Ang391 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Καλησπέρα. Έχω σύνδεση ConnX ADSL 8Mbps και συνδέομαι αυτή τη στιγμή στον internet μέσω ενός απλού modem BaudTec (είναι αυτό που δίνει ο ΟΤΕ). Θέλω όμως να κάνω αλλαγή και να βάλω ένα ασύρματο router ώστε να δώσω internet και σε laptop. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα Philips CGA5722 ADSL2+. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αξίζει τον κόπο να το κρατήσω? Θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι όλη την ταχύτητα της σύνδεσης μου ή θα έχω πρόβλημα? Δυο πράγματα τα οποία δεν μου άρεσαν είναι ότι δεν μπορώ να το συνδέσω στο pc μέσω usb αλλά μόνο μέσω Ethernet γιατί το router δεν υποστηρίζει usb. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει πάνω διακόπτης για να απομονώνει το wireless. Βέβαια σίγουρα γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του router αλλά έχω δει άλλα να έχουν και μου φαίνεται πρακτικός διακόπτης. Τι λέτε?? Να το κρατήσω ή να προβώ σε αγορά κάποιου αλλού? Αν ναι, ποιο προτείνετε?
kosmasgr Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Πώς πάει τώρα η γραμμή σου ? Και γώ με 8άρα ΟΤΕ είμαι με ένα Baudtec λευκό και είμαι μόνιμα στο 800+ απο download. Και γενικά δεν βλέπω errors στο Interface του. Αν δεν έχεις πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος να πετάξεις λεφτά. Οσό για την συνδεσιμότητα καλύτερα ειναι Ethernet
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 ethernet = καλυτερο.usb modem sucks.τα usb modem δεν εχουν nat αρα λιγοτερη ασφαλεια δεν ειναι τοσο γρηγορα οσο τα ethernet δεν εχουν ασυρματο.το ασυρματο δεν υπαρχει λογος να το κλεινεις αλλα απλα να το κλειδωσεις με wpa η wpa2.και ναι το εκμεταλευεσαι καλυτερα απο τον sagemaki.
Ang391 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Ok θα δοκιμάσω το philips να δω πως θα πάει. Θέλω λίγο να μου εξηγήσεις αυτό που λες για το κλείδωμα. Τι είναι το wpa και το wpa2? Ο λόγος που θέλω να κλείνω το wireless είναι λόγω ακτινοβολίας. Γνωρίζω βέβαια ότι είναι πολύ χαμηλής έντασης αλλά μια συσκευή λιγότερο να εκπέμπει ίσως είναι κάτι..
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 ειναι το καλυτερο κλειδωμα που υπαρχει για να μην σου κλεβουν ιντερνετ.κλεισε το κινητο κλεισε και τα 10 ασυρματα που υπαρχουν στην γειτονια σου κατεργησε και ολα τα ασυρματα τηλεφωνα παρε bluetooth για οταν μιλαςκαι μετα ανυσηχησε για αυτο.α ναι ξηλωσε και 10 κερεες τηλεφωνια απο γυρω σου.δεν το λεω για ειρωνια.σοβαρα τα λεω.
agrb Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Ο λόγος που θέλω να κλείνω το wireless είναι λόγω ακτινοβολίας. Γνωρίζω βέβαια ότι είναι πολύ χαμηλής έντασης αλλά μια συσκευή λιγότερο να εκπέμπει ίσως είναι κάτι.. - Το ασύρματο δίκτυό σου μπορεί να δώσει μέγιστη ισχύ 18 έως 20 dbm εκπέμποντας στο φάσμα των 2.4 GHz. - Το κινητό σου μπορεί να δώσει μέγιστη ισχύ 33 dbm αν εκπέμπει στο φάσμα των 1.8 GHz και 36 dbm αν εκπέμπει στο φάσμα των 0.9 GHz, θεωρώντας ότι οι κεραίες τους είναι ισοτροπικές, δηλαδή εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση (σφαιρικά) την ίδια πυκνότητα ισχύος. Πράγμα που στην πράξη δεν συμβαίνει γιατί οι ενσωματωμένες κεραίες έχουν συνήθως κέρδος γύρω στα 2 db. Όσο πιο πολύ αυξάνεται η συχνότητα τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται η ακτινοβολία και γι' αυτό και τα όρια είναι χαμηλότερα. Για να είχε το ασύρματο δίκτυο την ίδια επικινδυνότητα με ένα κινητό που εκπέμπει με τη μέγιστη ισχύ του, θα έπρεπε να εξέπεμπε περίπου με επίπεδο ισχύος 28 dbm. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν τα 18 με 20 dbm δεν είναι <<πολύ χαμηλής έντασης>>, αλλά μέτριας προς υψηλής έντασης λόγω της υψηλής συχνότητας. Για τον ορισμό της μονάδας dbm δείτε εδώ. Agrb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.