kazak-hool Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 θα ηθελα να μου πειτε τα ντοκιμαντερ που σας αρεσαν. δεν με νοιαζει το θεμα
V for Vagelis Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 για αρχή: planet earth φυσικά... space με Sam Neil ως αφηγητή Stephen Hawking's Universe The Elegant Universe - φοβερός ο Brian Green, τώρα διαβάζω και το αντίστοιχο βιβλίο του υπάρχει και το the Universe απ το οποίο όμως έχω δει 1 επεισόδιο μόνο, πολύ καλό πάντως, history channel άλλωστε
Panathinaikara Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Zeitgeist I & II με συνωμοσίες, θρησκεία , κλπ και Illuminati
kurokokoro Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δεν έχω προτίμηση...αφού μου δίνουν μασημένη τροφή καλά είναι:-)
Garnele Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Έχω δει αρκετά καλά, αλλά τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό τώρα είναι το Grass: The History of Marijuana (link στο youtube---> link) και το earthlings (trailer ).Από ελληνικά, το βρωμοέλληνες του Κούλογλου ήταν επίσης πολύ αξιόλογο (και γενικά ο Κούλογλου θεωρώ).
zenso Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Οκ,η λίστα είναι μάλλον τερατώδης,θα προσπαθήσω να την περιορίσω. Από τα πιο μεγάλα πρότζεκτς,κάποια εκ των οποίων παίχτηκαν σε κινηματογράφους,ξεχωρίζω τα: Jazz - Ken Burns Grizzly Man - Werner Herzog Buena Vista Social Club - Wim Wenders Deep Blue - Andy Byatt,Alastair Fothergill Planet Earth (series,movie) - Discovery & BBC Microcosmos - Claude Nuridsany,Marie Pérennou Koyaanisqatsi , Powaqqatsi , Naqoyqatsi - Godfrey Reggio Le Peuple Migrateur [Travelling Birds] - Jacques Perrin,Jacques Cluzaud Στα της τηλεόρασης τώρα,δεν αναφέρω docs σχετικά με φύση γιατί 1)είναι πολλά (τα καλά) και 2)το Planet Earth είναι αρκετό για να τα καλύψει όλα - σε 1080p,ε. Πάντως όπου δω Attenborough ψήνομαι. Από άλλου είδους -με κυρίαρχο κανάλι το bbc- κάποια που μ'άρεσαν είναι: Tribe (with Bruce Parry) Amazon (with Bruce Parry) The Brain Story Time Atom BBC - The Voice BBC - The Sun Horizon ένα σωρό. Peyotte to LSD - A Psychedelic Odyssey How Music Works Human, All Too Human The Planets The Elegant Universe The Century of the Self The Atheism Tapes Growing Up in the Universe , The Root of All Evil? , The Enemies of Reason , The Genius of Charles Darwin - Dawkins και πολλά άλλα που δε θυμάμαι τώρα. Από ελληνικά ξεχωρίζω τον Εξάντα,καθώς πέρα απ'την ενδιαφέρουσα θεματολογία,είναι τα πιο προσεγμένα τεχνικά (μουσική,φωτογραφία,σκηνοθεσία).
fearwhatnow Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Πολυ ωραια οσα προτεινε ο zenso.Θα προσθεσω και ισως το καλυτερο ντοκυμαντερ των τελευταιων χρονων: Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father http://www.imdb.com/title/tt1152758/ Alert: Ειναι ΒΑΡΥ. Οσοι ειναι αρκετα ευαισθητοι και με περιεργη ψυχολογια καλο ειναι να ΜΗΝ το δουνε.
Garnele Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αναλαμπή: με αφορμή το θρεντ έψαξα και βρήκα ένα ντοκυμαντέρ το οποίο ένα φεγγάρι μοιραζόταν στα σχολεία, στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών. Αφορά στη ροκ μουσική και είναι μέσα από το πρίσμα ενός πρώην μεταλλά (έλληνα, μεγαλωμένου στην αυστραλία) και νυν πορωμένου χριστιανού αντιμεταλλά. Λέγεται "Σειρήνες" και πραγματικά είναι το πιο καλτ ντοκυμαντέρ που έχει πέσει στα χέρια μου έβερ. Το έψαξα κατά καιρούς στο νετ και στο μπλογκ που υπάρχει πλέον μόνο είναι αυτό http://neataksi.blogspot.com/2008/04/blog-post_07.html προσπεράστε τις εικονίτσες και τα λοιπά και κάτω κάτω βρίσκεται και το βίντεο.
BLISS Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Das Goebbels-Experiment (2005) Ashes and Snow (2005) Stanley Kubrick - A Life in Pictures (2001) BBC - Threads (1984) BBC - James Ellroy's Feast of Death (2001) Memoria del saqueo [A Social Genocide] (2004) Salvador Dali - A Soft Self-Portrait (1970) BBC - The Dead Sea Scrolls (2006) BBC Timewatch - Inside the Mind of Adolf Hitler (2005) BBC Horizon - No Ordinary Genius - Richard Feynman (1993) BBC - Crime Inc. The True Story of the Mafia (1984) Channel 4 - Body Shock - The Man who Ate his Lover (2004) BBC - The Secret Life of the Manic Depressive (2006) BBC Four - A Brief History of Disbelief (2004)
afentiko7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Από ελληνικά, το βρωμοέλληνες του Κούλογλου ήταν επίσης πολύ αξιόλογο (και γενικά ο Κούλογλου θεωρώ). Ως μια μορφή έμμεσης προπαγάνδας και επιβολής τρόμου και ενοχών στους κατοίκους το δέχομαι.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Ως μια μορφή πληροφορησης και δημιουργιας ηθικης στασης και αξιοπρεπειας στους κατοίκους το δέχομαι. fixed...
antreas18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Planet Earth χαλαρα...ενδιαφερον και τα 2 zeitgeist αλλα στο no2 το παρακανανε λιγο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.