Προς το περιεχόμενο

[ΕΡΕΥΝΑ]Η θερμότητα επηρεάζει τον επεξεργαστή;'Οποιος γνωρίζει ας πει τη γνώμη του.

panaathas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,είμαι μαθητής β λυκείου και θα κάνω μια έρευνα που θα έχει ως θέμα πώς οι μεγάλες θερμοκρασίες επηρεάζουν τον επεξεργαστή.Εκτώς από την εργασία μου έχω μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον περί του θέματος.Δέν ξέρω αν ένας cpu σε 70 βαθμούς θα δουλεύει αλλά πιστεύω οτι η αποδοτικότητά του μειώνεται καθώς και η διάρκεια "ζωής του".Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πραγματικά.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

δουλευει στους 70 αλλα για εναν dual core ειναι υψηλες για εναν i7 νορμαλ μιλωντας οταν εινια σε πληρης φορτιο ,δουλευει δηλαδη στο 100 % .επειρεαζεται κ η διαρκεια ζωης του γιατι καταπονειται οσο για αποδοτικοτητα δεν νομιζω.

Δημοσ.

Δηλαδή να πάθει ένα είδος degrade αποκλειστικά λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας; Όχι, νομίζω πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο..

Το μόνο που ξέρω είναι το "κλασικό" degrade των 45nm επεξεργαστών της Intel (όχι όλων), αλλά αυτό είναι μόνιμο και όχι κάθε φορά που αυξάνεται πέρα από ένα όριο η θερμοκρασία.

Η διάρκεια ζωής είναι εφικτό να μειωθεί, αλλά μιλάμε για αυξημένη τάση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας.

(70C δεν είναι υπερβολικά υψηλή/απαγορευτική θερμοκρασία για επεξεργαστή πάντως)

Δημοσ.

φιλαρακι μου αυτο που κανεις δυστιχως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ερευνα!δεν υπαρχει κατι που να μν εχει απαντηθει η να αποτελει μυστιριο οσον αφορα τη θερμικη συμπεριφορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων!ολα εχουν απαντηθει!παντως αν θες να ψαχτεις και σ αρεσει η φαση θα μπορουσες να ξεκινισεις διαβαζοντας ψηφιακα ηλεκτρονικα!επισης θα χρειαστεις πολλες γνωσεις φυσικης για να καταλαβεις τι παιζετε με τις θερμοκρασιες και πως καθε υλικο συμπεριφερετε στην αυξηση της θερμοτητας!

Δημοσ.
εν υπαρχει κατι που να μν εχει απαντηθει η να αποτελει μυστιριο
ναι ρε φιλαρακο το ξερω ενοειται αλλα το θεμα ειναι να κανεις εσυ ο ιδιος μια ερευνα πανω στο θεμα,γιατι εγω ο ιδιος δεν το ξερω ασχετα αμα το ξερει καποιος αλλος και θελω να κανω μια ερευνα που να μιλαει ακριβως για το θεμα...Κι εχω και το πλεονεκτημα οτι ο καθηγητης μου ειναι εντελως "αλλου" σε οτι εχει σχεση με υπολογιστες οποτε δεν θα καταλαβει και πολλλα....
Δημοσ.
φιλαρακι μου αυτο που κανεις δυστιχως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ερευνα!δεν υπαρχει κατι που να μν εχει απαντηθει η να αποτελει μυστιριο οσον αφορα τη θερμικη συμπεριφορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων!ολα εχουν απαντηθει!

Δηλαδή έρευνα από ένα μαθητή Λυκείου υφίσταται μόνο αν γίνεται πάνω σ' ένα θέμα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα;

Δημοσ.

dusan7 σ'ευχαριστω με βοηθησες αρκετα με τον συνδεσμο σου.Μεχρι στιγμης εχο εντοπισει τις εξης επιδρασεις της μεγαλης θερμοτητας στον επεξεργαστη με επιστημονικες αιτιολογησεις:

>Μειωση διαρκειας ζωης

>"καψημο"

>Πιθανοτητα για σβησιμο η/υ σε απροσμενες στιγμες

>lagg σε εφαρμογες που απαιτουν επεξεργαστη

Ο,τι αλλα γνωριζεται η συμπληρωμα στα ιδια ειναι παντα ευπροσδεκτο εννοειται...

Δημοσ.

λοιπον τα παρακατω τα ειχα ακουσει σε ενα μαθημα(τεχνολογια υλικων) και δεν ειχαν καν σκοπο να εξηγησουν τι γινεται με τον επεξεργαστη συγκεκριμενα οποτε δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο στεκουν οποτε αμα λεω μουφες ας με διορθωσει καποιος

απο οτι καταλαβα πανω σε μια στρωση πυριτιου (Si) βαζουν αλλες στρωσεις πολυμερους πανω του πχ (PS) παχους 10nm η καθε μια (αναμεσα μπορει και να δημιουργειθει και οξειδιο πυριτιου).

δλδ ειναι καπως ετσι

αερας

---------------------------------------------------------------------

PS

----------------------------------------------------------------------

///////////////////Si//////////////////////////

αν φτασουμε σε θερμοκρασια υαλοδους μεταπτωσεως Tg που για το PS ειναι περιπου 110-120 ^C

τοτε το πολυμερες γινεται ενα τιγμα (ενω πριν ηταν στερεο)

my 2 cents

Δημοσ.
Για ριξε μια ματια εδω σε αυτην την παρουσιαση

και εδω

xmmm,σ'ευχαριστω για το χρονο σου αλλα επικεντρονοται κυριως στο πως να αποφυγεις τις μεγαλες θερμοκρασιες κι οχι τα αποτελεσματα τους...Ειδατε τελικα δν βλεπω κανεις να το εχει αναλυσει πληρως το θεμα επιστημονικα...Ας συνεχισουμε το ψαξιμο...και manifest χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

Δημοσ.
xmmm,σ'ευχαριστω για το χρονο σου αλλα επικεντρονοται κυριως στο πως να αποφυγεις τις μεγαλες θερμοκρασιες κι οχι τα αποτελεσματα τους...Ειδατε τελικα δν βλεπω κανεις να το εχει αναλυσει πληρως το θεμα επιστημονικα...Ας συνεχισουμε το ψαξιμο...και manifest χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

παρακαλω, καλη συνεχεια...

Δημοσ.
φιλαρακι μου αυτο που κανεις δυστιχως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ερευνα!δεν υπαρχει κατι που να μν εχει απαντηθει η να αποτελει μυστιριο οσον αφορα τη θερμικη συμπεριφορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων!ολα εχουν απαντηθει!...

Γιατί διδακτορικό κάνει το παλικάρι και θα το πάει για δημοσίευση;

Έρευνα λέγετε και αυτό... έρευνα λέγετε η συλλογή στοιχείων είτε από δικές σου (πχ πειράματα) είτε από ξένες πηγες (πχ στατιστικά κλπ) με σκοπό την απάντηση στην ερευνητικού ενδιαφέροντος "ερώτηση" . Τώρα το πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η έρευνα και αν θα δώσει προστιθέμενη αξία για τη γνώση αυτό είναι άλλο θέμα.

Εργασίες στο γυμνάσιο λύκειο δεν είχες κάνει ποτέ; Σαν τι θα βρει ένας 15χρονος; Σκοπός του μαθήματος είναι να εφοδιαστεί ο μαθητής με τα απαραίτητα εργαλεία που θα τον καταστήσουν ικανό για τη διεξαγωγή μελλοντικών ερευνών. Βαθμολογείτε η τεχνική και η προσπάθεια και όχι το πόρισμα

Δημοσ.
Γιατί διδακτορικό κάνει το παλικάρι και θα το πάει για δημοσίευση;

Έρευνα λέγετε και αυτό... έρευνα λέγετε η συλλογή στοιχείων είτε από δικές σου (πχ πειράματα) είτε από ξένες πηγες (πχ στατιστικά κλπ) με σκοπό την απάντηση στην ερευνητικού ενδιαφέροντος "ερώτηση" . Τώρα το πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η έρευνα και αν θα δώσει προστιθέμενη αξία για τη γνώση αυτό είναι άλλο θέμα.

Εργασίες στο γυμνάσιο λύκειο δεν είχες κάνει ποτέ; Σαν τι θα βρει ένας 15χρονος; Σκοπός του μαθήματος είναι να εφοδιαστεί ο μαθητής με τα απαραίτητα εργαλεία που θα τον καταστήσουν ικανό για τη διεξαγωγή μελλοντικών ερευνών. Βαθμολογείτε η τεχνική και η προσπάθεια και όχι το πόρισμα

Σοφόν το σαφές, ετσι ακριβός ειναι .

Ούτε απόφοιτος τριτοβάθμιας, ούτε μεταπτυχιακός, ούτε διδακτορικός, ούτε σε ερευνητικό κέντρο.

Μια απλή εργασιούλα δευτεροβάθμιας είναι, για να αρχίσει να μαθαίνει τι εστι βερίκοκο τριτοβάθμιας.Τιποτε περισσοτερο. B)

Δημοσ.
φιλαρακι μου αυτο που κανεις δυστιχως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ερευνα!δεν υπαρχει κατι που να μν εχει απαντηθει η να αποτελει μυστιριο οσον αφορα τη θερμικη συμπεριφορα των ηλεκτρονικων κυκλωματων!ολα εχουν απαντηθει!

μάλλον έχεις μπερδέψει 2 έννοιες διαφορετικές, η μία είναι η έννοια της ανακάλυψης και η άλλη είναι η έννοια της έρευνας

να ανακαλύψει κάτι που έχει ανακαλυφθεί ήδη όντως δε γίνεται, να ερευνήσει όμως κάτι που έχει ανακαλυφθεί γίνεται, αλίμονο

πρέπει να τα ξεμπερδέψεις πρώτα για να βοηθήσεις τον μαθητή όμως

-

Καλησπέρα,είμαι μαθητής β λυκείου και θα κάνω μια έρευνα που θα έχει ως θέμα πώς οι μεγάλες θερμοκρασίες επηρεάζουν τον επεξεργαστή.Εκτώς από την εργασία μου έχω μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον περί του θέματος.Δέν ξέρω αν ένας cpu σε 70 βαθμούς θα δουλεύει αλλά πιστεύω οτι η αποδοτικότητά του μειώνεται καθώς και η διάρκεια "ζωής του".

δεν ξέρω σε τι βαθμό θέλεις να το ψάξεις, για παράδειγμα αν θα σου έφτανε μία πολύ έγκυρη πηγή που θα σου έδινε τα συμπεράσματα για αυτό που ψάχνεις ή αν θέλεις εκτός από τα συμπεράσματα και το πως βγήκαν αυτά τα συμπεράσματα

σε οποιαδήποτε περίπτωση αν ξεκινήσεις να ψάχνεις τη βάση της intel για thermal attributes, mechanical drawings, tdp (Thermal Design Power), jp (Junction temperature) και σχετικoύς όρους θα βρεις ικανοποιητικό documentation

μπορείς να ψάξεις και από search engine συγκεκριμένα για pdf για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, οι όροι που έβαλα δεν σχετίζονται όλοι με αυτό που ψάχνεις αλλά νομίζω πως όλα αυτά είναι στο ίδιο έγγραφο ανά σειρά επεξεργαστών άρα αν βρεις το ένα θα βρεις και τα υπόλοιπα

εκεί εξηγεί για τα επίπεδα θερμοκρασιών των επεξεργαστών που έχουν χωριστεί σε βασικές κατηγορίες αναλόγως της διάρκειας της εργασίας για την επίδρασή τους στην απόδοση (στο max+) και της διάρκειας ζωής τους

σε ποιον απευθύνεται αυτό το έγγραφο για να καταλάβεις τι επίπεδο πληροφοριών περιέχει?

απευθύνεται στους κατασκευαστές εναλλακτικών συστημάτων ψύξης αλλά κυρίως στις εταιρίες συναρμολόγησης, πώλησης και υποστήριξης συστημάτων intel, οι οποίες πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες

άρα δεν είναι ότι βαθύτερο θα βρεις, είναι κυρίως συμπεράσματα αλλά πιστεύω ότι αν ξεκινήσεις από κάπου, τότε είναι καλή σημείο

τουλάχιστον για τους server, για τις σειρές xeon είναι σίγουρο ότι υπάρχει αυτό το documentation

αν δεν υπάρχει αντίστοιχο για desktop επεξεργαστές (ψιλοαπίθανο) δεν υπάρχει πρόβλημα το ίδιο πράγμα είναι περίπου

δεδομένου ότι η intel είναι κατασκευάστρια τα δεδομένα αυτά μπορείς να τα λάβεις ως αξιόπιστα και να τα αναφέρεις χωρίς να χρειάζεσαι περαιτέρω πηγές για το πως βγαίνουν τα συμπεράσματα (τεχνολογία των υλικών κλπ κλπ) αρκεί φυσικά να αναφέρεις τη βιβιογραφία (αν κάνεις κάποια εργασία)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...