Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

e αν δηλαδή φτιάξει κάποιος μια γιάλα k βάλει μέσα μονο όσους θέλουν να καπνίζουν και δεν χρειάζεται οι εργαζόμενοι να μπούνε καν εκεί μέσα ... δεν νομίζω να έπρεπε να είναι παράνομο αν κάποιος καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο. το βλέπω λίγο δύσκολο όμως να εφαρμοστεί και δεν νομίζω κάποιος επιχειρηματίας να μπει σε όλα αυτά τα έξοδα επειδή κάποιοι θέλουν να καπνίζουν όλο τον χρόνο.

Εάν βάλει τους σερβιτόρους και τον μπάρμαν έξω,δεν υπάρχει λόγος να κάνει αυτά τα έξοδα.

Δεν νομίζω να είναι παράνομο να δουλεύεις στο κρύο ε; :P

Κάτσε να το δούμε το μέτρο,σε 5 μήνες θα μπει σε εφαρμογή,αν μπει

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φορα μασκα με αναπνευστηρα και καπνιζε εκει μεσα. το οτι εγω θα εχω τον καπνο σου στον ιδιο χωρο ενω δεν ειναι επιλογη μου δεν ειναι κατι που θα μου επιβαλεις εσυ. τα μαγαζια εχουν αδεια δημοσιας χρησης. ο χωρος θα υπαρχει απεξω. καλη διασκεδαση στο κρυο τον χειμωνα :D

ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

το θέμα είναι να έρχεται και η αστυνομία, γιατί μετά τους πρώτους 2-3 μήνες το βλέπω να μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι...

Να τος ο άλλος με την αστυνομία πάλι...

Το να φτιάξει κάποιος μια λέσχη-καφετέρια όπου θα επιτρέπετε να καις καυσόξυλα είναι παράνομο;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:46 ----------

Ποιος απαξιώνει τον νόμο;Διάβασες καθόλου τη θέση μου;

Είμαι υπερ του νόμου ΑΛΛΑ χωρίς να αφαιρεθεί το δικαίωμα των καπνιστών να καπνίζουν σε χώρους χωρίς να βλάπτουν τους άλλους

Και που απάντησες στο παράδειγμα με τα καυσόξυλα, πολύ είναι...

[...] Αντιθέτως, μια εκστρατεία ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πληροφόρησης που αποσκοπεί στο να μάθει σε κάποιον τι είναι καλό για τον ίδιο και τι όχι, ναι, δεκτό και ας φύγει ο μισός προϋπολογισμός σε αυτό. Επιβολές του στυλ "θα βουρτσίζετε υποχρεωτικά τα δόντια σας για να μην πληρώνουν τα δημόσια ταμεία οδοντογιατρούς" δεν είναι πολιτικές κρατών πρόνοιας.

+1

δεν νομίζω κάποιος επιχειρηματίας να μπει σε όλα αυτά τα έξοδα επειδή κάποιοι θέλουν να καπνίζουν όλο τον χρόνο.

Με τη λογική αυτή να μη πάρει καθόλου μέτρα για τους μη καπνιστές, από τη στιγμή που είναι περισσότεροι. Δεν είναι έτσι όμως, έχουν και οι δύο ίσα δικαιώματα!!!

Πρέπει να φροντίσει και τους καπνιστές και τους μη καπνιστές!

Δημοσ.

Το λάθος που κάνετε εσείς οι καπνιστές είναι ότι νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να καπνίζετε. Απλά η κοινωνία μας έχει μάθει ότι να καπνίζεις είναι φυσιολογικό, επειδή το κάνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού. αν σκεφτείς την επίπτωση που έχει στους γύρο σου, σε ένα δημόσιο χώρο θα καταλάβεις ότι είναι τελείως παράλογο. Σου φάνηκε παράλογο το παράδειγμα με τα καυσόξυλα? e το ίδιο παράλογο μου φαίνεται και μένα να έρχεσαι διπλα μου και να θεωρείς δικαίωμα σου να καπνίζεις.

Δημοσ.
Το λάθος που κάνετε εσείς οι καπνιστές είναι ότι νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να καπνίζετε. Απλά η κοινωνία μας έχει μάθει ότι να καπνίζεις είναι φυσιολογικό, επειδή το κάνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού. αν σκεφτείς την επίπτωση που έχει στους γύρο σου, σε ένα δημόσιο χώρο θα καταλάβεις ότι είναι τελείως παράλογο. Σου φάνηκε παράλογο το παράδειγμα με τα καυσόξυλα? e το ίδιο παράλογο μου φαίνεται και μένα να έρχεσαι διπλα μου και να θεωρείς δικαίωμα σου να καπνίζεις.

vittas, αναφέρεσαι προφανώς σε κλειστούς χώρους, Ε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τη λογική αυτή να μη πάρει καθόλου μέτρα για τους μη καπνιστές, από τη στιγμή που είναι περισσότεροι. Δεν είναι έτσι όμως, έχουν και οι δύο ίσα δικαιώματα!!!

Πρέπει να φροντίσει και τους καπνιστές και τους μη καπνιστές!

προτιμάς να σου τα σβήνει ο άλλος τσιγάρο τσιγάρο καλύτερα? :o

φροντίζει και για την υγεία των καπνιστών με αυτό το μέτρο :P

Δημοσ.
Το λάθος που κάνετε εσείς οι καπνιστές είναι ότι νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να καπνίζετε.

Ναι φίλε μου αυτό νόμιζα και νομίζω ακόμα, απο την στιγμή που δεν κάνω κάτι παράνομο ΦΥΣΙΚΑ και το θεωρώ δικαίωμά μου να καπνίζω ΑΝ στο χώρο τον συγκεκριμένο δεν απαγορεύεται ή δεν ενοχλώ κανέναν.

Δημοσ.

Κοίτα σε κλειστούς (δημοσιους πάντα) χώρους το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο. Εμενα προσωπικά με ενοχλεί και το καλοκαίρι σε μια καφετερια πχ αν ο άλλος καπνίζει διπλα μου. πιστεύω όμως σε εξωτερικό χώρο το πρόβλημα λύνεται εύκολα χωρίζοντας τον χώρο στην μέση (καπνίζοντες - μη καπνίζοντες).

σε οποιαδήποτε περίπτωση (μέσα η έξω) αν η κοινωνία μας είχε μάθει ότι δεν είναι αποδεκτό το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, δεν θα είχαμε τέτοιο πρόβλημα.

Ναι φίλε μου αυτό νόμιζα και νομίζω ακόμα, απο την στιγμή που δεν κάνω κάτι παράνομο ΦΥΣΙΚΑ και το θεωρώ δικαίωμά μου να καπνίζω ΑΝ στο χώρο τον συγκεκριμένο δεν απαγορεύεται ή δεν ενοχλώ κανέναν.

Εδώ είσαι σωστός αλλα, πίστεψε με στην περίπτωση της καφετεριας - club ktlp, πιστεύω ενοχλείς πολλούς.

Δημοσ.
vittas, αναφέρεσαι προφανώς σε κλειστούς χώρους, Ε;

Θέλω να πιστεύω πως ναι. Διαφορετικά έχει νοοτροπία αρτηριοσκληρωτικού 80χρονου...

Δημοσ.
Το λάθος που κάνετε εσείς οι καπνιστές είναι ότι νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να καπνίζετε. [...] το ίδιο παράλογο μου φαίνεται και μένα να έρχεσαι διπλα μου και να θεωρείς δικαίωμα σου να καπνίζεις.

Έχουμε δικαίωμα να καπνίζουμε είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις...

Είδες πουθενά να λέω ότι πρέπει να με ανέχεσαι όταν καπνίζω και να είσαι δίπλα μου?

Από τη στιγμή που ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος, δεν θα σε ενοχλώ...

Δημοσ.
Θέλω να πιστεύω πως ναι. Διαφορετικά έχει νοοτροπία αρτηριοσκληρωτικού 80χρονου...

εγώ η εσύ που δεν μπορείς να δεχθείς ότι κάτι που σου έχουν μάθει να αποδέχεσαι, είναι λάθος? Θυμήσου ότι κάποτε η δουλεία ήταν αποδεκτη από την κοινωνία, όμως ο κόσμος πάει μπροστά ... οι νοοτροπίες τον 80xronon μας κρατάνε πίσω.

Δημοσ.

Εδώ είσαι σωστός αλλα, πίστεψε με στην περίπτωση της καφετεριας - club ktlp, πιστεύω ενοχλείς πολλούς.

Κοίτα η ενόχληση μπορεί να είναι διάφορα πράγματα...

Εμένα πχ (ας παρουμε το παραδειγμα της καφετέριας) μπορεί να με ενοχλεί το διπλανό τραπέζι να παίζει τάβλι και να μου σπάνε τα νεύρα τα ζάρια. Μπορεί να με ενοχλεί που στο διπλανό τραπέζι χαμουρευεται ένα ζευγάρι, μπορεί να με ενοχλεί που ο αποπίσω μου (σε άλλο τραπέζι) μιλάει συνέχεια στο κινητό του και τρώω εγώ την ακτινοβολία του. Μπορεί να με ενοχλεί το τιτιβισμα των πουλιών και ο ήλιος που σκάει μέσα στην μούρη μου, μπορεί να με ενοχλούν ένα εκατομμύρια πράγματα. Κάθομαι τα ζυγίζω όλα (αν δηλαδή η ανάγκη μου να πιω έναν καφέ σε μια καφετέρια υπερκαλύπτει τις ενοχλήσεις που ανέφερα) και πράττω ανάλογα. Αν δεν μπορώ, πάω σπίτι μου να τον πιω μακριά απο κάθε ενόχληση...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:37 ----------

Θυμήσου ότι κάποτε η δουλεία ήταν αποδεκτη από την κοινωνία, όμως ο κόσμος πάει μπροστά ... οι νοοτροπίες τον 80xronon μας κρατάνε πίσω.

Η δουλεία είναι παράνομη ενώ το τσιγάρο πωλείται κανονικότατα και νομιμότατα παντού. ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ αποφασίσουν οι νέες "νοοτροπίες" να το απαγορεύσουν θα είμαι απο τους πρώτους που θα συμμορφωθώ.

Μέχρι τότε όμως θα έχω κάθε δικαίωμα να καπνίζω όπως εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να τρως τσίχλες.

Δημοσ.

Κοιτάξτε, καταδικασταίο δεν είναι να καπνίζει ο οποιοσδήποτε, παράλογο ναι, αλλά αν δεν ενοχλεί τον διπλανό του δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται όταν ο άλλος ενοχλεί τον διπλανό του επιδεικτικά και το ξέρει. Αν ξεφύγει λίγο ή αν το κάνει σε ανοικτό χώρο προφανώς κανένας δεν θα τον κατηγορήσει.

Προσωπικά θα την καλούσα αν δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω.

Υπάρχει πρόβλημα:

-Καπνός σε εσωτερικό χώρο όπου υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι διατεθιμένοι να τον υποστούν.

Δεν υπάρχει πρόβηλμα:

-Εξωτερικός χώρος

-Εσωτερικός χώρος καπνιστών

Εγώ ως μη καπνιστής κατανοώ το δεύτερο. Εσείς οι καπνιστές κατανοείτε το πρώτο;

Για να καταλήξουμε και σε ένα συμπέρασμα κάποια στιγμή...

Δημοσ.
Η δουλεία είναι παράνομη ενώ το τσιγάρο πωλείται κανονικότατα και νομιμότατα παντού. ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ αποφασίσουν οι νέες "νοοτροπίες" να το απαγορεύσουν θα είμαι απο τους πρώτους που θα συμμορφωθώ.

Μέχρι τότε όμως θα έχω κάθε δικαίωμα να καπνίζω όπως εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να τρως τσίχλες.

νόμιμο δικαίωμα έχεις προς το παρόν, αυτό είναι σίγουρο. δικαίωμα σαν κάποιος που σέβεται τους γύρω του δεν το έχεις, κατά την γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.
-Εσωτερικός χώρος καπνιστών

Και για την ακρίβεια, εσωτερικός χώρος μη καπνιστών, γιατί καπνιστών υπάρχει ήδη...

Είσαι ο πρώτος που το κατάλαβε...

Άντε πάμε και για τους υπόλοιπους σιγά σιγά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...