georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Καλησπέρα, Η μητρική που έχω είναι η Intel Bonanza D875P - FSB 800 - 533 MHz HT και απ' ότι φαίνεται παρέδωσε το πνεύμα της, έτσι τουλάχιστον μου είπαν στο service. Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εκεί. Όπως μου ανέφεραν η κάρτα αυτή δεν υπάρχει πια στο εμπόριο, όπως επίσης και ότι στην περίπτωση που βάλουμε άλλη μητρική θα πρέπει να αλλαχθεί ο επεξεργαστής και οι μνήμες. Επειδή λοιπόν δεν ήρθε ακόμα η ώρα για καινούριο μηχάνημα, υπάρχει άραγε κάποιος απλός τρόπος να σώσουμε την κατάσταση; Όντως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα καταφέρω να το βρώ; Επίσης είναι σίγουρο πως δεν θα κάνω δουλειά με κάποιο απο τα μοντέλα που κυκλοφορούν; Ευχαριστώ έκτων προτέρων!
phanispal Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Χμμ, ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.skroutz.gr/c/31/mainboard.html?keyphrase=478
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Βάλε καμία αγγελία ζήτησης στο site, όλο και κάποιος θα έχει 478, μόνο πόσεχε να γράψεις σωστά τα χαρακτηριστικά απο τα κομάτια που έχεις απο το άλο pc για να μήν πάρεις την μητρική και μετά δέν κάνει...
the_eye Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μια χαρά υπάρχουν 478 στο εμπόριο. Ψάξου λίγο καλύτερα.
georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Επειδή είμαι λίγο άσχετος απο μητρικές, το 478 τι ακριβώς προσδιορίζει; Πως θα διαπιστώσω αν όντως μια μητρική είναι συμβατή με τα υπόλοιπα; Το σύστημα μου είναι το εξής: #Κάρτα Γραφικών:NVIDIA GeForce FX 5950 ULTRA, DDR 256 Mb, Tv-Out, DVI, Video-In #Κάρτα TV-RADIO:Leadteck Winfast TV2000 Deluxe #Κάρτα ήχου:Sound Blaster Audigy 2 ZX Platinum Pro #Intel Pentium 4 3.2GHz/FSB 800MHz HT #Κάρτα Δυκτίου:Intel PRO/1000 CT #Μόντεμ:SoftV92 SmartSpeakerphone Modem Καμιά πρόταση συγκεκριμένης κάρτας που θα κάνει σίγουρα...;
nick#18 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 αν θες να το εχεις ακομα καιρο και δεν σε νοιαζουν οι επιδοσεις κτλ και δεν ψαχνεσε για νεο υπολογιστη...λεω να παρεις ASRock P4i65G-P4i65GV αναλογος τι καρτα εχεις (agp-pci-e) η το msi για pci-e...αλιως αν αλαξεις υπολογιστη και πας σε κατι νεο παρε κατι με λιγα χρηματα οπως αυτο το "OEM" πιστευω πως θα κανει μια χαρα τη δουλεια του για ενα μικρο χρονικο διαστημα....
georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 αν θες να το εχεις ακομα καιρο και δεν σε νοιαζουν οι επιδοσεις κτλ και δεν ψαχνεσε για νεο υπολογιστη...λεω να παρεις ASRock P4i65G-P4i65GV αναλογος τι καρτα εχεις (agp-pci-e) η το msi για pci-e...αλιως αν αλαξεις υπολογιστη και πας σε κατι νεο παρε κατι με λιγα χρηματα οπως αυτο το "OEM" πιστευω πως θα κανει μια χαρα τη δουλεια του για ενα μικρο χρονικο διαστημα.... Το συγκεκριμένο μηχάνημα το είχα πάρει πριν απο σχεδόν 4 χρόνια(!) (και είχε κοστίσει πάρα πολλά!) και έχω σκοπό όταν το αλλάξω να πάρω και πάλι κάτι αρκετά καλό(βλέπε Alienware), οπότε θέλω να βρω μια συμβατή μητρική και να συνεχίσει να δουλεύει. Τι άλλα στοιχεία του συστήματος μου θα πρέπει να λάβω υπόψιν ώστε να επιλέξω την σωστή κάρτα; Η ASRock P4i65G-P4i65GV κάνει άραγε σίγουρα;
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 478 είναι το socket για τον επεξεργαστή σου, μάλλον έχεις agp θύρα για κάρτα γραφικών και θές ακόμα 4 pci για τα υπόλοιπα που γράφεις. Κοίτα μόνο το FSB της μητρικής που θα πάρεις να είναι όσο και του επεξεργαστή σου (αν και δέν νομίζω να έχει πρόβλημα). Στο εμπόριο υπάρχουν 478 αλλα είναι λίγο τζιμπιμένες, για αυτό είπα να βάλει ζήτησης, να πάρει καμία με 10-20ε να κάνει την δουλειά του, όπως και να'χει το pc δέν σηκώνει αναβάθμηση(δέν συμφέρει), άρα το επόμενο βήμα του θα είναι στο "πατάρι" και δέν λεεί να έχει μητρική στην εγγίηση και να κάθεται. Βέβαια μπορεί ο άνθροπος να θέλει να το κρατήσει για καιρό ακόμα, άμα είναι έτσι πάω πάσο.
georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Ωραία, τι άλλα στοιχεία απο το σύστημα μου να σας αναφέρω ώστε να βρούμε την σωστή κάρτα; Δεν έχω ιδέα απο hardware και φοβάμαι μην κάνω κανένα λάθος... Οι μνήμες άραγε ταιριάζουν σε όλες τις μητρικές;
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Οι μνήμες δέν κάνουν σε όλες τις μητρικές, DDR1 έχεις απο ότι είδα. Αυτή είναι η μητρική σου? http://cgi.ebay.com/INTEL-D875PBZ-PENTIUM-4-SOCKET-478-ATX-MOTHERBOARD-NEW_W0QQitemZ320357013675QQcmdZViewItemQQimsxZ20090405?IMSfp=TL090405156006r23046
georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Οι μνήμες δέν κάνουν σε όλες τις μητρικές, DDR1 έχεις απο ότι είδα.Αυτή είναι η μητρική σου? http://cgi.ebay.com/INTEL-D875PBZ-PENTIUM-4-SOCKET-478-ATX-MOTHERBOARD-NEW_W0QQitemZ320357013675QQcmdZViewItemQQimsxZ20090405?IMSfp=TL090405156006r23046 Ναι, αυτήν είναι η μητρική! Το κοίταζα πριν λίγο το link στο ebay, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να το πάρω απο εκεί.....;
pcos Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 φιλε μου δεν αξιζει τον κοπο. οταν κατι πεθαινει ας το αφηνουμε να φυγει και ας προχωραμε μπροστα. με 150e παιρνεις Μ/Β+CPU+ΡΑΜ νεας τεχνολογιας που θα σε κρατησει αλλο τοσο (αναλογα τις αναγκες του καθενος)
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Σωστός ο Pcos αλλα είπε οτι παέι για allienware άρα ψάχνει προσωρινή λύση... Η παλιά σου μητρική είχε Socket 478 (με υποστήριξη Hyper-threatling και fsb 800) Memmory DDR1 (400 max) GPU slot AGP8x Και θές και 4 pci για να βάλεις τις άλες κάρτες. Όσο για το e-bay καλύτερα άστο, βάλε αγγελία στο insomnia καλύτερα, λογικά θα βρείς. Ξέρεις πόσες 478 είναι σε ράφια και σκουργιάζουν??? Ουυυυυυκ ολιγες. Edit Η παλιά σου μητρική δηλαδή τι έχει? Κάνει καποιο θόρυβο ή είναι τελείως νεκρη?
georgep800 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Η παλιά σου μητρική είχε Socket 478 (με υποστήριξη Hyper-threatling και fsb 800) Memmory DDR1 (400 max) GPU slot AGP8x Και θές και 4 pci για να βάλεις τις άλες κάρτες Ωραία, οπότε ψάχνω μια κάρτα με αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά... Λέω πάντως να πάω σε καινούρια μιας και την θέλω άμεσα, όπως επίσης θέλω να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Edit Η παλιά σου μητρική δηλαδή τι έχει? Κάνει καποιο θόρυβο ή είναι τελείως νεκρη? Η παλιά μητρική είναι τελείως νεκρή. Το μηχάνημα δεν ανάβει καθόλου. Στο αρχικό της στάδιο αρκούσε να βγάλω το pc απο την πρίζα και μετά να προσπαθήσω να το θέσω σε λειτουργία και δούλευε. Τώρα πια όμως όχι...
nikos903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Άμα δέν είναι το τροφοδοτικο... μητρική... Βέβαια κάτι θα ξέρουν απο το service που σου είπαν για μητρική (δέν μου χωράει στο μυαλό οτι κάηκε χωρίς να την πειράξει, anyway). Εγω σου λέω βάλε μία αγγελία ζήτησης εδώ και άμα μέχρι μεθαύριο δέν γείνει τπτ πάρε την καινούργια, άμα όμως βιάζει πολύ πέρνεις καινούργια τώρα, εσύ ξέρεις. Τα χαρακτηριστικά είναι αυτά, τα είδα απο το e-bay, βγάλε τα φωτοτυπία καλού κακού απο εκεί να τους τα πάς άμα πας σε μαγαζί και να τους πείς να είναι συμβατή με τα πράγματα που σου έμειναν, θα καταλάβουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.