Προς το περιεχόμενο

Aναζήτηση καλυτερης οθονης για ταινιες

feynfen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενα εκτενες ψαξιμο που εκανα τις τελευταίες μερες εδω και αλλου εχω καταληξει στα εξης:

-θελω hdmi οπωσδηποτε για να συνδεσω με popcorn hour , και 16:9 για να μην βλεπω μπαρες-

1. SAMSUNG SYNCMASTER 2494HS

2.SAMSUNG SYNCMASTER T240

3.Samsung SM-2333HD LCD-TV

4.LG W2361V-PF TFT

5.LG W2452V-PF

6τη επιλογη κάποιο IPS panel απο το overclockers οπως αυτο: Dell UltraSharp 2209WA 22" ( αλλα με hdmi - με μια πρωτη ματια δεν βρήκα )

Τι λετε;

Ευχαριστω εκ των προτερων.:shifty:

Λοιπον το συμπερασμα που εβγαλα είναι ότι για ταινίες που τι θέλω τα πανελ τύπου ΤΝ είναι

ημιμετρα.Και αναμενω μεχρι να συγγεντρωσω το απαραίτητο ποσο όπου θα αξιζουν τα χρήματα που θα δώσω...

Βασικα αφού η γνωστη dell δεν εχει hdmi -- μου εχει γυαλίσει το κομματι > NEC MultiSync 24WMGX3

μια και η τιμη του δεν ειναι τρελα υψηλη... εδω ενα review

Γνωμες περί αυτου ;

Αξίζει τα λεφτά της ; , αν καποιος την εχει πάρει.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι δυστυχώς η 22αρα Dell δεν έχει HDMI αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχουν καλώδια από DVI to HDMI

πάντως από αυτές που έδωσες μόνο οι 3,4 είναι 16:9, οι άλλες είναι 16:10 :-)

αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που ζητάει η NEC τότε go for it...

Δημοσ.
ναι δυστυχώς η 22αρα Dell δεν έχει HDMI αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχουν καλώδια από DVI to HDMI

πάντως από αυτές που έδωσες μόνο οι 3,4 είναι 16:9, οι άλλες είναι 16:10 :-)

αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα που ζητάει η NEC τότε go for it...

Eυχαριστω για την απαντηση.

Για το καλωδιο το τσεκαρα υπάρχει και στο πλαισιο.Μειώνει καθόλου την ποιοτητα; αναρωτιέμαι μονο.

Επισης καταλαβα για το 16:10 που λες ;).

Θελω παρολα αυτα την γνωμη σου αν θες στην επιλογη αφενος της 24 ρας NEC που ειναι HD αλλα με διπλασια τιμη και της DELL που θα κανω μεν την δουλειά μου και θα πληρώσω τα μισά! , χανω βεβαια το HD αλλα μου φενετε πως σε τετοιο μεγεθος οθονης δεν φενετε η διαφορα.

Τι λες να παω για τη ακριβη NEC ή δεν αξιζει;

Βασικο κριτηριο θα ήταν η οπτικη επαφη με της οθονες οποτε και θα αποφασιζα αλλα τωρα ειναι λιγο δύσκολο. Την θελω κυριως για ταινιες ( συνδεση με popcorn hour).

Για την τεχνολογια των πανελ διαβασα οτι τα mva panel εχουν μεγαλυτερο κοντραστ.Στα χαρακτηριστικα ομως δινει την dell ποιο καλη στο κοντραστ!

'' VA panels have the advantage of higher contrast ratios compared to other panel types, which leads to better black levels. The biggest disadvantage of VA based panels is color shifting. Color shifting is when the image viewed from one angle changes or "shifts" when viewed from a slightly different angle, making various uneven brightness levels across the display. This bothers many users to the point they will not even consider buying a VA based panel, while other users don't notice/aren't bothered by the color shifting.''

εδω

και εδω ενα συγκριτικό.

Παντως στο suitable for dvd video δινει good στην dell και very good στην nec, αυτο μαλλον ειναι και το κριτηριο που εψαχνα για την επιλογή μου...Eπίσης λέει πως το 16:9 δεν το παιζει καλα η dell.Eνω η nec δεν είναι και τόσο καλή στο απλο dvd σήμα.

ρεβιου εδω και εδω

Επίσης με την εγγυηση μηπως ξερεις τι παίζεται;

• Super Moderators
Δημοσ.

το DVI με το HDMI έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας, άρα δεν χάνεις τπτ...

δυστυχώς οι καλές 24αρες είναι πιο ακριβές λόγο panel...

για την NEC δεν γνωρίζω τι παίζεται με την εγγύηση αλλά η Dell όπως είπα έχει πανευρωπαϊκή...

αν δεν θες να το διακινδυνεύεις με λίγες λίρες παραπάνω παίρνεις 24αρι Dell http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-024-DE&groupid=17&catid=510&subcat=

Δημοσ.

αν δεν θες να το διακινδυνεύεις με λίγες λίρες παραπάνω παίρνεις 24αρι Dell http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-024-DE&groupid=17&catid=510&subcat=

ευχαριστω...

Ναι :-) την ειδα αλλα ξεφευγει κατα πολυ απο αυτα που προτιθεμαι να δωσω...

Υπαρχει περίπτωση να υπαρχει ασυμβατοτητα μεταξυ του media player και του μονιτορ μεσω hdmi ( για την nec ) ;

Γιατι σκοπέυω να την λειτουργίσω χωρις πισι.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω...

Δημοσ.
δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω...

ok! να σαι καλα ευχαριστω για την βοηθεια.

Δημοσ.

Tελικα δεν πειστικα ακομη για μια καλη lcd καθως δεν μπορω να συγκρινω αν δεν δω

ο ιδιος με τα ματια μου την ποιοτητα στα απλα dvd και οχι στα blue ray.

Σε αυτον τον τομεα η nec υστερεί καθως και η dell στρετσαρει την εικονα.

Προς το παρον παντως εχω καταληξει σε μια tv sony 22'' εδω

Που και διαφορες συνδεσεις και καλουδια εχει και λεει πως φοραει 8-bit panel που σημαίνει ότι δεν είναι ΤΝ ( σωστά ; )

Θα περιμενω να πεσει λίγο η τιμη της και θα τη χτυπήσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

πολλά λεφτά για 22αρι όμως...

και δεν είναι σίγουρο ότι δεν φοράει tn

Δημοσ.
πολλά λεφτά για 22αρι όμως...

και δεν είναι σίγουρο ότι δεν φοράει tn

λες;;

Στο τελος θα περιμενω για τις ΟLED μου φαίνετε...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είδα σε site αυτην την LG : 22LG3050 και λέει ότι φοραει IPS -panel

.Aν αληθευει πρεπει να ειναι καλη περιπτωση.

Υπαρχει ακομη παντως στα ελληνικα e-shop που κοιταξα.

Καπου διαβασα ότι εχει δύσχρηστο επιλογεα καναλιών αλλα προσωπικα δεν με πειραζει...

Δημοσ.
http://www.skroutz.gr/s/58566/LG-22LG3050-22%2527%2527.html?keyphrase=LG+22LG3050

και έχει και αρκετά καλή τιμή...

αρκετά ενδιαφέρουσα οθόνη/τηλεόραση μπορώ να πω...

Πρεπει να κυκλοφορουσε και στο Πλαισιο παλιοτερα , αν την εχει καποιος να μας πει.

Περιεργος η συγκεκριμενη αναφερετε με IPS panel σε παρα πολλα τσεχικα eshops...

Η προαναφερθεισα τηλεοραση αραγε να φοραει το ips ή οχι;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:17 ----------

Να μεταφερω και ένα νεο που διαβασα πως η LG προκειτε να φερει στην αγορα IPS panel τηλεορασεις απο 22'' και πανω σε τιμες όσο πολουνται τωρα οι ΤΝ -

εδω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...