T-spoilerGR Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 Δημοσ. 6 Μαΐου 2009 οταν λεει α11 θελει να σου πει οτι αυτο το σημειο ειναι το Α[1][1] του πινακα.Αν βγαλεις τα a και b και αφησεις μονο τους αριθμους θα ειναι σωστο. Σου δινω ως παραδειγμα αυτο: 2 3 1 2 3 4 5 6 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 μετα αυτες τις τιμες τις βαζεις στο προγραμμα απο το αρχειο
narbi Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 οταν λεει α11 θελει να σου πει οτι αυτο το σημειο ειναι το Α[1][1] του πινακα.Αν βγαλεις τα a και b και αφησεις μονο τους αριθμους θα ειναι σωστο.Σου δινω ως παραδειγμα αυτο: 2 3 1 2 3 4 5 6 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 μετα αυτες τις τιμες τις βαζεις στο προγραμμα απο το αρχειο Λίγο πιο σωστά να πούμε ότι οταν λεει α11 θελει να σου πει οτι αυτο το σημειο ειναι το 1ο row του 1oυ column του πινακα, δηλαδή το Α[0][0] κι όχι το Α[1][1].. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ---------- Βασικά ξέρει κανείς από διαχείριση shared memory σε posix να δώσει τα φώτα του? Έχω πολλές απορίες.....
SilverCloak Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αν επιτρέπετε, που τα κάνετε αυτά (Σχολή - Μάθημα);
narbi Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Αν επιτρέπετε, που τα κάνετε αυτά (Σχολή - Μάθημα); TEΙ Λαμίας - Λειτουργικα Συστήματα.. Why....?
SilverCloak Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Just Curious. Πληροφορική; Βασικά, μου έκανε εντύπωση ότι για μια άσκηση καθαρά λειτουργικών, το πρόβλημα ήταν το file io! Που δεν ήταν και μεγάλο βασικά. Εγκυκλοπαιδικά, καθαρά, το overhead δημιουργίας νέου thread μέσω fork, δεν καθιστά την λειτουργία του προγράμματος πιο αργή αντί για πιο γρήγορη? Εννοώ αφού κάθε thread κάνει μόνο μια πράξη, δεν είναι πιο αργό το να φτιάξεις ένα thread για κάθε πράξη από το να την κάνεις σειριακά?
narbi Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Iσως αλλα δεν ψαχνουμε τον βελτιστο αλγόριθμο εδώ.. δινει η εκφώνηση να το κάνουμε έτσι προφανώς για εκπαιδευτικούς σκοπούς... Και τελικά το file τουλάχιστον για μένα ήταν το πιο εύκολο part της ιστορίας..Αλλά δε βλέπω κανέναν να μπορεί να δώσει τα φώτα του για τις απορίες που έχω για τo shared memory...
SilverCloak Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Ναι ορε, δεν σου είπα να κάνεις άλλο πράγμα. Απλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί λόγοι... They beat their purpose. Τεσπά, 'nough said.
Mr.Mao Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 τι ακριβώς θέλεις για τo ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:50 ---------- τι ακριβώς θέλεις να μάθεις για το shared memory ?
vmiskos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 ρε παιδια πως θα χρησιμοποιησουμε την execvp()?δε μπορω να καταλαβω..δημιουργουμε τις διεργασιες με την fork και καλουμε το compute αλλα μετα πως διαολο πρεπει να το παω με την execvp()?εχω κωλισει και σπαω το κεφαλι μου..καποιος τα φοντα του pleaseeeeeee!!!!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:01 ---------- char *const arg[]={“compute”, NULL}; execvp (“path/compute”,Row,Column); καθε φορα που εκτελειται η execvp() δημιουργηται μια νεα διεργασια που τρεχει το προγραμμα compute..σωστα?
T-spoilerGR Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 η execpv() μπορει να παρει μονο 2 ορισματα.Αν εχεις βαλει το header unistd λογικα θα σου ειχε χτυπησει.Εκει ειχα κολλησει κι εγω.Βρες αλλο τροπο να περασεις ορισματα στο compute.
vmiskos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 η execpv() μπορει να παρει μονο 2 ορισματα.Αν εχεις βαλει το header unistd λογικα θα σου ειχε χτυπησει.Εκει ειχα κολλησει κι εγω.Βρες αλλο τροπο να περασεις ορισματα στο compute. οντως εχεις δικιο,μου ξεφηγε...μηπως εχεις καμια ιδεα?με την envp[] θα γινει?
T-spoilerGR Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 αν εχεις την ιδια εργασια με εμενα σου επισημαινει να το κανεις με την execvp() .Αν εσενα δε σου λεει κατι τετοιο υπαρχουν αρκετοι διαφορετικοι τροποι να το κανεις.Δε μπορω να πω κατι συγκεκριμενο γιατι δεν ξερω τι εχεις κανει απλα πρεπει να σκεφτεις κατι που να ταιριαζει στον κωδικα σου.
vmiskos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 αν εχεις την ιδια εργασια με εμενα σου επισημαινει να το κανεις με την execvp() .Αν εσενα δε σου λεει κατι τετοιο υπαρχουν αρκετοι διαφορετικοι τροποι να το κανεις.Δε μπορω να πω κατι συγκεκριμενο γιατι δεν ξερω τι εχεις κανει απλα πρεπει να σκεφτεις κατι που να ταιριαζει στον κωδικα σου. λογικα την ιδια εχουμε..λαμια..σωστα εγω κανω λαθος..η execvp() με την arg[] ειναι..λογικα στην συνταξη της arg[] πρεπει να μπουν..ε?
T-spoilerGR Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 πες μου το σκεπτικο σου να καταλαβω αφου θες βοηθεια.Ο καθενας μπορει να σκεφτει κατι ιδιαιτερο εγω π.χ. δεν εχω χρησιμοποιησει την argv[].Τι εννοεις στη συνταξη της και ποια να μπουν εκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.