Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Επίσης κανένας νόμος δεν απαγορεύει να σου φυσάω τον καπνό στα μούτρα όταν είμαστε σε ανοιχτό χώρο.

Αλλά ο νόμος απαγορεύει να με βρίσεις ή να με χτυπήσεις,σημειώνω ότι οφείλεις να τηρείς αυτούς που ισχύουν

Θα ξαναρχίσω το κάπνισμα με φαίνεται,τα καλοκαίρια θα είναι η εκδίκηση των καπνιστών

Είπα γιατί το ανέφερα,τα θέλε μέλε που κολλάνε;

Αν χρειάζεται και να το ζωγραφίσω περιμένετε

φύσα ότι θες στον ανοιχτό χώρο, στον δημόσιο κλειστό θα παίρνεις τα @@ του μπάτσου

άρχισε ότι θες και τα ναρκωτικά, ποσώς με νοιάζει...κακό δικό σου κάνεις...

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φύσα ότι θες στον ανοιχτό χώρο, στον δημόσιο κλειστό θα παίρνεις τα @@ του μπάτσου

Είπαμε το κοψα B) :P

Δημοσ.

Αφού λοιπόν παρέθεσες νούμερα όσον αφορά την λοίμωξη από ιό της γρίππης πες μας και το προφίλ των ανθρώπων που πεθαίνουν από αυτήν....

τι υποκείμενα νοσήματα έχουν, την ανοσοεπαρκειά τους κτλ.

Δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο.

ΌΧι αποσπασματικές πληροφορίες για χάρην εντυπωσιασμού

• Super Moderators
Δημοσ.

Ας προσέχουμε λίγο περισσότερο τις εκφράσεις μας. Γενικεύσεις του είδους "οι καπνιστές είστε ζώα", "οι γυναίκες είστε χαμένες" κλπ προσβάλλουν ένα κομμάτι του forum και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Δημοσ.
γιατί άραγε? :o

Γιατί φτάνει,βλάπτει B)

Δεν είπα ρέη ότι κάνει καλό ή ότι δεν έπρεπε κάτι ν αλλάξει.

Απλά μου φαίνεται το μέτρο λίγο φασιστικό,αυτό τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο

Με λίγα λόγια μαζί σου είμαι,απλά είμαι πχ και υπερ να δίνετε το 10% του μαγαζιού ας πούμε στους καπνιστές(πλέξυ,αεροκουρτίνες 1002 αλλά υποχρεωτικά αυτά,χωρίς νομικά παραθύρια και ιστορίες)

• Super Moderators
Δημοσ.
να δίνετε το 10% του μαγαζιού ας πούμε στους καπνιστές(πλέξυ,αεροκουρτίνες 1002 αλλά υποχρεωτικά αυτά,χωρίς νομικά παραθύρια και ιστορίες)

δεν διαφωνώ με αυτά αρκεί να μπει ο όρος ότι οι μικτές παρέες θα κάθονται στους μη καπνιστές :P

γιατί είναι σχεδόν δεδομένο ότι αυτός που δεν καπνίζει πως δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στον φίλο/γνωστό του...

Δημοσ.
τότε κράτα τον καπνό μέσα σου και ψόφα με το συμπάθειο, κάντο και στο νεογέννητο παιδί σου αυτό...

στην τελική κάνε τεκέ το σπίτι σου, όχι το δημόσιο χώρο...

από την στιγμή που το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος σου σε δημόσιους χώρους...

0 λογική ρε γμτ?! 0?

Γιατί να μη μπορώ να καπνίσω σ' ένα bar με το ποτάκι μου? Να γίνουν χώροι καπνιστών και μη καπνιστών.

0 λογική? Τι δεν καταλαβαίνεις?

Με το ίδιο σκεπτικό κάποιος ο οποίος οδηγεί παραβιάζοντας τον κοκ βάζει την δική του υγεία σε κίνδυνο, άρα δεν έχουμε το δικάιωμα να του απαγορεύουμε να οδηγεί όπως θέλει.

Οι άλλοι που κινδυνεύουν... who cares?:-(

Πάμε λοιπόν να ξαναπούμε αυτό που μας μάθαιναν στο δημοτικό: η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου...

Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι έχει δικαίωμα και ο καπνιστής, αρκεί να μην ενοχλεί τον μη καπνιστή? Το "απαγορεύεται το κάπνισμα" αφαιρεί το δικαίωμα από τον καπνιστή να καπνίσει! Γιατί να μη συνυπάρχουν και οι δύο με το χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο?

Οταν εισαι μονος σου μεγεια σου και χαρα σου να κανεις οσο κακο θελεις στον εαυτο σου (αν και παλι τοτε επηρεαζεις τους γυρω σου με αλλο τροπο)

Οταν εχεις καποια κακια συνηθεια που ειναι απο τη φυση της ενοχλητικη για τους γυρω σου δε γινεται να μη με ενοχλεις αν ειμαστε στον ιδιο χωρο

Οποτε ποιος πρεπει να προστατευτει αυτος με την κακη ενοχλητικη συνηθεια ή οι υπολοιποι?

Είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΠΝΊΖΩ!!! Γιατί σκέφτεστε μόνο τη πάρτη σας και βλέπεται τους καπνιστές σαν ζώα? ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2!!!

Και άλλη μια φορά. Τα μέτρα λαμβάνονται για το προσωπικό. Αν πας στο νοσοκομείο, το προσωπικό φοράει γάντια, μάσκες, ειδικά γυαλιά, κάνει εμβόλια, για να μην κινδυνεύει λόγω της εργασίας του. Αν αντί για τον νόμο απαγόρευσης, βγει νόμος που να επιβάλλει όλοι οι σερβιτόροι και οι μπαρμεν να φοράνε μάσκα οξυγόνου, εγώ θα δεχτώ την αλλαγή κι ας μη σέβεται τους μη καπνιστές πελάτες.

Αρχικά ο νόμος δεν είναι για να κάνει καλό στους πολίτες. Είναι θέμα συμφερόντων. Νομίζεις ότι νοιάζονται οι κυβερνήσεις για τον κάθε ένα μας?

Πέρα από αυτό όμως, όσον αφορά τα δικαιώματα του προσωπικού που δουλεύουν στα μαγαζιά, θα έλεγα να ξεκινήσουμε πρώτα από τα ένσημα, την ασφάλεια, τα Κυριακάτικα, τις αργίες, τις υπερωρίες, τα βαρέα, τα δώρα, και πολλά άλλα και μετά πάμε και στο τσιγάρο...

Διακρίνω μια τάση πατσοφιλίας και γενικά μια περίεργη τάση...

papadopoulos300.jpg

Δεν είπα ρέη ότι κάνει καλό ή ότι δεν έπρεπε κάτι ν αλλάξει.

Απλά μου φαίνεται το μέτρο λίγο φασιστικό,αυτό τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο

Με λίγα λόγια μαζί σου είμαι,απλά είμαι πχ και υπερ να δίνετε το 10% του μαγαζιού ας πούμε στους καπνιστές(πλέξυ,αεροκουρτίνες 1002 αλλά υποχρεωτικά αυτά,χωρίς νομικά παραθύρια και ιστορίες)

Γιατί το 10%? Εγώ θα έλεγα και μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ των καπνιστών μιας και είναι περισσότεροι.

δεν διαφωνώ με αυτά αρκεί να μπει ο όρος ότι οι μικτές παρέες θα κάθονται στους μη καπνιστές :P

γιατί είναι σχεδόν δεδομένο ότι αυτός που δεν καπνίζει πως δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στον φίλο/γνωστό του...

Δικό του πρόβλημα, αν θέλει ας φέρει. Σε αυτό δεν μπορείς να βάλεις νόμο.

Αν βγω εγώ με ένα φίλο μου και καπνίζουμε και εσύ με έναν δικό σου και δεν καπνίζετε, εκείνη την ώρα θα δούμε που θα κάτσουμε. Δεν μπορεί να πει ο νόμος ότι αν καπνίζεις κύριος θα πας αναγκαστικά στους μη καπνιστές. Μπορεί ή να γίνει συνεννόηση και να κάτσουν ή στους καπνίζοντες ή στους μη καπνίζοντες ή να σπάσει η παρέα.

Δημοσ.

Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις οτι ειναι θεμα σεβασμου

Οταν ειμαστε μαζι με αλλους, οσοι ειμαστε ανθρωποι, αφηνουμε καποιες συνηθειες σπιτι μας ή οταν ειμαστε μονοι μας πχ Κλ@σιμο ρεψιμο φροντιζουμε να μη βρωμαμε κλπ

Καποιοι καπνιστες δε σεβονται ουτε συνανθρωπους ουτε τα ιδια τα παιδια τους

Οσο για το αν παει σε μαγαζι μια παρεα 6 ατομων και καπνιζουν οι 2 δεν ειναι δυνατον να σπασει η παρεα στα 2 και ξερουμε πολυ καλα που θα καθισουν και ποιοι θα υποχωρησουν

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατί να μη μπορώ να καπνίσω σ' ένα bar με το ποτάκι μου? Να γίνουν χώροι καπνιστών και μη καπνιστών.

0 λογική? Τι δεν καταλαβαίνεις?

Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι έχει δικαίωμα και ο καπνιστής, αρκεί να μην ενοχλεί τον μη καπνιστή? Το "απαγορεύεται το κάπνισμα" αφαιρεί το δικαίωμα από τον καπνιστή να καπνίσει! Γιατί να μη συνυπάρχουν και οι δύο με το χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο?

Είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΠΝΊΖΩ!!! Γιατί σκέφτεστε μόνο τη πάρτη σας και βλέπεται τους καπνιστές σαν ζώα? ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2!!!

Διακρίνω μια τάση πατσοφιλίας και γενικά μια περίεργη τάση...

papadopoulos300.jpg

να πας σε μαγαζί που θα έχει (αν υπάρχουν) διαχωρισμό...

δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι δεν έχει δικαίωμα ο καπνιστής ακόμα και δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους...

τους βλέπουμε έτσι γιατί απλά αδιαφορούν για τους άλλους μέχρι τώρα...το πως θα συμπεριφερθούν αφού ισχύσει ο νόμος απλά θα μας διαψεύσει ή θα μας επιβεβαιώσει...

δεν με νοιάζει τι διακρίνεις, έχω χάσει αρκετούς συγγενείς από καρκίνο και όσο περνάει από το χέρι μου δεν θέλω να πάω και εγώ έτσι...εσύ προφανώς είσαι immune και δεν σε νοιάζει

Δικό του πρόβλημα, αν θέλει ας φέρει. Σε αυτό δεν μπορείς να βάλεις νόμο.

Αν βγω εγώ με ένα φίλο μου και καπνίζουμε και εσύ με έναν δικό σου και δεν καπνίζετε, εκείνη την ώρα θα δούμε που θα κάτσουμε. Δεν μπορεί να πει ο νόμος ότι αν καπνίζεις κύριος θα πας αναγκαστικά στους μη καπνιστές. Μπορεί ή να γίνει συνεννόηση και να κάτσουν ή στους καπνίζοντες ή στους μη καπνίζοντες ή να σπάσει η παρέα.

Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις οτι ειναι θεμα σεβασμου

Οταν ειμαστε μαζι με αλλους, οσοι ειμαστε ανθρωποι, αφηνουμε καποιες συνηθειες σπιτι μας ή οταν ειμαστε μονοι μας πχ Κλ@σιμο ρεψιμο φροντιζουμε να μη βρωμαμε κλπ

Καποιοι καπνιστες δε σεβονται ουτε συνανθρωπους ουτε τα ιδια τα παιδια τους

Οσο για το αν παει σε μαγαζι μια παρεα 6 ατομων και καπνιζουν οι 2 δεν ειναι δυνατον να σπασει η παρεα στα 2 και ξερουμε πολυ καλα που θα καθισουν και ποιοι θα υποχωρησουν

με κάλυψε ο προλαλλήσαντας

Δημοσ.

Ρε παιδιά γιατί ετς;

Εγώ πάντως ακόμα και αν ήμουν ακόμη καπνιστής(αν ίσχυε τότε το μέτρο) ΔΕΝ πρόκειτε να πήγαινα στον διαμορφωμένο χώρο για καπνίζοντες.

Όποτε ερχόταν η ώρα,μπουφανάκι κι έξω,θα γνωρίζετε και περισσότερες γκόμενες βρε.Κει στο μανιτάρι μες στον ψόφο όλοι αγκαλίτσα και δωστου

Δημοσ.
θέλε, πήγαινε στην Βουλή και ζήτα...

από εκεί και πέρα οφείλεις να τηρείς αυτούς που ισχύουν

Αν ειναι μονο θεμα νομων, τοτε στο προηγουμενο παραδειγμα σου με τον αρρωστο και τα παραθυρα, μπορουν να κρατησουν ολοι τα παραθυρα τους ανοικτα, ομορφα κι ωραια και μεσα στα πλαισια του νομου ;)

Και ποιος θα βαλει αυτον τον ορο; Και τι ειναι αυτο που θα σε ξεχωρισει εσενα ως καπνιστη η οχι ωστε να πας στο καταλληλο ποστο; Θα εχεις καποια ταμπελα πανω σου; Αν ειμαι δηλαδη καπνιστης αλλα καθολη τη διαρκεια μου την καρφωσει και δεν καπνισω, θα θεωρηθω αντικαπνιστης. Αν αντιθετως ειναι αντικαπνιστης, βασει νομου, θα μου απαγορευτει να κατσω σε τραπεζακι μο δυο ομορφες κοπελες οι οποιες ομως καπνιζουν;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό ανάγεται στην επιλογή του καθενός. Ως μη καπνιστής, μπορώ να ζητήσω από τους καπνιστές/καπνίστριες της παρέας μου να υποχωρήσουν αυτοί και να καθίσουν στους μη καπνιστές. Εάν είναι τόσο αδιαπραγμάτευτο γι'αυτούς, μπορεί να υποχωρήσω εγώ και να καθίσω στους καπνιστές. Αλλά είναι προφανές ότι δεν νοείται η ύπαρξη κανόνα ή διάταξης νόμου που να καθορίζει εκ προοιμίου την επιλογή μου.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. :-)

[...]

Εγώ πάντως ακόμα και αν ήμουν ακόμη καπνιστής(αν ίσχυε τότε το μέτρο) ΔΕΝ πρόκειτε να πήγαινα στον διαμορφωμένο χώρο για καπνίζοντες.

Όποτε ερχόταν η ώρα,μπουφανάκι κι έξω,θα γνωρίζετε και περισσότερες γκόμενες βρε.Κει στο μανιτάρι μες στον ψόφο όλοι αγκαλίτσα και δωστου

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όταν ήμουν καπνιστής, είχα πετύχει στο Παρίσι (στο Charles De Gaulle) τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για καπνιστές: ένα κουβούκλιο από πλεξιγκλάς (διαστάσεις 5x5) όπου στριμωχνόσουν για να κάνεις ένα τσιγάρο και σχεδόν δεν έβλεπες μπροστά σου από τον καπνό: ελεεινό και τρισάθλιο. Δεν πάτησα κι ας ήθελα να καπνίσω. Προτίμησα να περιμένω να βγω σε ανοιχτό χώρο για να ανάψω το τσιγάρο μου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό ανάγεται στην επιλογή του καθενός. Ως μη καπνιστής, μπορώ να ζητήσω από τους καπνιστές/καπνίστριες της παρέας μου να υποχωρήσουν αυτοί και να καθίσουν στους μη καπνιστές. Εάν είναι τόσο αδιαπραγμάτευτο γι'αυτούς, μπορεί να υποχωρήσω εγώ και να καθίσω στους καπνιστές. Αλλά είναι προφανές ότι δεν νοείται η ύπαρξη κανόνα ή διάταξης νόμου που να καθορίζει εκ προοιμίου την επιλογή μου.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. :-)

ναι προφανώς είναι επιλογή του καθενός αλλά συνήθως οι μη καπνιστές για να μην πρήζουν τους καπνιστές φίλους τους δεν λένε τπτ και περιμένουν από αυτούς να αποφασίσουν και κλασικά παίρνουν τα @@ τους...

Δημοσ.

σωστος

εμενα εχει τυχει να καπνιζει 1 απο τους 8 και να μας παει στους καπνιστες

και ετσι γινεται παντα και παντου

Ελεος 2 ωρες ειναι να φας ή να πιεις ενα καφε καπνισε τις υπολοιπες 22 ωρες της μερας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...