gtsamour Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μετά από έρευνα και διάβασμα, κατέληξα στα εξής τρία μηχανήματα... MSI WIND U100 WHITE 160GB 2048MB http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904129 ASUS EEE PC1000H WINDOWS XP WHITE http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908078 ACER ASPIRE ONE D150X BLACK 6CELL http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906679 Kάθε ένα από τα τρία έχει κάποια υπέρ και κάποια κατά έναντι των άλλων, πχ το MSI έχει 2GB από τη μάνα του αλλά 3CELL μπαταρία, τα άλλα δύο έχουν 1GB ram αλλά 6CELL μπαταρία και άρα διπλάσια σχεδόν αυτονομία. Το ACER είναι το μόνο που έχει 1.66Ghz επεξεργαστή και μνήμη στα 667Mhz, τα άλλα δύο έχουν 533Mhz μνήμη. Μόνο το ASUS έχει wireless n, τα άλλα δύο έχουν μόνο b/g. Το ASUS επίσης έχει καλύτερη ενσωματωμένη κάμερα ΑΛΛΑ δεν αναφέρει πουθενά αν είναι LED backlight η οθόνη του.... Στα χρώματα μη δίνετε σημασία, είναι τυχαία.... ποιό από τα τρία αυτά να διαλέξω, έχω μπερδευτεί... Εννοείται πως ότι και να πάρω, αν δεν έχει ήδη 2GB ram, θα την αναβαθμίσω γιατί έτσι και αλλιώς ένα do dimm των 2GB πάει κοντά στα 20 ευρώ. Mε τις κάρτες γραφικών που έχουν ρε παιδιά τι παίζεται? Ας μου πεί κάποιος σχετικός... όλες παίρνουν μνήμη από τη γενική ram του μηχανήματος?
giorgos147 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Εγώ έλεγα να πάρω msi wind... Αλλά με έβαλες σε σκέψεις... Α...Και δεν είναι netObook...Είναι netbook
gtsamour Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Τυπογραφικό λάθος το netobook Δοκίμασα να το διορθώσω μετά αλλά δυστυχώς δε γινόταν.
odytsak Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Ξέρουμε ποιά έχουν φορτιστή με πρίζα σούκο και ποιά κανονική?
johnny21a Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 acer φιλαρακι, γιατι ο καινουργιος Atom που εχουν περα απο την μικρη αυξηση σε ταχητητα, εχει και βελτιωσεις στην εξοικονομηση ενεργειας
gtsamour Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δε διαφωνώ ΑΛΛΑ..... 1. η 6cell μπαταρία στο ACER είναι ένα αντιαισθητικό εξόγκωμα στο πίσω μέρος (μόνο η 3cell δεν εξέχει), και δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτονομία χωρίς τουλάχιστον 6 ώρες διάρκειας μπαταρίας οπότε το εξόγκωμα θα υπάρχει. 2. Το ASUS παρόλο που έχει τον 1.6Ghz Atom, δεν φαίνεται να καταναλλώνει περισσότερο από το ACER, το παινεύουν ειδικά για το χρόνο διάρκειάς του. Aπό την άλλη το ACER έχει 667 bus που είναι καλό από άποψη απόδοσης μηχανήματος, αλλά δεν έχει wireless n που έχει το ASUS και είναι πολύ καλύτερο σε σταθερότητα και εμβέλεια ασύρματης επικοινωνίας. Κοιτώντας τις κάρτες γραφικών που έχουν αυτά τα τρία, μπορεί να μου πεί κάποιος γνώστης αν είναι προτιμότερο κάποιο ή αν είναι όλα τα ίδια? Ξέρουμε ποιά έχουν φορτιστή με πρίζα σούκο και ποιά κανονική? Ξέρω ότι το ASUS δεν έχει γείωση (κανονική μπρίζα) ενώ στο ACER είδα 3 pins στο τροφοδοτικό του και άρα είναι σούκο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Το MSI πρεπει να εχει σουκο. Το 667 bus, τα 0,06Ghz παραπανω και τα 2GB ραμ δε λενε τιποτε για την απλη χρηση που προοριζονται τα νετμπουκ. Ολα ιδια ειναι. Wireless n να το κανεις τι? Η εμβελεια και του Wind ειναι πολυ καλη. Απο μενα Acer αν θες glossy οθονη, MSI αν θες 0,06Ghz+667bus+2GB μνημη. Το Asus πολυ ακριβο για netbook ρε γαμωτο...
gtsamour Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Το n είναι καλύτερο και σε εμβέλεια και σε σταθερότητα και νομίζω και σε ταχύτητα οπότε (λένε τουλάχιστον) ότι αξίζει. Anyway, ολά τα κοιτάμε και συγκρίνουμε... Ναι αλλά το MSI έχει 3cell battery μόνο γαμώτο (κρατάει 2 ώρες και 10 λεπτά, πολύ λίγο για μένα....) αν ερχόταν και σε 6cell έκδοση, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια... Όσο για την τιμή του ASUS είναι όντως το ακριβότερο αλλά μόνο 15 ευρώ παραπάνω από το MSI και 45 πάνω από το ACER, no big deal... αλλά αξίζει?
Radiatedsoul Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Τι σχεση εχει η γειωση στον φορτηστη? Βοηθαει πουθενα στο netbook?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Το n είναι καλύτερο και σε εμβέλεια και σε σταθερότητα και νομίζω και σε ταχύτητα οπότε (λένε τουλάχιστον) ότι αξίζει. Anyway, ολά τα κοιτάμε και συγκρίνουμε... Ναι αλλά το MSI έχει 3cell battery μόνο γαμώτο (κρατάει 2 ώρες και 10 λεπτά, πολύ λίγο για μένα....) αν ερχόταν και σε 6cell έκδοση, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια... Όσο για την τιμή του ASUS είναι όντως το ακριβότερο αλλά μόνο 15 ευρώ παραπάνω από το MSI και 45 πάνω από το ACER, no big deal... αλλά αξίζει? Για το Advent (300€ απο κοτσοβολο, MSI Wind U100 ειναι ), και συνεπως και για το U100 υπαρχουν ομως απειρες 6-9cell @ ebay Και σε κραταει 2:15, κραταει 1:45 με wifi on και light browsing... 2:15 κραταει αν κοιτας το desktop (στο λεω γιατι εχω 3cell Advent [=wind u100] ). Τι σχεση εχει η γειωση στον φορτηστη? Βοηθαει πουθενα στο netbook? Καμια, πληροφοριακα παντα...
gtsamour Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ε καλά το ξέρω ότι μπορώ να βρώ μεγαλύτερες μπαταρίες από το ebay (3rd party πάντα) αλλά αν είναι να δώσω ακόμα ένα 50άρι για μπαταρία καλύτερα να πάρω κατευθείαν το ACER 6cell και να του αναβαθμίσω τη μνήμη.... σωστά? Το 667 bus, τα 0,06Ghz παραπανω και τα 2GB ραμ δε λενε τιποτε για την απλη χρηση που προοριζονται τα νετμπουκ. Ε πως... όσο και να το κάνεις κάτι λέει (σχεδόν 4% περισσότερη ταχύτητα χωρια το bus) ενώ ο 1.66 έχει και optimization για ακόμα χαμηλώτερη κατανάλλωση σε σχέση με τον 1.6.... και τα 2GB σίγουρα λένε αν θές να τρέξεις και καμια office εφαρμογή και με την προοπτική να βάλεις και τα Windows7 επάνω κάποια στιγμή σύντομα. Δε νομίζω ότι παίρνει κανείς αυτό το μηχάνημα αυστηρά για browsing... όλο και κάτι ακόμα θα κάνει.
Radiatedsoul Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δικια μου γνωμη ειναι να παρεις με σειρα προτεραιοτητας: 1) Αυτο που εχει την μεγαλυτερη μπαταρια, αυτονομια 2) Αυτο που εχει την καλυτερη οθονη 3) Αυτο που σου αρεσει εμφανησιακα, και ειναι βολικο εξωτερικα. Δεν εχει δηλαδη μεγαλα εξωγκοματα, λογω μπαταριας, δεν ειναι βαρυ, ειναι λεπτο, και βολικο στο πληκτρολογιο κτλ. Οι επιδοσεις δε παιζουν κανενα ρολο, ολα με atom ειναι ιδια μην ασχολεισαι. Οσο για την καρτα δυκτιου "n" δε βοηθαει πουθενα, γιατι δεν θα βρεις ασυρματο δυκτιο να σου δινει τετοιες ταχυτητες. Και αν βρεις θα εισαι μεσα στο σπιτι σου, οποτε δε θα βιαζεσαι κιολας. Καλυτερο σημα και τετοια που λες, δεν εξαρταται τοσο απο την καρτα δυκτιου σου αλλα απο το router που δινει το σημα. Ειχα και netbook με "n" και netbook χωρις "n" και δεν ειδα καμια διαφορα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δικια μου γνωμη ειναι να παρεις με σειρα προτεραιοτητας:1) Αυτο που εχει την μεγαλυτερη μπαταρια, αυτονομια 2) Αυτο που εχει την καλυτερη οθονη 3) Αυτο που σου αρεσει εμφανησιακα, και ειναι βολικο εξωτερικα. Δεν εχει δηλαδη μεγαλα εξωγκοματα, λογω μπαταριας, δεν ειναι βαρυ, ειναι λεπτο, και βολικο στο πληκτρολογιο κτλ. Οι επιδοσεις δε παιζουν κανενα ρολο, ολα με atom ειναι ιδια μην ασχολεισαι. Οσο για την καρτα δυκτιου "n" δε βοηθαει πουθενα, γιατι δεν θα βρεις ασυρματο δυκτιο να σου δινει τετοιες ταχυτητες. Και αν βρεις θα εισαι μεσα στο σπιτι σου, οποτε δε θα βιαζεσαι κιολας. Καλυτερο σημα και τετοια που λες, δεν εξαρταται τοσο απο την καρτα δυκτιου σου αλλα απο το router που δινει το σημα. Ειχα και netbook με "n" και netbook χωρις "n" και δεν ειδα καμια διαφορα. +1 σε ολα Ε καλά το ξέρω ότι μπορώ να βρώ μεγαλύτερες μπαταρίες από το ebay (3rd party πάντα) αλλά αν είναι να δώσω ακόμα ένα 50άρι για μπαταρία καλύτερα να πάρω κατευθείαν το ACER 6cell και να του αναβαθμίσω τη μνήμη.... σωστά? Ε πως... όσο και να το κάνεις κάτι λέει (σχεδόν 4% περισσότερη ταχύτητα χωρια το bus) ενώ ο 1.66 έχει και optimization για ακόμα χαμηλώτερη κατανάλλωση σε σχέση με τον 1.6.... και τα 2GB σίγουρα λένε αν θές να τρέξεις και καμια office εφαρμογή και με την προοπτική να βάλεις και τα Windows7 επάνω κάποια στιγμή σύντομα. Δε νομίζω ότι παίρνει κανείς αυτό το μηχάνημα αυστηρά για browsing... όλο και κάτι ακόμα θα κάνει. Τοτε τι θα λεγες για... Advent με 300€, και 50 για 6cell (+ τη 3cell που φοραει μαμα την οποια θα κρατησεις as well) + 10€ για 1GB ram?
odytsak Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ξέρω ότι το ASUS δεν έχει γείωση (κανονική μπρίζα) ενώ στο ACER είδα 3 pins στο τροφοδοτικό του και άρα είναι σούκο. Το MSI πρεπει να εχει σουκο. Παιδιά thanks για τις απαντήσεις. Moυ τη δίνουν οι πρίζες σούκο (πολλές φορές χρειάζεσαι και αντάπτορα) άρα θα πάω προς asus. Το multi touch pad δεν είναι υπερ του asus και acer(?) υπέρ του msi? Τέλος ποιό φαίνεται πιο μικρό?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Οχι ρε μαν να επιλεξεις και νετμπουκ λογω του φις μπριζας! Αυτο πρωτη φορα το ματαξανακουω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.