ilona Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Έχω χωρίσει τον σκληρό μου σε δυο τμήματα αλλά…. Δεν μ αρέσει καθόλου και θέλω να τον ξαναενώσω… πως μπορώ να το κάνω αυτό??? καμια ιδέα????
slygeo87 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Merge partition με το πρόγραμμα που χρησιμοποιήσες για να τον χωρίσεις.
ilona Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 ναι.... ξερεις δεν τ εκανα εγω... το ειχα δσει για φορματ κ μ τ εκαναν εκει... το προγραμματακι αυτο ειναι free?
giorgos147 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 το προγραμματακι αυτο ειναι free? Εμάς ρωτάς; Υπάρχουν και free, αλλά και επί πληρωμή προγράμματα.
slygeo87 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δεν είναι πρόγραμμα αλλά διαδικασία επανένωσης δυο partitions.
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 ...ΔΕΝ το κάνεις : τον αφήνεις ως έχει (τον δίσκο) σε δύο partitions. Διότι κάποια στιγμή ενδέχεται να το χρειαστείς, και θα τραβάς τα μαλλιά σου. Προσωπικά βρίσκω ότι ανεξαρτήτως χωρητικότητας, ένας δίσκος επιβάλλεται να είναι σε τουλάχιστον 3 partition. Αν θέλεις λόγους, ρωτάς. (Και τελικώς, ένα partition δε είναι οπτικά παρά ένας μεγάλος "κατάλογος", ένας "φάκελος". Ποιός ο λόγος που σε χαλάει αυτό; ) ...παρ' όλ' αυτά... Partition Magic για XP και Paragon για Vista ή το εγγενές τους. Τρέχεις το πρόραμμα (whichever) και είναι κατατοπιστικό για το "πώς". (παίζει επίσης να μιλάς για λαπιτόπι, και εκεί που σου κάνανε την εγκατάσταση, να φτιάξανε ένα partition με backup του λειτουργικού, οπότε μην το πειράζεις. Δεν σου είπανε γι' αυτό ; Ρώτα τους)
kng Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Επίσης μπορείς μεσα απο τα Windows -> Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management. Όπως και να εχει όμως εαν δεν είσαι σίγουρος/η για το τι κάνεις, καλύτερα να το πάς εκεί που σου το φορμάρανε. Πάντως συμφωνώ με τον washcloud, ενα partition ποτε δεν ειναι άχρηστο.
LouisGi Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Προσωπικά συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω. Μονο καλό είναι να έχεις partitions και αυτό γιατι σε περίπτωση που θες να κάνεις format το PC δε χρειάζεται να κάνεις backup ΟΛΟ το δίσκο σου...
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 ...και να 'ταν μόνο αυτό ; Ας πούμε πως παθαίνει ζημιά το partition table, κι εξαφανίζεται το partition με το λειτουργικό - και έχει μέσα αρχεία που θες. Και πες πως ένα partion table recovery program δεν βρίσκει αντίγραφο να το επαναφέρει (ω ναι μου έχει τύχει ακριβώς αυτό). Όμως έχεις διαθέσιμα τα ΑΛΛΑ partitions, αν είσαι τυχερός (ήμουν ) και το πρόβλημα είναι μόνο με το C: . Ε τρέχεις είτε ένα recovery πρόγραμμα από δισκέτα/bootable cd/bootable flash stick, κάνεις την ανάκτηση σε καλό partition, και μετά επανεγκαθιστάς λειτουργικό στο C: , και ούτε γάτα ούτε ζημια, και δεν χρειάστηκες στα καλά καθούμενα ούτε άλλο δίσκο, ούτε άλλο pc. Τα ίδια μπορείς να κάνεις βέβαια και μέσω ενός live cd. (Oλ' αυτά, αν δεν είχες την ατυχία το πρόβλημα να ήταν physical, και να χάσεις όλα τα partitions και τον δίσκο γενικά...). Eπίσης το "λιγότερο ιδανικό" είναι : φτιάχνεις 3 ισομεγέθη partition. Στο 1ο βάζεις λειτουργικό. Στο δεύτερο εγκαθιστάς προγράμματα, ορίζεις να βρίσκεται το page file, κτλ. Στο 3ο, αφού έχεις φτιάξει την εγκατάσταση όπως την θες (προγράμματα, ρυθμίσεις), εγκαθιστάς ένα backup της, που έχεις πάρει με πχ το Ghost, το Acronis, με όποιο cloning πρόγραμμα θες τεσπα. Κι αν ποτέ βαρέσουν τα windows σου, τσουπ με τη μία μπαίνεις στο backup. Tα δε αρχεία σου τα μοιράζεις στα 3 partition, με έμφαση στο 2ο και στο 3ο μια έμφαση σε αντίγραφα κάποιων πολύ σημαντικών. Με λίγα λόγια, Διαίρει και Αποθήκευε. Διότι το θέμα είναι ένα partition να το ΕΧΕΙΣ, όταν θα το χρειαστείς. Και συνήθως κάποια στιγμή θα το χρειαστείς.
kng Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 τς τς τς όντως τωρα που το διαβάζω ξανα, ακούγεται κάπως...lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.