Προς το περιεχόμενο

Asus P6T Deluxe v1 + Express Gate + LCD

PanosJ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συνδέσει τον υπολογιστή μου με την LCD (Sony 46W4500) με ένα καλώδιο (DVI σε HDMI). Το πρόβλημα είναι ότι μετά το μπιπ που κάνει ο υπολογιστής δεν εμφανίζεται το Express Gate αλλά το Logo της ASUS. Όταν στην ίδια θύρα της κάρτας γραφικών συνδέσω το παλιό μου CRT Monitor μετά το πρώτο μπιπ εμφανίζεται το Express Gate. Το ίδιο συμβαίνει όταν συνδέσω τον υπολογιστή μου με την αναλογική θύρα της LCD (D-sub).

Επίσης χρησιμοποίησα έναν αντάπτορα (DVI to HDMI female adaptor) και (HDMI male to HDMI male) αλλά πάλι δεν εμφανίστηκε το Express gate.

Έχω το τελευταίο Bios, τους τελευταίους drivers του Express Gate και τους τελευταίους Drivers της κάρτας Γραφικών (8800 GTS 320).

Μήπως έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?

Δημοσ.

Υποθετω οτι στο Express gate ειναι ρυθμισμενο να μπαινει σε 5 δευτερολεπτα στο OS και επειδη η Sony καθυστερει ελαχιστα να ανοιξει δεν βλεπεις ποτε το μενου, ενω η crt ανοιγει αμεσως και το βλεπεις.

Δοκιμασε να μπεις στα settings του express gate και αλλαξε το σε πχ 10 δευτερολεπτα και δοκιμασε με την Sony.

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με adaptors κτλ.

Και γραψε με κανονικο μεγεθος γραμματοσειρα γιατι με το ζορι τα βγαζω τα γραμματα οπως και πολλοι αλλοι.

Δημοσ.
Υποθετω οτι στο Express gate ειναι ρυθμισμενο να μπαινει σε 5 δευτερολεπτα στο OS και επειδη η Sony καθυστερει ελαχιστα να ανοιξει δεν βλεπεις ποτε το μενου, ενω η crt ανοιγει αμεσως και το βλεπεις.

Δοκιμασε να μπεις στα settings του express gate και αλλαξε το σε πχ 10 δευτερολεπτα και δοκιμασε με την Sony.

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με adaptors κτλ.

Και γραψε με κανονικο μεγεθος γραμματοσειρα γιατι με το ζορι τα βγαζω τα γραμματα οπως και πολλοι αλλοι.

Έχω βάλει το Express Gate να καθυστερεί 10 sec.

Το πρόβλημα είναι ότι με την CRT εμφανίζεται και μόλις συνδέσω την LCD δεν το αναγνωρίζει.

Δεν υπάρχει κανένας χριστιανός που να έχει το ίδιο πρόβλημα.

Συνήθως τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κατά καιρούς κανείς δεν μπορεί να μου τα λύσει ή τα βρίσκω στην πορεία μόνος μου.

Αυτό εδώ παντός είναι σπαζοκεφαλιά. :(

Δημοσ.

επειδη ειχα μητρικη με αυτο το προγραμμα ,πιστευω οτι δεν μπορει να παιζει ρολλο η συνδεση της οθονης.παντως αν ανακαλυψεις τι φταιει,πεστο γιατι με τρωει η περιεργεια.:rolleyes:

Δημοσ.

Αλλη μια ιδεα που μου ηρθε τωρα.

Δοκιμασε την TV με D-Sub καλωδιο και δες τι θα γινει.

Αυτο ερχετε με το ερωτημα οταν ανοιγεις το pc με την LCD(hdmi συνδεση) εικονα ποτε εχεις?

Εχεις καθολου εικονα απο το post?Αν οχι και πχ βλεπεις κατευθειαν τα Vista τοτε μου φαινετε ειναι λογο συνδεσης, κατι τετοιο ισχυε παλια τωρα πραγματα δεν θυμαμαι τι γινετε και αν και μπορω να το δοκιμασω δεν εχω χρονο αυτες τις μερες ομως θα το δοκιμασω αν ειναι απο Δευτερα αν θες.

Δημοσ.

Όπως ήδη έγραψα μόλις συνδέσω το pc με την LCD αναλογικά μέσω D-Sub καλώδιο εμφανίζεται το Express Gate. Χάνεται μόλις κάνω την σύνδεση μέσω HDMI.

Η διαδικασία εκκίνησης έχει ως εξής.

Πατώντας το κουμπί Power ακούγεται ένα μπίπ εμφανίζεται το Express gate και αν δεν πατήσω κανένα κουμπί η δεν κουνήσω το mouse μετά από 10 δευτερόλεπτα εμφανίζεται το Logo της Asus, μετά φορτώνεται το Bios και έπειτα μπαίνω στα Windows.

Όταν όμως συνδέσω το Pc μέσω HDMI, το Express Gate εξαφανίζεται και μετά το μπίπ χωρίς καμία καθυστέρηση (όπως είπα έχω βάλει στο Bios 10 δευτερόλεπτα καθυστέρηση) εμφανίζεται to Logo της Asus.

Αλλη μια ιδεα που μου ηρθε τωρα.

Δοκιμασε την TV με D-Sub καλωδιο και δες τι θα γινει.

Αυτο ερχετε με το ερωτημα οταν ανοιγεις το pc με την LCD(hdmi συνδεση) εικονα ποτε εχεις?

Εχεις καθολου εικονα απο το post?Αν οχι και πχ βλεπεις κατευθειαν τα Vista τοτε μου φαινετε ειναι λογο συνδεσης, κατι τετοιο ισχυε παλια τωρα πραγματα δεν θυμαμαι τι γινετε και αν και μπορω να το δοκιμασω δεν εχω χρονο αυτες τις μερες ομως θα το δοκιμασω αν ειναι απο Δευτερα αν θες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το HDMI αργει να ανοιξει.. το ιδιο προβλημα εχω κι εγω.. δεν προλαβαινω ποτε να δω τι λεει στην αρχη το bios κατευθειαν στο φορτωμα το windows ανοιγει η οθονη.. μονο αμα πατησω το break βλεπω τι εγινε

Δημοσ.
το HDMI αργει να ανοιξει.. το ιδιο προβλημα εχω κι εγω.. δεν προλαβαινω ποτε να δω τι λεει στην αρχη το bios κατευθειαν στο φορτωμα το windows ανοιγει η οθονη.. μονο αμα πατησω το break βλεπω τι εγινε

Είπα και εγώ! Μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα?

Όταν πατάς το break εμφανίζεται το ExpressGate ? γιατί αν δεν εμφανίζεται τότε είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε...

Υ.Γ. Αυτή την στιγμή δεν έχω υπολογιστή και δεν μπορώ να ελέγξω κάτι.

Δημοσ.
Είπα και εγώ! Μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα?

Όταν πατάς το break εμφανίζεται το ExpressGate ? γιατί αν δεν εμφανίζεται τότε είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε...

Υ.Γ. Αυτή την στιγμή δεν έχω υπολογιστή και δεν μπορώ να ελέγξω κάτι.

Το πρόβλημα έχει να κάνει τελικά με την κάρτα γραφικών. Η κάρτα γραφικών που είχα (XFX 8800 GTS 320 MB) είχε κάποια καθυστέρηση μάλλον ή ίσως κάποιο ελάττωμα και δεν εμφάνιζε το Express Gate. Έβαλα μία άλλη κάρτα (MSI 7600GT 256 MB) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Όλα τώρα λειτουργούν ρολόι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...