longiorgis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Eδω και καποιους μηνες οταν ανοιγω τον υπολογιστη δουλευει μια χαρα.Μετα απο 6-7 ωρες που μπορει να ειναι ανοιχτος οταν παω να παιξω μια ταινια η ενα τραγουδι το παιζει τρεμουλιαστα και στο ηχο και στην εικονα.το προβλημα γινεται ακομα πιο εντονο οταν μπαινω στο ιντερνετ και ανοιγω καποια σελιδα η οταν κανω download,δηλαδη το τρεμοπαιξιμο γινεται αφορητο.Φαινεται δηλαδη οτι το προβλημα μεγαλωνει συμφωνα με την ταχυτητα που εχει εκεινη τη στιγμη το ιντερνετ;;!Πριν λιγο καιρο αφου ειχα δοκιμασει πολλα πραγματα(μεχρι και μνημες αλλαξα-ειχα crucial ballistix και πηρα corsair dominator και οι 2 στα 1066- αλλα δε καταφερα κατι)εκανα μια ανασυγκροτηση και για μια βδομαδα δουλεψε κανονικα.ομως πριν 2 μερες ξαναρχισε το ιδιο προβλημα στον ιδιο βαθμο και δε φαινεται να διορθωνεται πλεον με ανασυγκροτηση.μπορει να φταιει ελαττωματικη motherboard.πως μπορω να το ελεγξω αν ναι.αν οχι τι μπορει να συμβαινει αλλο;To τροφοδοτικο;;;το εχω καιρο αυτο το προβλημα και μ'εχει κουρασει.αναγκαζομαι και τον σβηνω για να λειτουργησει και αυτο για λιγη ωρα.Σημειωση οτι ο υπολογιστης μου ειναι αρκετα καινουριος και σχετικα καλος για να δικαιολογειται τετοιο προβλημα. motherboard: Evga 780sli CPU: Intel Q9450 2,66mhz Case: Kandalf 9003 thermaltake 25cm side fan τροφοδοτικο: hiper type-r 880 watt GPU: Albatron 9800 gx2 Hdd: seagate barracuda 7200.11 500gb Ψυκτρα: noctua uhf-12 Mνημες: 2x2GB Corsair dominator 8500 1066 και αρκετους ανεμιστηρες απ'το κουτι και εχτρα Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη...
Timour21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μάλλον ο δίσκος είναι, υπερθερμένεται? Δοκίμασε να μπουτάρεις με ένα live cd και αρχισε να τον λιωνεις (κατεβασμα - βλέπε βίντεο - και κάνε και ανασυγκρότηση ταυτόχρονα) τον δίσκο, αν στο ξανακάνει κατα 99% είναι ο δίσκος. Αν δεν είναι SATA (που δέν νομίζω) βεβαιώσου οτι είναι δηλωμένος σαν master και αν έχει slave απο κάτω του βγάλτον.
longiorgis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 σ'εχασα λιγο.τι εννοεις να bootαρω με live cd.αν τα κανω ολα αυτα σιγουρα θα μου το κανει.εννοεις αν μου το κανει πολυ γρηγορα;
dimitris41gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ξερει κανεις πςσ να ανοιξω ενα ερχειο με καταλιξη dwn
Timour21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 σ'εχασα λιγο.τι εννοεις να bootαρω με live cd.αν τα κανω ολα αυτα σιγουρα θα μου το κανει.εννοεις αν μου το κανει πολυ γρηγορα; Live cd εννοώ κάτι σαν το hiren's boot πχ. Κατέβασέ το (image περίπου 270mb) κάψτο σε cd και μετά κάνε boot απο το cd. Θα κάνει boot απο το cd, και με αυτό τον τρόπο (αν συνεχίζει να στο κάνει) θα μπορείς να αποκλείσεις κάποιο πρόβλημα στο λειτουργικό σου. Η δοκιμή δηλαδή που πρέπει να κάνεις είναι να δεις αν το πρόβλημα είναι ο δίσκος ή το λειτουργικό σου. Να είναι κάτι άλλο είναι λίγο απίθανο.
Mystirios Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Πιθανότατα δεν είναι hardwar-ικό το πρόβλημα. Μάλλον είναι υπερφορτωμένα τα windows. Κάνε τη δοκιμή με το live cd
longiorgis Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Παιδια απο χθες εκανα: 1.update της καρτας ηχου 2.update toy bios 3.ξανα ανασυγκροτηση δυστυχως μου το ξαναπαρουσιασε το προβλημα. παλιοτερα ειχα κανει επισης update στη καρτα γραφικων και στη μητρικη και στον σκληρο χωρις φυσικα κανενα αποτελεσμα. τωρα εχω κατεβασει το hirens boot cd και ειναι η επομενη μου κινηση.επειδη ομως δε ξερω τι ακριβως ειναι αυτο μπορει καποιο να μου πει τι κανω ακριβως,τι ελεγχω και τι περιμενω να δω για να καταλαβω οτι κατι δε παει καλα.σε περιπτωση που δεν ειναι hardware πως θα καταλαβω οτι ειναι το software.sorry αν σας εχω ζαλισει...
ptsiou Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 κοιτα και τις ram. ειχα ενα παρομοιο προβλημα παλιοτερα και εφταιγε μια ram
longiorgis Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 κοιτα και τις ram. ειχα ενα παρομοιο προβλημα παλιοτερα και εφταιγε μια ram μα νομιζα οτι ειχαν προβλημα οι ραμ και τις αλλαξα.ασε που τις ελεγξα με το μεμτεστ...;
pcos Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 μα νομιζα οτι ειχαν προβλημα οι ραμ και τις αλλαξα.ασε που τις ελεγξα με το μεμτεστ...; ελεγξες τον δισκο με το HDTUNE μηπως εχει 'χτυπησει"?
longiorgis Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 κατι τελευταια που εκανα χθες:ελεγξα τον σκληρο με hdtune και hddlife.το δευτερο μου εδειξε κατασταση 55 % και αποδοση 55%.το hdtune οτι δν εχει σφαλματα ο δισκος.Η θερμοκρασια και στα δυο ειναι 29 βαθμους κα δε φαινεται να ανεβαινει (νομιζω οτι ειναι καλα,ε.To transfer rate ειναι μεσο ορο περιπου 70 mb/sec χωρις να κανω τιποτα.οταν ανοιγα καποια σελιδα στο ιντερνετ η κατεβαζα κατι,κατευθειαν το rate επεφτε κατακορυφα.το μεσο οροεπεφτε στο 28 mb/sec.Ταυτοχρονα οταν υπηρχε αυτη η πτωση στο trtansfer rate εμφανιζοταν και το προβλημα που αναφερω με το τεμουλιασμα στον ηχο και την εικονα.οσο λιγοτερο το rate τοσο πιο εντονο το προβλημα.Αυτο συμβαινει και στο σκληρο που εχει το λειτουργικο αλλα και σ'εναν εξωτερικο που εκανα τσεκ αλλα με πολυ χαμηλοτερα rate.Να υποθεσω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο;Αν ναι,και αυτο συμβαινει σ'ολους τους υπολογιστες γιατι εγω ειμαι ο μονος που μπορω και το καταλαβαινω αυτο το "σφιγξιμο" του υπολογιστη και "οπτικοακουστικα";;;
pcos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 ο δισκος μηπως ειναι PATA? δηλαδη με το πλατυ καλωδιο συνδεεται στη mobo?
Mystirios Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Ο δίσκος είναι χωρισμένος σε partitions ή έχεις μόνο ένα C ? Το C είναι τιγκαρισμένο? Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τελείως το virtual memory (έχεις 4G ram απ οτι είδα στο 1ο ποστ)
longiorgis Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 ο δισκος μηπως ειναι PATA? δηλαδη με το πλατυ καλωδιο συνδεεται στη mobo? οχι ειναι sata ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:32 ---------- Ο δίσκος είναι χωρισμένος σε partitions ή έχεις μόνο ένα C ? Το C είναι τιγκαρισμένο? Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τελείως το virtual memory (έχεις 4G ram απ οτι είδα στο 1ο ποστ) Ο δισκος εχει partitions το c(45gb) και το d(450gb).το c εχει ελευθερο χωρο 35 gb και το d 220gb. Πως απενεργοποιω το virtual memory.Δεν εννοεις το pagefile; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:05 ---------- σορυ ξεχασα να τ'αναφερω οταν ελεγα τι εκανα...τη καταργηση του pagefile την εκανα αλλα δε καταφερα κατι... εχω το process explorer αντι για το task manager.Βλεπω οτι οταν παιζω απλα ενα βιντεο το cpu usage ειναι γυρω στο 25%.οταν χρησιμοποιω το ιντερνετ και κανει αυτο το τρεμουλο φτανει γυρω στο 50% δηλαδη διπλασιαζεται και καποιες φορες φτανει στο 75%.Λογικο;για την μνημη δε ξερω πως να το κοιταξω.δυστυχως δε το εχω κοιταξει οταν τον ανοιγω που δε κανει το προβλημα.οταν το δω θα ενημερωσω.Στο system information του process explorer δειχνει οτι απ'τα 2600 διαθεσιμα ειναι ελευθερα τα 1600 μνημης ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:53 ---------- μολις τωρα εκανα ενα restart τον υπολογιστη.δουλευει μολις 5 λεπτα.Ξανατρεξα το hdtune και βλεπω οτι παιζοντας ενα βιντεακι και ανοιγοντας και το ιντερνετ δε πεφτει κατακορυφα το transfer rate οπως εκανε ο υπολογιστης μετα apo 5-6 ωρες λειτουργιας.το ιδιο βλεπω και στον process explorer.To cpu usage με βιντεο και ιντερνετ φτανει μολις το 20% ενω χωρις το ιντερνετ φτανει στο 5%.Επομενως καταληγω οτι κατι κουραζει πολυ γρηγορα τον υπολογιστη και δεχεται τη χρηση του ιντερνετ πολυ "ασχημα" μετα απο 5 ωρες και ακομα πιο ασχημα αν τον αφησω μια ολοκληρη μερα(εκει τα πραγματα γινονται εκνευριστικα αργα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.