Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ωραία όλα αυτά, αλλά μέχρι στιγμής μπορείς να παραδεχτείς τι συμβαίνει στην πραγματικότητα?

Η πραγματικότητα είναι ότι παντού υπάρχει τσιγάρο. Όπου και να πας μπορείς να καπνίσεις άνετα. Οι περισσότεροι καπνίζουν. Όπως έχω ξαναπεί δουλεύω νύχτα σε μπαρ της Αθήνας και βλέπω ότι οι περισσότεροι καπνίζουν και δυστυχώς αυτός που δεν καπνίζει υποφέρει.

Βέβαια τυχαίνει και συνήθως αυτοί που δεν καπνίζουν, δεν ενοχλούνται μόνο από τον καπνό, αλλά και από τη μουσική και από άλλα πράγματα. Δεν τους αρέσει η φάση...

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους.

Σου μιλάω τώρα εκ των έσω... Και εσύ και όποιος άλλος δουλεύει σε τέτοια φάση θα τα ξέρει αυτά.

Δεν έχω να αποδείξω κάτι, ότι και να πω εγώ και ο οποιοσδήποτε το αποτέλεσμα θα είναι ένα και αυτό θα το δείξει το χρόνος.

Επίσης μαγαζιά με κακό εξαερισμό ενοχλούν και τους ίδιους τους καπνιστές. Εμένα για παράδειγμα που καπνίζω με ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου από τον διπλανό μου, που όποιος καπνίζει το καταλαβαίνει αυτό.

Ζούμε σε ένα κράτος που δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου τίποτα...

Δεν είναι άδικο όμως να τα βάζουμε με τους καπνιστές και να μη θέλουμε όλοι μια δίκαιη λύση που να είναι όλοι ευχαριστημένοι? Ασχέτως από το τι θα γίνει, εμείς εδώ στο Insomnia που είμαστε μία κοινότητα, δεν πρέπει να μιλάμε πιο ομαδικά και πιο δημοκρατικά?

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

άρα από την όλη κατάσταση τόσα χρόνια ριγμένοι είναι οι μη καπνιστές, το βρίσκεις δίκαιο εσύ αυτό και περιμένεις να δείξουν "ανωτερώτητα" επειδή είχαν τόσα χρόνια μια σωστή αντιμετώπιση? Αμ δε...

Τι ομαδικά και δημοκρατικά να μιλάμε? ο καθένας την γνώμη του λέει με ότι επιχειρήματα μπορεί να την συνοδέψει σύμφωνα με το συμφέρον του και ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις...

Δημοσ.

Το thread έχει μπει σε ένα ατέρμονο loop πραγματικά και επαναλαμβάνονται πράγματα που δεν έχουν συγκεκριμένη αρχή τέλος και δια ταύτα.

Μιλάτε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος όμως.

Είναι πολύ απλό.

1)Δημόσιες υπηρεσίες, μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας κτλ

Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους.

2) Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, τρένα, πλοία, ταξί, αεροπλάνα)

Απαγορεύεται το κάπνισμα.

3) Μικτά καταστήματα.

• Υποχρεωτική ύπαρξη ενός χώρου που θα έχει εμβαδόν τουλάχιστον 50% του χώρου της αίθουσας πελατών. Απαγορεύεται το κάπνισμα
  • Υπόλοιπος ειδικά διαμορφωμένος χώρος.Επιτρέπεται το κάπνισμα.

4) Υπαίθριοι χώροι.

Επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλους τους υπαίθριους χώρους.

Συμπέρασμα:

Απαγορεύεται να καπνίζει ο οποιοσδήποτε στα κόκκινα. Αν το κάνει τότε όποιος νομίζει ότι ενοχλείται στο ελάχιστο έχει δικαίωμα να τον καταγγείλει. Ο καπνιστής θα πρέπει δεχτεί την παρατήρηση χωρίς να φέρει αντίρρηση. (όχι μα μου σου του και είμαι μακριά κτλ)

Επιτρέπεται το κάπνισμα στα πράσινα. Οι καπνιστές έχουν το δικαίωμα να καπνίσουν χωρίς να δώσουν λόγαριασμό σε κανέναν. Αν ο μη καπνιστής ενοχλείται, λύνεται κατόπιν συνενόησης ή πηγαίνει λίγο πιο πέρα. Δεν έχει δικαίωμα να καταγγείλει τον καπνιστή ούτε να του ζητήσει να σβήσει το τσιγάρο.

Νομίζω ότι ο κανονισμός είναι σαφέστατος. Μην τον μπλέκουμε με τις επιθυμίες μας.

πέρασε και το καρναβάλι γμτ:-)

Δημοσ.

@ThReSh

Και τόσα χρόνια τι να έκανα? Όταν πήγαινα σ' ένα μαγαζί όπου όλοι κάπνιζαν, να έλεγα, "μάγκες έχω έρθει με το φιλαράκι μου τον ThReSh που δεν καπνίζει και θα σας παρακαλούσα να πάτε έξω..."?

Τόσα χρόνια ήταν λάθος και δεν φταίει ο καπνιστής, φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ούτε τώρα φταίει ο καπνιστής...

Δεν πάει δηλαδή, τόσα χρόνια καπνίζαν οι μη καπνιστές, ε τώρα θα αλλάξει για τους μη καπνιστές και τους πρώτους θα τους πετάξουμε έξω. Σε λίγα χρόνια να το αλλάξουμε πάλι τότε...

Σκοπός είναι να συνυπάρχουν και οι δύο στον ίδιο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο.

@Teaser

Δεν διαφωνώ με τον νόμο. Εκεί που διαφώνησα ήταν όταν κάποιοι ξεσηκώθηκαν και είπαν να καπνίζεις έξω άμα γουστάρεις, δεν έχεις δικαίωμα να καπνίζεις!

Δημοσ.
Εκεί που διαφώνησα ήταν όταν κάποιοι ξεσηκώθηκαν και είπαν να καπνίζεις έξω άμα γουστάρεις, δεν έχεις δικαίωμα να καπνίζεις!

Θα καπνίζεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή έξω.

Δημοσ.

Συμφωνώ 1000%!!!

Όταν λέμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όμως να είναι μέσα στο κατάστημα και να έχεις επαφή με αυτό. Μια γυάλα όπως αναφέρθηκε πριν είναι τουλάχιστον ζωώδες.

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται από τον επιχειρηματία. Ο νόμος λέει ότι το 50% του χώρου θα πρέπει να καλύπτεται από τους μη καπνιστές. Τώρα αν ο καφετζής θέλει να το κάνει 95-5 απλά δεν ξανα πηγαίνεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
@ThReSh

Και τόσα χρόνια τι να έκανα? Όταν πήγαινα σ' ένα μαγαζί όπου όλοι κάπνιζαν, να έλεγα, "μάγκες έχω έρθει με το φιλαράκι μου τον ThReSh που δεν καπνίζει και θα σας παρακαλούσα να πάτε έξω..."?

Τόσα χρόνια ήταν λάθος και δεν φταίει ο καπνιστής, φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ούτε τώρα φταίει ο καπνιστής...

Δεν πάει δηλαδή, τόσα χρόνια καπνίζαν οι μη καπνιστές, ε τώρα θα αλλάξει για τους μη καπνιστές και τους πρώτους θα τους πετάξουμε έξω. Σε λίγα χρόνια να το αλλάξουμε πάλι τότε...

Σκοπός είναι να συνυπάρχουν και οι δύο στον ίδιο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο.

@Teaser

Δεν διαφωνώ με τον νόμο. Εκεί που διαφώνησα ήταν όταν κάποιοι ξεσηκώθηκαν και είπαν να καπνίζεις έξω άμα γουστάρεις, δεν έχεις δικαίωμα να καπνίζεις!

φταίνε οι πάντες, οι καπνιστές επειδή δεν τους ένοιαζε, οι μη καπνιστές επειδή δεν αντιδρούσαν αρκετά, οι καταστηματάρχες...όχι μόνο η κυβέρνηση...

και τώρα πλέον είναι αργά για τι είναι δίκαιο και τι όχι...

Δημοσ.
φταίνε οι πάντες, οι καπνιστές επειδή δεν τους ένοιαζε, οι μη καπνιστές επειδή δεν αντιδρούσαν αρκετά, οι καταστηματάρχες...όχι μόνο η κυβέρνηση...

Θα μπορούσε να είχε επενέβη πιο νωρίς...

Όπως και να έχει νομίζω ότι ο καθένας είπε αρκετές φορές την άποψή του και το θέμα είναι γεμάτο. Ότι άλλο πούμε θα είναι αναμασημένα τα ήδη ειπωμένα λόγια.

Δημοσ.
Το thread έχει μπει σε ένα ατέρμονο loop πραγματικά και επαναλαμβάνονται πράγματα που δεν έχουν συγκεκριμένη αρχή τέλος και δια ταύτα.

Μιλάτε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος όμως.

Είναι πολύ απλό.

1)Δημόσιες υπηρεσίες, μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας κτλ

Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους.

2) Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία, τρένα, πλοία, ταξί, αεροπλάνα)

Απαγορεύεται το κάπνισμα.

3) Μικτά καταστήματα.

• Υποχρεωτική ύπαρξη ενός χώρου που θα έχει εμβαδόν τουλάχιστον 50% του χώρου της αίθουσας πελατών. Απαγορεύεται το κάπνισμα
  • Υπόλοιπος ειδικά διαμορφωμένος χώρος.Επιτρέπεται το κάπνισμα.

4) Υπαίθριοι χώροι.

Επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλους τους υπαίθριους χώρους.

Συμπέρασμα:

Απαγορεύεται να καπνίζει ο οποιοσδήποτε στα κόκκινα. Αν το κάνει τότε όποιος νομίζει ότι ενοχλείται στο ελάχιστο έχει δικαίωμα να τον καταγγείλει. Ο καπνιστής θα πρέπει δεχτεί την παρατήρηση χωρίς να φέρει αντίρρηση. (όχι μα μου σου του και είμαι μακριά κτλ)

Επιτρέπεται το κάπνισμα στα πράσινα. Οι καπνιστές έχουν το δικαίωμα να καπνίσουν χωρίς να δώσουν λόγαριασμό σε κανέναν. Αν ο μη καπνιστής ενοχλείται, λύνεται κατόπιν συνενόησης ή πηγαίνει λίγο πιο πέρα. Δεν έχει δικαίωμα να καταγγείλει τον καπνιστή ούτε να του ζητήσει να σβήσει το τσιγάρο.

Νομίζω ότι ο κανονισμός είναι σαφέστατος. Μην τον μπλέκουμε με τις επιθυμίες μας.

πέρασε και το καρναβάλι γμτ:-)

Εκει που ειναι το προβλημα (οπως εγραψε και ο παρεδωσε καπου πιο πανω), ειναι η υστερια που εχει προκληθει με τη γενικοτερη φαση, απο καποιους που νομιζουν οτι στο νομο που πολυ σωστα χρωματισες, δεν υπαρχουν πρασινα. Τα εχουν δει ολα κοκκινα, και εχουν ηδη αρχισει να γελανε ειρωνικα κατω απο τα μουστακια τους με το κλασικο υφος "που#$#δες τωρα θα δειτε τι θα παθετε, θα σας δειχνουμε με το δαχτυλο, θα καπνιζετε εξω, θα αναγκαζεστε να ερχεστε μαζι μας σε μη καπνιζοντων και να χαρμανιαζετε" και αλλα τετοια τραγελαφικα.

Και στο λεει ενας ανθρωπος που εχει κλεισει ενα χρονο χωρις τσιγαρο, και ομως, οταν γινει κουβεντα στην παρεα για το συγκεκριμενο θεμα, ξεχνανε οτι πλεον δεν καπνιζω, και χωνουν απλα για να το φχαριστηθουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά αυτό είναι αυτονόητο, payback time! :P (oh yeah very mature :o )

ειδικά τις πρώτες μέρες έχει να πέσει πολύς Αρτέμης Μάτσας :P

Δημοσ.

Εγώ πάντως είπα,το επόμενο καλοκαίρι θα ναι δύσκολο για τους μη καπνιστές,payback time για τους άλλους όμως

Φέρσου καλά το χειμώνα :P

Δημοσ.

Ναι, αλλα οταν προσγειωθουν στην πραγματικοτητα, και δουνε και τα πρασινα, η οταν σπασει η παρεα τους λογω της αδιαλλαξιας τους, η οταν "αναγκαστουν" να μπουνε σε καταστημα καπνιζοντων, γιατι "ηρθανε να καμακωσουνε το μωρακι απεναντι", τοτε θα δουν την πικρα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...