Dark_son20 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Ακόμη και στα coffee shop του Amsterdam απαγορεύεται το κάπνιζα tobacco και επιτρέπεται μόνο το κάπνισμα κάνναβης! Εάν πάλι βάζεις καπνό μαζί με κάνναβη όπως κάνουν πολλοί και αυτό απαγορεύεται! Pure or nothin' Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με τους αντικαπνιστικούς νόμους μου φαίνεται. λοιπόν μια φρέσκια επεξήγηση μιας και πριν λίγο καιρό γύρισα από ams δεν σου λένε tpt άμα σπάσεις τσιγάρο η άμα βάλεις καπνό μέσα. το μονο που σου λένε είναι να μην αφήνεις τα κανονικά τσιγάρα πάνω στο τραπέζι. ο μονος λόγος που θα σου την πουν είναι αν ανάψεις κανονικό τσιγάρο (το κίτρινο φίλτρο σε προδίδει) με κανονικά στριφτά που έστριβα για να ξενερώσω ποτε δεν μου είπαν tpt
doctorkostis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Η Ελλάδα ζει και αναπνέει από τα λεφτά τον φόρον στα τσιγάρα οπότε όσο και να το θέλουμε εμείς οι μη καπνιστές μια ζωή θα μας λιβανίζουν... Μαλλον η Ελλαδα εχει αρχισει να καταλαβαινει οτι τα εξοδα που κανει λογω του τσιγαρου ειναι πολλα περισσοτερα απο τους φορους που κερδιζει.Μιλαω για νοσηλειες,φαρμακα,προωρες συνταξεις κλπ.Γι'αυτο μαλλον προσπαθει να μειωσει λιγο το καπνισμα γενικα,οσοι παραμεινουν καπνιστες μαλλον θα πληρωνουν ακομα ακριβοτερα το πακετο τους στο μελλον...
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μαλλον η Ελλαδα εχει αρχισει να καταλαβαινει οτι τα εξοδα που κανει λογω του τσιγαρου ειναι πολλα περισσοτερα απο τους φορους που κερδιζει.Μιλαω για νοσηλειες,φαρμακα,προωρες συνταξεις κλπ.Γι'αυτο μαλλον προσπαθει να μειωσει λιγο το καπνισμα γενικα,οσοι παραμεινουν καπνιστες μαλλον θα πληρωνουν ακομα ακριβοτερα το πακετο τους στο μελλον... Eνδιαφέρουσα άποψη, αλλά μήπως με την ίδια λογική να έμπαιναν στον κόπο να φτιάξουν και κάνα δρόμο ? Eκεί να δεις θύματα και έξοδα...
BLISS Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μαλλον η Ελλαδα εχει αρχισει να καταλαβαινει οτι τα εξοδα που κανει λογω του τσιγαρου ειναι πολλα περισσοτερα απο τους φορους... Τα εξοδα που αναφερεις εχουν προπληρωθει στα ασφαλιστικα ταμεια. Επι δεκαετιες. Μιλαμε για εκατομμυρια κοστους, οταν σε ετησια βαση, μονο απο τον εξτρα φορο, το κρατος τσεπωνει υπερπολλαπλασια. 2004-6 απο φορους καπνου 1,7 ΔΙΣ ευρω... (χώρια οι εισφορες που πληρωθηκαν στα ταμεια, οι εξαγωγες και οι θεσεις εργασιας) Οσο και να μαγειρεψουν τα νουμερα (οτι καθε καπνιστης=ενας ασθενης-νεκρος) δεν βγαινουν. Εγω σου λεω οτι τρεμουν στο Υπ.Οικονομικων, μηπως και μειωθει το καπνισμα. Ειδικα στις μερες που περναμε τωρα. Αυτος ειναι ο λογος που κυκλοφορει ο καπνος στα περιπτερα. Αν ενδιαφερονταν για την υγεια σου, θα ειχε απαγορευτει. Οχι στην Ελλαδα, αλλα παγκοσμιως. Δεν σφαζεις την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα.
doctorkostis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δε διαφωνω για το οτι εχουν προπληρωθει τα χρηματα αυτα.Αν ομως δεν χρησιμοποιηθουν μενουν στο κρατος.Σκεφτομαι λαθος? Απο την αλλη βεβαια,δεν τους εχω για τοσο φωστηρες και τοσο διορατικους ωστε να σκεφτονται τη μειωση εξοδων 10-15 χρονια μετα.Γιατι ειναι αληθεια,τοτε θα φανει διαφορα αν μειωθει σημερα το καπνισμα. Ειναι σιγουρο ομως οτι ειναι τρελλα τα εξοδα που προκυπτουν μονο απο τις παθησεις που σχετιζονται με το καπνισμα.Εκατονταδες χιλιαδες ευρω μονο σε φαρμακα,ουτε και ξερω ποσα σε νοσηλειες,χειρουργεια κλπ κλπ
BLISS Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δε διαφωνω για το οτι εχουν προπληρωθει τα χρηματα αυτα.Αν ομως δεν χρησιμοποιηθουν μενουν στο κρατος.Σκεφτομαι λαθος? Βγαζεις απο τα εξοδα 5 αλλα ταυτοχρονα βγαζεις και απο τα εσοδα 25 Στη σουμα, το κρατος χανει. Το επιχειρημα οτι πληρωνει ο κοσμακης τα βιτσια των καπνιστων, απλα δε στεκει. Οτι τα βιτσια των καπνιστων, πληρωνουν (και) τους μη καπνιστες, ισχυει. Δεν το χρησιμοποιω ως επιχειρημα. Απλα απαντω στο πιο πανω ποστ.
zazik Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ρε παιδιά , μην το ψάχνετε γαμώτο...αν και καπνιστής θέλω να το κόψω κάποια στιγμή , ή να το ελλατώσω στα 3-4 τσιγάρα την ημέρα. Αλλά , πειτε μου πραγματικα , πιστευετε ότι τα clubs ειδικα θα το τηρήσουνε τον κανόνα?Όπως τηρούνε τον κανόνα π.χ. για μη νοθευμένα ποτά? Μην λέμε μαλακίες. Μια ευρωπαική οδηγία ήρθε , και όχι νόμος , οδηγία , την οποία πάμε και καλά να την περάσουμε. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα βρει ααααααπειρα παραθυράκια. Εχει έρθει οδηγία πιο παλιά για πρόστιμα για τις ζώνες....προεκλογικά μόνο βγένανε τα μπατσάκια και γράφανε κάργα , εισπρακτικα γαρ. Μετά ξεχάστηκε. Δεν είμαστε Αγγλία εδώ να εφαρμόζονται οι νόμοι , Ελλάδα είμαστε...θα το παιξουμε καλά παιδια για κανα δίμηνο και μετά τα ίδια. Οπότε καπνιστές μην αγχώνεστε και αντικαπνιστές μην χαίρεστε. ΥΓ : Σκέφτομαι τώρα....τι θα θεωρείτε κλειστός χώρος στην Ελλάδα? Θα είναι όπως στην Αγγλία που μας την λέγανε ακόμα και στις στάσεις λεοφωρείων? Διοτι πχ , εαν πας στο τεράστιο μαγαζί στο Μπουρνάζι , μπορεί να ισχυριστεί ο ιδιοκτήτης ότι ο χώρος μου είναι αρκετά "ανοιχτός".
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Καλά-καλά δεν εφαρμόζεται στη Γερμανία, μη τρελαθούμε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ισως δεν εφαρμοζεται αυστηρα στα τουριστικα μερη, αλλα μονο εκει...
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Εκεί που πήγα τελευταία δεν ήταν ιδιαίτερα τουριστικά πάντως. Ούτε τα μέρη, ούτε η εποχή. Μπορεί να 'πεσα σε οκ τυπάκια, ξέρω 'γω, αλλά και από Δανία, η εμπειρία μου λέει πως αν ο σερβιτόρος είναι καπνιστής, στάνταρ θα παίξει μόντα αν το ζητήσεις ευγενικά και δεν είσαι σε εστιατόριο 12 αστέρων μισελέν.
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 θυμαμαι δημοσιευματα στον τοπικο τυπο για το ποσα εστιατορια ελεγχονται καθημερινα, μαζι με τους ελεγχους για μεθυσμενους οδηγους, και τι προστιμα επαιζαν...
evabb Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 στο βελγιο παντως σε ολα τα εστιατορια (ακομα και τα ελληνικα) απαγορευεται. βεβαια στα ελληνικα μετα απο καποια ωρα,βγαινουν τπτ τασακια στην ζουλα οταν εχουν μεινει μονο ελληνες μεσα στο μαγαζι
FilipposMD Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Βγαζεις απο τα εξοδα 5αλλα ταυτοχρονα βγαζεις και απο τα εσοδα 25 Στη σουμα, το κρατος χανει. Το επιχειρημα οτι πληρωνει ο κοσμακης τα βιτσια των καπνιστων, απλα δε στεκει. Οτι τα βιτσια των καπνιστων, πληρωνουν (και) τους μη καπνιστες, ισχυει. Δεν το χρησιμοποιω ως επιχειρημα. Απλα απαντω στο πιο πανω ποστ. Αυτό που λες είναι απολύτως ανακριβές. Γι' αυτό και στις ΗΠΑ, που τα μετράνε όλα με βάση το οικονομικό κόστος και παρότι έχει μερικές από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες, δίνουν μεγάλη μάχη εναντίον του καπνίσματος. Στις ΗΠΑ, το κόστος από την απώλεια της παραγωγικότητας και την επιβάρυνση των υπηρεσιών υγείας εκτιμάται ότι φτάνει τα 10,47 δολάρια για κάθε πακέτο τσιγάρων που πωλείται*. Αυτό είναι απείρως μεγαλύτερο ποσό από τους φόρους που αποδίδονται στο κράτος (που στην Ελλάδα είναι και σχετικά μικρά ποσά ανά πακέτο). Το κάπνισμα είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απ' όσο μπορείτε να φανταστείτε. Αν ψάξετε τα στοιχεία, θα το καταλάβετε. *Centers for Disease Control and Prevention. Sustaining State Programs for Tobacco Control: Data Highlights 2006. Atlanta: U.S. Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention, National center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion, Office on Smoking and Health; 2006.
Lucifer Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Άσχετο, αλλά μου το θύμισε: Όπως ερχόμουν τώρα τις προάλλες από το αεροδρόμιο, καθόταν δίπλα μου μια γραία, παρφουμαρισμένη, βαμμένη, γενικά, μπριζίτ γριά. Με το που κάθεται δίπλα μου, αρχίζει να τραγουδά "σπίτι μου σπιτάκι μου μπλαμπλα" οπότε την ψυλλιάζομαι εγώ τη δουλειά, λέω αυτή έχει έρθει από ξενιτιά και ψάχνει πατριώτη για κουβέντα, κοιτάω και εγώ σαν κινέζος το παράθυρο, τα σύννεφα, τον ουρανό, την άσφαλτο κτλ. Σε κάποια φάση, πίσω μου, ήταν ένα ζευγάρι Αμερικανών που είχε πιάσει την πάρλα με μια Νορβηγίδα και σχολιάζανε μεταξύ άλλων, πόση εντύπωση τους έκανε που στην Ελλάδα καπνίζουν όλοι και που ακόμα και το αεροδρόμιο έχει χώρο μέσα για κάπνισμα κτλ και καταλήγουν τέλος πάντων να λένε από τη μία "στην αμερική δεν είναι έτσι" και "στη νορβηγία πέρασε ένας νόμος και τηρήθηκε 2 μήνες αργότερα από το προβλεπόμενο" (εκεί γελούσα) και σε κάποια φάση πετάνε "γενικά στις μεσογειακές χώρες οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο". Όπου βλέπω τη γραία, που την ένοιωθα να βράζει όλη την ώρα, να γυρνάει και με άπταιστη Βρετανική προφορά να τους πετάει "In Northern Europe, however, people commit suicide much more often than in Mediterranean countries. So, you know. Maaaaybe they should smoke more." Μετά που μου έπιασε την κουβέντα (δε τη γλύτωσα) αποδείχτηκε ακροδεξία αρχαιολάγνα λιακοπουλιακή αντιγερμανίδα φιλόγαλλη, αλλά η ατάκα έσπειρε.
BLISS Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Στις ΗΠΑ, το κόστος... Δεν ανεφερα οτι η εισοδηματικη πολιτικη ΗΠΑ-Ελλαδας ειναι συγκρισιμα στοιχεια, ουτε οτι ο εκαστοτε υπουργος στις ΗΠΑ χρησιμοποιει το καπνισμα για να κλεινει τρυπες στα εσοδα. Βεβαια, αν φορτωσεις το κοστος ολοκληρου του ΕΣΥ στο καπνισμα (βαλε και τα φακελακια μεσα) μπορει να σου βγουν τα νουμερα. Ποιος θα σε πιστεψει ομως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.