Προς το περιεχόμενο

phenom II x3 720 'η x4 810

zxcv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια για πειτε τη γνωμη σας

η οικονομικη διαφορα τους ειναι 20ε

ο 720 ειναι black edition ενω ο 810 οχι

Ποιον να παρω????????????????

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:47 ----------

να συμληρωσω η m/b ειναι gigabyte ga-ma790fxt-ud5p και αν γνωριζει καποιος ας προτινει και μνημες 1600 που εχει δοκιμασει και δουλευουν.

Δημοσ.

Λοιπον εχω τον 720 και την ιδια μητρικη. Απο θεμα oc ειναι οτι πρεπει ο ξεκλειδωτος

multi! Επισης η μητρικη ειναι απιστευτη και ανεβαζει fsb πανω απο 300 οποτε και με

τον 810 παλι καλα θα τα πας.

Η διαφορα τους ειναι στο οτι ο 810 ειναι 4πυρηνος και ο 720 3πυρηνος με λιγες

πιθανοτητες να ξεκλειδωσεις τον 4ο πυρηνα.

Επισης ο 720 εχει περισσοτερη συνολικη cache.

720 απο μενα εκτος και αν δεν εχεις προβλημα να κοιταξεις τον 955 που ειναι τοπ

αυτη τη στιγμη αλλα ξεφευγει στα λεφτα...

Δημοσ.

Παιδια πρεπει να πω οτι με στεναχωρισετε γιατι οντας ανυπομονος χτες το απογευμα πηγα και πηρα τον 810. Τελος παντων δε νομιζω να ειναι τοσο χαλια οποτε μια ακομα βοηθεια. εχω vista ultimate 64bit και απο overclocking δεν γνωριζω τιποτα, οποιος μπορει δε μου δινει μερικες συμβουλες να τον ανεβασω λιγο με μαμα αεροψηξη??????

Δημοσ.

Ποιός μίλησε για χάλια; Καλύτερα έτσι :-D . Οι παραπάνω πρότειναν τον 720 επειδή θεωρείται κελεπούρι στην τιμή του και έχει και ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή που διευκολύνει αυτούς (σαν κι εμένα) που δεν μπορούν να ανεβάσουν FSB πάνω απο 230-250 MHz.

Στην περίπτωση της μητρικής σου όμως μπορείς να ξεπεράσεις και τα 4 GHZ μόνο με την αύξηση του FSB απο 200 στα 310 περίπου, οπότε το πλεονέκτημα του 720 πάει περίπατο.

Η μικρότερη cache 3ου επιπέδου επίσης δε φαίνεται να τον επηρεάζει και ιδιαίτερα.

Οπότε έχεις τώρα έναν επεξεργαστή αρκετά δυνατότερο λόγω του παραπάνω πυρήνα, και με τα ίδια πλεονεκτήματα του 720ΒΕ.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί λίγη παραπάνω προσπάθεια στον υπερχρονισμό. Ενώ στον 720 άλαζες ένα νούμερο και ήσουνα εντάξει, τώρα θα χρειαστεί να προσέχεις και τις μνήμες μη ξεπεράσουν το όριό τους.

Α ναι και άμα βάλεις υδρόψυξη και πας για πάνω απο 4.5 GHz θα αρχίσεις να έχεις πρόβλημα :lol: Δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου έτσι;

Να και ένα άρθρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου http://forum.oktabit.gr/content/gigabyte-ma790fxt-ud5-dddr3-phenom-ii-x4-810

Δημοσ.

Και γω αυτο ειπα στην αρχη οτι η UD5P ανεβαζει πανω απο 300 fsb απλα θελει

περισσοτερο ψαξιμο μιας και παιζεις εκτος απο τα ρευματα και με το Hyper Threating

και με τις μνημες και με το NorthBridge.

Φιλε zxcv εξοπλησου με μπολικη υπονομη και καλη διαθεση και αλλαξε του φωτα, με το

μαλακο παντα!! Καλη επιτυχια και περιμενουμε αποτελεσματα.;)

Δημοσ.
καμ εγκέν ;

Εντάξει, μπορείς να το δεις και έτσι:

Πες ότι ο 810 είναι ένας διπύρηνος. Μας εμφανίζει 4 επεξεργαστές άρα πρέπει να έχει Hyper-threading. Μόνο που αυτοί είναι πραγματικοί. Όλοι ευχαριστημένοι :P

Ή μπορεί ο geobot24 να μην έκανε ορθογραφικό λάθος και να εννοεί ότι είναι πλέον υπερ-απειλητικός ο επεξεργαστής με τέτοιο FSB και συχνότητα. Συμφωνούμε :P

Δημοσ.

παιδια και γω για 810 σκευτομαι για HTPC αλλα προβληματιζομαι πολυ με τον 720. θελει εξτρα ψυξη για υπερχρονισμο? γιατι το απο ψυξη ενα media case (αν και ευρυχωρο) δεν ειναι οτι καλυτερο

Δημοσ.

Τετραπύρηνο για HTPC και μάλιστα να κάνεις και overclocking; Μήπως μας κρύβεις τίποτα;

Μήπως είσαι σαν μερικούς εδω μέσα που ξεκινάνε για HTPC αλλά να παίζουν και κανένα παιχνιδάκι, και αυτό αποκαλύπτεται ότι είναι το το Crysis σε Full HD; :P

Εν πάσει περιπτώσει, ο 720ΒΕ είναι αρκετά κρύος όσο δεν χρειάζεται να του δώσεις παραπάνω τάση για να τον υπερχρονίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει τα 3.2-3.3 GHz ακόμα και σε μια φθηνή μητρική MicroATX με το chipset 780G απο αυτές που κατα κόρον χρησιμοποιούνται στα HTPC. Μια τέτοια της GIGABYTE εχω κι εγώ.

Πάρε τον 720 καλύτερα και τα 20€ της διαφοράς δώστα σε καμμιά ψύκτρα, δε χρειάζεται τίποτα σπουδαίο, απλώς να γίνει τελείως αθόρυβο και να ψύχεται λίγο καλύτερα.

Δημοσ.

μπα τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα αλλα επειδη δεν εχω αλλο σταθερο σκοπευω να να του κανω βαρια χρηση( και κανα blueray rip). απλα βαζω media case επειδη δεν μου αρεσουν τα κλασικα desktop case. oσο για mobo σκεφτομαι Gigabyte 790FXT-UD5P και καρτα γραφικών Asus HD 4770 SVGA (PCI- Express, DDR5, 512 MB) στα 40nm

Δημοσ.

Παιδια μολις τωρα ειδα τις απαντησεις σας και σας ευχαριστω πολυ. Θα ξεκινησω τα πειραματα το μεσημερι και θα σας ενημερωσω. (ισως και καποια βοηθεια).

Δημοσ.
Εντάξει, μπορείς να το δεις και έτσι:

Πες ότι ο 810 είναι ένας διπύρηνος. Μας εμφανίζει 4 επεξεργαστές άρα πρέπει να έχει Hyper-threading. Μόνο που αυτοί είναι πραγματικοί. Όλοι ευχαριστημένοι :P

Ή μπορεί ο geobot24 να μην έκανε ορθογραφικό λάθος και να εννοεί ότι είναι πλέον υπερ-απειλητικός ο επεξεργαστής με τέτοιο FSB και συχνότητα. Συμφωνούμε :P

Φοβερος!!

Νταξ μωρε ενα d εγινε t και αλλαξε τη σημασια...:o

Προφανως εννοω το πρωτο.

Μην λες τετοια για απειλες και θα ξεκινησει πολεμος με τους ιντελαδες...Just kidding!

Δημοσ.

Δυστηχως μαλλον κανω κατι λαθος μολις πειραξω το fsb και 10 το μηχανημα δεν ξεκιναει. εχει να προτινει καποιος κατι συγκεκριμενο οπως να μου πει πειραξε αυτο τοσο το αλλο τοσο κ.α.???????????

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:42 ----------

Παραθετω και καποιες φωτογραφιες που ισως βοηθησουν εσας στο να με βοηθησεται.

3494167650_2b3d08bc5e_b.jpg

το HT link frequency και auto οταν το εχω τα ιδια μου κανει

3493350975_ed8b339e88_b.jpg

3493351211_39b724deef_b.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...