Προς το περιεχόμενο

ΠΟΛΥ σοβαρό πρόβλημα με την μητρική!

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά όντως με αρκετή δύναμη ξεκόλλησε! Φαίνεται να έχει κάποιο είδος κόλας. Να το ξύσω άραγε αυτό;

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι μη το ξύσεις είναι θερμοαγώγημη ουσία που βοηθάει στην καλύτερη μετάδοση της θερμότητας του επεξεργαστή στην ψήκτρα.

Δημοσ.

Να το καθαρίσει προσεκτικά με ένα πανάκι ή ένα κομμάτι χαρτί γιατί θα έχει στεγνώσει τόσα χρόνια και να βάλει άλλη, κατά προτίμηση Arctic Silver 5 ή Arctic Ceramique.

Δημοσ.

Οκ, το αφήνω έτσι λοιπόν. Και κάτι άλλο. Για να βγάλεις τον επεξεργαστή απο την μητρική, όπως φαίνεται και στο βίντεο ανασηκώνεις κάποιο σιδεράκι. Στην περίπτωση μου το βγήκε χωρίς να γίνει αυτό. Ελπίζω να μην έχει σημασία αυτό...

Δημοσ.

Όλα φαίνονται οκ!

Ένα μικρό κόλλημα ακόμα. Στην μητρική έρχονται δύο "σειρές" απο καλώδια απο το μπροστά μέρος της κεντρικής μονάδας. Και τα λέω "σειρες" γιατί η μια σειρά αποτελείτε απο 8 καλωδιακά(του ενός pin) και η άλλη απο 8 καλωδιακά των δύο pins. Όταν βρω που ακριβώς πάνε, θα τα βάλω στην τύχη ή πάνε σε συγκεκριμένες θέσεις;

Δημοσ.

Πάνε σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Είναι τα κουμπιά power on, reset, τα led κτλ. Δες στο manual που βάζεις τι.

Δημοσ.
Όλα φαίνονται οκ!

Όταν βρω που ακριβώς πάνε, θα τα βάλω στην τύχη ή πάνε σε συγκεκριμένες θέσεις;

Ωχ ωχ...καλεσε την πυροσβεστικη απο τωρα... :fear:

Δημοσ.

Ωραία βρήκα που μπαίνουνε και αυτά!

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να βρω που συνδέεται το ένα απο τα δύο ανεμιστηράκια. Μου φαίνεται πως δεν έχει θέση... Είναι λογικό;

Δημοσ.

Εγώ βλέπω ένα Fan_Header κάτω δεξιά στη γωνία και ένα πάνω από τη βάση της ψύκτρας του επεξεργαστή.

Εννοείται πως αν έχεις τη δυνατότητα, τους συνδέεις απευθείας πάνω στο τροφοδοτικό, δεν είναι ανάγκη να μπουν αποκλειστικά στη μητρική (εκτός από το ανεμιστήρι του επεξεργαστή).

Δημοσ.
Εγώ βλέπω ένα Fan_Header κάτω δεξιά στη γωνία και ένα πάνω από τη βάση της ψύκτρας του επεξεργαστή.

Εννοείται πως αν έχεις τη δυνατότητα, τους συνδέεις απευθείας πάνω στο τροφοδοτικό, δεν είναι ανάγκη να μπουν αποκλειστικά στη μητρική (εκτός από το ανεμιστήρι του επεξεργαστή).

Ναι, σωστά! Το τρίτο ανεμιστηράκι μένει απέξω... Επίσης δεν βλέπω να μπορώ να το συνδέσω απευθείας στο τροφοδοτικό. Άρα...;

Δημοσ.

Πρόσεχε μην έφταιγε το τροφοτικό σου που κάικε η προηγούμενη motherboard.

Γιατί μου εχει τύχει να μου χαρίσουν τροφοδοτικό που και καλά δούλευε και μου καψε 2 μητρικές μέχρι να καταλάβω πως ήταν καταραμένο και έκαιγε ότι mobo του συνέδαια!!!

Δεν παίρνεις και κανα τροφοδοτικό έστω και φθηνό πριν τα βάλεις να λειτουργήσουν...

Τα ποδαράκια του κουτιού που σηκώνουν την μητρική μην ξεχάσεις και επίσης μην αφήσεις κάποιο απο αυτά αν δεν εχει την κατάληλη τρύπα η μητρική.

Αμα ακουμπήσει το pcb του motherboard σε γυμνό μέταλο θα εχεις ντράβαλα ειδικά αν δεν είναι μονομένο το pcb οπως στην περίπτωση των asrock...

Δημοσ.
Πρόσεχε μην έφταιγε το τροφοτικό σου που κάικε η προηγούμενη motherboard.

Γιατί μου εχει τύχει να μου χαρίσουν τροφοδοτικό που και καλά δούλευε και μου καψε 2 μητρικές μέχρι να καταλάβω πως ήταν καταραμένο και έκαιγε ότι mobo του συνέδαια!!!

Δεν παίρνεις και κανα τροφοδοτικό έστω και φθηνό πριν τα βάλεις να λειτουργήσουν...

Τα ποδαράκια του κουτιού που σηκώνουν την μητρική μην ξεχάσεις και επίσης μην αφήσεις κάποιο απο αυτά αν δεν εχει την κατάληλη τρύπα η μητρική.

Αμα ακουμπήσει το pcb του motherboard σε γυμνό μέταλο θα εχεις ντράβαλα ειδικά αν δεν είναι μονομένο το pcb οπως στην περίπτωση των asrock...

Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν έχει κάτι το τροφοδοτικό. Στο service πάντως μου ανέφεραν μόνο για την μητρική.

Γι' αυτό με τα ποδαράκια που αναφέρεις τι ακριβώς εννοείς; Η μητρική πατάει πάνω σε κάποιο σιδεράκια του κουτιού, στα οποία θα βιδώσουν οι βίδες και θα συγκρατήσουν την μητρική. Αυτά εννοείς; Μια απο τις τρύπες της μητρική δεν πάτησε πάνω σε τέτοιο ποδαράκι, άρα δεν μπήκε και βίδα εκεί πέρα. Έχει σημασία αυτό;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:36 ----------

Τώρα σας έχω και κάτι τελευταίο το οποίο είναι πιο δύσκολο.

Δεν μπορώ να βρω αυτά τα pins που αναφέρω πιο πάνω σε ποιες θέσεις μπαίνουν... Για δείτε:

kld1234fgsefg685.jpg.xs.jpg

kl1231432342342528.jpg.xs.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν, ας βάλουμε τα βασικά (System Panel Header) αρχικά και βλέπουμε...

Πήγαινε εδώ: ftp://europe.asrock.com/manual/P4i65GV.pdf

Στη σελίδα 19/36 πάνω-πάνω έχει το σχεδιάγραμμα που μας ενδιαφέρει με το 9πινο Header.

Οπότε:

Πάνω αριστερά θα βάλεις το Power Led.

Πάνω δεξιά θα βάλεις το Power SW.

Κάτω αριστερά (Pin 1) θα βάλεις το HDD Led.

Κάτω δεξιά θα βάλεις το Reset SW.

Ακριβώς αριστερά στη μητρική από το System Panel Header, θα βάλεις το Speaker (4πινο).

Τσέκαρε τις πολικότητες. Συνήθως μπαίνουν με τα γράμματα να δείχνουν προς την έξω μεριά της μητρικής.

Αν δεν παίζουν, βάλ' τα ανάποδα.

Βάλε αυτά και βλέπουμε και τα άλλα.

Αυτά τα manual της ASRock εν την παλεύουν σταγόνα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...