KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Aυτα παθαινεις για να ζεις στα 30 σου ακομα με τους γονεις Λοιπον, μπερδευτηκε στο καλωδιο ενος εξωτερικου WD 250G 3 ετων, παρτον κατω και ειχα μεσα σειρες κτλ Τωρα κανει εναν συνεχομενο ηχο οπως κανει το cd oταν δεν μπορει να το διαβασει Ο διαχειριστης usb τον βλεπει ο storage manager των Windows τον βλεπει αλλα σαν ενα local disk χωρις καν filesystem Ta Windows XP δεν βλεπουν τιποτα, αμα τον συνδεσεις κολλαει και ο windows explorer και χεσε μεσα Προφανως ο δισκος χαιρετισε, το θεμα ειναι υπαρχει τροπος να σωσουμε αυτα που ειχε μεσα?Και μετα τον στελνω σκουπιδια υγ. Ειναι ετοιμος εξωτερικος, οχι θηκη+εσωτερικος
pappous_soulis Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ψάξε για εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Κουράγιο..
nick#18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 μαλλον ο controler του εξωρετικου τα επαιξε και δεν δινει σωστα εντολες... ανοιγεις κουτι, βγαζεις σκληρο και τον συνδεεις σαν εσωτερικο...
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ωχ την κατσαμε την βαρκα Το καλο ειναι οτι ηδη εχω case για εσωτερικο που παιζει Το κακο οτι...ποτς γκενεν αυτου?Δηλαδη σπαω το case του χαλασμενου και ξεσυνδεω τον δισκο ετσι απλα?Ξαναλεω, ο δισκος ειναι ετοιμος, δεν ειναι δικος μου εσωτερικος με αγορασμενο το case
giorgos147 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ωχ την κατσαμε την βαρκαΤο καλο ειναι οτι ηδη εχω case για εσωτερικο που παιζει Το κακο οτι...ποτς γκενεν αυτου?Δηλαδη σπαω το case του χαλασμενου και ξεσυνδεω τον δισκο ετσι απλα?Ξαναλεω, ο δισκος ειναι ετοιμος, δεν ειναι δικος μου εσωτερικος με αγορασμενο το case Κάπως θα ανοίγει το case... Εμένα δε χρειαζόταν σπάσιμο. Μετά απλά ξεβιδώνεις κάτι και τον συνδέεις στον υπολογιστή.
nick#18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 ναι δεν ειναι κατι σπουδεο....απλα ενασ σκληρος μεσα σε πλαστικο κουτι στιριγμενος σε 2 σιδερακια με 4 βιδες...aν ειναι WD My book ανοιγει απο τα πλαινα..κουμποτος ειναι..
red7genius Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Let me guess, ηρθε να καθαρισει και μπερδευτηκε στο καλωδιο?
nick#18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 ααααα μην ξεχασω κατι...αν ειναι μετασχηματιστης με βυσμα τυπου "ps2" οπως στα πληκτρολογια καπως ετσι με πινακια μικρα μπορει να τα επαιξε και αυτος...
dreaming123 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 http://www.ransackery.com/western-digital-mybook-open-case-recover-data.htm http://www.instructables.com/id/How-to-Open-a-Western-Digital-MyBook-USB-Drive./ Πιστέυω να σε βοήθησα...
firewalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Αν είσαι πολύ τυχερός θα έχει μόνο ξεκουμπώσει κάποιο καλώδιο. Κατά τα άλλα θεωρώ δύσκολο να έχει πάθει κάτι ο controller του κουτιού. Συνήθως οι πτώσεις επηρεάζουν τον ίδιο τον δίσκο. Ή κάποιο από τα ταχέως κινούμενα μέρη του ή την κυρίως πλακέτα του. Το καλό με αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τα δεδομένα σπάνια επηρεάζονται και είναι σχετικά εύκολο για κάποια εταιρία να τα επαναφέρει. Όταν έπεσε ήταν σε λειτουργία; Ποιο ακριβώς μοντέλο είναι;
linaaaaaaaaa Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Εγω παντως σημερα χειρουργησα εναν Freeagent 500αρη που τα ειχε παιξει το βισμα του usb και δουλευει σφαιρα σαν εσωτερικος. Βεβαια εσπασα το πλαστικο γιατι η μια βιδα δεν εβγαινε ουτε με το δραπανοκατσαβιδο!
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ωχ την κατσαμε την βαρκαΤο καλο ειναι οτι ηδη εχω case για εσωτερικο που παιζει Το κακο οτι...ποτς γκενεν αυτου?Δηλαδη σπαω το case του χαλασμενου και ξεσυνδεω τον δισκο ετσι απλα?Ξαναλεω, ο δισκος ειναι ετοιμος, δεν ειναι δικος μου εσωτερικος με αγορασμενο το case ...το ότι το disk management βλέπει partition, βαλ' το στα θετικά. Από 'κει και πέρα : ΑΝ ο δίσκος είναι εκτός εγγύησης (ή δε σε νοιάζει η εγγύηση), είτε δοκιμάζεις να τον ανοίξεις "σαν άνθρωπος" (μόνο που σπάνια οι έτοιμοι εξωτερικοί έχουν "ανθρώπινα κουμπώματα"), είτε.......τον ανοίγεις σαν Μεγαλέξανδρος. Μέσα, όπως ήδη σου είπανε, θα βρεις έναν καθ' όλα νορμάλ "εσωτερικό" δίσκο. Τον ξεσυνδέεις απ' τη μικρή του καλωδιοταινία και το ρεύμα, και τον βάζεις εσωτερικό σε κάποιο πισί. Αν τον δει το BIOS , είσαι σε καλό δρόμο. Αν όχι, στον χειρότερο. Αν φαίνεται στο BIOS αλλά όχι στα windows, διάβασε πρώτα το στίκι "τα έχασα όλα;" (σελίδα 4), και προσπάθα ν' ανακτήσεις partition(s). Aν δεν κάτσει, συνέχισε το διάβασμα του στίκι για να επιλέξεις file recovery πρόγραμμα. Προκαταβολικά προτείνω το Active File Recovery. ...Ό,τι πάντως και αν κάνεις, μην τον πολυεμπιστεύεσαι αυτόν τον δίσκο, μετά από πτώση (ειδικά αν δούλευε εκείνη την ώρα, ακόμα κι αν απλά έπαιρνε ρεύμα). Αν καταφέρεις και δεις τα αρχεία σου, ακόμα και κατευθείαν μέσω των win, μην επαναπαυθείς : πάρε κάπου αντίγραφα των πιο σημαντικών, και μετά τσέκαρέ τον με το utility της εταιρίας του για πιθανά σφάλματα.
tzinos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 εγω προσφατα με τις αναβαθμισεις στα φιρμγουειρ με το γνωστο προβλημα των seagate, "εχασα" ενα σκληρο, δεν τον εβρισκαν με τιποτα τα windows. Εσωσα ολα τα δεδομενα με αυτο το προγραμα GetData Recover My Files παιζει και πατσακι για φουλ αν θες, αλλοιος δεν σε αφηνει να τα ανακτησεις τα δεδομενα. Επισης για σειρες στην αναγκη καποιος θα βρεθει να σου ξαναγεμισει ενα σκληρο, αμα φτασεις σε αυτο το σημειο δεν εχω προβλημα να βοηθησο
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 http://xe.gr/pages/MapAttiki.aspx?catId=917 Eλπίζω να βοήθησα.
Flying_Dutchman Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Σε καπως αντιστοιχη περιπτωση, εκανα τα εξης και καταφερα κι εσωσα τα δεδομενα... εκανα τον 'χτυπημενο' δισκο clone με το acronis σε εναν αλλο δισκο... η διαδικασια κρατησε αρκετες ωρες αλλα τελικα το αποτελεσμα ηταν πετυχημενο. τωρα δε ξερω αν γινεται στην περιπτωση σου,αλλα δε χανεις κατι να δοκιμασεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.