Προς το περιεχόμενο

Έπεσε πορτοκαλάδα στη μονάδα

Mystirios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνοπτικά το περιστατικο έχει ως εξής : Ξύλο με τον κολλητό και με μια απότομη κίνηση γκρεμοτσακίζεται η μονάδα πλαγιαστά και φεύγει πάνω της πορτοκαλάδα. :fear:

Η περισσότερη έπεσε πάνω στη μητρική και λίγη στη καρτα γραφικών. Αφου έπεσε για λίγα δεύτερα συνέχισε να λειτουργεί και μετά απο λίγο έκλεισε οπότε υποθέτω οτι τη περισσότερη ζημιά την έκανε ο χυμός κι οχι το χτύπημα.

Προσπαθήσαμε να τι καθαρίσουμε οσο μπορούσαμε και δοκιμάσαμε να τη ξανανοίξουμε αλλα τίποτα... (Ξεσύνδεσα τα πάντα και τα ξανασύνδεσα αργότερα μήπως και) Απλά βάζοντας τη στη πρίζα ανάβει ένα λεντάκι πάνω στη μητρική. Σκληρός και μνήμες επέζησαν σίγουρα , τα υπόλοιπα δεν τα χω δοκιμάσει το καθένα ξεχωριστά ακόμα.

Έχει κανείς προηγούμενη παρόμοια εμπειρία? Αν π.χ. πάρω τη κάρτα γραφικων και τη μητρική και τις δοκιμάσω στο πισί μου και είναι βραχυκυκλωμένες ή κάτι τέτοιο υπάρχει περίπτωση να κάψω κανα τροφοδοτικό ή να κάνει κανα μπαμ? Γενικά όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

σε αυτες τις περιπτωσεις το βγαζεις απο την μπριζα αμεσως,το καθαριζεις,το στεγνωνεις οσο ποιο καλα μπορεις,το αφηνεις καμια ημερα και ευχεσαι να μην εχει καει οτιδηποτε

Δημοσ.

Προτού τα δοκιμάσεις πουθενά και τα καταστρέψεις πάρε την μητρική μνήμες κάρτα γραφικών όλες τις πλακέτες δηλ και κάνε τις ένα καλό καθαρισμό με οινόπνευμα η ακόμα καλύτερα αλλά ποιο δαπανηρό σπρέι που καθαρίζουν επαφές η ποτενσιόμετρα χωρίς λιπαντικό δώσε μεγάλη σημασία στα slot όπου τοποθετούνται οι μνήμες και τα περιφερικά

Μετά άφησε τα για αρκετό χρονικό διάστημα να στεγνώσουν και κάνε τις δοκιμές σου στο εάν λειτουργούν (είναι δοκιμασμένη τεχνική σε φορητό)Εάν είσαι τυχερός θα αργήσει η οξείδωση

Καλή τύχη

Δημοσ.

Φίλε δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά μάλλον πας για νέα μητρική. :-(

Τα καμμένα τρανζίστορ δυστυχώς δεν γίνονται καλά με καθαρισμό.

Δημοσ.

Πρωτα απο αλλα αυτο παει στις πατατιες!!!! και βασικα στις μεγαλες πατατιες!!!!

Μετα απο αυτο προσπαθησε να τα καθαρισεις οσο μπορεις και δοκιμασε τα ενα ενα σε κανενα pc που δεν θα το εχεις και σε πολυ εκτιμηση ουτως ωστε οτι προβλημα να μην σε ενοχλησει και πολυ!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ξανακαθαρίζω πιο εντατικά και στη πορεία θα δείξει... Ελπίζω να είναι οκ η κάρτα γραφικών κυρίως.

Πρωτα απο αλλα αυτο παει στις πατατιες!!!! και βασικα στις μεγαλες πατατιες!!!!

Φίλε , έχω ρίξει και καφέ στο pc μου. Τότε δεν είχε πάει μέσα βέβαια. Κι αντε μετά να ξαναφτιάχνεις καφέ.

Δημοσ.

Δε μπορώ να φανταστώ σκηνικό όμως ρε φίλε.Πως στο καλό το κατάφερες;Να τη χύσεις στο πληκτρολόγιο ναι, στην οθόνη οκ, στο ποντίκι πάει στο διάολο.Αλλά στη μητρική;Το 'χες και ανοιχτό για να παίρνει αέρα και τελικά πήρε χυμούλι.ΧΑ.

Δημοσ.
Συνοπτικά το περιστατικο έχει ως εξής : Ξύλο με τον κολλητό και με μια απότομη κίνηση γκρεμοτσακίζεται η μονάδα πλαγιαστά και φεύγει πάνω της πορτοκαλάδα. :fear:

Η περισσότερη έπεσε πάνω στη μητρική και λίγη στη καρτα γραφικών. Αφου έπεσε για λίγα δεύτερα συνέχισε να λειτουργεί και μετά απο λίγο έκλεισε οπότε υποθέτω οτι τη περισσότερη ζημιά την έκανε ο χυμός κι οχι το χτύπημα.

Προσπαθήσαμε να τι καθαρίσουμε οσο μπορούσαμε και δοκιμάσαμε να τη ξανανοίξουμε αλλα τίποτα... (Ξεσύνδεσα τα πάντα και τα ξανασύνδεσα αργότερα μήπως και) Απλά βάζοντας τη στη πρίζα ανάβει ένα λεντάκι πάνω στη μητρική. Σκληρός και μνήμες επέζησαν σίγουρα , τα υπόλοιπα δεν τα χω δοκιμάσει το καθένα ξεχωριστά ακόμα.

...λειτουργούσε δλδ εκείνη την ώρα ; Τέλος (η μητρική οπωσδήποτε).

Και ναι, RAM cpu και σκληρός κατά πάσα πιθανότητα είναι οκ.

Έχει κανείς προηγούμενη παρόμοια εμπειρία? Αν π.χ. πάρω τη κάρτα γραφικων και τη μητρική και τις δοκιμάσω στο πισί μου και είναι βραχυκυκλωμένες ή κάτι τέτοιο υπάρχει περίπτωση να κάψω κανα τροφοδοτικό ή να κάνει κανα μπαμ? Γενικά όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.

...με τη σειρά που γίνανε, όχι ρε γαμώτο, its unbefuckingleivable :

ανοιχτή πορτοκαλάδα σε σημείο "ο,τι πρέπει"

κολλητός

ΞΥΛΟ με τον κολλητό

πέφτετε πάνω στο pc

αυτό πέφτει ίσα-ίσα πλάγια, σημείο "βολικό"

είναι κι ανοιχτό (υποθέτω)

ακολουθεί η πορτοκαλάδα (δε γινόταν να πέσει πρώτη ; ; ; )

...ε.

Όσο για τα μπαμ-μπουμ, μάλλον ό,τι ήταν να γίνει έγινε (όχι το να βάλεις καμμένη vga αλλού, δεν θα κάνει τπτ).......αλλά εννοείς ότι το pc ήτο του κολλητού ; ! (γι' αυτό και τα λες τόσο χαλαρά ; ) (..το ξύλο ποιός το άρχισε ; :P)

Φίλε , έχω ρίξει και καφέ στο pc μου. Τότε δεν είχε πάει μέσα βέβαια. Κι αντε μετά να ξαναφτιάχνεις καφέ.

Στωικότητα ftw :-)

Φίλε δεν θέλω να σε στενοχωρήσω [...]

πολύ ψυχοπονιάρης είσαι βρε :-). Τί δε θέλεις να τον στεναχωρήσεις. Κανονικά έπρεπε να του πεις απλά "βάφ' το μπλε και μπλουμ". Κάνει μπαμ.

...όλη η ουσία βρίσκεται σε αυτό το ποστ :

Συνεχίζεις το ξύλο με τον κολλητό .
Δημοσ.

To να παίζεις ξύλο με τον κολλητό, υπονοεί σωματική επαφή και εγώ τα φοβάμαι αυτά.....

Αν δεν έχει αφήσει σημάδι η πορτοκαλάδα στην κάρτα γραφικών και τη μητρική, και αν δεν υπάρχει κάτι που να προδίδει οτι έπεσε υγρό πάνω τους (πχ άρωμα, ή να κολλάει η ζάχαρη, ή σκόρπιες βιταμίνες c εδώ και εκεί πάνω στα pcb) δεν μπορείς να το πασάρεις για εγγύηση λέγοντας οτι το πράμα είναι ελαττωματικό; Που να φανταστει ο πωλητης οτι έπεσε πορτοκαλίτα εκει μέσα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...