Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Εγώ πάντως είπα,το επόμενο καλοκαίρι θα ναι δύσκολο για τους μη καπνιστές,payback time για τους άλλους όμωςΦέρσου καλά το χειμώνα πιο επόμενο καλοκαίρι και από τον χειμώνα θες να πεις... οταν σπασει η παρεα τους λογω της αδιαλλαξιας τους με λίγο παραπάνω whining πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν, άσε που οι όποιοι διαμορφωμένοι χώροι θα είναι για τους καπνιστές όχι για τους υπόλοιπους
Teaser Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 pournaras έχεις δίκιο αλλά κακώς υπάρχει το μίσος. ThReSh,elven δεν θα υπάρξει payback time όσο υπάρχει ο νόμος. Heatspreader ακριβώς, επαναλαμβανόμαστε αλλα η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει όσα πληκτρολόγια και αν σπάσουμε και από τις δύο πλευρές.
elven Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ThReSh,elven δεν θα υπάρξει payback time όσο υπάρχει ο νόμος. Σε ανοιχτό χώρο κανένας νόμος δεν απαγορεύει να πετάει κάποιος τον καπνό στα μούτρα του ThReSh και σε κλειστό χώρο κανένας νόμος δεν απαγορεύει στον ThReSh να γελάει με αυτούς που χαρμανιάζουν ή που τουρτουρίζουν στο κρύο για μια τζούρα ή βρίσκονται μέσα στη "γυάλα του θανάτου"
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς ο νεοέλληνας όπου τον βολεύει πιπιλάει την καραμέλα <<είμαι ευρωπαίος κια θέλω να μου φέρονται ως έτσι>> και όπου δεν τον συμφέρει την φτύνει. Το ό'τι υπάρχει ένα <<ρεύμα>> προς την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους, σίγουρα δεν οφείλεται σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Μιλάμε για μείωση κατανάλωσης εδώ, και όχι αύξηση... Η απαγόρευση αυτή οφείλεται σε μερίδα καπνιστών που δεν σέβεται τους υπόλοιπους. Φανταστείτε το εξής ιδανικό σκηνικό: Ο καπνιστής καπνίζει όσα τσιγάρα θέλει, αλλά ποτέ στον ίδιο χώρο με μικρά παιδιά, με μη καπνιστές ή ασθενείς (με άσθμα π.χ) και όταν τελειώνει το κάπνισμα, δεν πετάει το αποτσίγαρο στο δρόμο, στην ακτή, στο δάσος... Τι λέτε;Θα ήταν ίδια η οργή των μη καπνιστών όπως τώρα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Τι λέτε;Θα ήταν ίδια η οργή των μη καπνιστών όπως τώρα; ασφαλώς και όχι, ούτε καν θα μιλούσαμε
elven Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς ο νεοέλληνας όπου τον βολεύει πιπιλάει την καραμέλα <<είμαι ευρωπαίος κια θέλω να μου φέρονται ως έτσι>> και όπου δεν τον συμφέρει την φτύνει. Το ό'τι υπάρχει ένα <<ρεύμα>> προς την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους, σίγουρα δεν οφείλεται σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Μιλάμε για μείωση κατανάλωσης εδώ, και όχι αύξηση... Η απαγόρευση αυτή οφείλεται σε μερίδα καπνιστών που δεν σέβεται τους υπόλοιπους. Φανταστείτε το εξής ιδανικό σκηνικό: Ο καπνιστής καπνίζει όσα τσιγάρα θέλει, αλλά ποτέ στον ίδιο χώρο με μικρά παιδιά, με μη καπνιστές ή ασθενείς (με άσθμα π.χ) και όταν τελειώνει το κάπνισμα, δεν πετάει το αποτσίγαρο στο δρόμο, στην ακτή, στο δάσος... Τι λέτε;Θα ήταν ίδια η οργή των μη καπνιστών όπως τώρα; Όταν καταλαβαίνεις το μέγεθος της ζημιάς που κάνεις σε σενα και στους γύρω είσαι ένα σημείο πριν να το κόψεις. Ίσως και μετά απο 1,2 χρόνια αλλά στο τέλος θα το κόψεις. Για αυτό τέτοιοι καπνιστές είναι λίγοι και όχι για πολύ ακόμα Εξαιρέσεις της εξαίρεσης υπάρχουν βέβαια
Freakster Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Σε ανοιχτό χώρο κανένας νόμος δεν απαγορεύει να πετάει κάποιος τον καπνό στα μούτρα του ThReSh αναρωτιέμαι αν στέκει στο δικαστήριο το "ήμουν σε νόμιμη αυτοάμυνα για απόπειρα κατά της ζωής μου"
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μην αγχώνεσαι φίλε μου, έχει γίνει πλέον κλασικό να καταφεύγει κάποιος σε τετοιου είδους χαριτωμενιές, αν έχει έλλειψη επιχειρημάτων.... 'Ελλειψη επιχειρημάτων;Όλα τα παραπάνω ακόμα κ γνώμες γιατρών για το κάπνισμα τι είναι;Μάλλον το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στην όραση.Λέτε που λέτε αυτό που σας συμφέρει αλλά όχι κι έλλειψη επιχειρημάτων.
Timour21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 'Ελλειψη επιχειρημάτων;Όλα τα παραπάνω ακόμα κ γνώμες γιατρών για το κάπνισμα τι είναι;Μάλλον το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στην όραση.Λέτε που λέτε αυτό που σας συμφέρει αλλά όχι κι έλλειψη επιχειρημάτων. Ναι οκ, όταν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις και όταν βαρεθείς να αλλοιώνεις αυτά που γράφουν άλλοι, έλα να συζητήσουμε.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ασφαλώς και όχι, ούτε καν θα μιλούσαμε Αυτό είναι το μόνο σίγουρο... 'Ελλειψη επιχειρημάτων;Όλα τα παραπάνω ακόμα κ γνώμες γιατρών για το κάπνισμα τι είναι;Μάλλον το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στην όραση.Λέτε που λέτε αυτό που σας συμφέρει αλλά όχι κι έλλειψη επιχειρημάτων. Όπως βλέπεις φίλε μου είμαι πολύ ευγενικός και σου ζήτησα πολύ όμορφα να αλλάξεις αυτό που έχεις κάνει Quote εδώ. Ούτε καν Report πάτησα, για να το διορθώσεις μόνος σου. Ευχαριστώ και πάλι.
gerr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μελέτη για το παθητικό κάπνισμα στην Κίνα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, university of Berkeley που βρήκα με ένα γρήγορο search. Και για όσους βαριούνται να την διαβάσουν, μερικά αποσπάσματα. Sept 4, UCB - Exposure to secondhand smoke kills as many women in China as does smoking, according to new study findings by researchers at the University of California, Berkeley. The study estimated that in 2002, 48,400 women in China died from lung cancer and ischemic heart disease attributed to passive smoking compared with 47,300 lung cancer and heart disease deaths from "active" smoking. S. Katharine Hammond, UC Berkeley professor of environmental health sciences and co-author of the study. "And while children were not included in this analysis, other studies have established that passive smoking is known to cause diseases such as pneumonia and asthma among children and low birth weight among newborns." Exposure to secondhand smoke has been linked to a host of diseases around the world, such as lung cancer, ischemic heart disease, cervical cancer, breast cancer and various respiratory diseases. The study examined the impact on lung cancer and ischemic heart disease, the two diseases that make up the bulk of adult mortality and morbidity caused by passive smoking. Με τα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αμφιβάλει για την αδιαμφισβήτητη βλαπτικότητα του τσιγάρου. Φυσικά και συμμερίζομαι το δικαίωμα του καπνιστή να συνεχίζει να καπνίζει και είμαι με το μέρος του για τη διεκδίκηση του, πάντα όμως σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Από τη στιγμή που καπνίζοντας απειλείς την υγεία μου το δικαίωμά μου για απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους έχει προτεραιότητα.
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Όπως βλέπεις φίλε μου είμαι πολύ ευγενικός και σου ζήτησα πολύ όμορφα να αλλάξεις αυτό που έχεις κάνει Quote εδώ. Ούτε καν Report πάτησα, για να το διορθώσεις μόνος σου. Ευχαριστώ και πάλι. Δε βλέπω το λόγο να το διορθώσω.Να το κάνω από ευγένια κ μόνο προς εσένα το θεωρώ άσκοπο γιατί είναι σαν να κάνω το σχολιασμό και να τον παίρνω πίσω δηλ. να αλλάζω γνώμη.Θα προσπαθήσω κάπως να το κάνω ανώνυμο το quote αφού σε χαλάει τόσο
BLISS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Από τη στιγμή που καπνίζοντας απειλείς την υγεία μου το δικαίωμά μου για απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους έχει προτεραιότητα. Στους ανοιχτους δημοσιους χωρους, εχεις το δικαιωμα να απομακρυνθεις απο τους καπνιζοντες. Στους κλειστους δημοσιους χωρους, εχεις το δικαιωμα να πας στον καταλληλο χωρο για μη καπνιζοντες, ΑΝ ο νομος επιβαλλει την υπαρξη τετοιου. Οι προσωπικες σου "προτεραιοτητες" ισχυουν μονο εντος της οικιας σου.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Α μπα, έχουν και δικαιώματα οι μη καπνιστές; Βρε πως προοδεύσει η δημοκρατία στο ελλαδιστάν...
gerr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Στους ανοιχτους δημοσιους χωρους, εχεις το δικαιωμα να απομακρυνθεις απο τους καπνιζοντες.Στους κλειστους δημοσιους χωρους, εχεις το δικαιωμα να πας στον καταλληλο χωρο για μη καπνιζοντες, ΑΝ ο νομος επιβαλλει την υπαρξη τετοιου. Οι προσωπικες σου "προτεραιοτητες" ισχυουν μονο εντος της οικιας σου. Κατ'αρχάς χαλάρωσε. Συζήτηση κάνουμε. Κατά δεύτερον, όχι, η ελευθερία σου σταματά εκεί που ξεκινά η δική μου ελευθερία. Έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να βρίσκομαι/διασκεδάζω στους δημόσιους χώρους χωρίς να κινδυνεύει η προσωπική μου υγεία. Από τη στιγμή που θέλεις να καπνίσεις οφείλεις (επιβάλλεται) να καπνίσεις χωρίς να με ενοχλείς. Όπως προείπα όμως, σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να παρέχονται ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για αυτό τον λόγο και θα 'παλέψω' και εγώ μαζί σου για αυτό το δικαίωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.