Προς το περιεχόμενο

Fifa10 (PS3, Xbox360)

anamenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τέλος, επαραγγέλθη από amazon.co.uk. Γύρω στα 52 ευρω, ελάχιστα πιο φτηνό από το play.com. Βρήκα στο ebay καναδυο προσφορές γύρω στα 49-50 αλλά για 2 ευρώ δεν θα τα χαλάσουμε. Το blahdvd που είχε αναφέρει κάποιος μάλλον δεν έχει πλέον την προσφορά των 46 ευρώ, γιατί το κοστολογεί στις 45-46 λίρες, χωρίς τα μεταφορικά.

Kαλή επιλογή είναι και από το zavvi.co.uk. Το δίνουν € 43,13

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατέβασα πριν απο λίγο το demo. Τι να πώ. Πιό αργό και συμπαγές gameplay, άκρως ρεαλιστικά animations (πολύ καλύτερα απο πέρσυ), λεπτομερέστατα πρόσωπα, βελτιωμένες πάσες, σέντρες, το σούτ είναι πιο ρεαλιστικό και πιο "βαρύ" σε σχέση με πέρσυ. Απλά απίστευτο, ΑΛΗΘΙΝΟ ποδόσφαιρο.

Αν το PES δεν κάνει ριζικές αλλαγές και δεν καταφέρει να σηκωθεί απο τις σφαλιάρες, το FIFA θα το ρίξει μια για πάντα στο καναβάτσο.

Δημοσ.

Δεν άντεξα και κατέβασα το Demo μέσω RS. Το παιχνιδάκι απλά τα σπάει! Είναι και λίγο πιο δύσκολο ή μου φαίνεται;

Πάτε στα πέναλτυ να δείτε δίχτυα, animations και φιλάθλους. Όλα είναι υπερβελτιωμένα.

Το 360 είναι έντονα εμφανές όταν πετάς τη μπάλα μπροστά για sprint.

Επίσης, έχουν εξαλειφθεί πολλές μηχανικές και automated κινήσεις που υπήρχαν στο προηγούμενο!

Αυτές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις, πάω να συνεχίσω :D

Δημοσ.

Ενα μεγαλο μπραβο στην ΕΑ που εχει παει το gaming ποδοσφαιρo ΑΙΩΝΕΣ μπροστα! Το FIFA 2010 ειναι ενα 2 βηματα ακομη προς το real football...

Ποτε θα εχουμε την επιστροφη του απατεωνα τσακατσουκα με τα robotakia!!!!

Παιδες δεν υπαρχει πιθανοτητα το PRO να σταθει διπλα στο FIFA και φετος!!!

Οσο για τις αλλαγες εχω δει πολλες...τωρα λιωνω παιζοντας θα πω αργοτερα more!!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:44 ----------

:shock::shock::shock:

Eτοιμαζω video απο μια προωθημενη , παιδια να δειτε σπασιμο μεσης ο επιθετικος για να αφισει την πασα για τον πλαγιο παικτη που εκανε sprint!!!!

Δημοσ.

Λοιπόν μετά απο 20 περίπου παιχνίδια μπορώ με σιγουριά να πω οτι το PRO πρέπει να ειναι πραγματικά φαντασμαγορικό για να ξεπεράσει αυτό που μας παρουσιάζει(και)αυτή την χρονιά η EA Sports.

Μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο,απίστευτη εμπειρία συνιστώ σε όλους-τουλάχιστον-να το δοκιμάσουν.

Δημοσ.

όχι ότι με καίνε τα γραφικά αλλά είναι πολύ μάπα... εκείνη η θολούρα βγάζει μάτι. Δεν ξέρω αν φταίει η tv αλλά δεν βλέπεται ο κόσμος στα cutscenes εκτός του ότι οι παίκτες έχουν μόνιμα μία αύρα γύρω τους.

Δημοσ.

Είναι το depth of field, που το διαφήμισε αρκετά φέτος η EA sports. Σαν ιδέα είναι σωστή και καλή αλλά μάλλον δεν υλοποιήθηκε σωστά. Οπτικά είναι πολύ υπερβολικό, ούτε εμένα δεν μου αρέσει. Μου φέρνει κάτι από μακρινά sceneries του... Final Fantasy 7 στο PS1.

depthoffield.jpg

http://www.easports.com/blogs/fifa/offthebench/post/slug/focus-on-rendering-depth-of-field-in-fifa-10

ΥΓ: Ωραία παρατήρηση στα σχόλια πιο κάτω, ότι οι οπαδοί θα έπρεπε να είχαν μεγαλύτερο ρόλο στον αγώνα, να κουνάνε περισσότερες σημαίες, να κάνουν "όλα", να ανάβουν καπνογόνα κλπ (ένα παλιό Fifa δεν είχε καπνογόνα? κάτι μου θυμίζει αυτό...) Φυσικά για το ελληνικό πρωτάθλημα (αμήν και πότε) θα έπρεπε τα γήπεδα να ήταν ψιλοάδεια και οι φίλαθλοι να κάνουν άλλες ομορφιές...

Δημοσ.

Άλλα πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση, κυρίως για όσους δεν το έχουν δει ακόμα ή ελπίζουν ότι το PES θα κάνει το θαύμα και θα είναι ισάξιο...

1. Οι αμυντικοί προκειμένου να κόψουν το σουτ, κάνουν τάκλιν ή πέφτουν μπροστά στην μπάλα, πηδάνε με την πλάτη και γενικά δεν σε αφήνουν σε ησυχία, προσπαθούν πάντα να μπλοκάρουν το σουτ (οι δικοί μας αμυντικοί τα κάνουν αυτά? έστω και αυτόματα?) Επίσης είδα προβολές των αμυντικών σε συρτές σέντρες που πέρσι σίγουρα δεν υπήρχαν.

2. Στα σκληρά φάουλ ο διαιτητής τρέχει προς τον παίχτη αλλά δεν βγάζει πάντα κάρτα. Τουλάχιστον μία φορά αρκέστηκε σε απλή παρατήρηση. Πολύ ωραίο στοιχείο, γιατί σε όσα ποδοσφαιράκια θυμάμαι καταλάβαινες αν πας για κάρτα από τη στιγμή που ξεκίναγε το animation του διαιτητή ή το cutscene.

3. Τα cutscenes στους τραυματισμούς φαίνονται ίδια. Ακόμα και σε μία φάση που ο παίχτης δεν μπορούσε να συνεχίσει, σηκώθηκε κανονικά και άρχισε να κουτσαίνει. Ούτε φορεία να μπουν, ούτε τίποτα.

4. Η λογική στις σέντρες έχει αλλάξει αρκετά, κυρίως λόγω του περισσότερου φάλτσου που παίρνει η μπάλα. Έχουν γίνει όμως και πιο επικίνδυνες γιατί είναι πιο εύκολο για τον επιθετικό να πεταχτεί πρώτος στην μπάλα. Αντίστοιχα οι τερματοφύλακες σε διεκδικούμενες μπαλιές από σέντρα, δεν πιάνουν πάντα σταθερά την μπάλα (πολύ συνηθισμένο, όσο και εκνευριστικό στο Fifa09) αλλά τη διώχνουν με γροθιές όσο πιο μακριά μπορούν.

5. Το φαινόμενο της αερόμπαλας όντως έχει περιοριστεί αρκετά. Έχω ρίξει μεν μερικά σουτ με αμυντικούς που έχουν πάει στα περιστέρια, αλλά κάτι Ριμπερίδες και σία έχουν τραβήξει φοβερά κωλόσουτα, ακόμα και σκαστά, που η μπάλα παίρνει ωραιότατη καμπύλη.

6. Ευτυχώς μέχρι στιγμής έχω δει πολύ λιγότερα δοκάρια σε σχέση με πέρσι...

7. Το ΑΙ όχι μόνο χρησιμοποιεί περισσότερα tricks αλλά τα κάνει και τη σωστή στιγμή, με πολύ ρεαλιστικό τρόπο. Ορισμένες φορές βρέθηκα να πατάω παύση και να μονολογώ "τι έκανε ο κερατάς". Οι δε σέντρες του πλέον δεν είναι οι κλασικές γιόμες ό,τι να 'ναι αλλά είναι ζυγισμένες και αν οι αμυντικοί δεν είναι στη σωστή θέση την έχεις βάψει.

8. Τα replays είναι ίδια κι απαράλλαχτα... Μια δυστυχία με όλη τη σημασία της λέξης. Σε πολλά γκολ δείχνει μόνο ένα replay, σουτ που φεύγουν σύρριζα άουτ δεν τα ξαναδείχνει καθόλου, ο χρόνος που κρατάει στο Instant Replay είναι ελάχιστος, η μετατροπή σε flv κάνει πάλι 50 ώρες, στο τέλος του αγώνα μπορεί να μην δείξει κάποια γκολ που μπήκαν (ακόμα κι αν το σκορ λήξει 2-1) κλπ κλπ κλπ. Γιατί έτσι βρε παιδιά?

9. Η ροή του παιχνιδιού είναι απίστευτη, δεν χαλάει με τίποτα. Ακόμα και τα πλεονεκτήματα έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το περσινό χάλι, μάλιστα αρκετές φορές ευνοείται σαφώς η πλευρά που έκανε το φάουλ γιατί αν κερδίσει την μπάλα ελάχιστα μετά το πλεονέκτημα, ο διαιτητής δεν σταματάει τη φάση.

10. Μένει να δω αν έχει διορθωθεί το περσινό πρόβλημα με τους τερματοφύλακες, που σε αρκετά σουτ (ιδίως πλαϊνά) έδιωχναν την μπάλα ακριβώς μπροστά τους, όπου ήταν πολύ εύκολο να μπει γκολ με ριμπάουντ. Κάποιοι το είχαν κάνει επιστήμη αυτό το κόλπο.

11. Στα τζαρτζαρίσματα πέφτει το ξύλο του ελέους, 'φχαριστιέσαι να μαρκάρεις! Επίσης σε αρκετές φάσεις έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ από το πουθενά. Λίγο κουλό αλλά προσθέτει στο ρεαλισμό (μένει να δούμε και γκολ-οφσάιντ που να μετράνε, όπως στο manager).

12. Το depth of field που λέγαμε πριν δεν εμφανίζεται πάντα. Για την ακρίβεια δεν έχω καταλάβει ακριβώς πότε ενεργοποιείται. Γιατί έχω δει replays και φάσεις που φαίνεται όλο το γήπεδο χωρίς ίχνος θολούρας.

13. Επιτέλους μπορώ να περάσω τον τερματοφύλακα με το fake shoot. Έστω και στο arena (που η κάμερα βοηθάει πολύ), έστω και αν δεν το καταφέρνω πάντα.

14. Άντε πότε θα βγει!!!

Δημοσ.
(μένει να δούμε και γκολ-οφσάιντ που να μετράνε, όπως στο manager)

Έβαλα εγώ ένα και επειδή μου έκανε εντύπωση το έτρεξα στο Replay και όντως ήταν offside, αλλά το μέτρησε. ;)

Δημοσ.

Υπ' όψην ότι η γενική άποψη που επικρατεί στα επίσημα forums της EA sports είναι ότι η έκδοση του demo που παίζουμε είναι 3 builds πίσω από το τελικό version και τον Οκτώβρη θα δούμε αρκετές βελτιώσεις, bugfixes κλπ. Το demo πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μήνα παλιό (αρχές Αυγούστου μάλλον).

Μην ξεχνάμε ότι και πέρσι το demo του Fifa09 είχε διαφορές με το τελικό παιχνίδι, πχ. στο demo τα response times των παιχτών ήταν σαφώς μεγαλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...