Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
ναι προφανώς είναι επιλογή του καθενός αλλά συνήθως οι μη καπνιστές για να μην πρήζουν τους καπνιστές φίλους τους δεν λένε τπτ και περιμένουν από αυτούς να αποφασίσουν και κλασικά παίρνουν τα @@ τους...

Λυπάμαι αλλά αυτό είναι επιλογή του καθενός. Θεωρώ τουλάχιστον επικίνδυνη την επιβολή (δια νόμου ή άλλης διάταξης) της επιλογής αυτής.

σωστος

εμενα εχει τυχει να καπνιζει 1 απο τους 8 και να μας παει στους καπνιστες

και ετσι γινεται παντα και παντου

Ελεος 2 ωρες ειναι να φας ή να πιεις ενα καφε καπνισε τις υπολοιπες 22 ωρες της μερας

Λυπάμαι αλλά σε αυτό φταίει η παρέα, όχι ο καπνιστής. Ας επιμείνετε οι υπόλοιποι επτά και ας πάτε στους μη καπνιστές. Στο κάτω-κάτω πλειοψηφία είστε. Όταν πήγαινα σε σπίτια μη καπνιστών και μου ζητούσαν να μην καπνίσω μέσα, δεν επέμενα ούτε τους επέβαλα την άποψή μου. Είτε δεν κάπνιζα καθόλου είτε έβγαινα στο μπαλκόνι.

Επαναλαμβάνω, η επιβολή της επιλογής δια νόμου είναι επικίνδυνη. Η κάθε παρέα κάνει κουμάντο μόνη της.

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επαναλαμβάνω, η επιβολή της επιλογής δια νόμου είναι επικίνδυνη. Η κάθε παρέα κάνει κουμάντο μόνη της.

Τι είναι αυτά που λες γιόκα μου! Άμα ένα πράμα είναι το σωστό, πρέπει να επιβάλλεται, πως να το κάνουμε δηλαδή!

Την εθνική οδό ξέρεις ποιος την έφτιαξε;;;

Δημοσ.
σωστος

εμενα εχει τυχει να καπνιζει 1 απο τους 8 και να μας παει στους καπνιστες

και ετσι γινεται παντα και παντου

Ελεος 2 ωρες ειναι να φας ή να πιεις ενα καφε καπνισε τις υπολοιπες 22 ωρες της μερας

Το οτι γενικοτερα ενας ανθρωπος σας κανει κουμαντο ολη την παρεα, μηπως αυτο ειναι το θεμα που πρεπει σαν παρεα να εξετασετε; Αν αυτος ο ενας, καποια στιγμη σας πει να πατε να πεσετε στις γραμμες του τρενου, οι αλλοι 7 τι θα κανετε;

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Την εθνική οδό ξέρεις ποιος την έφτιαξε;;;

Όχι, ποιόοος;

Δημοσ.

παιδες, η λυση πιστευω ειναι καπου στη μεση..

ναι μεν θα εφαρμοστει τυπικα ο νομος, αλλα αυτο με τις παρεες ειναι καθαρα υποκειμενικο απο το καθε μελος της.

Πριν 5 χρονια που δεν καπνιζα, με ενοχλουσε υπερβολικα να ρχοταν ο καπνος πανω μου κ στα ρουχα μου. Τωρα πια δε με πειραζει, αλλα ρωταω τον αλλο αν ειναι καπνιστης κ αν τον πειραζει ή οχι. οποτε αποφευγω να καπνιζω για λιγη ωρα, ή εξ αποστασεως για να μη παει κατα λαθος πανω του.

Η μεση λυση που λεγα πριν,θεωρω πως μπορει να υπαρξει, κ ας μην την εχω δοκιμασει: Ηλεκτρονικο τσιγάρο! κ παιρνουμε την "δοση" νικοτινης που επιθυμουμε, κ δεν μυριζουν οι αλλοι καπνο/γινονται παθητικοι καπνιστες..

εχει δοκιμασει κανεις να μας πει?

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά τα μαγαζιά να έχουν ειδικούς αεριζόμενους χώρους, κουρτίνες, πλέξι κτλ. Γιατί θα πρέπει ο μαγαζάτορας να προσαρμόζεται υποχρεωτικά στη διαστροφή του άλλου να καπνίζει? Όμως, προαιρετικά αν θέλει ο μαγαζάτορας να επενδύσει για να αυξήσει και τους πελάτες του είναι αποδεκτό.

Επίσης, περιμένω να δω πότε θα βγει σχετικός νόμος για τα κινητά σε λεωφορεία, μετρό και άλλους κλειστούς χώρους.

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά τα μαγαζιά να έχουν ειδικούς αεριζόμενους χώρους, κουρτίνες, πλέξι κτλ. Γιατί θα πρέπει ο μαγαζάτορας να προσαρμόζεται υποχρεωτικά στη διαστροφή του άλλου να καπνίζει? Όμως, προαιρετικά αν θέλει ο μαγαζάτορας να επενδύσει για να αυξήσει και τους πελάτες του είναι αποδεκτό.

Δεν νομίζω να υποχρεώνει κανένας τον μαγαζάτορα να επενδύσει για τους καπνιστές. Μπορεί κάλιστα να απαγορεύσει γενικότερα το κάπνισμα μέσα στο μαγαζί του και κανένας δεν θα του πει και τίποτα (όπως πχ έχει κάνει γνωστή αλυσίδα "καφέ").

Αν όμως ο μαγαζάτορας βλέπει οτι το 80% των πελατών του (τυχαίο νούμερο) καπνίζει και υπολογίζει να χάσει τους μισούς απο αυτούς αν απαγορεύσει τελείως το κάπνισμα, τότε ναι τον συμφέρει φυσικά να επενδύσει, αλλά όχι για να αυξήσει τους πελάτες του, αλλά για να κρατήσει τους ήδη υπάρχοντες.

Δημοσ.

Επίσης, περιμένω να δω πότε θα βγει σχετικός νόμος για τα κινητά σε λεωφορεία, μετρό και άλλους κλειστούς χώρους.

Δεν νομίζω να είναι υποχρεωτικό να αλλάξει το κατάστημα ο ιδιοκτήτης, μπορεί απλά στο μαγαζί του να μην επιτρέπετε το κάπνισμα, απλά μπορεί να χάσει πελατεία έτσι (καπνιστές).

Δημοσ.
παιδες, η λυση πιστευω ειναι καπου στη μεση..

ναι μεν θα εφαρμοστει τυπικα ο νομος, αλλα αυτο με τις παρεες ειναι καθαρα υποκειμενικο απο το καθε μελος της.

Πριν 5 χρονια που δεν καπνιζα, με ενοχλουσε υπερβολικα να ρχοταν ο καπνος πανω μου κ στα ρουχα μου. Τωρα πια δε με πειραζει, αλλα ρωταω τον αλλο αν ειναι καπνιστης κ αν τον πειραζει ή οχι. οποτε αποφευγω να καπνιζω για λιγη ωρα, ή εξ αποστασεως για να μη παει κατα λαθος πανω του.

Η μεση λυση που λεγα πριν,θεωρω πως μπορει να υπαρξει, κ ας μην την εχω δοκιμασει: Ηλεκτρονικο τσιγάρο! κ παιρνουμε την "δοση" νικοτινης που επιθυμουμε, κ δεν μυριζουν οι αλλοι καπνο/γινονται παθητικοι καπνιστες..

εχει δοκιμασει κανεις να μας πει?

απορία

καπνίζεις gauloise caporal

(που τα βρίσκεις? νόμιζα ότι τα Brunes είναι η αντικατάσταση τους αλλα βλέπω στο net κυκλοφορούν caporal, αθηνα μονο Brunes βρίσκω :P)

και σκέφτεσαι το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

10 δόσεις με την μια θα πρέπει να παίρνεις για να νιώσεις :P

Δημοσ.
Δεν νομίζω να υποχρεώνει κανένας τον μαγαζάτορα να επενδύσει για τους καπνιστές. Μπορεί κάλιστα να απαγορεύσει γενικότερα το κάπνισμα μέσα στο μαγαζί του και κανένας δεν θα του πει και τίποτα (όπως πχ έχει κάνει γνωστή αλυσίδα "καφέ").

Αν όμως ο μαγαζάτορας βλέπει οτι το 80% των πελατών του (τυχαίο νούμερο) καπνίζει και υπολογίζει να χάσει τους μισούς απο αυτούς αν απαγορεύσει τελείως το κάπνισμα, τότε ναι τον συμφέρει φυσικά να επενδύσει, αλλά όχι για να αυξήσει τους πελάτες του, αλλά για να κρατήσει τους ήδη υπάρχοντες.

Ε, εντάξει έτσι. Νομίζω κάποιος είπε περί υποχρέωσης των μαγαζιών να έχουν ειδικούς χώρους. Αν αυτό είναι προαιρετικό τότε άκυρο.

Φυσικά οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να επενδύσουν! Αλλά αυτό είναι για καλό και των μη καπνιστών αφού θα εισπνέουν καθαρό (φυσιολογικό) αέρα.

whiteyez αυτό ακριβώς.

edit: Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παρακάμπτουν το νόμο και θα καπνίζουν ελέυθερα σε χώρους μη καπνιστών, ας το ξανασκεφτούν. Προσωπικά δεν θα δίσταζα να κάνω καταγγελία αφού ο άλλος δεν με σέβεται επιδεικτικά. Συνεπώς, ο νόμος θα εφαρμόζεται από τους ίδιους τους πολίτες/πελάτες.

Δημοσ.

Αν έχω ως συνήθεια να τρώω φασόλια και μετά να <<αερίζομαι>> όπου βρεθώ και όπου σταθώ, πως θα με χαρακτήριζαν;

Αν μένω άπλυτος για ένα μήνα το καλοκαίρι, και δεν αλλάζω ρούχα πόσο θα με ανεχόντουσαν στη παρέα και στη δουλειά;

Αν έχω τη συνήθεια να φυσάω τη μύτη μου στο πάτωμα, είναι πρέπον να το κάνω όπου θέλω;

Γιατί θα πρέπει να ανεχθώ τα αποτσίγαρα τη στάχτη και τον καπνό, στη παραλία στο πεζοδρόμιο στο τραπέζι που κάθομαι να φάω;

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα αυτοκίνητα έχουν σταχτοδοχείο, και γιατί θα πρέπει να υπάρχει χώρος καπνιστών σε μαγαζιά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:08 ----------

Μπορεί κάλιστα να απαγορεύσει γενικότερα το κάπνισμα μέσα στο μαγαζί του και κανένας δεν θα του πει και τίποτα (όπως πχ έχει κάνει γνωστή αλυσίδα "καφέ").

Ποιά είναι αυτά τα καφέ, για να τα προτιμήσουμε;

Δημοσ.

τα starbucks εγώ είμαι μόνιμος πελάτης αλλά προσοχή!!!..δε φτιάχνουν φραπέ:-)

Δημοσ.
Αν έχω ως συνήθεια να τρώω φασόλια και μετά να <<αερίζομαι>> όπου βρεθώ και όπου σταθώ, πως θα με χαρακτήριζαν;

Αν μένω άπλυτος για ένα μήνα το καλοκαίρι, και δεν αλλάζω ρούχα πόσο θα με ανεχόντουσαν στη παρέα και στη δουλειά;

Αν έχω τη συνήθεια να φυσάω τη μύτη μου στο πάτωμα, είναι πρέπον να το κάνω όπου θέλω;

Γιατί θα πρέπει να ανεχθώ τα αποτσίγαρα τη στάχτη και τον καπνό, στη παραλία στο πεζοδρόμιο στο τραπέζι που κάθομαι να φάω;

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα αυτοκίνητα έχουν σταχτοδοχείο, και γιατί θα πρέπει να υπάρχει χώρος καπνιστών σε μαγαζιά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:08 ----------

Αυτό για την παραλία μ' άρεσε,η γόπα σε ενοχλεί περισσότερο απο αυτόν που κατουράει στη θάλασσα,μήπως λέω μήπως υπερβάλουμε λιγάκι;

Ναι ρε συ γιατί να έχει τασάκι το αυτοκίνητο,μήπως το πλήρωσε ο καπνιστής και θέλει να καπνίζει μέσα;Ή μήπως θα μπεις στο αμάξι ΤΟΥ και θα του πεις να μην καπνίζει;

Στο τέλος θα πας σπίτι του και θα του φωνάζεις επειδή βάζει τα πόδια στο τραπέζι.

Κάνε παραγγελία να σου ρθει χωρίς τασάκια,θήκη για καφέ να έχει;

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

[...]

Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι με διαφορετικές συνήθειες από εμάς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...