Προς το περιεχόμενο

Αναστήλωση αρχαίου συστήματος

Diahn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, επειδή σκέφτηκα πως είναι κρίμα να έχω ένα PC στο πατάρι να σιγοπεθαίνει, αποφάσισα να πετάξω και σε αυτό linux και να το χρησιμοποιώ που και που. Του έβαλα τα ubuntu 9.04 και αν και μπορώ να πω πως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με συμβατότητα κλπ, το PC σέρνεται χωρίς να του έχω φορτώσει ακόμα σχεδόν τίποτα. Μήπως πρέπει να του βάλω kubuntu ή έστω κάποια άλλη διανομή linux για καλύτερες επιδόσεις;

Το σύστημα έχει CPU Intel Celeron, 512 RAM και 40 GB σκλήρό :o

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή το Xubuntu είναι η ελαφρότερη διανομή Linux; Και επίσης, ξέρεις αν έχει κάποια άλλη διαφορά από το ubuntu, εκτός από το ότι καταναλώνει λιγότερη RAM;

Δηλαδή το Xubuntu είναι η ελαφρότερη διανομή Linux; Και επίσης, ξέρεις αν έχει κάποια άλλη διαφορά από το ubuntu, εκτός από το ότι καταναλώνει λιγότερη RAM;

Προφανώς το Xubuntu δεν είναι η ελαφρότερη διανομή. Είναι όμως ελαφριά και ταυτόχρονα φιλική προς έναν αρχάριο χρήστη.

Οι διαφορές με το ubuntu φαίνονται καλύτερα με μια δοκιμή από το live cd. :-D

Εφόσον κάποιος έχει όρεξη να πειραματιστεί με μινιμαλισμούς, βάζει μια διανομή που έχει μόνο τη "βάση" του συστήματος, και στη συνέχεια προσθέτει ανάλογα με τα γούστα του ελαφριά κομμάτια για να ολοκληρώσει το σύστημα του(file manager, window manager, system tray, panel κλπ).

Μπορείς φυσικά να εγκαταστήσεις διάφορα Desktop environments στο Ubuntu σου, όπως π.χ. το Xfce και το Lxde, και να τα δοκιμάσεις(αφού τα εγκαταστήσεις, κάνεις logout και πριν κάνεις ξανά login, επιλέγεις διαφορετική συνεδρία).

Ή για ακομα ελαφρυτερες καταστασεις, debian με xfce, αν και πιστευω πως δεν χρειαζεσαι ελαφρυ desktop αλλα σωστα φτιαγμενη διανομη.

Και ενα συγκριτικο για να καταλαβετε τι λεω

Xubuntu 9.04 vs Debian 5.0.1 Xfce

http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20090427#feature

και καλως σας ξαναβρισκω, απο το νησι αυτη τη φορα.

thanks lef50!! Αλλα και παλι δεν νομιζω οτι το μηχανημα του ειναι τοσο παλιο(οσο το δικο μου στο link)

Κατεβασε debian με gnone ετοιμο και αν ζοριζεται βγαλε τον gnome και βαλε xfce..Αν ακομα ζοριζεται(που δεν νομιζω) ριξε μια ματια στο link.

ΥΣ.Το ubuntu 9.04 οντως με 512 σερνεται.Εκανα δοκιμη σε vmware..Με 1gb δουλευει ικανοποιητικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...