Προς το περιεχόμενο

Γιατρεύονται τα καμμένα pixel με χτύπημα στην οθόνη?

johnnyestia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανείς?

Έχω μια LG W2252TQ. Αυτή από την πρώτη μέρα είχε ένα μόνιμα αναμμένο μπλέ πιξελάκι. Σήμερα εκεί που έβλεπα το τελευταίο Heroes άναψε και ένα άλλο πράσινο ακόμα πιο έντονα.

Αφού μου έσπασε τα νεύρα για ένα 10λεπτο, το κοπάνησα λίγο με το δάχτυλο και τσουπ! έστρωσε! Λέω δεν μπορεί να γίνονται αυτά :shock: , για να χτυπήσω λίγο και το παλιό. Ε, με άλλα 2 χτυπηματάκια έστρωσε και αυτό. :X

Γίνονται αυτά ρε παίδες?

Δημοσ.

εχω κ κατι καμμενους σκληρους να στους φερω μπας κ κανουμε τιποτα????:-D:-D:-D:-Dφιλαρακο σορρυ αλλα μου φανηκε πολυ αστειο!!!!σοβαρα παντως δεν πιστευω οτι ειναι ο λογος που φτιαξαν κ σιγουρα καποια στιγμη θα ξαναχαλασουν δεν κοιτας αν σου παρεχει η εγγυηση αντικατασταση καλητερα?καλη σου νυχτα!

Δημοσ.

Θα μπορούσε να είναι απλά κολλημένο... Αλλα και πάλι δεν βλέπω λογική στο να φύγει με χτύπημα...

Τα ηλεκτρονικά είναι περίεργα πράγματα πάντως...

Διόλου απίθανο δεν μου φαίνεται.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι γίνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοια περίπτωση και είναι κλασική συνταγή το τρίψιμο στην περίπτωση ενός κολλημένου pixel...

Δημοσ.

Είχα κάνει το ίδιο σε μια παλιά οθόνη TFT της Hitachi! Εμένα είχε πετάξει 2 pixels ένα πράσινο και μετά ένα κόκκινο. Αυτά όμως τα pixels δεν είναι καμμένα (τα καμμένα δε γιατρεύονται, αλλά είναι λιγότερο ενοχλητικά), αλλά απλώς έχουν κολλήσει στο να ανάβει συνεχώς ένα χρώμα. Η εγγύηση ανεχόταν μέχρι 7! Καθαρίζοντας την οθόνη από μια στάμπα πίεσα λίγο και παρατήρησα ότι το κόκκινο pixel ξεκόλλησε και λειτουργούσε κανονικά! Έκανα το ίδιο και με το πράσινο με το ίδιο αποτέλεσμα! Έχω την οθόνη αυτή από το 2003 και πρόβλημα δεν ξαναπαρουσιάστηκε! Το ίδιο έκανα και στο κινητό μου (HTC TyTN II) όταν πέταξε χαλασμένο pixel (ένα πράσινο πάλι παρόλο που είμαι Ολυμπιακός) και το έφτιαξα με τον ίδιο τρόπο (με πίεση και τρύψιμο πάνω από το pixel). Δεν ξέρω ίσως να έχει σχέση με ένα φαινόμενο της φυσικής (πιεζοηλεκτρικό) και ξεκολλάνε τα pixels από το να δίνουν το ίδιο χρώμα συνεχώς (προφανώς έχει κολλήσει η τάση στα άκρα τους). Δεν τα γνωρίζω καλά αυτά, αλλά ξέρω ότι αυτή η μέθοδος δουλεύει. Χαίρομαι που το μοιράστηκες μαζί μας. Είχα αναφέρει κάτι παρόμοιο στο site της ace hellas, αλλά τότε κανείς δε με πίστεψε για να μην πω για τις ειρωνίες και την καζούρα που έφαγα χαχαχα!

Δημοσ.

Ο Μεσσιας των Pixel...Εμενα παρεδωσε πνευμα μια παλια μητρικη...Να στην φερω να την χτυπησεις λιγο...?Εχω και κατι ραμ...

Δημοσ.

Περίεργο δεν είναι καθόλου. Αλλά πως έφτιαξε δε σημαίνει πως επιδιορθώθηκε μια για πάντα, πολύ πιθανό να χαλαρώσει πάλι η μικροεπαφή στο μέλλον και να ξαναχαλάσει.

Δημοσ.

LOL, θα ανοίξω μαγαζί επιδιόθρωσης χαλασμένων ηλεκτρονικών δια της αφής.

Σοβαρά τώρα, ήταν κάτι που δεν το είχα ακούσει πως γίνεται γι αυτό και μου έκανε εντύπωση. Το λογικό είναι κάποια στιγμή να ξανακολλήσουν τα συγκεκριμένα πίξελ.

Δημοσ.

Και εμένα μου το είχε κάνει η f-u οθόνη προ μηνών (2 κολημένα πίξελ) και με ελαφρύ χτυπημε με το δάχτυλο ξεκόλησαν. Δεν το ήξερα τότε απο διαίσθηση το έκανα!

Απο τότε έχουν περάσει μήνες και δουλεύουν όλα κανονικά!!!;)

Δημοσ.

απλά τα pixel δεν ήταν καμμένα αλλα κολλημένα.

αν ήταν καμμένα θα ήταν μαύρα(ή ασπρα) και δεν θα επιδιορθώνονταν με τίποτα (αν είσαι στην εγγύηση βασικά η lg στην άλλαζε την οθόνη αφού έχει 0 pixel εγγύηση)

τα pixel που είχες ήταν κολλημένα και πολλές φορές επιδιορθώνονται.

μπορείς να τα χτυπήσεις όπως έκανες εσύ, να ασκήσεις πίεση στο σημείο με ένα στυλό μέσα σε μια πετσέτα και να ανοίξεις και να κλείσεις την οθόνη, ή να τρέξεις ένα πρόγραμμα (βίντεο βασικά) που αλλάζει τα βασικά χρώματα με πολύ γρήγορο fps και να φτιάξει

βασικά τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι σίγουρο οτι θα φτιάξει την οθόνη, οπότε ήσουν και τυχερός!

Δημοσ.
Ο Μεσσιας των Pixel...Εμενα παρεδωσε πνευμα μια παλια μητρικη...Να στην φερω να την χτυπησεις λιγο...?Εχω και κατι ραμ...

Αρχίσαμε;;; Χαχαχα!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:56 ----------

LOL, θα ανοίξω μαγαζί επιδιόθρωσης χαλασμένων ηλεκτρονικών δια της αφής.

Σοβαρά τώρα, ήταν κάτι που δεν το είχα ακούσει πως γίνεται γι αυτό και μου έκανε εντύπωση. Το λογικό είναι κάποια στιγμή να ξανακολλήσουν τα συγκεκριμένα πίξελ.

Ναι μπορεί να συμβεί. Σε εμένα συναίβει 2-3 φορές, αλλά με το ίδιο κόλπο την ξανάφτιαξα! Τώρα δουλεύει χωρίς πρόβλημα για 5 χρόνια! Δεν είναι καλύτερο από το να τρέχεις όλη την ώρα σε αντιπροσωπείες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...