αλγοριθμος

Wizard`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Θα ηθελα να με βοηθησει οποιος μπορει με τον εξης αλγοριθμο.

Θελω το προγραμμα απο μονο του να επιλεγει μεταξυ δυο αριθμων , χωρις καποιο κριτηριο , τυχαια δηλαδη και να εμφανιζει το αποτελεσμα.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Αν γράφεις σε C μπορείς να χρησιμοποιήσεις την γεννήτρια τυχαίων αριθμών που προσφέρει η γλώσσα (ρουτίνες srand και rand, βιβλιοθήκη stdlib.h).

Η srand εκκινεί την γεννήτρια ψευδοτυχαίων αριθμών βάση κάποιας τιμής (ας πούμε την ώρα που έχει το ρολόι του υπολογιστή σου), ενώ η rand επιστρέφει μια τιμή (ως RAND_MAX) την οποία περιορίζουμε μεταξύ δυο (0 ως 1) -μεγαλύτερο εύρος καλύτερη τυχαιότητα ειδικά σε σύντομες επαναλαμβανόμενες κλήσεις (loops).

Ακολουθεί ένα πολύ απλό πρόγραμμα που επιστρέφει μια εκ των δυο τιμών που περνάς σε μια ρουτίνα με βάση το εάν ο τυχαίος αριθμός που παράγει η γεννήτρια ψευδοτυχαίων αριθμών της C είναι 0 ή 1.

Το εύρος των τιμών είναι πολύ περιορισμένο αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί να σε βάλει στο πνεύμα (αν βέβαια προγραμματίζεις σε C –δεν διευκρινίζεις).

>
/* RndPick dx */
#include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.h>

int	RndPick(int, int);

int main(void)
{
/* Seed C RNG with current time (fairly random seed) */
srand(time(NULL));

/* Pick a number "randomly" */
printf(" RndPick: %d\n", RndPick(1931, 2038));

/* End of program */
getchar();

return	0;
}

int	RndPick(int A, int 
{
/* If rand() == 0 return B else A (limited range - limited randomness!) */
return	rand() % 2? A: B;
}

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ !!

Μηπως υπαρχει καποιος τροπος να μετατραπει ο αλγοριθμος αυτος στη γλωσσα για να βοηθησω εναν φιλο μου;

Δημοσ.

Μια χαρα στα ειπε ο απο πανω.

Εσυ λες για ασκηση λυκειου, μπορεις να το κανει και ποιο απλα μονο με μια προϋποθεση, οτι ο χρονος που θα τρεξεις τον αλγοριθμο θα ειναι ανεξαρτητος.

ΑΚΕΡΑΙΟΣ χρονος (Πρεπει να βρεις πως περνεις τα milisecond με τη ΓΛΩΣΣΑ.)

ΑΝ χρονος MOD 2 = 0 ΤΟΤΕ "τυποσε επειλογη α"

ΑΛΛΙΟΣ "τυποσε επειλογη β"

ΤΕΛΟΣ ΑΝ

Δε πεφτω και πολυ εξω..

Δημοσ.

Ναι το θεμα ειναι πως στη Γλωσσα αυτο με το χρονο δεν νομιζω να γινεται.Εκτος αν γινεται και δεν μπορω να καταλαβω πως....

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παντως!!!

Δημοσ.
[PDF] ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat - Προβολή ως HTML

Γ΄ Γενικού Λυκείου. Κατεύθυνση Τεχνολογική ... Μάθημα: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ... k <-- ΤΥΧΑΙΟΣ(100) i <-- Α_Μ((space * k)/100 + 0.5) + min ... Να αναπτύξετε πρόγραμμα σε «Γλώσσα» το οποίο θα παρακολουθεί τις ..... Πέρασμα Τιμών στη Συνάρτηση για τον Υπολογισμό του βαθμού κάθε φοιτητή ...

2lyk-vriliss.att.sch.gr/lab/problems.pdf - Παρόμοιες σελίδες

...........

Δημοσ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΥΧΑΙΑ

ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

ΑΚΕΡΑΙΕΣ: X

ΑΡΧΗ

X <-- ΤΥΧΑΙΟΣ(2)!Ο ΤΥΧΑΙΟΣ με όρισμα 2 θα επιστρέψει τιμή 0 ή 1 στη μεταβλητή Χ

ΓΡΑΨΕ Χ

ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μάλλον έψαχνες για κάτι πιο πολύπλοκο επειδή αγνοούσες την έτοιμη συνάρτηση ΤΥΧΑΙΟΣ()..Δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από όλα τα προγράμματα ΓΛΩΣΣΑΣ που κυκλοφορούν. Εγώ πάντως στη ΓλωσσοΜάθεια 8.5 είδα ότι υποστηρίζεται κ τρέχει σωστά..

Δημοσ.

Δυστυχως εχω την εκδοση 9.2 και δεν υποστηρίζει το εμπλουτισμένο συντακτικό....Θα ψαξω να βρω την 8.5 που μου λες.ΕυχαριστΩ!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:42 ----------

Τελικα τα καταφερα σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια πραγματικα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...