Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ψύκτρας CPU

Marino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά! Θέλω να αλλάξω την ψύκτρα από την CPU γιατί κάνει υπερβολικό θόρυβο. Έψαξα και βρήκα ότι η παλιά είναι socket 775. Έχετε να μου προτείνετε κάποια αθόρυβη μέχρι 25Ε και κατά προτίμηση από το e-shop. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

οικονομικη (15,39ευρω) και πολυ καλη η asus v72 :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911018

την εβαλα σε pc που εστησα σε φιλο και μ αρεσε

αθορυβη , με heatpipes και η θερμοκρασια cpu ειδα κ ηταν 23 βαθμοι (idle)

Για την τοποθετηση ομως χρειαζεται να βγει η μητρικη γιατι βιδωνει πισω μια μικρη βαση.Αυτο απο την αλλη ειναι καλο γιατι ετσι η ψυκτρα ειναι πιο σταθερη στην θεση της

Δημοσ.

εγώ θα σου έλεγα να δώσεις ακόμα €10 και να πας σε κάτι πιο καλό....πχ μια xigmatek s1283 ή θα σου έλεγα και την scythe ninja2 που αυτήν έχω εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος προς το παρών...

Δημοσ.
εγώ θα σου έλεγα να δώσεις ακόμα €10 και να πας σε κάτι πιο καλό....πχ μια xigmatek s1283 ή θα σου έλεγα και την scythe ninja2 που αυτήν έχω εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος προς το παρών...

απλα για θορυβο την αλλαζει ρε...:-)

πιστευω με αυτη θα εισαι μια χαρα:-)

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους ,

για να μην ανοίγω κι άλλο thread με σχεδόν το ίδιο θέμα γράφω εδώ .

Αν έκανα λάθος ας διαγραφεί το μύνημα μου .

Είναι λογικό να έχω σταθερά 40-42 βαθμούς σε κατάσταση ηρεμίας ;

Το σύστημά μου είναι το εξής επεξεργαστής ε6400 , κάρτα γραφικών 4870 , μνήμη 4 γιγα Corsair PC2-6400 και τροφοδοτικό 700watt Coolermaster .

Ο επεξεργαστής φοράει ψήκτρα της Zalman και το κουτί έχει 2 12ρια funs .

Εχω την εντύπωση ότι τα έπαιξε η ψύκτρα . Πιά είναι η γνώμη σας ;

Υ.Γ.Η ψύκτρα καθαρίστηκε σήμερα με σπρευ αέρα .

Δημοσ.

Μπα δεν έχω clockarei ακόμα αλλά μου μπήκε το μικρόβιο και λέω να δοκιμάσω .

Απλά διάβασα για κάτι θερμοκρασίες του τύπου 20-25 βαθμοί και μου φάνηκε κάπως .

Μάλλον τελικά είναι απλά πιο θερμός ο παππούς 6400 :P

Δημοσ.

Παιδια, και εγω σε αυτην την φαση ειμαι, αλλα δεν ξερω αν κανει θορυβο περισσοτερο το cpu fan ή το τροφοδοτικο.

Σκεφτομαι να βγαλω για ενα λεπτο το ρευμα απο το cpu fan (ενω ειναι ηδη αναμενο το μηχανημα), για να σταματησει να δω αν μειωνεται ο θορυβος αρκετα ωστε να καταλαβω οτι αυτο κανει τον περισσοτερο θορυβο.

Μπορω να το κανω ή κινδυνευει το cpu(P4 2,53GHz s478)? το μηχανημα θα ειναι idle.

Δημοσ.
Παιδια, και εγω σε αυτην την φαση ειμαι, αλλα δεν ξερω αν κανει θορυβο περισσοτερο το cpu fan ή το τροφοδοτικο.

Σκεφτομαι να βγαλω για ενα λεπτο το ρευμα απο το cpu fan (ενω ειναι ηδη αναμενο το μηχανημα), για να σταματησει να δω αν μειωνεται ο θορυβος αρκετα ωστε να καταλαβω οτι αυτο κανει τον περισσοτερο θορυβο.

Μπορω να το κανω ή κινδυνευει το cpu(P4 2,53GHz s478)? το μηχανημα θα ειναι idle.

απλά σταματα για λίγο το "ανεμισιρι" με κάνα μολύβι η ακόμα καλύτερα με ένα πινέλο βαψίματος για πιο αργό σταμάτημα.

Δημοσ.

OK. ευχαριστω!

Μαλλον προτεινεις αυτον τον τροπο για να μην "καταλαβει" η mobo οτι δεν εχει ανεμιστηρακι.....και κανει τα δικα της

Δημοσ.
OK. ευχαριστω!

Μαλλον προτεινεις αυτον τον τροπο για να μην "καταλαβει" η mobo οτι δεν εχει ανεμιστηρακι.....και κανει τα δικα της

ισως αλλα το βαλε-βγαλε βυσματα οποιουδηποτε ρευματος εν ωρα λειτουργιας δεν συστηνεται.

η αυτεπαγωγη ειναι απροβλεπτη :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...