PCharon Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα και προσωπικά αν δεν ήταν η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής δεν θα ξαναγόραζα απλής στρώσης. Ο κυριότερος λόγος που θα το έκανα είναι πως είναι 100% πιο οικολογικό, αφού σπαταλάς το μισό πλαστικό (για να το πω χονδρικά) και σου πιάνει και το μισό αποθηκευτικό χώρο! Δυστυχώς τώρα αγοράζω αποκλειστικά όταν θέλω να γράψω κάποια HD ταινία. Υ.Γ. Συνεπώς για να πετύχει μια τεχνολογία θα πρέπει να μπορεί να διατίθεται και σε προσιτές τιμές, όχι απλά να είναι "εξωγήινη". Για παράδειγμα το BD ήταν αδύνατον να είναι φτηνό εξ'αρχής και ο λόγος δεν είναι αυτό που υποπτεύονται όλοι (τάχα πως είναι νέα τεχνολογία, άρα πιο ακριβή), αλλά πως το μπλε διοδικό LASER ακόμα και ως εξάρτημα να το αγοράσεις έχει μια υπολογίσιμη αξία. Παρομοίως θα μπορούσαν να φτιάξουν και με βιολετί LASER ή μικρότερου μήκους κύματος, αλλά το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
FarCry Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Υ.Γ. Συνεπώς για να πετύχει μια τεχνολογία θα πρέπει να μπορεί να διατίθεται και σε προσιτές τιμές, όχι απλά να είναι "εξωγήινη". Για παράδειγμα το BD ήταν αδύνατον να είναι φτηνό εξ'αρχής και ο λόγος δεν είναι αυτό που υποπτεύονται όλοι (τάχα πως είναι νέα τεχνολογία, άρα πιο ακριβή), αλλά πως το μπλε διοδικό LASER ακόμα και ως εξάρτημα να το αγοράσεις έχει μια υπολογίσιμη αξία. Παρομοίως θα μπορούσαν να φτιάξουν και με βιολετί LASER ή μικρότερου μήκους κύματος, αλλά το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. μα είχαμε το HD DVD αλλα καλύτερα μην αναφέρω ποιος έφταιξε εδώ (να βάλουν τα συμφέροντα τους στον ) οποτε για να πετύχει μια τεχνολογία πρέπει και να εξυπηρετεί τις μεγάλες δυνάμεις
panospc Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν ακόμα αναφορές για το δισκάκι μου; Κρίμα έπρεπε να το είχα πατεντάρει. Για όποιον ενδιαφέρεται έχω καινούριο υλικό(Videos) από την τελευταία έκδοση του NAL:p
pappous_soulis Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Πόσο πουλάς το αυθεντικό ιστορικό δισκάκι?
phadomas Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Oh well.... NAL disc is coming back to hound us...(ελληνικά) χα0χ0α0αχ0αχ0α0αχ0αχ0αχ0αχ0χα0χαχ0α.που το θυμηθηκες αυτο ρε φιλε?αθανατες στιγμες...
Grinder Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Πάντα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζω τέτοια θέματα είναι το New Age Labs. Είχε ψαρώσει πολύς κόσμος. Ιστορικό topic. Πότε πέρασαν τόσα χρόνια ρε παιδιά…
21century Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Το οτι η τεχνολογια προχωρα αλματωδως το γνωριζαμε, η πυκνοτητα των οπτικων δισκων διευρυνεται αλλα ακομα δεν εγιναν προσιτα τα μπλε δισκακια οποτε μαλλον θα περασουν χρονια ωστε να δουμε την επομενη τεχνολογια, πανακριβα ειναι ακομα τα μπλε recorders και απορω που ακομα το σκεφτομαστε να διαμαρτυρηθουμε...
el97639 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Το Α και το Ω ειναι η τιμή.Αν το blu ray κανει 10ε αυτο θα κανει 100ε. Με 100ε παιρνεις 1Τ εξωτερικο δισκο. εντωμεταξυ προκυπτει ενα πρακτικο θεμα ,πως θα το αξιοποιησεις? Η μονη χρηση ειναι μια φορα καθε 1-2 χρονια να κανεις backup ολο τον δισκο σου.
pappous_soulis Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Εν τω μεταξύ, δε θέλω να φανταστώ το χρόνο που θα περιμένεις για να γραφτεί ένα τέτοιο δισκάκι...
michael92 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Πάντως έχει πέσει η τιμή στις συσκευές εγγραφής Blu ray, και θα βάλω μία στο νεό pc μου γιατί σκοπέυω να το κρατήσω αρκετό καιρό. Κυρίως η τιμή που πρέπει να πέσει είναι στα αναλώσιμα, ακόμα και μέσω net, 9 ευρώ η ελάχιστη τιμή... Κάτι τέτοιοι δίσκοι μετά το 2015. Εδώ τα dvd βγήκαν το 98 και έγιναν προσιτά 5 χρόνια μετά. Οπότε τα Bluray Θα είναι προσιτά κατά το 2011-2012...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 δεν αξίζει ακόμα το blu-ray...σε 1-2 χρόνια θα λέει...
michael92 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 δεν αξίζει ακόμα το blu-ray...σε 1-2 χρόνια θα λέει... Ε αφού το Pc θα το κρατήσω 3-4 χρόνια, και δεν κάνει πάνω από 150 ευρώ η συσκευή ας το βάλω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 περίμενε να βγουν και μεγαλύτερες ταχύτητες εγγραφής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα