tacticalcube138 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ...tactical, ενδιαφέρον το να έχεις εστιάσει σε κάτι, σε κάτι τουλάχιστον που έχει βάση (απ' το να εστιάσεις στους Εβραίους.......καλύτερο είναι) αλλά ρε συ, ΑΝ θες...."βοήθεια", να σου προτείνω να το αλλάξεις λίγο αυτό που λες : Καταργήση της μονιμότητας του δημοσίου/μισθολογική εξίσωση με την..."ελεύθερη αγορά". Ακούγεται πιο "πρακτικό", ως "πολιτική" θέση, απ' το "να ψοφήσουν". Μπα, γιατί το ίδιο δεν είναι; Για ρώτα τους τί προτιμούν, να πεθάνουν ή να χάσουν τα προνόμια (μονιμότητα, μισθολογικό, ασφάλιση κ.λπ); Εγώ είμαι πολιτισμένος, εσύ είσαι βάρβαρος.. Πάντως καλό είναι να γίνει έστω και μία φορά μία προσγειωμένη συζήτηση μπας και ξυπνήσουν κάποιοι εξυπνάκηδες που λένε για εξωγήινους και τρίχες κατσαρές. Προσγειωθείτε στην πραγνατικότητα και ξυπνήστε, υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα με έναν υπαρκτό υπεύθυνο και ένα υπαρκτό/διακριτό θύμα. Δεν τα πήρα εγώ τα δάνεια, ούτε εγώ τα ξεκοκκάλησα. Αντιθέτως έχουν την απαίτηση να τα πληρώσω διότι με γέννησαν, άρα τους χρωστάω σύμφωνα με τη βλακώδη κοσμοθεωρία τους. Και να ήταν τίποτε ανώτεροι από μένα στη νόηση και στα έργα, θα έλεγα ΟΚ σκύβω το κεφάλι και στρώνομαι στη δουλειά. Αλλά πρόκειται για σκατοχαρακτήρες, αγενείς, ανίκανους και αμόρφωτους πρώην αποτυχημένος βοσκούς, χωρίς βιογραφικό, εμπειρία, εφόδια που απλά έπιασαν ότι καρέκλα βρήκαν μπροστά τους. Ας ψοφήσουν λοιπόν, όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα, αφού τον τρόπο αντίληψής τους δεν καταδέχονται να τον αλλάξουν.
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ...το "λάθος" πάντως του tactical για 'μενα, είναι που "δαιμονοποιεί" "τους μεγάλους" συλλήβδην, ότι εστιάζει ΜΟΝΟ σε αυτό, και.....ότι το κάνει και άκομψα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρόκειται για προσωπική πίκρα, που εξηγεί, αλλά δεν.....δικαιολογεί. Εγώ είμαι πολιτισμένος, εσύ είσαι βάρβαρος.. ...αυτό......δεν κατάλαβα που απευθύνεται
tacticalcube138 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Είσαι λάθος και θέλω να πιστεύω ότι τους δικούς σου τουλάχιστον τους αφήνεις απ' έξω. Όλοι μέσα. Τις εξαιρέσεις τις αφήνω να τις βρουν άλλοι. Ζουν για να παράγουν υποκουλτούρα. Η υποκουλτούρα παράγει και άλλη υποκουλτούρα και τελειωμό δεν έχει. Αυτό τους ευχαριστεί, αυτό τους προκαλεί ηδονή, αυτό τους δημιουργεί ένα χαμόγελο όταν το πρωί τους ξυπνάει ο ήλιος. Για αυτό αναπνέουν και ζουν, αυτό τους γεμίζει, αυτό τους ολοκληρώνει: να το παίζουν νταβατζήδες εκεί που τους παίρνει, να κάνουν πλύση εγκεφάλου, να κατευθύνουν τον άλλο με πονηρές μεθόδους, να ελέγχουν τις σκέψεις του, να λένε έλα μωρέ όλα καλά είναι και να θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο της γης. Ένα κρυφοφασιστικό μείγμα σκοταδισμού και υποκουλτούρας.
elven Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ποιός μπάρμπας;Τι φταίει ο μπάρμπας;Ο μπάρμπας μεγάλωσε σε άλλη γενιά. Σόρρυ αλλά μιλάμε για μια γενιά η οποία έχασε ότι είχε κερδίσει η γενιά πριν απο αυτούς,ως και το 8ωρο κατάφερε να χάσει,δικαίωμα που πήραν έτοιμο και έπρεπε να παραδώσουν αλλά τελικά παρέδωσαν @@. Η συγκεκριμένη γενιά(οι των 40-50) είναι η γενιά που δούλεψε λιγότερο απο όλες και αμοίφθηκε περισσότερο απο όλες,διαφωνείς; Δεκαετία '80,μηδέν δουλειά,φουλ λεφτά και η μόνη τους επένδυση τα μπουζούκια.
freedubus Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Για να επεκτείνω λίγο το βάσιμο μεν, αδρότατα διαμορφωμένο δε, σκεπτικό σου, τάκτικαλ, θα έλεγα οτι το τρομακτικό δεν είναι τόσο η στάση αυτή της προηγούμενης γενιάς, όσο η σε γενικές γραμμές πλήρης εναρμόνιση και της νέας γενιάς με αυτήν, σε συνάρτηση πάντα με τους ποικίλους τομείς στους οποίους χωλαίνει η Ελλάδα. Π.χ. αυτοί οι "αμόρφωτοι τσοπάνηδες που έπιασαν την καρέκλα" που λές, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να μορφωθούν, (έστω και στα τυφλά και με το λάθος τρόπο που γίνεται αυτό στην Ελλάδα), άρα τους δόθηκε μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν και να μη γίνουν σαν τους γονείς τους, σύμφωνοι; Σπούδασαν λοιπόν, μορφώθηκαν, έκαναν και μάστερ στις Ευρώπες, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, και τώρα, όχι μόνο δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν αλλά μόνη φιλοδοξία τους είναι να πιάσουν την ίδια καρέκλα που είχαν πιάσει οι γονείς τους. Σε αυτή την περίπτωση, και μιλώντας για άτομα που ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 25-30 ετών, το "οι γονείς τους και οι μπαρμπάδες τους φταίνε που τους πιέζουν" , μου ακούγεται, το λιγότερο, αστείο.
-nick- Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Για να επεκτείνω λίγο το βάσιμο μεν, αδρότατα διαμορφωμένο δε σκεπτικό σου τάκτικαλ, θα έλεγα οτι το τρομακτικό δεν είναι τόσο η στάση αυτή της προηγούμενης γενιάς, όσο η σε γενικές γραμμές πλήρης εναρμόνιση και της νέας γενιάς με αυτήν, σε συνάρτηση πάντα με τους ποικίλους τομείς στους οποίους χωλαίνει η Ελλάδα.Π.χ. αυτοί οι "αμόρφωτοι τσοπάνηδες που έπιασαν την καρέκλα" που λές, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να μορφωθούν, (έστω και στα τυφλά και με το λάθος τρόπο που γίνεται αυτό στην Ελλάδα), άρα τους δόθηκε μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν και να μη γίνουν σαν τους γονείς τους, σύμφωνοι; Σπούδασαν λοιπόν, μορφώθηκαν, έκαναν και μάστερ στις Ευρώπες, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, και τώρα, όχι μόνο δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν αλλά μόνη φιλοδοξία τους είναι να πιάσουν την ίδια καρέκλα που είχαν πιάσει οι γονείς τους. Σε αυτή την περίπτωση, μιλώντας για άτομα που ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 25-30 ετών, το "οι γονείς τους και οι μπαρμπάδες τους φταίνε που τους πιέζουν" , μου ακούγεται, το λιγότερο, αστείο. Είσαι πολύ κοντά στο σκεπτικό μου. Και πέρα από αυτό, ακόμα και στις ίδιες τις γενιές δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντιλήψεις ούτε την ίδια νοοτροπία ή βιοθεωρία.
dazeman Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Σόρρυ αλλά μιλάμε για μια γενιά η οποία έχασε ότι είχε κερδίσει η γενιά πριν απο αυτούς,ως και το 8ωρο κατάφερε να χάσει,δικαίωμα που πήραν έτοιμο και έπρεπε να παραδώσουν αλλά τελικά παρέδωσαν @@. Η συγκεκριμένη γενιά(οι των 40-50) είναι η γενιά που δούλεψε λιγότερο απο όλες και αμοίφθηκε περισσότερο απο όλες,διαφωνείς; Δεκαετία '80,μηδέν δουλειά,φουλ λεφτά και η μόνη τους επένδυση τα μπουζούκια. Η γενιά που λές, την δεκαετία του '90 ήταν νέα γενιά και στράβωνε με τους παλιότερους. Ήρθε λοιπόν στα πράγματα και τους μάμησε την μαμά. Όμως πόσο μπορούμε αγόγγυστα να ενοχοποιούμε τις γενιές; Είναι σαν να δεχόμαστε ότι όλοι που ανήκουν στην γενιά του Πολυτεχνείου έκαναν αντίσταση στη δικτατορία. Για πόσους μιλάμε; Έχουμε ξεφύγει. Η εξήγηση είναι απλή, βρίσκεται στην ιστορική πορεία όπως αναλυτικά "ζωγράφισε" ο wash παραπάνω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:39 ---------- ...Π.χ. αυτοί οι "αμόρφωτοι τσοπάνηδες που έπιασαν την καρέκλα" που λές, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να μορφωθούν, (έστω και στα τυφλά και με το λάθος τρόπο που γίνεται αυτό στην Ελλάδα), άρα τους δόθηκε μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν και να μη γίνουν σαν τους γονείς τους, σύμφωνοι; Σπούδασαν λοιπόν, μορφώθηκαν, έκαναν και μάστερ στις Ευρώπες, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, και τώρα, όχι μόνο δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν αλλά μόνη φιλοδοξία τους είναι να πιάσουν την ίδια καρέκλα που είχαν πιάσει οι γονείς τους. Σε αυτή την περίπτωση, και μιλώντας για άτομα που ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 25-30 ετών, το "οι γονείς τους και οι μπαρμπάδες τους φταίνε που τους πιέζουν" , μου ακούγεται, το λιγότερο, αστείο. Καλά τα λές παλληκάρι μου
tacticalcube138 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Σόρρυ αλλά μιλάμε για μια γενιά η οποία έχασε ότι είχε κερδίσει η γενιά πριν απο αυτούς,ως και το 8ωρο κατάφερε να χάσει,δικαίωμα που πήραν έτοιμο και έπρεπε να παραδώσουν αλλά τελικά παρέδωσαν @@. Η συγκεκριμένη γενιά(οι των 40-50) είναι η γενιά που δούλεψε λιγότερο απο όλες και αμοίφθηκε περισσότερο απο όλες,διαφωνείς; Δεκαετία '80,μηδέν δουλειά,φουλ λεφτά και η μόνη τους επένδυση τα μπουζούκια. Άμα ψάξεις και άλλο και ρωτήσεις βολεμένους πώς βολεύτηκαν πριν δεκαετίες θα βγάλεις πολύ βρώμα. Προσωπικά τους αναγνωρίζω ένα ελαφρυντικό: όταν ήσαν νέοι έφαγαν με το κουτάλι τον αυταρχισμό και τα κόμπλεξ των δικών τους γονιών. Μην ξεχνάμε σε αυτό το σημείο ότι η οικογένεια στην Ελλάδα (και στις χώρες της μέσης ανατολής) είναι μία βυζαντινή αυτοκρατορία σε μικρογραφία. Αυτοί λοιπόν θέλησαν να σπάσουν τον ζυγό και έκαναν την δική τους επανάσταση: σηκώθηκαν και έφυγαν από τα κωλοχώρια τους, που ούτως ή άλλως από ένα σημείο και μετά δεν τους σήκωναν και πήγαν στις πόλεις, εσωτερική μετανάστευση, πλην όσων έφυγαν Αυστραλία και αλλού. Η επανάσταση των σημερινών μπαρμπάδων σταμάτησε εκεί. Όμως εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό. Διότι αυτό που βλέπω είναι ότι είναι η σειρά μας να κάνουμε τη δική μας επανάσταση εναντίον της "εκλογικευμένης" αυταρχικότητας των βολεμένων συντηρητικών (όσο δεν πάει) μπαρμπάδων (μην κοιτάτε που κάποιοι ψηφίζουν πασόκ ή αριστερά). Επίσης εγώ αυτούς βλέπω απέναντί μου, όχι τους δικούς τους μπαρμπάδες που τους είχαν σαν δούλους στα χωράφια και δεν τους πρόσφεραν αγάπη, αλλά εισέπρατταν ξύλο και αυταρχισμό από αυτούς, κληρονομιά της μεταξικής δικτατορίας που είχε βάλει το ελλαδιστάν στο γύψο, όσο και των προηγούμενων δικτατοριών. Αυτό που δίνουν δεν είναι αγάπη, αλλά μία "εκλογικευμένη" αυταρχικότητα. Η επανάστασή τους έμεινε στη μέση, για να μην πω ότι σταμάτησε ακριβώς στην αρχή. Για να επεκτείνω λίγο το βάσιμο μεν, αδρότατα διαμορφωμένο δε, σκεπτικό σου, τάκτικαλ, θα έλεγα οτι το τρομακτικό δεν είναι τόσο η στάση αυτή της προηγούμενης γενιάς, όσο η σε γενικές γραμμές πλήρης εναρμόνιση και της νέας γενιάς με αυτήν, σε συνάρτηση πάντα με τους ποικίλους τομείς στους οποίους χωλαίνει η Ελλάδα.Π.χ. αυτοί οι "αμόρφωτοι τσοπάνηδες που έπιασαν την καρέκλα" που λές, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να μορφωθούν, (έστω και στα τυφλά και με το λάθος τρόπο που γίνεται αυτό στην Ελλάδα), άρα τους δόθηκε μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν και να μη γίνουν σαν τους γονείς τους, σύμφωνοι; Σπούδασαν λοιπόν, μορφώθηκαν, έκαναν και μάστερ στις Ευρώπες, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, και τώρα, όχι μόνο δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν αλλά μόνη φιλοδοξία τους είναι να πιάσουν την ίδια καρέκλα που είχαν πιάσει οι γονείς τους. Σε αυτή την περίπτωση, και μιλώντας για άτομα που ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα των 25-30 ετών, το "οι γονείς τους και οι μπαρμπάδες τους φταίνε που τους πιέζουν" , μου ακούγεται, το λιγότερο, αστείο. Χε, χε, ξέχασες κάτι που ανέφερα: βυσματοποίησαν όλα τα επίπεδα εργασίας για να τους έχουν στο χέρι, να τους κάνουν να σέρνονται, να φιλούν κατουρημένες ποδιές και να παρακαλούν, για να μπορούν οι τσοπάνηδες να κάνουν παιχνίδι και να ελέγχουν, να δημιουργούν καταστάσεις, εσύ δικός μου, αυτός δικός σου, αυτό είναι ρε που ευφραίνει τους μπαρμπάδες μας. Δώσε εξουσία (του κώλου εξουσία, διότι κάποια στιγμή έρχεται μπούμερανγκ στο ίδιο το σύστημα) στον μουρτζούφλη και πάρτου την ψυχή. Δώστου το ελεύθερο και το ακαταλόγιστο να κάνει ότι γουστάρει. Αλλά αυτό το σύστημα απαιτεί κορόιδα που θα σέρνουν το κάρο. Ακόμα και το 365 μέρες ζέστη το κατάφεραν με την καταστροφή της Πάρνηθας (να μην συναχώνεται ο παππούλης και η γιαγιάκα και να ζουν την ζωούλα τους). Ένα σύστημα αυτοκαταστροφικό, σχεδιασμένο από αμόρφωτους, τηλεορασόπληκτους βλάχους που την είδαν σούπερμαν. Και η εκκλησία πάντα χέρι-χέρι, όποια πέτρα σκανδάλου και να σηκώσεις θα βρεις και έναν παπά από κάτω. Αλλά για μένα η εκκλησία είναι ελάσσον παράγοντας, η όλη κουλτούρα των μπαρμπάδων είναι το πρόβλημα. Αμόρφωτοι μεν, αλλά την δικλείδα ασφαλείας για να μην τους τη φέρουν με τη σειρά τους οι νέοι, την ενεργοποίησαν..
MiltoZ Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 τα παντα ξεκινανε απο εμας τους ιδιους washy,οι δικαιολογιες ειναι καλες για τον καφε ,το βραδυ οταν ειμαστε μονοι ολοι ξερουμε τι ειναι σωστο η λαθος πολυ σωστα ολα αυτα αλλα το μυαλο δεν το εχουμε μονο για να εντοπιζουμε πχ τις καλυτερες προσφορες στην τελικη κανενας δεν σου βαζει ντουφεκι στον κροταφο οταν ψηφιζεις καθημερινα ολοι κανουμε επιλογες οι οποιες οδηγουν εμας και τον κοσμο μας καπου και η ελλειψη παιδειας,προτυπων κλπ δεν ειναι απο μονη της επαρκης δικαιολογια πιστευω οταν εννουμε αυτα που λεμε washy τα κανουμε πραξη σε καποιο βαθμο βαζοντας το λιθαρακι μας ωστε να καλυτερεψουν τα πραγματα,βεβαια υπαρχει και ο παραγοντας κοστος και κανενας μας δεν ειναι υπερανθρωπος αλλα wtf κανενας δεν θα σε/με παρει απο το χερι να σε παει στην wonderland η λεξη ειναι υποκρισια ας το παιξουμε μαμω τα ατομακια σε ενα forum,its ok Εσύ μπορεί να είσαι σωστός και μερακλής και μάγκας και καραμπουζουκλής. Και? Άμα φτιάξεις ένα κεικ με σκατά και βάλεις επικάλυψη σοκολάτας, τι γεύση θα έχει το κέικ? (σορρυ για το ατυχές παράδειγμα) Θα μου πεις όλοι οι σωστοί εδώ μαζευτήκαμε? Όχι, δεν το ξέρεις αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία. Εσύ αυτό που ξέρεις είναι τι κάνεις από την πλευρά σου.
slygeo87 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ...βλέπω είναι ότι είναι η σειρά μας να κάνουμε τη δική μας επανάσταση μέχρι εδώ καλά...αλλά... εναντίον της "εκλογικευμένης" αυταρχικότητας των βολεμένων συντηρητικών (όσο δεν πάει) μπαρμπάδων (μην κοιτάτε που κάποιοι ψηφίζουν πασόκ ή αριστερά).Επίσης εγώ αυτούς βλέπω απέναντί μου, όχι τους δικούς τους μπαρμπάδες που τους είχαν σαν δούλους στα χωράφια και δεν τους πρόσφεραν αγάπη, αλλά εισέπρατταν ξύλο και αυταρχισμό από αυτούς, κληρονομιά της μεταξικής δικτατορίας που είχε βάλει το ελλαδιστάν στο γύψο, όσο και των προηγούμενων δικτατοριών. Αυτό που δίνουν δεν είναι αγάπη, αλλά μία "εκλογικευμένη" αυταρχικότητα. Η επανάστασή τους έμεινε στη μέση, για να μην πω ότι σταμάτησε ακριβώς στην αρχή. αυτό...ακόμα και να ισχύει που λες δε βλέπω να προτείνεις πουθενά τρόπους αντιμετώπισης του.Να μου 'λεγες ξερω 'γω για το μπαμπά που λέει στο γιο ψήφισε αυτό που ψηφίζω εγώ γιατί έτσι είναι το σωστό, να του λέει 5 μπούρδες που να το αποπροσανατολίζουν και να του τάζει ταυτόχρονα και μια θέση στο δημόσιο, θα σου 'λεγα ναι αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν νέα γενιά.Είμαστε καλύτεροι εμείς;Γιατί λες το μπαμπά σου και το μπάρμπα σου φασίστα όταν υπάρχουν και τα παιδιά των Golden ''eggs''; Ρε βάλτε μυαλό ρε.
tacticalcube138 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 μέχρι εδώ καλά...αλλά...αυτό...ακόμα και να ισχύει που λες δε βλέπω να προτείνεις πουθενά τρόπους αντιμετώπισης του.Να μου 'λεγες ξερω 'γω για το μπαμπά που λέει στο γιο ψήφισε αυτό που ψηφίζω εγώ γιατί έτσι είναι το σωστό, να του λέει 5 μπούρδες που να το αποπροσανατολίζουν και να του τάζει ταυτόχρονα και μια θέση στο δημόσιο, θα σου 'λεγα ναι αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν νέα γενιά.Είμαστε καλύτεροι εμείς;Γιατί λες το μπαμπά σου και το μπάρμπα σου φασίστα όταν υπάρχουν και τα παιδιά των Golden ''eggs''; Ρε βάλτε μυαλό ρε. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Σε ποιους ανήκουν τα διαμερίσματα και τα οικόπεδα, ποιοι βυσματοποίησαν όλα τα επίπεδα εργασίας, ποιοι αποτελούν το συντηρητικό κατεστημένο της Ελλάδας; Οι νέοι; Και κάτι επιπρόσθετο: σε ένα βυσματοποιημένο σύστημα τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, διότι δεν είναι δυνατόν το βύσμα να κάνει επανάσταση εναντίον του βύσματός του. Αν δεχτούμε, με μικρό ποσοστό σφάλματος, ότι η μέση ελληνική οικογένεια έχει ένα παιδί βολεμένο με βύσμα και ένα άνεργο, τότε είναι άσχημα τα μαντάτα. Όπως συνηθίζω να λέω, αν οι ευρωπαίοι κάποια στιγμή βρεθούν σε δύσκολη θέση και αποφασίσουν να αντιγράψουν το νεοελληνικό σύστημα προκειμένου να ζει έστω μία μειοψηφία καλά, αυτό θα σημάνει το τέλος του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ...Πάμε μία πάλι : Δεν εξηγείται η σημερινή μας κατάσταση, επειδή κάποτε αρχίσαν οι Ρωμαίοι να κάνουν κουμάντο στην περιοχή (όσο "φιλευλεύθεροι" και να ήταν) ; Δεν εξηγείται επειδή έκτοτε και για σχεδόν 2 χιλιετηρήδες δεν είχαμε ομοιγενή εθνικο-γλωσικο-κρατική ταυτότητα ; Δεν εξηγείται επειδή τη στιγμή που κοσμογονικές αλλαγές (σε επίπεδο τεχνογνωσίας, πρακτικής εφαρμογής, πολιτικο-οικονομικών συσχετισμών/αλληλεπηδράσεων κ.α.) συνέβαιναν στον κόσμο, εμείς είμασταν παρά μόνο κατ' όνομα αναφορές, σε αρχαία συγγράματα; Δεν εξηγείται από τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα συνέβαιναν κατά τη δημιουργία παγκοσμίου επιρροής υπερδυνάμεων (στη Γιάλτα το ΠΑΙΖΑΝΕ "να σε δώκω τη Σαχάρα - να με δώκεις το Σουέζ;") ; Δεν εξηγείται όταν σε έναν παγκοσμίως εκβιομηχανισμένο κόσμο, οι άπλυτοι βεδουίνοι, γινόντουσαν απ' τη μια στιγμή στην άλλη "κυρίαρχοι του οικονομικού παιχνιδιού"; Δεν εξηγείται όταν το χρηματιστηριακό σύστημα, απ' τη μια στιγμή στην άλλη ανά τον κόσμο, χτίζει ή αποδομεί αυτοκρατορίες; Δεν εξηγείται από τη στιγμή που ένα τερτίπι του πετροδόλλαρου, μας χτυπάει τον οικογενειακό προϋπολογισμό πίσω για 6 μήνες χειμώνα; Δεν εξηγείται όταν (αποδεδειγμένα πλέον, διότι κάποτε "τα ξέραμε"...τώρα τα ΒΛΕΠΟΥΜΕ στα ΜΜΕ) οι πολιτικοί δεν κάνουν παρά μεροληπτική διαχείριση του "αξιώματός" τους, βουτηγμένοι στη διαφθορά και την ανικανότητα, καταχρώμενοι το αρχαιοελληνικό ιδεολόγημα της δημοκρατίας; Δεν εξηγείται όταν συντηρούνται στρατοκρατορικές πρακτικές, με τα πασίγνωστα σε όλους μας κίνητρα (πρακτικές τις οποίες χαρακτηριστικά....ζεϊμπέκικα, δεν ήταν ποτέ αρκετά ώστε να τα εξομαλύνουν; ) Δεν εξηγείται όταν η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλιστικού θεωρήματος, ήταν να μας πείσει πώς όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευδαιμονία, και πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ανταγωνιστικά και......"ελεύθερα" γι' αυτό; Δεν εξηγείται όταν συνθήματα όπως "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια", έθρεψαν 2 τουλάχιστον γενιές, και διαμόρφωσαν ανάλογες συνειδήσεις, διαιρώντας και βασιλεύοντας; Δεν εξηγείται όταν μια χώρα 5-6 εκατομμυρίων έχει φτάσει να διατηρεί/συντηρεί έναν υπερχρεωμένο/υπερδιογκωμένο ΚΑΙ γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα, δημιουργώντας έτσι και πολωτικές κοινωνικές αντιθέσεις; ...Και τώρα θα σε κουφάνω βρε φίλε τάκτικαλ, λέγοντας πως "για όλα λοιπόν φταιν οι γκόμενες". 'Οπου "γκόμενες" = χρήμα, όπου χρήμα = καπιταλιστική θεωρία. Γι' αυτό δε φταίνε ΜΟΝΟ "οι κωλόγεροι" που αναφέρεις. Αν το δεις όοοοολο αυτό από ψηλά, θα δεις κοινό παρονομαστή την ανθρώπινη αδηφαγία, η οποία έχει κερδίσει τον ίδιο τον άνθρωπο. Quod me nutrit me destruit. Να και μια σωστή αρχαιολατινική ατάκα, μη λέμε μόνο τις αρχαιοελληνικές. Γι' αυτό και όταν λένε κάποιοι για παιδεία, έχουν περισσότερο δίκαιο από εσένα που επικεντρώνεις στο "Hang 'em high".
slygeo87 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 To αν έφτασε η Ελλάδα στη παρακμή της είναι αποτέλεσμα του μπάρμπα σου.Το θέμα είναι ποιός μπορεί να την αλλάξει.
tacticalcube138 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Γι' αυτό δε φταίνε ΜΟΝΟ "οι κωλόγεροι" που αναφέρεις.Αν το δεις όοοοολο αυτό από ψηλά, θα δεις κοινό παρονομαστή την ανθρώπινη αδηφαγία, η οποία έχει κερδίσει τον ίδιο τον άνθρωπο. Quod me nutrit me destruit. Να και μια σωστή αρχαιολατινική ατάκα, μη λέμε μόνο τις αρχαιοελληνικές. Γι' αυτό και όταν λένε κάποιοι για παιδεία, έχουν περισσότερο δίκαιο από εσένα που επικεντρώνεις στο "Hang 'em high". Προσωπικά τους κωλόγερους έχω απέναντί μου. Αυτοί απλώνουν τα ποδάρια τους και μας βάζουν τρικλοποδιά. Αυτοί μας φανατίζουν και μας ντοπάρουν με σκουπίδια. Αυτοί έχουν διαστρεβλώσει τις έννοιες. Και όταν.. ..όταν κάποιος λέει κάτι σωστό, τον συνθλίβουν χωρίς έλεος. Για να διαιωνίσουν το στραβό τους σύστημα σκέψης. Άρα.. ..άρα τί μπορείς να κάνεις; Το δίκαιο του ισχυρού. Όταν αυτοί φτάσουν τα 70-75, η γενιά μας που στο μεταξύ θα έχει γίνει κατεστημένο θα βγάλει το άχτι της πάνω τους. Το θέμα είναι τί μπορεί να γίνει ώστε να μην καταντήσουμε σαν αυτούς, μνησίκακοι και εκδικητές. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι καθολική αντίσταση τώρα. Να σταματήσουν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο οι αμόρφωτοι τσοπάνηδες παντού (οικογένεια, σχολείο, εργασία, κοινά, παντού). Υψώνουμε τη φωνή μας εναντίον στα νάματα της κάθε ξιπασμένης γιαγιούλας, της κάθε πυροβολημένης μαμάκας, του ξεφτιλισμένου μπαρμπούλη. Κόντρα στην υποκουλτούρα τους. Δικτυωνόμαστε και τους βάζουμε στη θέση τους, έχουν υπερβολική αυτοπεποίθεση για του λόγου τους, αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Απαιτούν από τους δούλους να τους γηροκομήσουν κιόλας. Θα φάνε καλά..
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ...το θέμα τάκτικαλ, όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι να συνειδητοποιήσουμε τί είναι αυτό που ΓΕΝΝΑΕΙ "κωλόγερους". Δεν είναι εξωγήινοι οι "κωλόγεροι" που λες εσύ - ούτε δημιουργήθηκαν από κάποια φάλτσα μετάλλαξη. Κι άλλοι κάνανε πραξικοπήματα στην Ιστορία, διότι θέλαν να φέρουνε αλλαγή, αλλά τελικά ο μόνος που άλλαξε ήταν ο Μανωλιός, ρούχα. Μεγαλώνεις μαζί με τους εν δυνάμει μελλοντικούς κωλόγερους, εκεί είναι το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.