Jimmy_BlinD Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Διαβάζοντας πολλά περι σχολίων και φωτογραφικών, εχω καταλήξει πως χρειάζομαι μια ψηφιακή Ultra compact με βασικό χαρακτηριστικό την εξαιρετική ποιότητα της φωτογραφίας, την αυτονομία (πχ θα ήταν καλύτερο να ειχε μια 2,5lcd απο μια 3,5αρα και τέλος την αποδοση σε επίπεδα ultra compact μηχανής για νυχτερινές λήψεις και με χαμηλό φωτισμό για εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας/εικόνας μου έχουν πει για Canon και πως η Panasonic εχει κάνει μεγάλα βήματα οσον αφορά την ποιότητα. Θα ήθελα να μου πείτε ορισμένες γνώμεις ή εμπειρίες
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Σε μικρες κ λεπτες οι canon ixus παιζουν σχεδον μονες τους μπαλα. Αρκει να δεις ποσο πιο φωτεινο φακο (f2.7 αντι για f3.5) εχουν σε σχεση με τις υπολοιπες λεπτες μηχανες.. Εχουν συνηθως κ αρκετες manual ρυθμισεις.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Σε μικρες κ λεπτες οι canon ixus παιζουν σχεδον μονες τους μπαλα.Αρκει να δεις ποσο πιο φωτεινο φακο (f2.7 αντι για f3.5) εχουν σε σχεση με τις υπολοιπες λεπτες μηχανες.. Εχουν συνηθως κ αρκετες manual ρυθμισεις. Εννοείς Sensor size 1/2.3 " ? πχ. της Canon PowerShot SD880 IS τι να προσέχω για τον φακό ? ποια χαρακτηριστικά δηλαδή να έχει? οσο το δυνατον μεγαλύτερο Sensor size? τι Sensor type έχει?
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Οταν ελεγες ultra compact , νομιζα οτι μιλοσες για τις πολυ λεπτες, τετοιου τυπου: http://images.google.gr/images?q=canon%20ixus&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=el&tab=wi Αλλα αφου δεν θελεις απαραιτητα τοσο μικρη, καλυτερα να αγορασεις κανονικου μεγεθους compact ,σαν αυτην την powershot. Ειναι κ λιγο φθηνοτερες απο τις λεπτες κ με καλυτερη ποιοτητα κ περισσοτερες δυνατοτητες. Οι powershot θεωρουνται top. Υ.Γ.: Ο φακος δεν εχει σχεση με τον σενσορα.. Ο φακος ειναι το εξωτερικο κομματι που βλεπεις.. Πρεπει να ειναι οσο πιο φωτεινος γινεται (μικρο f) , να εχει το ζοομ που θελεις κλπ.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Υ.Γ.: Ο φακος δεν εχει σχεση με τον σενσορα.. Ο φακος ειναι το εξωτερικο κομματι που βλεπεις.. Πρεπει να ειναι οσο πιο φωτεινος γινεται (μικρο f) , να εχει το ζοομ που θελεις κλπ. εννοείς Aperture range F2.6 - F5.5 ? απο το dperiview βλεπω τις κάμερες και διαβάζω τα χαρ/κα γι αυτο σε ρωτάω. ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ναι αυτο εννοω. Οσο πιο χαμηλο, τοσο πιο ευκολα θα τραβας βραδυνες φωτογραφιες.. Επισης , να εχει υποχρεωτικα image stabilization . Τελος, στα megapixel μην δωσεις καθολου σημασια. Δωσε βαση στον φακο οπως ειπαμε, στο να εχει manual ρυθμισεις, στο is (εν συντομια το image stabilization ), στο να εχει μεγαλο μεγεθος sensor (δηλαδη στο κλασμα 1/2.3 " ο παρονομαστης να ειναι οσο το πιο δυνατον μικροτερος ) κλπ κλπ. Δες κ αυτο το site με αναλυτικα review κ προχειρο οδηγο αγορας .
Jimmy_BlinD Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 σε ευχαριστώ πάρα πολύ . επιτέλους κατάλαβα απο που να αρχίσω όντνως τα megapixels δεν παίζουν σημαντικό ρόλο Και κατι τελευταίο, αν έχεις τον χρόνο, τι να προσέχω ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω (πιθανολογικά βέβαια) αν η ψηφιακή που θέλω θα έχει υψηλή καλή ποιότητα φωτογραφίας σε κανονικές συνθήκες φωτισμού? να έχει όσο πιο μικρό f γίνεται στο Aperture range? όπως και για τις νυχτερινές λήψεις?
koulis1984 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 σε ευχαριστώ πάρα πολύ . επιτέλους κατάλαβα απο που να αρχίσω όντνως τα megapixels δεν παίζουν σημαντικό ρόλο Και κατι τελευταίο, αν έχεις τον χρόνο, τι να προσέχω ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω (πιθανολογικά βέβαια) αν η ψηφιακή που θέλω θα έχει υψηλή καλή ποιότητα φωτογραφίας σε κανονικές συνθήκες φωτισμού? να έχει όσο πιο μικρό f γίνεται στο Aperture range? όπως και για τις νυχτερινές λήψεις? βασικα παιζουν και αλλα σημασια εκτος απο το F οπως την ελαχιστη ταχυτητα κλειστρου και τα επιπεδα θορυβου που παρουσιαζει οπως και το αν και τι σταθεροποιητη εικονας χρησιμοποιει(ειδικα αν η καμερα εχει ζουμ πανω απο 10χ)...ολα αυτα μαζι συνθετουν μια καλη φωτογραφικη...για το f που λες σε νοιαζει παρα πολυ ποσο μεγαλο ειναι το νουμερο ωστε να εχει μεγαλυτερο DOF (depth of field) h camera δλδ να καταγραφει περισσοτερες πληροφοριες(αν δεν κανω λαθος παλι γιατι κα ιεγω τωρα στο ψαξιμο ειμαι ) παντως απο οσα εχω διαβασει αυτη εδω η fuji http://www.skroutz.gr/s/71973/Fuji-FinePix-F200EXR.html φημιζετε για τις φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο
Material_Defender_1032 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Εάν θέλεις ultra-zoom σε compact υπάρχει και η Olympus 9000.
AzaZyL Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Η καλύτερη για χαμηλό φωτισμό είναι η Fuji f200 και η Panasonic LX3(αυτή είναι λίγο μεγάλη όμως..)
Barret Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Απ ότι καταλαβαίνω είσαι γενικά αρχάριος στην φωτογραφία. Προτείνω και εγώ canon (όχι όμως τις φετινές με τα 12mp γιατί έχουν χάλια επιδόσεις) και πανασόνικ ώς τις καλύτερες δύο μάρκες. Συγκεκριμένα με τιμή που αγγίζει τα 300 ευρώ πλέον καλύτερη μάλλον θεωρείται η canon ixus 980 is λόγω του μεγάλου σένσορα. Αν θέλεις superzoom και HDvideo καλύτερη επιλογή είναι η panasonic TZ7 ~ 360 euro. (γενικά όχι άψογη αλλά η πιο ισορροπημένη κάμερα στην κατηγορία της). Αν θέλεις οτι καλύτερο απο ποιότητα εικόνας που να είναι και σχετικά pocketable (αλλά όχι Ultra compact) δές τις Canon G10 και Panasonic LX3 (ειδικά η δεύτερη είναι έρωτας και λόγω του μεγάλου φακού και αισθητήρα τα πάει φοβερά σε χαμηλό φως!!!) - αλλά ανεβαίνεις 100 ευρώ πάνω απο το οριό σου. Για μένα η φωτογραφική είναι επένδυση και αξίζει να δώσεις μερικά λεφτά παραπάνω! Αναμνήσεις είναι αυτές!!! Σίγουρα πρέπει να ψάξεις reviews (ένα καλό site είναι το dcviews.com) και να βρείς δείγματα (ψάξε την μηχανή που θες στο flickr.com) για να κρίνεις μόνος σου. Γενικά κοίτα όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι μικρό f (<=2.8) και μεγάλο αισθητήρα (πχ. 1/1.7").
grimpr Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Ότι σου ειπε ο Barret ισχύει. Μιας και η Panasonic LX3 ξεφεύγει σε τιμή και απευθύνεται σε φωτογράφους που ξέρουν να αξιοποιήσουν αυτήν την πραγματικά εξαιρετική μηχανή, πιστεύω η καλύτερη επιλογή σου θα ήταν μια Fuji F200EXR, αν δεν φοβάσαι να βγεις από το μαντρί της Canon βέβαια και κάνοντας μερικούς συμβιβασμούς.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 όντως προσανατολίζομαι στην canon ixus 980 ή αλλιώς Canon PowerShot SD990 IS με F2.8 και sesor 1/1,7" . Εδώ είναι και το review της αν μπορεί καποιος που ξέρει να μου πει την γνώμη του για το αν συμφέρει η αγορά. στην τιμή των 300 έχει νομίζω καλά χαρακτηριστικά
mindtrapper Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Αχ αυτή η Panasonic LX3. Μαζεύω λεφτά. Λέω να πουλήσω όλες μου τις compact για να πάρω αυτή. Έρωτας. Δώσε 100 ευρώ παραπάνω και πάρτη. Εκτός αν δε θες να κακομάθεις τώρα στην αρχή με τέτοιο φακό και μετά σου φαίνονται όλοι σκοτεινοί
Jimmy_BlinD Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Αχ αυτή η Panasonic LX3. Μαζεύω λεφτά. Λέω να πουλήσω όλες μου τις compact για να πάρω αυτή. Έρωτας. Δώσε 100 ευρώ παραπάνω και πάρτη. Εκτός αν δε θες να κακομάθεις τώρα στην αρχή με τέτοιο φακό και μετά σου φαίνονται όλοι σκοτεινοί πολλά είναι τα λεφτά αν δεν την χρειάζεσαι για επαγγελματικό σκοπό.αν πάθει κάτι,αν σου πέσει,αν .. πάνε τα 400+ ευρώ βέβαια αναλογα και με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.