FaRMaKhs Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Toν εν λογο 8450 τον εχω ανεβασει στα 2985Mhz απο 2100Mhz stock με κατεβασμα των ram και αλλαγη μονο στο fsb απο 200-->284 αυτα φαινοντε εδω: Το προβλημα ειναι πως οταν πλησιαζει στα 3000Mhz κρασαρει(δηλ. απο 285 και πανω στο fsb του οποιου το Multi ειναι χ10.5) και δεν εχω καταλαβει ακομα για ποιο λογο δοκιμασα να κατεβασω τα HTlink&NB freq σε χ5 η χ6 και κρασαρε παλι το ιδιο και με κατεβασμα στις ram απο 2.66 σε 2.00!Απο θεμα θερμοκρασιων ειμαι οκ με τα ανωτερω στοιχεια στο everest εφτασε max 59C με την stock ψυκτρα οποτε απο εδω δεν βλεπω προβλημα.Θεωρω πως τα 2985Mhz δεν ειναι το max που φτανει o cpu οποτε αυτο που δεν με αφηνει να ανεβω παραπανω δε βρισκω ποιο ειναι μιας και δοκιμασα ολους τους συνδυασμους που σκεφτηκα ακομα και ανεβασμα Vcore απο 1.3 στα 1.35.Υπαρχει περιπτωση να μην ανεβαινει πιο πανω?χλωμο μου ακουγεται Αny idea?Τα φωτα σας please
stm00192 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Πιθανότατα να θέλει και αλλο ρεύμα!!! ή επισης να χτύπισε το max fsb που μπορει να πιασει η μητρική! Δοκίμασε να παίξεις λίγο και μετα ρεύματα του nb !!! μονο μην το παρακάνεις!!!
FaRMaKhs Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Η μητρικη υποτιθεται ειναι ht3 μου εχει επιλογη για fsb απο 200-500!Τωρα με τα ρευματα δε σκαμπαζω και πολλα αν και λενε μεχρι 1.5 ειναι οκ o cpu, τον εχω αφησει σε auto στα ρευματα και απο 1.250V default το εχει ανεβασει σε 1.3V!Νομιζω το Nb πρεπει να ειναι ενα κλικ πιο κατω απο το HTlink αν τα λεω καλα και στο bios οι επιλογες που μου εχει ειναι για το Nb με multipl ξεκονοντας απο χ5-χ20 ενω στο HTlink τα εχει με ΜHz k Ghz ξεκινοντας απο 200Mhz-3.2Ghz!Αν και κανω τις πραξεις με το fsb και στα 2 καπου χωλενει το θεμα αν δεν ειναι σε auto mode οποτε πιστευω καπου εδω ειναι το θεμα και δεν τα πολυ ξερω αυτα ! Δεν ξερω αν βοηθησαν αυτες η παραπανω πληροφοριες..
mits@kos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Όχι auto το ρεύμα. Δοκίμαζε εσύ τι τάσεις χρειάζεται για να είναι stable. Θα βρείς άκρη.
FaRMaKhs Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Eννοεις τασεις στον Vcore?Tα checkaρα λιγο τωρα μεχρι τα 1.450V δεν εδειξε να εχει προβλημα αλλα παλι κρασαρε στα ιδια σημεια με πριν!Παρατηρησα βεβαια οτι τα NB&HT που τα κατεβαζα εμεναν εκει που τα ειχα βαλει και μου αλλαζε τις μνημες σε default υπαρχει περιπτωση να μην αντεχουν αυτες?Ειναι της GEIL CL4-4-4DDR2-800 PC6400! Αν ειναι αυτες το προβλημα και πρεπει να τις αλλαξω κολληομαι καπως..τις ειχα επιλεξει λογο της τασης λειτουργειας τους που ειναι στα 1.8V ωστε να μην αντιμετωπισω προβλημα με τον IMC του Phenom..οσες DDR2 εχω κοιταξει ειναι σχεδον ολες <=2.1V(αυτες ας πουμε ειναι οκ? :http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1112945&category=69977727&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&HYMNIMITIPOS=DDR2+DIMM+PC2+8500&catalog=20) εχετε να προτεινεται κατι,διορθωστε με αν τα λεω λαθος...μπλεξιμο :S AΚομα τα ρευματα που ειπες σε ΝΒ επειδη δεν το εχω ξανακανει πως θα ξερω μεχρι που ειναι safe και κατα ποσο αυτο θα βοηθησει(το οτι κανει ποιο stable το συστημα στα win ισχυει?)?
stm00192 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Eννοεις τασεις στον Vcore?Tα checkaρα λιγο τωρα μεχρι τα 1.450V δεν εδειξε να εχει προβλημα αλλα παλι κρασαρε στα ιδια σημεια με πριν!Παρατηρησα βεβαια οτι τα NB&HT που τα κατεβαζα εμεναν εκει που τα ειχα βαλει και μου αλλαζε τις μνημες σε default υπαρχει περιπτωση να μην αντεχουν αυτες?Ειναι της GEIL CL4-4-4DDR2-800 PC6400!Αν ειναι αυτες το προβλημα και πρεπει να τις αλλαξω κολληομαι καπως..τις ειχα επιλεξει λογο της τασης λειτουργειας τους που ειναι στα 1.8V ωστε να μην αντιμετωπισω προβλημα με τον IMC του Phenom..οσες DDR2 εχω κοιταξει ειναι σχεδον ολες <=2.1V(αυτες ας πουμε ειναι οκ? :http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1112945&category=69977727&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&HYMNIMITIPOS=DDR2+DIMM+PC2+8500&catalog=20) εχετε να προτεινεται κατι,διορθωστε με αν τα λεω λαθος...μπλεξιμο :S AΚομα τα ρευματα που ειπες σε ΝΒ επειδη δεν το εχω ξανακανει πως θα ξερω μεχρι που ειναι safe και κατα ποσο αυτο θα βοηθησει(το οτι κανει ποιο stable το συστημα στα win ισχυει?)? Κοίτα στους ΑΜD δεν ξέρω μέχρι πόσο είναι ασφαλές να ανεβάσεις το nb! αλλά συνήθως μην φανταστείς ότι χρειάζεται και πολύ! Τώρα το κατά πόσο θα βοηθήσει αυτο το τεστάρεις! αλλά να ξέρεις γενικά από κάποιο fsb και πάνω συνήθως χρειάζεται να δώδεις και λίγο ρευματάκι στο nb για να αντέξει! Τις μνήμες προς το πάρόν κράτα τες όσο πιο χαμηλά γίνεται (το μικρότερο διαιρέτη) για να βρείς πρώτα το max της μητρική και του επεξεργαστή και μετά παίζεις με μνήμες! λογικά και αυτές θα μπορούν να ανέβουν λίγο αλλα σίγουρα θέλουν περισσότερο ρευματάκι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.