Toufas Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 ο δημοσιος χωρος δινει πιο μεγαλο δικαιωμα σε αυτον που προκαλει το λιγοτερο κακο. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ απο αυτο?
elven Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 το καπνισμα ειναι μια κακη βλαβερη και ενοχλητικη συνηθεια τιποτα αλλο Αν εγω εχω μια συνηθεια να αναβω φωτια σε πλαστικες σακουλες και μ αρεσει να εισπνεω τον καπνο εινια θεμα δημοκρατιας να μου απαγορευσουν να το κανω μεσα σε κλειστους χωρους ? Μη τρελλαθουμε στο τελος Στο απαγορεύουν;
adi32 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Εννοεις οτι δε θα πλακωσουν στο ξυλο ολοι μαζι ή δε θα φωναξουν την αστυνομια και το τρελλαδικο?
anterovgaltis Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Elven, είναι πιο δημοκρατικό να αναγκάζεις τον άλλον να αναπνέει τον καπνό σου? Γιατί έθιξες θέμα δημοκρατικότητας του νόμου. Ο σεβασμός και το αίσθημα της συμβίωσης μάλλον είναι υπό αμφισβήτηση σήμερα. Τώρα το τι σχέση μπορεί να έχει το κοινό κρυολόγημα, η λοίμωξη από τον ιό της γρίππης με το παθητικό κάπνισμα... μάλλον είναι στο πλαίσιο των υπεραπλουστεύσεων που ακούγονται κατά καιρούς.
FilipposMD Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Εντάξει, με πείσατε. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο σκέψης, προτείνω και τα εξής: Να επιτρέπεται να οδηγείς μεθυσμένος. Όποιος δε θέλει να κινδυνεύει, να μη βγαίνει στο δρόμο. Να επιτρέπεται να κατέχεις και να χρησιμοποιείς εκρηκτικά και όπλα. Όποιος δε γουστάρει, να μένει σε μονοκατοικία, μακριά από άλλα σπίτια και με αλεξίσφαιρα τζάμια. Να καταργηθεί το πρόστιμο για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη. Είναι αντιδημοκρατικό να μου επιβάλλουν να σταματήσω, όταν βιάζομαι. Να μην υπάρχουν κανόνες για τα απόβλητα των εργοστασίων. Εξασθενές χρώμιο βγάζει; Καλώς! Αν οι κάτοικοι δε γουστάρουν να πάθουν καρκίνο, ας μετακομίσουν.
Heatspreader Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 το να καπνίζει ο άλλος και να με γράφει στα @@ του, ενώ του έχω ζητήσει να το σβήσει, μου φαίνεται όμως... Από εκεί και πέρα είναι θέμα παιδείας. Αν καθόμαστε στη μπάρα και μου πεις κάνε λίγο πιο πέρα να χωρέσω και εγώ, θα κάνω. Το ίδιο και με το τσιγάρο. Αν σε ενοχλήσει ή θα πάω πιο πέρα ή θα το σβήσω. το καπνισμα ειναι μια κακη βλαβερη και ενοχλητικη συνηθειατιποτα αλλο Αν εγω εχω μια συνηθεια να αναβω φωτια σε πλαστικες σακουλες και μ αρεσει να εισπνεω τον καπνο εινια θεμα δημοκρατιας να μου απαγορευσουν να το κανω μεσα σε κλειστους χωρους ? Μη τρελλαθουμε στο τελος Εγώ θέλω να καπνίζω όσο θέλω. Να πεθάνω θέλω στη τελική, εσένα που είναι το πρόβλημά σου? Δεν θέλω να σε ενοχλώ όταν καπνίζω, αλλά ούτε εσύ να μου το απαγορεύσεις! Το τι κάνω με τη δική μου υγεία, είναι δικό μου θέμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 τότε κράτα τον καπνό μέσα σου και ψόφα με το συμπάθειο, κάντο και στο νεογέννητο παιδί σου αυτό... στην τελική κάνε τεκέ το σπίτι σου, όχι το δημόσιο χώρο... από την στιγμή που το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος σου σε δημόσιους χώρους... 0 λογική ρε γμτ?! 0?
anterovgaltis Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δεν θέλω να σε ενοχλώ όταν καπνίζω, αλλά ούτε εσύ να μου το απαγορεύσεις! Το τι κάνω με τη δική μου υγεία, είναι δικό μου θέμα. Με το ίδιο σκεπτικό κάποιος ο οποίος οδηγεί παραβιάζοντας τον κοκ βάζει την δική του υγεία σε κίνδυνο, άρα δεν έχουμε το δικάιωμα να του απαγορεύουμε να οδηγεί όπως θέλει. Οι άλλοι που κινδυνεύουν... who cares? Πάμε λοιπόν να ξαναπούμε αυτό που μας μάθαιναν στο δημοτικό: η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου...
elven Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Elven, είναι πιο δημοκρατικό να αναγκάζεις τον άλλον να αναπνέει τον καπνό σου? Γιατί έθιξες θέμα δημοκρατικότητας του νόμου. Ο σεβασμός και το αίσθημα της συμβίωσης μάλλον είναι υπό αμφισβήτηση σήμερα. Τώρα το τι σχέση μπορεί να έχει το κοινό κρυολόγημα, η λοίμωξη από τον ιό της γρίππης με το παθητικό κάπνισμα... μάλλον είναι στο πλαίσιο των υπεραπλουστεύσεων που ακούγονται κατά καιρούς. ΓρίπηΌλα τα άτομα διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν από γρίπη. Μόνο στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ προσβάλλονται ετησίως πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα. Ένα άσχημο περιστατικό γρίπης μπορεί να κρατήσει ένα υγιές ενήλικο άτομο ή παιδί στο κρεβάτι για 3 έως 5 ημέρες. Στη συνέχεια, ο ασθενής θα αναρρώσει πλήρως, αλλά ο βήχας και η αίσθηση κόπωσης ενδέχεται να επιμείνουν για ημέρες ή εβδομάδες. Η γρίπη μπορεί, επίσης, να είναι μια απειλητική για τη ζωή νόσος, καθώς οδηγεί στη νοσοκομειακή εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων ετησίως. Η γρίπη και οι επιπλοκές της προκαλούν έως και 40.000 θανάτους ετησίως μόνο στις ΗΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι θάνατοι που αποδίδονται σε γρίπη ανέρχονται σε 3.000 έως 4.000. http://www.roche.gr/portal/eipf/greece/portal/roche.gr/virology_media Υπεραπλούστευση ναι,που να μην εξηγούσα γιατί το πα. Σόρρυ αλλά δεν θέλω να είμαι ούτε ο 1 στις 40.000 επειδή κάποιος δεν έχει το μυαλό να μην βγει απο το σπίτι ή να βάλει μάσκα Κατα τα άλλα μόνο φτέρνισμα. Πάμε λοιπόν να ξαναπούμε αυτό που μας μάθαιναν στο δημοτικό: η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου... Το τσιγάρο σκοτώνει περισσότερους,so what,αν βγήκε για αυτό νόμος θέλω για όλα. Κατανοητό τώρα; τότε κράτα τον καπνό μέσα σου και ψόφα με το συμπάθειο, κάντο και στο νεογέννητο παιδί σου αυτό... στην τελική κάντο σπίτι σου, όχι σε δημόσιο χώρο... από την στιγμή που το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος σου... 0 λογική ρε γμτ?! 0? Νομίζω αυτό σου λέει,κάντου ένα χώρο να ψοφήσει επειδή θέλει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Το τσιγάρο σκοτώνει περισσότερους,so what,αν βγήκε για αυτό νόμος θέλω για όλα. Κατανοητό τώρα; θέλε, πήγαινε στην Βουλή και ζήτα... από εκεί και πέρα οφείλεις να τηρείς αυτούς που ισχύουν Νομίζω αυτό σου λέει,κάντου ένα χώρο να ψοφήσει επειδή θέλει σπίτι του...
adi32 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Εγώ θέλω να καπνίζω όσο θέλω. Να πεθάνω θέλω στη τελική, εσένα που είναι το πρόβλημά σου?Δεν θέλω να σε ενοχλώ όταν καπνίζω, αλλά ούτε εσύ να μου το απαγορεύσεις! Το τι κάνω με τη δική μου υγεία, είναι δικό μου θέμα. Οταν εισαι μονος σου μεγεια σου και χαρα σου να κανεις οσο κακο θελεις στον εαυτο σου (αν και παλι τοτε επηρεαζεις τους γυρω σου με αλλο τροπο) Οταν εχεις καποια κακια συνηθεια που ειναι απο τη φυση της ενοχλητικη για τους γυρω σου δε γινεται να μη με ενοχλεις αν ειμαστε στον ιδιο χωρο Οποτε ποιος πρεπει να προστατευτει αυτος με την κακη ενοχλητικη συνηθεια ή οι υπολοιποι?
slygeo87 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δυστυχώς είμαι μανιώδης καπνιστής αλλά επειδή κάποτε ήμουν φανατικός ΑΝΤΙ καπνιστής μπορώ να καταλάβω αυτούς που δεν καπνίζουν.Κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κόψω και απ' οτι έχω καταλάβει δεν είμαι και ιδιαίτερα πειθαρχημένος χαρακτήρας.Εγώ λοιπόν λέω να αφήσουμε το αν πρέπει ή όχι να καπνίζουμε σε δημόσιο χώρο και παροτρύνω όλους συμπεριλαμβανομένου και εμένα να δεχθούμε την απαγόρευση του καπνίσματος ως καλοκάγαθη πράξη και να προσπαθήσουμε όλοι να το κόψουμε το ρημαδιακό.Δεν κάνει καλό στην υγεία μας.Πεταμένα λεφτά...
elven Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 θέλε, πήγαινε στην Βουλή και ζήτα... από εκεί και πέρα οφείλεις να τηρείς αυτούς που ισχύουν Επίσης κανένας νόμος δεν απαγορεύει να σου φυσάω τον καπνό στα μούτρα όταν είμαστε σε ανοιχτό χώρο. Αλλά ο νόμος απαγορεύει να με βρίσεις ή να με χτυπήσεις,σημειώνω ότι οφείλεις να τηρείς αυτούς που ισχύουν Θα ξαναρχίσω το κάπνισμα με φαίνεται,τα καλοκαίρια θα είναι η εκδίκηση των καπνιστών Είπα γιατί το ανέφερα,τα θέλε μέλε που κολλάνε; Αν χρειάζεται και να το ζωγραφίσω περιμένετε
FilipposMD Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Ρε συ elven, δεν με καταλαβαίνεις. Όταν είπα φτάρνισμα και κάπνισμα, αναφερόμουν στις ενέργειες που προκαλούν κακό και καλούμαστε να απαγορεύσουμε ή μη, όχι στις συνέπειες της γρίπης. Μια που είπαμε για γρίπη. Η γρίπη σκοτώνει, αλλά σκοτώνει εξασθενημένους παππούδες και γιαγιάδες που έχουν ένα κάρο άλλα προβλήματα υγείας. Καμία σχέση με το κάπνισμα, άρα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται το ίδιο. Τέλος πάντων, ακόμα κι έτσι, όταν μιλάμε για γρίπη που θεωρείται απειλή για τη δημόσια υγεία (πχ η τωρινή), όχι μόνο σε αναγκάζουν να φοράς μάσκα, αλλά σε κρατάνε σε απομόνωση στο νοσοκομείο και σε τσιμπάνε στα αεροδρόμια. Αναγκαστικά, έτσι; Και σύμφωνα με τον νόμο. Και άλλη μια φορά. Τα μέτρα λαμβάνονται για το προσωπικό. Αν πας στο νοσοκομείο, το προσωπικό φοράει γάντια, μάσκες, ειδικά γυαλιά, κάνει εμβόλια, για να μην κινδυνεύει λόγω της εργασίας του. Αν αντί για τον νόμο απαγόρευσης, βγει νόμος που να επιβάλλει όλοι οι σερβιτόροι και οι μπαρμεν να φοράνε μάσκα οξυγόνου, εγώ θα δεχτώ την αλλαγή κι ας μη σέβεται τους μη καπνιστές πελάτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.