georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Λέω να κάνω την παραγγελία απο το internet. Στο link που δίνει ο phanispal, μου φαίνεται ότι μου κάνουν τα 3 τελευταία. Άραγε να παραγγείλω κάποιο απο αυτά...; http://www.skroutz.gr/c/31/mainboard.html?keyphrase=478
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Λέω να κάνω την παραγγελία απο το internet. Στο link που δίνει ο phanispal, μου φαίνεται ότι μου κάνουν τα 3 τελευταία. Άραγε να παραγγείλω κάποιο απο αυτά...; http://www.skroutz.gr/c/31/mainboard.html?keyphrase=478 Αυτή που κάνει 38 όχι επειδή δέν σε φτάνουν οι pci και το fsb δέν το βλέπω και πολύ καλά(800 δέν είναι της cpu σου?) Αυτή που κάνει 45 σου κάνει απο όλες τις απόψεις αλλα δέν σε φτάνουν και πάλι οι pci. Αυτή που κάνει 47 θέλει να της πάρεις και μνήμες (ddr2 θέλει, 6ε νομίζω έχουν) και η κάρτα γραφικών σου δέν κάνει (έχει ενσοματομένη όμως) και οι pci δέν σε φτάνουν να βάλεις όλσε τις κάρτες που έχεις (μπορεις να αφησεις έξω 2?) Αυτή που κάνει 49... Για κανένα λόγο Αυτή που κάνει 54 (και σου προτείνω και εγώ άμα θές να πάρεις) τα έχει όλα οκ αλλα πρέπει να αφήσεις 1 pci απ'έξω (το modem πλέων ή δέν χρειάζεται 'η μπένει και με usb) Αυτή που κάνει 61 είναι πιό ακριβή απο αυτήν που κάνει 54 και είναι το ίδιο πράγμα απο ότι είδα. Edit (τα τάραξα τα edit σήμερα ) Σχεδόν όλες οι μητρικές έχουν ενσωματομένη κάρτα ήχου και δικτύου άρα μπορείς να πάρεις και μητρική με 2 pci άμα έχει αυτά τα 2 ενσωματομένα.
georgep800 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ωραία, συνεπώς με αυτήν την κάρτα θα μου λειτουργήσουν όλα όπως πριν εκτός απο την κάρτα modem(η οποία όντως δεν μου χρειάζεται τώρα πια), σωστά;
nikos903 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ναί απο ότι βλέπω, μπορείς επίσης να βάλεις την http://technoshop.gr/product_info.php?products_id=7675 και να αφήσεις απ'έξω την κάρτα ηχου(έχει ενσωματομένη η μηττρική) και μόντεμ πάλι πρέπει να σε βολέύει
georgep800 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Τελικά μόλις παρήγγειλα αυτήν την κάρτα. Για να δούμε....
nikos903 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Καλή η μητρική, αφήνεις και απ'εξω άμα θές την κάρτα ήχου και την κάρτα δικτύου που είναι ενσωματομένες. Άντε καλοδούλευτη.
georgep800 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ για την όλη βοήθεια!! Για να δούμε τώρα αν είναι απλή υπόθεση να βγάλω την παλιά και να την αντικαταστήσω...
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Αν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, λογικό είναι να σου φανεί κάπως την πρώτη φορά. Γενικά πάντως δεν είναι τίποτα δύσκολο. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, feel free to ask.
georgep800 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Λοιπόν τελικά μόλις παρέλαβα την μητρική. Αφότου βγάλω την παλιά μητρική και βάλω την νέα, απλά ανοίγω το pc ή χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή απο το BIOS πρώτα;
phanispal Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Εννοείται ότι πρέπει να βγάλεις ό,τι έχει πάνω η προηγούμενη μητρική αν δεν το έχεις κάνει ήδη (επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου κλπ). Ε στο BIOS θα κάνεις κάποιες βασικές ρυθμίσεις, όπως το boot order κλπ.
georgep800 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Εννοείται ότι πρέπει να βγάλεις ό,τι έχει πάνω η προηγούμενη μητρική αν δεν το έχεις κάνει ήδη (επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου κλπ). Ναι, προφανώς θα τα βγάλω αυτά και θα τα βάλω στην νέα κάρτα! Ε στο BIOS θα κάνεις κάποιες βασικές ρυθμίσεις, όπως το boot order κλπ. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνω; ΥΓ. Χρειάζεται να κάνω κάτι λόγο του ότι έχω δυο σκληρούς στο σύστημα; Θα τους συνδέσω τυχαία πάνω στην μητρική ή θα πρέπει ο σκληρός που έχει το λειτουργικό να μπει σε συγκεκριμένη θέση;
phanispal Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Χμμ, η ASRock που πήρες φοράει το 865GV, υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστείς format και εκ νέου εγκατάσταση OS. Για αρχή βάλε το δίσκο με το λειτουργικό σύστημα πάνω και όταν είσαι έτοιμος, πετάς πάνω και τον άλλον. ( υποθέτω πως ο δεύτερος είναι δίσκος δεδομένων, σωστά; )
georgep800 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Χμμ, η ASRock που πήρες φοράει το 865GV, υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστείς format και εκ νέου εγκατάσταση OS.Για αρχή βάλε το δίσκο με το λειτουργικό σύστημα πάνω και όταν είσαι έτοιμος, πετάς πάνω και τον άλλον. ( υποθέτω πως ο δεύτερος είναι δίσκος δεδομένων, σωστά; ) Ναι ο δεύτερος είναι δίσκος δεδομένων. Μπορεί να λειτουργήσει το μηχάνημα και χωρίς αυτόν! Ας ελπίσω να μην χρειαστεί να γίνει format. Για να δούμε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:10 ---------- Ρε παιδιά, ο επεξεργαστής και η ψήκτρα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, έτσι; Θα πρέπει να βγάλω πρώτα τον επεξεργαστή απο την ψήκτρα να τον βάλω στην νέα μητρική και μετά να βάλω την ψήκτρα πάλι, έτσι; Δεν βγαίνει όμως... Θέλει περισσότερο δύναμη ή θ σπάσει άραγε;
the_eye Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Από την πολυκαιρία θα έχει κολλήσει. Προσεκτικά βάλε λίγο περισσότερη δύναμη. Αν έχεις κάποιο κατσαβιδακι χρησιμοποίησέ το σαν μοχλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.