Tigran Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Συγνώμη, αλλά στο Slow το παιχνίδι είναι καραβαρετό και εντελώς μη ρεαλιστικό. Εκτός κι αν θεωρούμε ρεαλισμό το να παίζουν οι ομάδες λες και βγήκαν από την B' κατηγορία Ελλάδος που οι παίκτες σέρνονται. Σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα τα παιχνίδια είναι γρήγορα με δυνατές πάσες και ταχύτατες αντεπιθέσεις.
nzeppos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε στη Β' εθνική παίζεται η μπάλααααααα. Μη βλέπεται κάτι Ισπανοάγγλους που παίζουν διαστημικό ποδόσφαιρο, είναι σαν το ΝΒΑ που το παιχνίδι είναι τσίρκο και δεν έχει ουσία όπως το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βουρ για τα αλώνια της Β' εθνικής (και πιο κάτω!) Πάντως η αλήθεια είναι ότι η νέα ταχύτητα κι εμένα με ξένισε λίγο στην αρχή αλλά πλέον έχω συνηθίσει και το παιχνίδι μου φαίνεται πιο playable από το περσινό, το προτιμώ έτσι. Μένει όμως να δω και μικρότερες ομάδες που αμύνονται μαζικά, γιατί αυτές του demo είναι όλες "ορμάτε να τους φάμε" (όχι, δεν έχω παίξει εναντίον του Chicago ακόμα). Και αν υπάρχει μαζική άμυνα, τότε χρειάζεται περισσότερο τσούκου-τσούκου παιχνίδι. Καλά, για τους Ισπανοάγγλους κάνω πλάκα, μακάρι να βλέπαμε και εδώ τέτοια μπάλα. Αλλά για το μπάσκετ το λέω σοβαρά
polakis21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά το έβαλα και στο slow χθες αλλά μια από τα ίδια. Το φιφα09 φαίνεται πιο στιβαρό παιχνίδι... 30 animation extra, δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι καλύτερο. Έχουν αλλάξει την ταχύτητα μετάβασης από την μια περιοχή στην αλλη, κάνοντάς την εξωπραγματική, οι παίκτες τρέχουν με πολύ περισσότερα βηματάκια, τα σουτ μπαίνουν για πλάκα απέξω. Παίζω με όλα στο manual και σκοράρω για πλάκα, ενώ στο 09 δεν μπορούσα τόσο εύκολα. Θα μπορούσα να πω ότι το παιχνίδι έγινε πιο arcade σε σχέση με το 09. Όποιος δεν μπορεί να το δει, εθελοτυφλεί για μένα... Στο φιφα09 η τροχιά της μπάλας είναι πιο στιβαρή, ειδικά σε πάσες και σέντρες. Άσε που στο 10 όλες οι σέντρες βγαίνουν με τρελό φάλτσο και μου την σπάει! Παίζω με φίλο μου, μια το 09, μια το 10, μετά πάλι 09, μετά πάλι 10 συνέχεια. Όταν παίζουμε 09 το χαιρόμαστε περισσότερο... Θα περιμένω την τελική έκδοση του φιφα10 και μετά θα αποφασίσω. Πάντως η επανάσταση δεν ήρθε και νομίζω ότι τελικά ο αρχικός ενθουσιασμός ήταν αδικαιολόγητος. Βάλτε 2 τηλεοράσεις μαζί και παίξτε 09 και 10 και θα δείτε ότι το 09 είναι πιο πόρωση...
nzeppos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Έβαλα να παίξω ένα Fifa09 τώρα στα γρήγορα και όντως ορισμένες φορές σου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο στιβαρό παιχνίδι. ΑΛΛΑ... αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο. Για την ακρίβεια το 09 έχει πολλά κουσούρια που φαίνονται να έχουν διορθωθεί στο 10 σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Τι να πρωτοαναφέρω από τις αδυναμίες του περσινού? Τον άθλιο κώδικα για τα πλεονεκτήματα? Τις σέντρες που συνήθως πάνε προς τα πίσω και καταλήγουν έξω από την περιοχή? Την αερόμπαλα που δεν λέει να μείνει χαμηλά με τίποτα? Την έλλειψη γρήγορης εκτέλεσης φάουλ? Τις ξεψυχισμένες κεφαλιές? Το -συχνά- εκνευριστικά αργό response time των παιχτών (ειδικά στα skills)? Τα αφύσικα πολλά δοκάρια? Το ότι ο παίχτης για να σκοράρει (ακόμα και σε semi assisted σουτ) πρέπει να "έχει πάρει τη ράγα", όπως λένε οι φίλοι μου (δηλαδή να βρίσκεται σε συγκεκριμένη διαγώνιο σε σχέση με το τέρμα, αλλιώς το σουτ δεν μπαίνει με τίποτα). Το ότι αν κάνεις τάκλιν σε δικό σου παίχτη παίρνεις κόκκινη? (διορθώθηκε τελικά με patch αυτό). Έχει κι άλλα που μου διαφεύγουν τώρα. Η όλη κουβέντα μου θυμίζει κάτι που διάβαζα χθες στο φόρουμ της EA, ότι αρκετοί αναπολούν ακόμα την ταχύτητα, το ρυθμό και τη στιβαρότητα που είχε το... Fifa08. Ναι, εντάξει τα είχε αυτά, όμως είχε κι ένα εκατομμύριο ακόμα μλκίες που σε εκνεύριζαν απίστευτα (γι' αυτό εκείνη τη χρονιά δεν είχα παίξει καθόλου Pro και ελάχιστα το Fifa, πρακτικά μόνο τα Be-a-Pro φιλικά έπαιζα). Όπως το Euro08 είχε διαφορές από το Fifa08, έτσι και το 09 από το Euro, έτσι και το 10 από το 09. Δεν νομίζω να κάθονται πολλοί να παίζουν ακόμα Fifa08 και Euro. Η τελική έκδοση θα δείξει, αν και ως συνήθως λογικά θα δούμε διορθώσεις μόνο σε μικρολεπτομέρειες και bugs (πχ. χθες νίκησα στα πέναλτι και πανηγύριζε η αντίπαλη ομάδα!) Όμως for God's sake ρε αδερφέ polakis, μην κάνεις πάλι το περσινό, που τη μία μέρα γούσταρες το Pro, την άλλη το Fifa και κατέληξες να υμνείς ως καλύτερο το Pes2009 σε PS2 για να ξαναγυρίσεις στο Fifa. Αποφάσισε επιτέλους
polakis21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Χαχα όχι ρε, δεν παίζει...LOL Πλέον μιλάμε για λεπτομέρειες. Μια χαρά είναι και το 10. Απλά κοιτάμε και τις λεπτομέρειες. Θα περιμένω και το προ για να έχω μια εικόνα...
teofross Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Εμενα παντως μου αρεσουν ολες οι αλλαγες του αλλα και κυριοτερον μονο που εχουν κανει το AI του cpu πιο επιθετικο και βελτιωμενο δεν ασχολουμε καθολου με το 09.
nzeppos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι ΑΙ βελτιώθηκε αρκετά αλλά έχει ακόμα μερικά κουσούρια. Όταν ξεκινάει το demo βάζω intermediate, δεν θυμάμαι, είναι το professional αυτό ή πιο κάτω? Σε ορισμένες φάσεις οι τύποι κρύβουν την μπάλα με φοβερούς συνδυασμούς και τριγωνάκια και στην επόμενη επίθεση δεν μπορούν να δώσουν πάσα ούτε στο μισό μέτρο, δεν στρίβουν, δεν τριπλάρουν και καταντάει πολύ εύκολο. Τώρα ή δεν είναι το professional (στο οποιο έχω συνηθίσει να παίζω) ή το ΑΙ χρίζει βελτίωσης που ίιιιισως δούμε στην τελική έκδοση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν φαίνεται να "κλέβει" με μαγικές μπαλιές 50 μέτρων (τις οποιες είχαν σε αφθονία τα παλιά Pro). Γενικά φαίνεται να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αύριο πάντως θα παίξω μερικά παιχνίδια 09 για να εκτιμήσω καλύτερα τις αλλαγές του 10.
anamenos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά σήμερα έπαιξα και το demo του PS3 και είχε απίστευτη θολούρα (με hdmi), ελπίζω να είναι οι ρυθμίσεις τις τηλεόρασης που φταίνε και όχι το παιχνίδι το ίδιο...
polakis21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό ακριβώς εννοω για το φιφα09. Είναι πιο στιβαρό και πιο δύσκολο από το φιφα10. Εμένα πάντως δεν με κούραζε το φιφα09! Το φιφα10 φυσικά και έχει πολλά νέα καλά στοιχεία, αλλά η πιο εύκολη μορφή του και το πιο arcade στυλ (πάντα σε σχέση με το φιφα09), ίσως χαλάει την μαγιά. Τώρα αν εσάς σας αρέσει το φιφα10 με τον νέο του αυτό ρυθμό και στυλ παιχνιδιού, με γειά σας. Αλλά όταν μιλούσατε και εξυμνούσατε το φιφα09 για τον ρεαλισμό του, τώρα τί θα λέτε? Ναι είναι λιγότερο ρεαλιστικό αλλά δεν πειράζει? Αυτό λέω απλά. Αν η νέα εποχή χαρακτηρίζει τέλειο το φιφα10 με το νέο αυτό στυλ, τότε δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε. Αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην εξυμνούμε τα πάντα χωρίς να το αναλύουμε... Εγώ πάντως περιμένω και το ντεμο του pro2010 γιατί έχω την αίσθηση ότι από το πουθενά μπορεί να δούμε την έκπληξη...
nzeppos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Για το PS3 διάβασα κι εγώ ότι -πάλι- έχει χειρότερα γραφικά από το 360, λόγω του κλασικού προβλήματος με το AA. To 360 έχει real antialiasing και το PS3 quincunx. Εκτός αν δεν φταίει αυτό και είναι προγραμματιστικό θέμα της EA Sports. Όπως και να 'χει, το οπτικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
pscrazy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Για το PS3 διάβασα κι εγώ ότι -πάλι- έχει χειρότερα γραφικά από το 360, λόγω του κλασικού προβλήματος με το AA. To 360 έχει real antialiasing και το PS3 quincunx. Εκτός αν δεν φταίει αυτό και είναι προγραμματιστικό θέμα της EA Sports. Όπως και να 'χει, το οπτικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Πρωτη φορα συμβαινει αυτο! Μα δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε Η ΕΑ κατι λαθος θα εκανε, να μην μπορει ο παντοδυναμος cell και το r-sex !
The_Sheep Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.xbox360achievements.org/game/fifa-10/achievements/
Tigran Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.eurogamer.pt/gallery.php?game_id=11829&article_id=757593
__D3mIaN__ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά σήμερα έπαιξα και το demo του PS3 και είχε απίστευτη θολούρα (με hdmi), ελπίζω να είναι οι ρυθμίσεις τις τηλεόρασης που φταίνε και όχι το παιχνίδι το ίδιο... Ευκολο... αυτο που πρεπει να κανεις ειναι την ωρα που βρισκεσαι σε εναν αγωνα, να πατησεις start για να κανεις pause και να μπεις στο μενου που λεει video. Αν θυμαμαι καλα... ειναι το μενου που αφορα τις ρυθμισεις της οθονης, εκει θα βρεις 2 χαρακτηριστικα, contrast και brightness. "Παιξε" με αυτα τα δυο, για καλα αποτελεσματα να θυμασαι οτι πρεπει και τα δυο να ειναι παραλληλα, δλδ να μην προηγειται η μια μπαρα της αλλης. Αν θυμαμαι καλα η καλυτερη ρυθμιση ειναι να εχεις και τις 2 μπαρες μια θεση πριν τη μεση ολοκληρης της διαδρομης.
Basilisc Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Στο slow το παιχνίδι έχει τον ίδιο ρυθμό με το 09. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά όταν παίζουν η Μπάρτσα και η Τσέλσι αυτός ειναι ο ρυθμός. Όποιος θέλει να αναπαραστήσει το χθεσινό Ολυμπιακός-Καβάλα μπορεί να συνεχίζει να παίζει το περσινό ή να κατεβάσει την ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.