Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλά κάνουν όσοι δεν καπνίζουν. Όσοι καπνίζουν όμως δεν έχουν δικαίωμα σε αυτό?

Κάποιος θα πει, ναι, έχει, αλλά εγώ τι φταίω που πηγαίνω στο bar και είμαι παθητικός καπνιστής?

Στο bar πας για να πιεις, να καπνίσεις, να ακούσεις μουσική και να φλερτάρεις. Αν δεν τα θες όλα αυτά, απλά δεν πας.

Όπως και να έχει όμως δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο καθώς δεν γίνεται. Είναι σαν να λέμε ότι στα bar δεν πίνουμε...

Δεν θα πατάει κανείς, θα πέσει η δουλειά, θα κλείσουν και πάλι το κράτος θα χάνει.

Είμαι κατά αυτού του νόμου. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Πολλά καταστήματα είχαν πάντα χώρο για καπνίζοντες και μη. Αν μια παρέα πάει σε κάποιο τέτοιο κατάστημα και κάποιοι καπνίζουν από τη παρέα, τι θα πρέπει να γίνει? να χωριστεί η παρέα?

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν θα πατάει κανείς, θα πέσει η δουλειά...

Εληξε το θεμα... :-(

Στα μεχρι 70τμ επιτρεπεται

και στα μεγαλυτερα θα βαζουν τους (μη) καπνιστες σε πλεξιγλας κουβουκλια.

Αντιγραφη του Γαλλικου νομου ειναι, νομιζω.

Κατι ακουσα και για παραθυρακι, για τους δημοσιους χωρους. (σε ειδικη διαμορφωση κλπ)

Και επειδη το κρατος χανει απο την υποθεση καπνισμα....... :rolleyes:

guess who (!)

εγκαινιασε το νεο εργοστασιο του Παπαστρατου προ 2 εβδομαδων. :X

6546161651651.jpg

'Nough Said :-(

Δημοσ.

Στο bar πας για να πιεις, να καπνίσεις, να ακούσεις μουσική και να φλερτάρεις. Αν δεν τα θες όλα αυτά, απλά δεν πας

Υπαρχουν καποιοι που πανε για να πιουν να ακουσουν μουσικη να φλερταρουν αλλα δε θελουν καποιοι αλλοι να τους υποχρεωνουν με το ζορι να καπνιζουν να τσουζουν τα ματια τους να βρωμανε τα ρουχα τους να τους πιανει βηχας ........

Το να μην καπνισει καποιος για 3 ωρες μονο καλο μπορει να του κανει

Ας σεβαστουμε λιγο τους αλλους και να μην κοιταμε μονο τις κακες συνηθειες μας

Δημοσ.

Πολλά καταστήματα είχαν πάντα χώρο για καπνίζοντες και μη. Αν μια παρέα πάει σε κάποιο τέτοιο κατάστημα και κάποιοι καπνίζουν από τη παρέα, τι θα πρέπει να γίνει? να χωριστεί η παρέα?

Γι αυτό ακριβώς ο νόμος απαγορεύει παντού τέτοια τεχνάσματα για να μη συμβαίνουν αυτά.Η καλύτερη λύση είναι η πλήρης απαγόρευση σε αυτούς τους χώρους,για να μην έχει δικαιολογία ο άλλος να καπνίσει.Και κυρίως να γίνει το τασάκι όσο παράνομο θα ήταν και μισό κιλό χασίς κρυμμένο στο μαγαζί.Μόνο έτσι θα έβαζαν μυαλό κάποιοι.Αλλά όλα αυτά είναι ουτοπίες έτσι κι αλλιώς.

Υπαρχουν καποιοι που πανε για να πιουν να ακουσουν μουσικη να φλερταρουν αλλα δε θελουν καποιοι αλλοι να τους υποχρεωνουν με το ζορι να καπνιζουν να τσουζουν τα ματια τους να βρωμανε τα ρουχα τους να τους πιανει βηχας ........

Το να μην καπνισει καποιος για 3 ωρες μονο καλο μπορει να του κανει

Ας σεβαστουμε λιγο τους αλλους και να μην κοιταμε μονο τις κακες συνηθειες μας

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και κυρίως με την συγκεκριμένη πρόταση.Αλλά δυστυχώς δε το κόβω να εφαρμόζεται στην Ελλάδα γιατί από ξεροκέφαλους(sic) καλά πάμε.:X

Δημοσ.

Νομοσχέδιο-καταπέλτης για το κάπνισμα στην Αυστραλία

Πρόστιμο ύψους 250 δολαρίων θα πληρώνουν εφεξής οι Αυστραλοί οδηγοί που μεταφέρουν στο αυτοκίνητό τους παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών ενώ καπνίζουν, όπως προβλέπει ο νέος νόμος που τίθεται σε εφαρμογή στη Νέα Νότια Ουαλία.

http://www.zougla.gr/news.php?id=38937

Καποιοι προσπαθουν να προοδευσουν κι εμεις ψαχνουμε εξαιρεσεις

Εδω βλεπεις 9 μηνων εγκυες να ειναι φουγαρα και αλλους "γονεις" να καπνιζουν μπροστα στα μωρα τους και δεν ευαισθητοποιειται κανεις

Το θεμα ειναι γενικοτερο Αυτο που κυριαρχει ειναι ΕΓΩ να περναω καλα και οι αλλοι να πανε να γ......

Ας φλομωσω τους διπλα μου ας ειναι και παιδια μου ας περασω με κοκκινο ας τρεξω με 1000 ας χωσω το συναδερφο ας του φαω τη δουλεια, ας λαδωσω κλπ..............

Δημοσ.

Bliss, είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες αυτό που είπα για το οικονομικό κόστος και ακόμα πιο προφανές ότι δεν έχεις μπει ποτέ στον κόπο να διαβάσεις τα στοιχεία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος.

Είπαμε, τα έσοδα απ'το τσιγάρο είναι άμεσα, στο χέρι, ενώ το κέρδος από τη μείωση του καπνίσματος εμφανίζεται κυρίως στο μέλλον. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, αλλά σίγουρα μετά το τέλος της 4ετίας, που κυρίως απασχολεί τους πολιτικούς.

Και για χιλιοστή φορά. Η απαγόρευση του καπνίσματος δε γίνεται μόνο για τους μη καπνιστές πελάτες.Γίνεται ΚΥΡΙΩΣ για την προστασία των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που αναγκάζονται να δουλέψουν σε καρκινογόνο και νοσογόνο περιβάλλον για να βγάλουν το μεροκάματο. Αν για κάποιον δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός, κακό του κεφαλιού του. Ευτυχώς, η κοινωνία μας κάποια ανθρώπινα/εργασιακά δικαιώματα έχει φτάσει να τα σέβεται και ο νόμος θα εφαρμοστεί, είτε άμεσα είτε πολύ σύντομα.

Υ.Γ. Πόσο πουλημένοι μπορεί να είναι οι συνδικαλιστές του κλάδου, για να μην κάνουν μια απεργία για το θέμα; Φαντάζεστε κανέναν άλλο κλάδο, να αποδεικνύεται ότι ο χώρος εργασίας τους προκαλεί ένα κάρο νοσήματα και να μη διαμαρτύρεται; Ντροπή!

Δημοσ.

Έχω γνωστό που δε καπνίζει συστηματικά παρα μόνο όταν βγαίνει έξω,και κυρίως δε καταπίνει το καπνό δεν είναι εθισμένος δηλ. δεν είναι καπνιστής.Τυχαίνει όταν βγαίνουμε έξω να ανάβει τσιγάρο μέσα στη μάπα μου κι όταν του πω"Τι το θες το τσιγάρο αφού έτσι κι αλλιώς δε καπνίζεις,ούτε το χεις ανάγκη,είναι ανάγκη να ενοχλείς κ μένα με τον καπνό;"

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ΣΚΥΛΙΑΖΕΙ κ τσαντίζεται,κ εγωιστικά δε το σβήνει.Τέτοια συμπεριφορά ούτε σε συστηματικούς καπνιστές δεν έχω δει.Γι αυτό απαγόρευση αφού τη ζητάει ο οργανισμός τους.Καμία εξαίρεση.Αν καταλάβαιναν οτι ενοχλούν κ δε κάπνιζαν σα φουγάρα δε θα χρειαζόταν τέτοιος νόμος.Αν κάποιος νευρώνας στο μυαλό κολλήσει σε λάθος σημείο,1.000.000 λογικά επιχειρήματα να φέρεις,είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.Που αντιδράει όμως.

Δημοσ.

Ο καπνιστής δεν έχει δικαίωμα??? Ειδικά σε bar τσιγάρο και ποτό είναι η φάση. Να απαγορεύσουμε και το ποτό. Πέρα ότι όποιος πίνει κάνει κακό στην υγεία του, κάνει κακό και στους άλλους, γιατί μεθάει και μπορεί να δημιουργήσει τροχαίο, ακόμα και επεισόδια στο μαγαζί που βρίσκεται, κλπ.

Εντάξει σε καφετέριες το ανέχομαι λίγο, αλλά και πάλι σε καφετέριες τύπου Flocafe, όχι μεγάλες καφετέριες που μερικές φορές γίνονται σαν Club.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ο καπνιστής δεν έχει δικαίωμα???

τι δικαίωμα? να μοιράζει καρκίνο?

Δημοσ.

Ε, δεν είναι έτσι... Δεν θα πάθεις και καρκίνο αν καπνίζουν σ' ένα μαγαζί. Εκτός και αν το έχεις τόσο στέκι που είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί, κάθε μέρα και κοιμάσαι στο κρεβατάκι που σου έχουν...

Δημοσ.

Τα χουμε ξαναπεί,είναι αντιδημοκρατικό,τέλος.

Ας απαγορεύσει την πώληση τους,δλδ είναι νόμιμα να τα αγοράζεις αλλά όχι να τα καπνίζεις σε κλειστό χώρο;

Κατά τα άλλα δεν καπνίζω πλέον iquit,ας φάω την τσιχλίτσα μου τώρα :P

ps:To ότι ξεκινάει το μέτρο καλοκαίρι υποψίασε κανέναν;Σε 4 μήνες θα δει εφαρμογή δλδ,ποιος θα το θυμάται;

Κάντε όνειρα, το μετρό θα δείτε,το μέτρο τσου

Δημοσ.

Αντιδημοκρατικό είναι να μην έχει το δικαίωμα ο μεν καπνιστής να καπνίσει και ο δε μη καπνιστής να μη δέχεται το καπνό από τον καπνιστή.

Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, είναι αντιδημοκρατικό. Ας κάνουν χώρους για καπνίζοντες και μη...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ε, δεν είναι έτσι... Δεν θα πάθεις και καρκίνο αν καπνίζουν σ' ένα μαγαζί. Εκτός και αν το έχεις τόσο στέκι που είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί, κάθε μέρα και κοιμάσαι στο κρεβατάκι που σου έχουν...

ah δλδ στα @@ μας για αυτούς που δουλεύουν εκεί...

και στο κάτω κάτω δεν θέλω να βρωμάω κάθε φορά που γυρνάω σπίτι μου...

sorry αλλά αυτή η περίπτωση πάει σαν το παράθυρο στο λεοφορείο...

αν όλοι το θέλουν ανοιχτό και υπάρχει ένας άρρωστος που το θέλει κλειστό επικρατεί η γνώμη του τελευταίου...υγεία > all

Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, είναι αντιδημοκρατικό. Ας κάνουν χώρους για καπνίζοντες και μη...

δεν απαγορεύεται παντού, καπνίζεις έξω αν θες...

Δημοσ.
Αντιδημοκρατικό είναι να μην έχει το δικαίωμα ο μεν καπνιστής να καπνίσει και ο δε μη καπνιστής να μη δέχεται το καπνό από τον καπνιστή.

Πάλιη τα ίδια;

Αν διαβάσεις τα πιο προηγούμενα τα αναλύουν πιο καλύτερα ότι πιο δ'υσκολο να γίνει τούτο που λες,κανείς δεν θα το κάνει,όλο και κάποιο παράθυρο θα βρουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...