gbras Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Καλησπερα, προσφατα αγορασα ενα usb stick 16gb απο ebay. Βλεπω ομως οτι εχει fat32 και καθε αποπειρα να το κανω NTFS απετυχε. Δοκιμασα τοσο κανονικο format οσο και convert απο το cmd χωρις αποτελεσμα. Οταν το κανω απλα δεν αναγνωριζεται και ξαναθελει format. Εχει καποιος λυση σε αυτο , αν υπαρχει βεβαια? Ισως κανενα usb stick να μην γινεται NTFS?
giorgos147 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αλήθεια; Πιο είναι το usb; Εγώ έχω κάνει από fat σε ntfs σε usb του ενός giga.
Ather Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά στο δεύτερο fail διάβασα το μήνυμα των windows και λύθηκαν όλα. Έφταιγε το policy που θεωρούσε το συγκεκριμένο usb stick "φορητό!!!" ώστε δε μου επέτρεπε το format σε ntfs. Όταν άλλαξα το policy το format έγινε κανονικά.
gbras Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ειναι ενα noname απο κινα.... Παντως απο οτι εχω δει στα forum πολλοι αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα...
Ather Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 OK αλλάζουν τα δεδομένα. Φίλος είχε πάρει stick από Αμερική (που τελικά ο τύπος που τα πούλαγε τα αγόραζε από Κίνα) σε φοβερή προσφορά και παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να γράψει όσα τραγούδια αντιστοιχούν στη χωρητικότητα. Τελικά βρήκε ότι τα συγκεκριμένα έχουν έναν controler που είναι εύκολο να "χακευτεί" και να δείχνει ψεύτικες χωρητικότητες. Όταν λες το format σε NTFS δεν πετυχαίνει τι εννοείς; Σου αρχίζει το format και μετά σταματάει; Δε στο αρχίζει καν; Στο κάνει κανονικά αλλά στο τέλος δεν μπορείς να δεις το stick;
aposporis Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αφού συνδέσεις το USB στο PC πήγαινε στο Device manager στο Disks και άνοιξε τα properties του εν' λόγω USB. Στο 2ο tab νομίζω έχει 2 επιλογές εκ' των οποίων λογικά είναι τσεκαρισμένη η 1η. Τσέκαρε τη 2η και βουαλά!!! Τουλάχιστον έτσι δούλεψε το δικό μου.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 για δοκίμασε http://dc96.4shared.com/download/44109402/7eacfd43/HPUSBFW.EXE?tsid=20090428-094728-53593f64
gbras Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2009 Τελικα τα δοκιμασα ολα και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αδυνατο να φορμαριστει σε NTFS δε μπορω να καταλαβω πως η γιατι φτιαχτηκε ετσι....
actorgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 Δημοσ. 10 Μαΐου 2009 δοκιμασε αυτο HP USB Disk Storage Format Tool απο εδω http://hp-usb-disk-storage-format-tool.software.informer.com/ μπορει να βοηθησει
nske Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Τελικα τα δοκιμασα ολα και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αδυνατο να φορμαριστει σε NTFS δε μπορω να καταλαβω πως η γιατι φτιαχτηκε ετσι.... Όλες αυτές οι αποθηκευτικές μονάδες (σκληροί δίσκοι, flash drives, κλπ) είναι "χαζές" συσκευές, δεν φτιάχτηκαν για να καταλαβαίνουν "έξυπνες" έννοιες όπως το partition ή το filesystem, αλλά για να γράφουν σειρές από εντελώς ανόητα για αυτές δεδομένα. Συνεπώς μπορεί να διαμορφωθεί πάνω τους οποιοδήποτε filesystem (ή και περισσότερα από ένα, με τη χρήση partitions). Αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στη προκειμένη περίπτωση που σε αποτρέπει από το να διαμορφώσεις κάποιο συγκεκριμένο filesystem, αυτός επιβάλλεται τεχνητά από το λογισμικό που χρησιμοποιείς. Δηλαδή δεν είναι περιορισμός ούτε του hardware ούτε της τεχνολογίας, αλλά το software σε εμποδίζει σκόπιμα. Ίσως το κάνει αυτό επειδή η χρήση του NTFS (και οποιουδήποτε journaling filesystem) μειώνει το χρόνο ζωής της μνήμης flash με το να πραγματοποιεί επιπλέον εγγραφές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.