g1annis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Έχω πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσω τις υποδοχές jack που βρίσκονται στην πρόσοψη του κουτιού μου. Η κάρτα ήχου μου είναι μια VIA VT1708B 8-κάναλη ενσωματωμένη σε μια ASUS P5N73-CM motherboard. Το κουτί μου είναι COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP και έχει στην πρόσοψη 2 υποδοχές (μία για μικρόφωνο και μία για ακουστικά). Όταν συνδέω μικρόφωνο ή ακουστικά στις υποδοχές αυτές ακούγεται μεν, ένας βόμβος στα ηχεία (κατά το κούμπωμα του βύσματος) απλό την άλλη όμως ούτε να ακούσω μπορώ από τα ακουστικά, ούτε να ηχογραφήσω από το μικρόφωνο. Τι να κάνω? Μπορεί να μην έχει αναγνωριστεί καν η συσκευή? Τρέχω Ubuntu 9.04 και όταν συνδέω μικρόφωνο ή ακουστικά από πίσω δεν υπάρχει πρόβλημα. Η συνδεσμολογία στη motherboard είναι σωστή, και από το BIOS έχω ορίσει: HD Audio Controller ως Auto (η άλλη επιλογή είναι disable) και Front Panel Support Type ως HDAudio (η άλλη επιλογή είναι AC97) Ξέρετε πως ξεπερνιέται αυτό το πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcfan Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Βάλε στο bios στο "Front Panel Support Type" την επιλογή "ΑC97" και δες αν δουλέψουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Το ίδιο πράγμα κάνει. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 πειραματισου με τον ελεκτη ηχου(αρχικα βαλε οτι καναλι βρεις στις προτιμησεις και δωσε του ενταση) και θα δουλεψουν αν ειναι κανονικα ρυθμισμενες και συνδεδεμενες σαν hardware Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πειραματίστηκα μέχρι που τα κατάφερα. Οι ρυθμίσεις που δουλεύουν σωστά είναι οι παρακάτω: Αρχικά ανοίγουμε το Volume Control και πατάμε Preferences. Εκεί τικάρουμε το Independent HP και το Input Source. Στο μεν πρώτο, για να στείλουμε τον ήχο και στα ακουστικά επιλέγουμε OFF ενώ στο δεύτερο, για να ηχογραφούμε από το μικρόφωνο στη μπροστινή θέση επιλέγουμε Front Mic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.