elven Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Α μπα, έχουν και δικαιώματα οι μη καπνιστές;Βρε πως προοδεύσει η δημοκρατία στο ελλαδιστάν... Για να φανταστείς πόσο έχει προοδεύσει,αφήνει τα αυτοκίνητα να έχουν τασάκια
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Όπως προείπα όμως, σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να παρέχονται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για αυτό τον λόγο και θα 'παλέψω' και εγώ μαζί σου για αυτό το δικαίωμα. Κάτι σωστό επιτέλους! @De@th L0rd Κάνε το ανώνυμο τότε.
Toufas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 αυτο που δεν καταλαβαινεις ομως οτι θα πρεπει να ειναι σαν γυάλα
BLISS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να βρίσκομαι/διασκεδάζω στους δημόσιους χώρους χωρίς να κινδυνεύει η προσωπική μου υγεία.. Δεν εισαι σε θεση εσυ, να μου αναγνωρισεις καποιο δικαιωμα. Τα δικαιωματα τα οριζει ο νομος. Τα δικα σου τα ορισε ο νομος και ειναι αδιαφορος προς τις προσωπικες σου "προτεραιοτητες" η οποιες αλλες φοβιες εχεις για την υγεια σου. Κατ'αρχάς χαλάρωσε. Χαλαροτητα διακρινω στην προσπαθεια σου να ξαναμοιρασεις μια ηδη στρωμενη τραπουλα, με ορους που βαζεις εσυ. "σου αναγνωρίζω το δικαίωμα...." ..... Get real.....
slygeo87 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Απ' τη μια συμφωνώ με την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά απ' την αλλή αυτή τη πίπ@ που λέτε συνέχεια να απαγορευτεί στους δημόσιους χώρους πραγματικά έλεος όμως.Τι ακριβώς σας ενοχλεί και που δεν μπορώ να καταλάβω. /εντιτ: σόρυ, δημόσιους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Το κατάστημα χωρισμένο στη μέση με πολύ εξαερισμό ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο. Δεν είμαι αρμόδιος σε εξαερισμούς για να σου πω. Αν τελικά είναι μια γυάλα όπως λες, εδώ είμαστε και θα ανοίξουμε Topic, "Απαράδεκτη συμπεριφορά πολιτείας, απέναντι στους καπνιστές". Ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοια, κάτσε να απαγορευτεί πρώτα. Ισχύει επίσης ότι αν το μαγαζί είναι κάτω από 75m^2 είναι όλο για καπνιστές και δεν το πιάνει ο νόμος της απαγόρευσης?
mindtrapper Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Ισχύει επίσης ότι αν το μαγαζί είναι κάτω από 75m^2 είναι όλο για καπνιστές και δεν το πιάνει ο νόμος της απαγόρευσης? Αν ισχύει αυτό και ήμουν κάφρος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης μαγαζιού θα χώριζα με πόρτες το μαγαζί σε κομμάτια 75 τετραγωνικών και θα τα δήλωνα σαν διαφορετικά μαγαζιά. Μετά πόρτες ανοιχτές και δεν τρέχει μια, καπνίζεις όπου θες. Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά δε θα μπορούσε να γίνει;
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς υπάρχει ένα παράθυρο ναααααααα με το συμπάθειο,στον νόμο. Αν το κέντρο διασκέδασης είναι κάτω από 75 τετραγωνικά(νομίζω) ο μαγαζάτορας μπορεί να επιλέξει αν θα είναι αμιγώς καπνιστών ή μη.Όλοι ξέρουμε τι θα επιλέξει το 90% Στην περίπτωση αυτή έχεις τη δυνατότητα να αποφασίσεις αν θα πας ή όχι. Πηγή: http://www.inout.gr/showthread.php?t=40277
karabouzouk... Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δεν εισαι σε θεση εσυ,να μου αναγνωρισεις καποιο δικαιωμα. Τα δικαιωματα τα οριζει ο νομος. Τα δικα σου τα ορισε ο νομος και ειναι αδιαφορος προς τις προσωπικες σου "προτεραιοτητες" η οποιες αλλες φοβιες εχεις για την υγεια σου. Μήπως κύριε BLISS να μας έκανες μια εξέρεση και να μας "άφηνες" να αναπνέουμε καθαρό αέρα και όχι marlboro...? Αντε ξεκολλάτε με τις καμμένες δικαιολογίες.... Αν δε γουστάρεις να ζήσεις καμιά δεκαριά χρόνια παραπάνω κάνε μας τη χάρη και μην μας τη λες και απο πάνω που δεν θέλουμε να μαστουρώσουμε για την πάρτη σου... Και να σου πω περιτός θα ήταν ο νόμος αν είχες καταλάβει και όχι μόνο εσύ αλλά όλοι με παρόμοιο σκεπτικό το ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σε ανεχόμαστε όχι μόνο στο κάπνισμα αλλά και γενικότερα σε ότι κάνεις και ενοχλείς το συνάθρωπό σου.. όπως και συ δεν γουστάρεις κάποιος να κλάνει δίπλα σου φαντάζομαι........... Γιατί στο κάτω κάτω χεστήκαμε αν καπνίζεις και γενικότερα για το πως σ' αρέσει να ζεις.. αλλά δεν χεστήκαμε αν μας υποχρεώνεις να καπνίζουμε παρεΐτσα.... Από τη στιγμή που απ ότι φένεται δεν σε πολυενδιαφέρει για το διπλανό σου και είσαι και βολεμένος νομικά για το συγκεκριμένο γιατί να τον θες τον νόμο.... Αλλά στο λέω για να καταλάβεις ότι δεν έχεις πρόβλημα με το διαχωρισμό σε καπνίζοντες και μη.... έχεις πρόβλημα με το διαχωρισμό σε ευσυνήδειτους και ΜΗ............
BLISS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μήπως κύριε BLISS να μας έκανες μια εξέρεση και να μας "άφηνες" να αναπνέουμε καθαρό αέρα και όχι marlboro...?Αντε ξεκολλάτε με τις καμμένες δικαιολογίες..... Το τι αναφέρει ο νόμος και ποιος ορίζει τα δικαιώματα των πολιτών, τα χαρακτηρίζεις ως "καμμένες δικαιολογίες". ........................................ Τι να πω λοιπόν για τα βαθυστόχαστα επιχειρήματά σου; Να σχολιάσω τις κλανιές.... το ότι χέστηκες (ανορθογράφως ευσυνείδητα)... ότι είσαι κρυφό-μαστούρης (με το marlboro)... Αν θέλεις ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ karabouzouk..., ανέβα στον Όλυμπο, ψηλά, όπου εκεί μπορείς να εκτελείς τις ανώτερες πνευματικές λειτουργίες σου, με ευσυνειδησία, ενώ ταυτόχρονα θα αγναντεύεις κιόλας. Άντε βρε, καλή ευκολία! και να (μη) μας φέρεις και φωτό. LIVE LONG AND DEFECATE!
Timour21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μήπως κύριε BLISS να μας έκανες μια εξέρεση και να μας "άφηνες" να αναπνέουμε καθαρό αέρα και όχι marlboro...? Αντε ξεκολλάτε με τις καμμένες δικαιολογίες....Αν δε γουστάρεις να ζήσεις καμιά δεκαριά χρόνια παραπάνω κάνε μας τη χάρη και μην μας τη λες και απο πάνω που δεν θέλουμε να μαστουρώσουμε για την πάρτη σου... Karabouzouk, αν σου πω οτι με ενοχλούν τα καυσαέρια του Ι.Χ σου (τα οποία -by the way- είναι πολλάκις ποιο βλαβερά απο τον καπνό) θα σταματήσεις να το χρησιμοποιείς? Ή είσαι της άποψης οτι τα 10 χρόνια που θα χάσεις, θα τα χάσεις απο το τσιγάρο και μόνο?
papahlamidas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Karabouzouk, αν σου πω οτι με ενοχλούν τα καυσαέρια του Ι.Χ σου (τα οποία -by the way- είναι πολλάκις ποιο βλαβερά απο τον καπνό) θα σταματήσεις να το χρησιμοποιείς?Ή είσαι της άποψης οτι τα 10 χρόνια που θα χάσεις, θα τα χάσεις απο το τσιγάρο και μόνο? Τα πράγματα είναι απλά φίλε μου... Οι καπνιστές είστε και θα είστε περισσότεροι στην Ελλάδα από τους μη καπνιστές. Επίσης μέσω του καπνίσματος γίνεσαι πολύ εύκολα αποδεκτός από τον περισσότερο κόσμο παράδειγμα "στην δουλειά πάμε εμείς οι 3 καπνιστές να κάνουμε το τσιγάρο μας και αφήνουμε τους άλλους μη καπνιστές" δεν λέω ότι γίνεται επίτηδες αλλά γίνεται. Όταν πας σε ένα club σε ένα bar μια καφετέρια και παντού μυρίζεις την νικοτίνη ακόμα και άδειο να είναι τότε ποιους νόμους θέλουμε να περάσουμε? Κανείς καπνιστείς δεν πρόκειται να σταματήσει το κάπνισμα μέχρι να πάθει κάποιο κακό. Μου αρέσουν οι καπνιστές με της ιστοριούλες του στυλ εγώ είχα ένα ξάδερφο μπατζανάκη θείο προπάππου που δεν κάπνιζε έκανε γυμναστική έτρογε σωστά και πέθανε στα 40 από καρκίνο ή από έμφραγμα και άλλα τέτοια για να δικαιολογήσουν τον λόγο που καπνίζουν.
BLISS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ...και άλλα τέτοια για να δικαιολογήσουν τον λόγο που καπνίζουν. Κανένας δεν υποστηρίζει ότι καπνίζει γι'αυτόν το λόγο. Αναδιατύπωσε, αν θες να είσαι ακριβής. Αυτό που λες, είναι προς απάντηση αυτών που έχουν συνδέσει αποκλειστικά το κάπνισμα με το θάνατο και θεωρούν ότι αν κάποιος καπνίζει, θα πεθάνει 100% από καρκίνο ή κάτι άλλο. Αν ο αποθανών της αναφοράς σου, ήταν καπνιστής, θα είχε προστεθεί στατιστικά στα "θύματα του τσιγάρου". Οι καπνιστές είναι γνώστες των συνεπειών, όπως και οι παχύσαρκοι, μη καπνιστές, ή οι οδηγοί -χωρίς τασάκια- αλλά με αρρύθμιστους κινητήρες, που βρωμίζουν τον αέρα. Μας έχουν πρήξει τα φρύδια στην ενημέρωση και την κλάψα... Όποιου δεν του αρέσει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος... ξυδάκι.
dark Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Καλό είναι να μη μπερδεύουμε διάφορα πράγματα Το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς αναγκαίο στην κοινωνία μας Δεν είναι ο χαβαλές και η κακή συνήθεια του καθενός Η κάθε κακή συνήθεια δεν υποχρεώνει κανέναν να κατασκευάζει ειδικούς χώρους Το κάπνισμα είναι μαι παλιά κακή βλαβερή ενοχλητική συνήθεια και τίποτα άλλο Το ότι το κάνουν πολλοί δε λέει τίποτα Τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν άλλους ο καθένας σπίτι του και αν έχει και παιδιά μακρυά από αυτά και μέσα στο σπίτι του Αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες
Timour21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Καλό είναι να μη μπερδεύουμε διάφορα πράγματα Το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς αναγκαίο στην κοινωνία μας Δεν είναι ο χαβαλές και η κακή συνήθεια του καθενός Η κάθε κακή συνήθεια δεν υποχρεώνει κανέναν να κατασκευάζει ειδικούς χώρους Το κάπνισμα είναι μαι παλιά κακή βλαβερή ενοχλητική συνήθεια και τίποτα άλλο Το ότι το κάνουν πολλοί δε λέει τίποτα Τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν άλλους ο καθένας σπίτι του και αν έχει και παιδιά μακρυά από αυτά και μέσα στο σπίτι του Αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες Φίλε μου συμφωνώ 100% με αυτό που λες. Μακάρι να απαγορευτεί ο καπνός γενικότερα ώστε τα παιδιά μας να μην μπούν ποτέ στον πειρασμό και εθιστούν σε αυτή την μαλακία. Δεν είναι σωστό απο την άλλη να βγάζουμε όλο μας το μένος στους καπνιστές σαν να είναι η πηγή όλων μας των προβλημάτων υγείας. Παίζουν αρκετοί παράγοντες που μας "κόβουν" χρόνια απο την ζωή μας. Μακάρι να ήταν μόνο το τσιγάρο, να το βγάζαμε επιτέλους παράνομο και να λύσουμε έτσι το κάθε μας πρόβλημα. Μακάρι ο πατέρας σου και ο πατέρας μου όταν ήταν νέοι (και "απαιτούσαν" όπως "απαιτούμε" και μεις τώρα) να είχαν κάνει κάτι ώστε να μην προσφέρουν τσιγάρα δωρεάν διάφορα club (ονόματα δεν θα πω αλλά όποιος έβγαινε στην δεκαετία του 90 θα θυμάται οτι πολλά club είχανε "χορηγούς" προιόντα καπνού) , να μην πωλούνται τσιγάρα σε ανήλικους (ούτε καν αν προορίζονταν για τον "μπαμπά") και να μην έχουμε το πρόβλημα που έχουμε σήμερα, να μην διαφημίζονται κ.ο.κ. Σήμερα γίνονται 1000 μύρια στην χώρα που ζούμε, οι μεγάλες πόλεις μας πνίγονται στα καυσαέρια, οι βιομηχανίες μας ρυπαίνουν ασύστολα κάθε λίμνη-ποτάμι και την ατμόσφαιρα, τα δάση μας μειώνονται (για διάφορους και ποικίλους λόγους) χρόνο με τον χρόνο - και άρα μειώνεται και το οξυγόνο που αυτά παράγουν και εμείς (με αφορμή αυτό τον νόμο) ασχολούμαστε με το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.