choutos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Έχω το laptop του τίτλου και επειδή έχει προβληματάκια με θερμοκρασίες έλεγα να του βάλω θερμοαγώγιμη μπας και δω φως. Επειδή δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει θα ήθελα τα φώτα σας. Το laptop εσωτερικά είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στο post νούμερο 814 στο παρακάτω thread (ευχαριστώ το φίλο liquid που τις έχει ανεβάσει γιατί το laptop αυτή τη στιγμή είναι επαρχία και δεν είχα τη δυνατότητα να τραβήξω φωτογραφίες): http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=131790&page=82 Λοιπόν.... 1. Θερμοαγώγιμη βάζω μόνο στη cpu ή και στην κάρτα γραφικών? (μη βαράτε παιδιά...είπαμε πρώτη φορά...) 2. Στο thread παραπάνω αναφέρεται κάπου ότι πρέπει να βγάλεις την ψύκτρα για να βάλεις θερμοαγώγιμη. Ισχύει? Γιατί εγώ έτσι όπως το βλέπω μπορείς να βάλεις πάστα στον επεξεργαστή έτσι όπως είναι στις φωτογραφίες. Αν μπορείτε να δώσετε και παραπάνω πληροφορίες για την όλη διαδικασία θα είμαι ευγνώμον.
P270 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 ναι πρεπει να βγαλεις την ψυκτρα να καθαρισεις και τις δυο επιφανειες δηλαδη cpu & ψυκτρα να βαλεις την θερμοαγωγιμη στην cpu στη καρτα γραφικων τις ποιο πολλες φορες εχει ενα thermal pad μπλε χρωματος αυτο δεν το πειραζεις και δεν βαζεις θεμοαγωγιμη φυσικα μετα φυσιξε το fan και τη ψυκτρα να φυγουν οι σκονες και βιδωσε προσεκτικα την ψυκτρα
choutos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ. Μήπως μπορείς να μου πείς πώς βγαίνει η ψύκτρα του επεξεργαστή? Και για την ακρίβεια πού βρίσκεται η ψύκτρα του επεξεργαστή? Αν δεν σου κάνει κόπο ρίχνεις μια ματιά στις φωτογραφίες να μου πείς αν φαίνεται κάπου? Sorry, αλλά όπως καταλαβαίνεις έμπλεξες με άσχετο...Ευχαριστώ.
P270 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 ειναι κατω απο το κατω καπακι το ξεβιδωνης και μετα ξεβιδωνης και τις βιδες τις ψυκτρας την βγαζεις με προσοχη γιατι πιθανοτατα θα παρει μαζι και την cpu συμβαινει πολλες φορες μετα κανεις οτι σου εχω γραψει στις φωτο δεν φαινεται γιατι την εχουν βγαλει
chrisimone Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 δεν ειναι τοσο ευκολο φιλε μου .. αν δεν εχεις εμπειρια .. θελει πολυ προσοχη καλο θα ηταν να εβρισκες εγχειριδιο του φορητου απο το ιντερνετ ... πολλες εταιριες δινουν πληρη σχεδιαγραμματα των φορητων τους... σε παρομοια περιπτωση ... ανοιξα φορητο hp .. ειχα ομως βοηθεια απο το Pdf αρχειο που κατεβασα ...
choutos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πολύ, βρήκα και έναν οδηγό με φωτογραφίες, για άλλο laptop βέβαια αλλά μια ιδέα πήρα, όποιος ενδιαφέρεται http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=268081 Ο τύπος εβγαλε και το pad της gpu και έβαλε κομμάτι χαλκού απ' ότι κατάλαβα αλλά εγώ τέτοια ταρζανιά δεν την επιχειρώ. Δυστυχώς για το δικό μου laptop οδηγό δε βρήκα.
P270 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 μην βαλης τετοιο πραγμα οτι γραφω ετσι ειναι οπως εχω ξαναγραψει ειμαι τεχνικος σε service fujitsu siemens πλεον fujitsu
Dark_son20 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 μην βαλης τετοιο πραγμα οτι γραφω ετσι ειναι οπως εχω ξαναγραψει ειμαι τεχνικος σε service fujitsu siemens πλεον fujitsu και γιατί παρακαλώ να μην βάλει AS5?
choutos Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Και επανέρχομαι διότι η διαδικασία έγινε χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα....Ψιλιάζομαι ότι μπορεί να φταίνε οι μνήμες που έβαλα πάνω πριν κανένα τετράμηνο αλλά το memtest δεν έδειξε κάτι. Υπάρχει κανένα software να κάνω undervolting στις μνήμες? Απ' ότι ξέρω αυτό γίνεται από το bios αλλά εμένα δεν με αφήνει να πειράξω τίποτα τουλάχιστον στο bios που έχει από αρχής ο υπολογιστής. Κατέβασα το πιο καινούργιο 1.06 που βρήκα στο site της Fujitsu να δω αν έχει κάποια επιλογή. Από τη μάνα του ο υπολογιστής είχε δύο 512 στα 333 Mhz, εγώ έβαλα 2χ1 g στα 400 Mhz. Επίσης κάτι αντίστοιχο για underclocking στη gpu? Έχει πάνω μια ATI X700. Είχα βρει το ATI Tοοls αλλά εκτός του ότι συχνά πυκνά κολλούσε κάθε φορά που έκανα restart έπρεπε να περάσω τις ρυθμίσεις για την κάρτα γραφικών από την αρχή.
P270 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 και γιατί παρακαλώ να μην βάλει AS5? γιατι οπως λεει ο φιλος δεν εχει ανοιξη ξανα φορητο μονον για αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.