Προς το περιεχόμενο

nvlddmkm.sys

mangelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγεις τον υπολογιστή (από κατάσταση Αδρανοποίησης, δεν έχει όμως σημασία), και αντικρύζεις την πρώτη οθόνη του Bios, αυτή που σε πληροφορεί για την έκδοση και τα πλήκτρα εισόδου. Και μετά τίποτα! Μπορείς να κάνεις καφέ, να πλύνεις τα πιάτα,....τίποτα! Το πράσινο φωτάκι ανοιχτό, το κόκκινο επίσης και μάλλιστα μόνιμα....Ο δίσκος δουλεύει και απ' ότι φαίνεται συνεχώς, όμως τίποτα δεν συμβαίνει... Το κουμπί επανεκκίνησης δίνει τη λύση, όμως όχι με την πρώτη προσπάθεια...

Στο δια ταύτα: Τα αρχεία συστήματος δεν βγάζουν πρόβλημα. Ο δίσκος επίσης. Την μνήμη δεν την έχω ελέγξει. Ψάχνοντας (έχω Vista), το σύστημα προτείνει αναβάθμιση του Bios (πως γίνεται αυτό;- American Megatrends Inc. Version 0701 - στο site δεν κατάφερα να εγκλιματιστώ) και αναφέρεται επίσης σε πρόβλημα της κάρτας γραφικών (νομίζω: nvlddmkm.sys)....

Να σημειώσω επίσης πως το πρόβλημα δεν είναι καθημερινό. Έχει συμβεί τρείς φορές μέχρι σήμερα μέσα σε μεγάλο διάστημα, 2 μηνών περίπου. Μπορώ να το πάω για service (προφανώς!), όμως ξέρετε πως συμβαίνει... Μήπως κάποιος μπορεί να φανταστεί και ΤΙ συμβαίνει;

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
Την μνήμη δεν την έχω ελέγξει.

Να την ελεγξεις με memtest

και αναφέρεται επίσης σε πρόβλημα της κάρτας γραφικών (νομίζω: nvlddmkm.sys)

Δοκιμασε να ξαναεγκαταστησεις τους drivers.

Δημοσ.

Ουφ!!!

Ζήτησα απ' το ενσωματωμένο εργαλείο των Vista έλεγχο της μνήμης ο οποίος όμως δεν τερματίστηκε ποτέ! Εννοώ πως τον διέκοψα γιατί βρίσκονταν ώρες στο 99% και όσο κι αν το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη ανέφερε πως αυτό θα μπορούσε να είναι λογικό, μου έκανε εντύπωση πως ούτε το κουμπί βοήθειας ήταν ενεργό, ούτε όπως ανακάλυψα αμέσως μετά, το escape... Σημαίνει αυτό πρόβλημα;

Αυτό με οδήγησε στη παύση της διαδικασίας γιατί σκέφτηκα πως μάλλον μάταια θα περίμενα, αφού δεν έβρισκα κανένα λόγο να υπάρχουν εκεί δυο ανενεργά κουμπιά!

Τώρα, το memtest: απ' ότι κατάλαβα θέλει κάψιμο σε δισκάκι και μάλλον εκκίνηση από αυτό... Δεν το έκανα. Βρήκα όμως το BurnIt Test που κάνει (ίσως) έναν αντίστοιχο έλεγχο, και δεν μου έδωσε λάθη!

Για τους Drivers τώρα: ναι, επειδή ο οδηγός της κάρτας αναβαθμίστηκε απ' τα WinUpdates το Γενάρη, το σκέφτηκα και επέστρεψα στον παλιό που όμως δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού (ευτυχώς!) το σύστημα ξανακόλλησε αμέσως μετά (έκανα επανεκίνηση και παρόλο που δεν κολλάει πάντα, τότε κόλλησε).

Τι μένει;

Δημοσ.

Καλό!

Εννοώ πως, έχω πάντα μια Live CD διανομή (ίσως παραπάνω από μία) αφού μια φορά τουλάχιστον, αποδείχθηκε σωτήρια!

Όμως: το όποιο πρόβλημα που θα εμφανιστεί θα αφορά το σύνολο της μνήμης του συστήματος; Κι αυτό αφορά βέβαια όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσει κανείς...Θέλω να πω, θα υπάρχει μια σαφής αναφορά ή πρέπει κανείς να αντικαταστήσει όλη την εγκατεστημένη μνήμη αδιακρίτως;

Ακόμα: iant μπορείς αν δεν σου είναι κόπος να μεταφράσεις (να εξηγήσεις ουσιαστικά) τις -πέρα της πρώτης- επιλογές που φαίνονται στο screenshot;

Ακόμα: έχεις μια τάξη χρονικού μεγέθους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (3 gb);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ακόμα: iant μπορείς αν δεν σου είναι κόπος να μεταφράσεις (να εξηγήσεις ουσιαστικά) τις -πέρα της πρώτης- επιλογές που φαίνονται στο screenshot;

Ακόμα: έχεις μια τάξη χρονικού μεγέθους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (3 gb);

Ευχαριστώ!

Εαν σε ενδιαφέρουν ΟΛΕΣ οι επιλογές στο μενού πέρνα από το Linux section...;)

Σου την βρήκα μόνο για την επιλογή "Memory Test"! Και μπορεί στο 9.04 να έχει λίγο διαφορετικό μενού κιόλας.. :rolleyes:

Για το πρόβλημά σου - είχες πριν τα ΧΡ; Υπήρχε τότε το πρόβλημα;

Μπορεί να οφείλεται στα Vista + NVidia Driver... :rolleyes:

Δημοσ.

Όχι, το λειτουργικό είναι αρκετά "παλιό" και ήταν πάντα το λειτουργικό αυτού του υπολογιστή. Το μόνο που βρήκα σαν αλλαγή από το Γενάρη και μετά, που μάλλον εντόπίζεται και το προβλήμα, και σε συνδιασμό με τις προτάσεις του ίδιου του Λειτουργικού, εκεί στις "αναφορές και λύσεις προβλημάτων" είναι η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Τον οδηγό αυτόν τον κατάργησα και τον ξανατοποθέτησα αμέσως μετά, αφού η κατάργηση και η επαναφορά του παλιού οδηγού δεν έλυσε το πρόβλημα. Κόλλησε ξανά.

Τώρα, θα προσπαθήσω να κάνω έναν ακόμη έλεγχο μνήμης με το Ubuntu, αν και όπως είπα το BurnIt δεν μου έδωσε πρόβλημα!

Η δεύτερη πρόταση που έκανε επίσης το Λειτουργικό, αφορούσε το Bios και πρότεινε την αναβάθμισή του, κάτι που όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορώ να κάνω...*

Πάντως θα προτιμούσα, αν η "αίσθησή" σου είναι πως είναι μάλλον οι μνήμες να τις αντικαταστήσω άμεσα, αφού όπως φοβάμαι δεν πρόκειται να δω, ακόμα κι αν εντοπιστεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα, σε πια μνήμη εντοπίζεται το πρόβλημα, οπότε είναι κάτι που θα κάνω έτσι κι αλλιώς!

Θα το είχα κάνει, απλώς όπως προείπα το BurnIt, αν το δούλεψα σωστά (δουλεύει με το PC ανοιχτό), δεν βρήκε κάτι, οπότε είμαι αναγκασμένος να φανταστώ και κάποιο άλλο ενδεχόμενο...

Ευχαριστώ ξανά!

* American Megatrens, Ver 0701, 10 Oct 2006. Όμως στο site της εταιρείας η μητρική (AsusTek, model PSB, chipset Intel) δεν εμφανίζεται και στο site της Asus η σελίδα Motherboards είναι νομίζω υπό κατασκευή...

Δημοσ.

Με κάθε επιφύλαξη, αφού το διάστημα είναι μικρό και οι δοκιμές δεν έχουν τη βάσανο της επανάληψης, έχω ίσως νεώτερα...

Μετά από κάποιες επανεκκινήσεις (αυτές που είχαν πρόβλημα, δεν θα το πω με σιγουριά) -η τελευταία, που μου έδωσε και την αφορμή- μετά από εγκατάσταση ενημερώσεων, στην οθόνη παρουσιάζονταν το μήνυμα πως: το pppe.exe (νομίζω) αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν κατάφερε να ξεκινήσει... κτλ.

Το πρόγραμμα αφορά το Power Panel του UPS (CyberPower).

Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;

Το πρόγραμμα (ο οδηγός) είναι ενημερωμένος...

Η αγορά του συγκεκριμένου UPS έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα (το διάστημα κολλάει) και είναι το πρώτο πού έχω με τέτοια δυνατότητα.

Αν, κατά τη γνώμη σας, ναι: "και αυτό θα μπορούσε να έχει τις όποιες πιθανότητές του", η απομάκρυνση του βύσματος είναι αρκετή; Θέλω να πω, πως θα με ενδιέφερε από καρού εις καιρόν να ρίχνω μια ματιά στην κατάσταση της μπαταρίας μέσα απ' την εφαρμογή! Ή αν φταίει ο οδηγός πρέπει να τον απενεργοποιήσω;

Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...