Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω και 'γω μια αποψη:

Τις βλαβερες επιπτωσεις του καπνισματος - παθηιτκου ή ενεργητικου - δεν μπορει να τις αμφισβητησει κανεις.Ο ισχυρισμος ομως οτι εαν καπνιζεις ή εισπνεεις καπνο θα σε οδηγησει 100% σε εμφανιση καρκινου ειναι περα για περα λανθασμενος.Υπαρχουν αλλωστε μορφες πνευμονικου καρκινου(βλεπε βρογχοκυψελιδικος) που ουδεμια σχεση εχουν με το καπνισμα.

Επομενως γενικευουμε/γενικευετε οτι οι καπνιστες βλαπτουν, βασιζομενοι σε πιθανοτητα εμφανισης καρκινου και οχι σε βεβαιοτητα.Τι θελω να πω με αυτο?

Οτι με την ιδια λογικη,οποιοσδηποτε βηχει διπλα μας θα μπορουσε δυνητικα να πασχει απο φυματιωση.Θα πρεπει δηλαδη να τον υποχρεωσουμε να κυκλοφορει με μια αρνητικη εξεταση μαντου μαζι του ή μηπως να του αφαιρεσουμε και το δικαιωμα να βηχει?

Στο δια ταυτα λοιπον:Τα παντα ειναι θεμα πιθανοτητων.Ολοι εχουμε δικαιωμα στο να 'παιζουμε" με τις πιθανοτητες μας.Οπως μπαινεις σε ενα αεροπλανο και δεχεσαι την πιθανοτητα της πτωσης του, ετσι καπνιζεις και δεχεσαι την πιθανοτητα εμφανισης καρκινου.Γι' αυτο λοιπον,θεωρω, οτι οπως υπαρχουν αεροδρομια/αερολιμενες ετσι θα πρεπει να υπαρχουν χωροι που να επιτρεπεται το καπνισμα.

Εμεις δε σας απαγορευουμε να πετατε,εσεις γιατι να μας απαγορευετε να καπνιζουμε?

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εως 500 ευροπουλινια ειναι το προστιμο για τους παραβατες.

Οταν ισχυσει ο νομος θα μπορουμε ολοι να λεμε "Το σβηνεις ή φωναζω την αστυνομια" τουλαχιστον θα τον κανεις ρεζιλι.. Αυτο ποναει περισσοτερο..

Δημοσ.

κάτι συσχετισμούς που κάνετε όμως ρε παιδιά...

ειλικρινά τους πιστεύετε και τους λέτε ε;

αν μου λέτε, "ε τότε να μην πετάμε, οδηγάμε, κ%$άνουμε, κτλ ..",

εντάξει τί να λέμε τότε..

οι δικαιολογίες των καπνιστών ώρες ώρες είναι εξοργηστικές το λιγότερο!

Δημοσ.

Τα επιχειρηματα των μη καπνιστων ποια ειναι?Αραδιασε τα εδω 1,2,3 και ας κανουμε μια κουβεντα.Δε θελω να υποχρεωσω κανενα μη καπνιστη στις πιθανες επιπτωσεις του καπνου μου.Αλλα νομιζω οτι ενας χωρος αμιγως καπνιστων δεν βλαπτει κανενα.

Δημοσ.

όχι βέβαια!

σε χώρο καπνιστών κανένα πρόβλημα

απλά θεωρώ πως (και μην το πάρεις προσωπικά) πολύ ανεκτήκαμε τον καπνό σας.

το μέτρο αυτό (βασικά διαχωρισμός χώρων σε καπνιστές και μη - κατ' εμέ υποχρεωτική παρουσία και των δύο ώστε να μην υπάρχουν παραθυράκια γιατί ξέρουμε καλά τί θα γίνει) έπρεπε να υπήρχε από την αρχή.

τώρα ξαφνικά μοιάζει σαν περιορισμός μιας ελευθερίας που κατ' εμέ δε θα έπρεπε να υφίσταται από την αρχή (καπνίζω παντού και πάντα και αν μας πουν τπτ τους στραβοκοιτάζουμε - μην μου πεις αν το κάνεις εσύ, ξέρεις πως συχνά έτσι γίνεται, κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τζογάρω την αντίδρασή σου).

προσωπικά πιο πολύ στο τσιγάρο των άλλων με ενοχλεί η μυρωδιά και η βρώμα του (στον αέρα,στον χώρο τοίχους κτλ στα αποτσίγαρα κτλ )

Δημοσ.
όχι βέβαια!

σε χώρο καπνιστών κανένα πρόβλημα

τώρα ξαφνικά μοιάζει σαν περιορισμός μιας ελευθερίας που κατ' εμέ δε θα έπρεπε να υφίσταται από την αρχή (καπνίζω παντού και πάντα και αν μας πουν τπτ τους στραβοκοιτάζουμε - μην μου πεις αν το κάνεις εσύ, ξέρεις πως συχνά έτσι γίνεται, κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τζογάρω την αντίδρασή σου).

Επαναλαμβάνω οτι συμφωνώ (εγώ σαν καπνιστής) 100% με αυτά που λες.

Αυτό που ελπίζω είναι οτι μετά απο αυτό τον νόμο δεν θα επαναπαυτούμε (καπνιστές/μή καπνιστές) στις δάφνες μας, και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε/διεκδικούμε ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον για όλους μας.

Εγώ τουλάχιστον τις σπάνιες φορές που βγαίνω έξω στην φύση (σε κανα βουνό πχ) νιώθω "υγιέστερος" και δεν μου κάνει καρδιά να καπνίσω.

Επίσης χαλιέμαι και γω προσωπικά οταν μπαίνω πχ σε μια τράπεζα και βλέπω παντού το "απαγορευεται το κάπνισμα" και πίσω στον γκισέ οι μισοί υπάλληλοι να καπνίζουν.

Δημοσ.

Ναι ειναι αληθεια αυτο που λες.Καθιερωθηκε το καπνισμα ως δικαιωμα που μπορει να ασκειται παντου και παντα και τωρα αντε να το κοψεις αυτο απο τον Ελληνα.Σαφως και η διαχωριστικη γραμμη θα επρεπε να εχει μπει αρκετα νωριτερα.

Απλα πιστευω οτι ολη αυτη η διαμαχη θα μπορουσε πολυ ευκολα να ειχε αποφευχθει,απλα τωρα δε προλαβαινω να διατυπωσω το πως...

Δημοσ.

φυσικά και το κάπνισμα συγκρινόμενο με μόλυνση του περιβάλλοντος και κυριώς από αυτούς που "νομοθετούν" μένει πολύ πίσω (δες σκουπιδαριό από εκλογόχαρτα πχ)

αλλά ας είναι μια αρχή. αν μείνουμε εκεί είναι μια υποκρισία. αλλά ας μην είναι αυτό δικαιολογία να μην γίνει ούτε αυτό.

Δημοσ.

Δεν ήξερα οτι χρειάζονται και επιχειρήματα οι μη καπνιστές για το αυτονόητο..

Όσον αφορά τα καυσαέρια απο τα αυτοκίνητα, ναι είναι βλαβερά και γίνονται προσπάθειες για τη μείωση αυτών. Πρέπει όμως να ζυγίζουμε και λίγο τις καταστάσεις. Η απαγόρευση, για παράδειγμα, της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων οχημάτων θα είχε σαν επίπτωση την κατάρευση της οικονομίας. Οπότε μια τέτοια απαγόρευση θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό εαν γινόταν απο μια στιγμή στην άλλη. Η απαγόρευση καπνίσματος, όταν μάλιστα ο νόμος προβλέπει ειδικούς χώρους και εξαιρέσεις, πιστεύω είναι ότι καλύτερο για την υγεία όλων (και των καπνιστών και των μη).

Δημοσ.

Μαλιστα.Για να δουμε τι ειναι τελικα αυτονοητο.(Προειδοποιω:απλα η αποψη μου ειναι,μην με πεσετε να με φατε ολοι οι μη:P)

Καπνιστες vs Μη καπνιστες

Τελικα ποιοι εχουν δικιο και γιατι?Πιστευω οτι οι καπνιστες εχουν καθε δικιο να παραπονιουνται και δωστε μου λιγο χρονο να σας εξηγησω το γιατι:

Εκτος του γεγονοτος οτι περιοριζεται μια ελευθερια μιας μεριδας ανθρωπων υπαρχει ενα βαθυτερο και πολυ πιο βασικο θεμα.Τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν μη καπνιστες?Για να δουμε:

Η προσαρμοστικοτητα του ανθρωπινου οργανισμου στο βαθος της ανθρωπινης εξελιξης ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστη.Αξιο αναφορας,ειναι το γεγονος οτι σε περιοχες στις οποιες ενδημουσε η ελονοσια,αρκετοι "ανεπτυξαν" την ελλειψη του ενζυμου G6PD ως αμυντικου μηχανισμου εναντιον του πλασμωδιου της.

Βασιζομενος λοιπον στο προαναφερθεν,σκεφτομαι τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν μη καπνιστες.Καποια στιγμη μετα απο πληθος μεταλλαξεων δεν θα δημιουργειτο μια "παστα" ανθρωπων που απλα θα ηταν ανθεκτικοι στις "ανεπιθυμητες ενεργειες" του καπνισματος/καπνου;Μηπως λοιπον αυτη η "γενετικη δεξαμενη" των μη καπνιστων ειναι τελικα η αιτια του επιπολασμου του καρκινου των πενυμονων και οχι οι ιδιοι οι καπνιστες και το καπνισμα..;

Για σκεφτειτε το.

Δημοσ.

1. θεωρώ λάθος να βλέπουμε 2 πλευρές (καπνιστές vs μη-καπ)

κανονικά όλοι μαζί είμαστε για να βρούμε μια λύση κοινή αποδεκτή από όλους. δε θέλω να περάσει το δικό μου ενάντια στο 'δικό σου'

2. νομίζω είναι λίγο τραβηγμένο και εύκολα μπορεί να αναχθεί σε παραδείγματα του στυλ "ε τότε να κάνουμε κι <εκείνο> για να αποκτήσουμε αντισώματα".

Δημοσ.
Δεν εισαι σε θεση εσυ,

να μου αναγνωρισεις καποιο δικαιωμα.

Τα δικαιωματα τα οριζει ο νομος.

Τα δικα σου τα ορισε ο νομος και ειναι αδιαφορος προς τις προσωπικες σου "προτεραιοτητες"

η οποιες αλλες φοβιες εχεις για την υγεια σου.

Χαλαροτητα διακρινω στην προσπαθεια σου να ξαναμοιρασεις μια ηδη στρωμενη τραπουλα,

με ορους που βαζεις εσυ.

"σου αναγνωρίζω το δικαίωμα...." ..... Get real..... :-(

Φοβία: Με τον όρο Φοβία δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρ' όλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος.

Από τη στιγμή που επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το παθητικό κάπνισμα έχει ουσιώδη συμμετοχή στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο, όσο και να στεναχωριέσαι δεν θα αφήσω κανέναν να καπνίζει δίπλα μου, δίπλα σε ένα παιδί δίπλα σε οποιονδήποτε μη καπνιστή. Έχετε κάθε δικαίωμα να καταστρέψετε τη δική σας υγεία αλλά καμία δικαιολογία για την καταπάτηση των συνταγματικών μου κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Αυτό το μέτρο έπρεπε να παρθεί πολύ καιρό πριν. Δεν είδα κανέναν στην Αγγλία να παραπονιέται που δεν καπνίζουν στα club και τις pub. Μια χαρά διασκεδάζουν και τώρα. Οι εγωϊστικές σου αντιλήψεις, σκεπτόμενος μόνον τον εαυτό σου δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντικρουσθούν.

Δημοσ.

Το έχω σκεφτεί και αυτό Nethawk. Πιστεύω όμως οτι το σώμα δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί στις βλάβες που δημιουργεί το κάπνισμα. Αυτό επειδή το "κακό τρέχει πιο γρήγορα απο το καλό" σε αυτήν την περίπτωση.

Έστω αν γίνεται αυτό που λες, θα πρέπει δηλαδή να πεθάνουν εκατομμύρια άτομα μέχρι να προσαρμοστούμε - να βγάλουμε και εμείς ένα αμυντικό ένζυμο;

Δημοσ.
Κανένας δεν υποστηρίζει ότι καπνίζει γι'αυτόν το λόγο.

Αναδιατύπωσε, αν θες να είσαι ακριβής.

Για ποιόν λόγο τότε καπνίζεις φίλε Bliss? Μήπως σου έλειπαν και πριν δοκιμάσεις το τσιγάρο οι κατευναστικές ιδιότητες τις νικοτίνης?

Αυτό που λες, είναι προς απάντηση αυτών που έχουν συνδέσει αποκλειστικά

το κάπνισμα με το θάνατο

και θεωρούν ότι αν κάποιος καπνίζει, θα πεθάνει 100% από καρκίνο ή κάτι άλλο.

Αν ο αποθανών της αναφοράς σου, ήταν καπνιστής,

θα είχε προστεθεί στατιστικά στα "θύματα του τσιγάρου". ;)

Τα υπεράριθμα θύματα του καπνίσματος και δυστυχώς και του παθητικού καπνίσματος μας επιτρέπουν να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα χωρίς την βοήθειά σου.

Οι καπνιστές είναι γνώστες των συνεπειών,

όπως και οι παχύσαρκοι, μη καπνιστές,

ή οι οδηγοί -χωρίς τασάκια- αλλά με αρρύθμιστους κινητήρες, που βρωμίζουν τον αέρα.

Επειδή όμως οι παχύσαρκοι δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των συνανθρώπων τους και επειδή, ευτυχώς, τυγχάνει να μην ανήκω σε καμία από τις άλλες δύο κατηγορίες σου, δεν δέχομαι να συνεχίζει να επικρατεί αυτή η κατάσταση με το κάπνισμα.

ps. Τοποθετώντας τους παχύσαρκους μαζί με τις άλλες 2 κατηγορίες, το λιγότερο που μπορώ να σε χαρακτηρίσω είναι ρατσιστή.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:34 ----------

;2753955']Μαλιστα.Για να δουμε τι ειναι τελικα αυτονοητο.(Προειδοποιω:απλα η αποψη μου ειναι' date='μην με πεσετε να με φατε ολοι οι μη:P)

Καπνιστες vs Μη καπνιστες

Τελικα ποιοι εχουν δικιο και γιατι?Πιστευω οτι οι καπνιστες εχουν καθε δικιο να παραπονιουνται και δωστε μου λιγο χρονο να σας εξηγησω το γιατι:

Εκτος του γεγονοτος οτι περιοριζεται μια ελευθερια μιας μεριδας ανθρωπων υπαρχει ενα βαθυτερο και πολυ πιο βασικο θεμα.Τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν μη καπνιστες?Για να δουμε:

Η προσαρμοστικοτητα του ανθρωπινου οργανισμου στο βαθος της ανθρωπινης εξελιξης ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστη.Αξιο αναφορας,ειναι το γεγονος οτι σε περιοχες στις οποιες ενδημουσε η ελονοσια,αρκετοι "ανεπτυξαν" την ελλειψη του ενζυμου G6PD ως αμυντικου μηχανισμου εναντιον του πλασμωδιου της.

Βασιζομενος λοιπον στο προαναφερθεν,σκεφτομαι τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν μη καπνιστες.Καποια στιγμη μετα απο πληθος μεταλλαξεων δεν θα δημιουργειτο μια "παστα" ανθρωπων που απλα θα ηταν ανθεκτικοι στις "ανεπιθυμητες ενεργειες" του καπνισματος/καπνου;Μηπως λοιπον αυτη η "γενετικη δεξαμενη" των μη καπνιστων ειναι τελικα η αιτια του επιπολασμου του καρκινου των πενυμονων και οχι οι ιδιοι οι καπνιστες και το καπνισμα..;

Για σκεφτειτε το.[/quote']

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά δεν ταυτίζονται οι δύο περιπτώσεις. Το τσιγάρο περιέχει μεταλλαξ(ι)ογόνες ουσίες που προκαλούν μεταλλάξεις, με αποτέλεσμα τον καρκίνο. Με το ίδιο σκεπτικό να γεμίσουμε όλους τους χώρους με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, wi-fi, πυρηνικά εργοστάσια για φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και όποιος καταφέρει να ζήσει έχει καλώς.

Δημοσ.

Γιατί μπαίνετε στο κόλπο να ερευνάτε αν θα πάθει κάποιος καρκίνο ή όχι ?

Και μόνο το ντουμάνιασμα το τσούξιμο ματιών και η βρώμα δεν αρκεί ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...