Προς το περιεχόμενο

ΠΟΛΥ σοβαρό πρόβλημα με την μητρική!

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβγαλα μερικές φορές το pc απο την πρίζα και παρατήρησα το εξής. Όταν το συνδέω με την τροφοδοσία το εξωτερικό λαμπάκι της κεντρική μονάδας μένει μόνιμα αναμμένο αν και δεν θα έπρεπε. Ενώ όταν πατήσω το κουμπί για να ανοίξει το pc, απλά σβήνει το λαμπάκι. Μήπως όντως αυτά που βρίσκονται στο System Panel Header δεν έχουν μπει σωστά;

Βέβαια την πρώτη φορά λειτούργησε κανονικά....

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάτω από την κάρτα γραφικών έχεις κάρτα ήχου ;

Γιατί τις δίνεις ρεύμα, μήπως εκεί πάει καλώδιο ήχου και όχι ρευματος ;

Δημοσ.
Κάτω από την κάρτα γραφικών έχεις κάρτα ήχου ;

Γιατί τις δίνεις ρεύμα, μήπως εκεί πάει καλώδιο ήχου και όχι ρευματος ;

Ναι, είναι κάρτα ήχου! Έτσι ήταν και πρίν.

Δημοσ.

Μάλλον για αυτό σου κάηκε η μητρική. Η τροφοδοσία αυτή είναι για δισκέτα. Δεν ξέρω κάποια κάρτα ήχου που να θέλει έξτρα τροφοδοσία.

Βγάλε το καλώδιο και την κάρτα ήχου τελείως και δοκίμασε να ανοίξεις το pc.

Βγάλε μια φωτό την κάρτα ήχου να δω.

Δημοσ.
Μάλλον για αυτό σου κάηκε η μητρική. Η τροφοδοσία αυτή είναι για δισκέτα. Δεν ξέρω κάποια κάρτα ήχου που να θέλει έξτρα τροφοδοσία.

Βγάλε το καλώδιο και την κάρτα ήχου τελείως και δοκίμασε να ανοίξεις το pc.

Βγάλε μια φωτό την κάρτα ήχου να δω.

Είσαι σίγουρος; Γιατί τόσα χρόνια έτσι λειτουργούσε! Η κάρτα ήχου είναι η Sound Blaster Audigy 2 ZX Platinum Pro.

Δημοσ.

Μακάρι να μπορούσα να μπω στο Bios...δεν ανταποκρίνεται το μηχάνημα. Παρα μόνο όταν το βγάλω απο την πρίζα και το βάλω ξανά...και τότε στην συνέχεια ανοίγει μόνο του...

Δημοσ.

Για πήγαινε το ξανά για έλεγχο.

Ελπίζω να μην γινόμουν Κασανδρα όταν μιλούσα για motherboardκτόνα τροφοδοτικά...:shock:

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μήπως να αποδεχτώ όπως ανέφερε και κάποιος άλλος στις προηγούμενες σελίδες, ότι το pc πέθανε και να επιστρέψω πίσω την μητρική;:cry: Μ' έχει κουράσει λίγο...

Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσα να κάνω ακόμα; Άραγε θα πρέπει να κάνω κανένα πειραματισμό με τα καλωδιακά του System Panel Header;;

Δημοσ.

Τι πάει να πει πέθανε το pc; Σαν τι ακριβώς δηλαδή να ψόφησε, ο επεξεργαστής, οι μνήμες, το κουτί, τι;

Έχεις 2 επιλογές γι' αρχή:

1. Δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό (μεγαλύτερο, ποιοτικότερο -έλεος μαν, αυτό βγάζει 300W peak, φαντάσου πόσα βγάζει σε φυσιολογικές συνθήκες..)

2. Αλλάζεις θερμοαγώγιμη στη cpu.

Δοκίμασε αυτά γι' αρχή και βλέπουμε.

Σαν τι πειραματισμό να κάνεις; Μπορείς κάλλιστα να τσεκάρεις αν είναι σωστά τοποθετημένα:

Το Power SW προφανώς λειτουργεί.

Δοκίμασε το Reset SW.

Το HDD Led δύσκολο να λειτουργήσει χωρίς ν' αρχίσει να διαβάζει ο δίσκος.

Το Power Led φαίνεται αν λειτουργεί.

Δημοσ.
Τι πάει να πει πέθανε το pc; Σαν τι ακριβώς δηλαδή να ψόφησε, ο επεξεργαστής, οι μνήμες, το κουτί, τι;

Εννοώ μήπως όντως ήρθε η ώρα για ένα νέο pc...;

1. Δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό (μεγαλύτερο, ποιοτικότερο -έλεος μαν, αυτό βγάζει 300W peak, φαντάσου πόσα βγάζει σε φυσιολογικές συνθήκες..)

2. Αλλάζεις θερμοαγώγιμη στη cpu.

1. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια τώρα δούλευε απροβλημάτιστα με αυτά τα 300W!:-D Όπως και να έχει πάντως θα το δοκιμάσω και με ένα τροφοδοτικό ενός φίλου να δω τι παίζει.

2. Εννοείς να βάλω νέα πάστα στην CPU;

Σαν τι πειραματισμό να κάνεις; Μπορείς κάλλιστα να τσεκάρεις αν είναι σωστά τοποθετημένα:

Το Power SW προφανώς λειτουργεί.

Δοκίμασε το Reset SW.

Το HDD Led δύσκολο να λειτουργήσει χωρίς ν' αρχίσει να διαβάζει ο δίσκος.

Το Power Led φαίνεται αν λειτουργεί.

Τα τοποθέτησα ακριβώς όπως αναφέρεις! Επειδή σε προηγούμενο μήνυμα σου ανέφερες ότι στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει να βάλω ανάποδα τα pins και να δοκιμάσω ξανά, θεώρησα πως δεν ήσουν σίγουρος, γι' αυτό είπα μήπως χρειάζεται να πειραματιστώ. Αλλά αφού καταλήξαμε πως είναι οκ, κάποθ αλλού μάλλον θα είναι το πρόβλημα...

Δημοσ.

Εγώ λέω να τα βγάλεις όλα, και να αφήσεις απάνω μόνο τον σκληρό, μια μνήμη και την cpu (ούτε κάρτα γραφικών ούτε ήχου ούτε cd-rom - δικσκέτες). Τοτε βάλε τον μπρός και άμα μπεί στα win τότε κάτι απο αυτά που ξεσύνδεσες έχει πρόβλημα ή το τροφοδοτικό παρέδοσε πνεύμα (αλλα όπως λές και εσυ δέν νομίζω, 300w φτάνουν για το σύστημα σου).

Λογικά θα πρέπει να κάνεις format ή δέν ξέρω άμα κάνει τίποτα το fixboot για να μπούν τα win.

Κατέβασε τα ubuntu (μια διανομή στην τύχη είπα, μήν βαρέσετε) και τρέξε τα live απο το cd να δείς άμα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Απο την mb βγάλε όλα τα καλώδια και άφησε μόνο τροφοδοσία cpu (4-pin απο το τροφοδοτικό), την τροφοδοσία της mb(τα 20-pin) και το κουμπί power_sw, τα υπόλοιπα βάλε τα μετά πυ θα πάρει μπρός το pc.

Δημοσ.
Εγώ λέω να τα βγάλεις όλα, και να αφήσεις απάνω μόνο τον σκληρό, μια μνήμη και την cpu (ούτε κάρτα γραφικών ούτε ήχου ούτε cd-rom - δικσκέτες). Τοτε βάλε τον μπρός και άμα μπεί στα win τότε κάτι απο αυτά που ξεσύνδεσες έχει πρόβλημα ή το τροφοδοτικό παρέδοσε πνεύμα (αλλα όπως λές και εσυ δέν νομίζω, 300w φτάνουν για το σύστημα σου).

Λογικά θα πρέπει να κάνεις format ή δέν ξέρω άμα κάνει τίποτα το fixboot για να μπούν τα win.

Κατέβασε τα ubuntu (μια διανομή στην τύχη είπα, μήν βαρέσετε) και τρέξε τα live απο το cd να δείς άμα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Απο την mb βγάλε όλα τα καλώδια και άφησε μόνο τροφοδοσία cpu (4-pin απο το τροφοδοτικό), την τροφοδοσία της mb(τα 20-pin) και το κουμπί power_sw, τα υπόλοιπα βάλε τα μετά πυ θα πάρει μπρός το pc.

Μπορεί όντως να λειτουργήσει το pc χωρίς την κάρτα γραφικών; Πάντως αυτό που αναφέρεις ειναι το επόμενο που θα πρέπει να κάνω! Δεν μένει πάντως και τίποτα άλλο... Το τροφοδοτικό πάντως δεν νομίζω να έχει πρόβλημα μιας και πριν αλλάξω μητρική δοκίμασα ένα καινούριο χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Εδώ δεν μπορώ καν να μπω στο Bios...πόσο μάλλον να τρέζω live τα ubuntu...

Ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνω format στον σκληρό μιας και θα είναι πραγματική καταστροφή για τα δεδομένα μου...:shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...