Προς το περιεχόμενο

Υψηλή θερμοκρασία σε USB-stick

Myron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

τις τελευταίες μέρες παρατήρησα οτι το USB-stick που έχω ανεβάζει θερμοκρασία όταν είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή, τόσο πολύ ώστε όταν πάω να το βγάλω, να καίει πραγματικά, τόσο ώστε να μην μπορώ καλά-καλά να το πιάσω. Αυτό συμβαίνει χωρίς να το αφήνω για ώρες στην θύρα, ακόμη και μέσα σε μερικά λεπτά, ώσπου να μεταφέρω κάποια αρχεία από τον σκληρό στο στικάκι!!! :shifty:

Το στικάκι είναι σχετικά καινούριο (λιγότερο από χρόνο) και πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, σε δύο παλαιότερα στικάκια που έχω (το ένα μάλιστα πάνω από 5-6 χρόνια) δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας και δουλεύουν και τα δύο κανονικότατα.

Πιστεύετε ότι είναι ένδειξη ότι έχει αρχίσει να χαλάει και θα έπρεπε να μεταφέρω όσα αρχεία έχω μέσα κάπου αλλού; Ή μπορώ να αγνοήσω το θέμα της θερμοκρασίας;

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι δεν φταίει το φλασάκι αλλά η μητρική, στελνει ίσως παραπάνω τάση στην USB από το κανονικό και υπερθερμένεται. Δοκίμασες άλλο στικάκι να δεις αν σου κάνει το ίδιο;

Δημοσ.

Το δοκίμασα σε τρεις διαφορετικούς υπολογιστές, ενα λάπτοπ, έναν κανονικό και στον υπολογιστή εν΄'ος φίλου μου. Δεν νομίζω και οι τρεις να είχαν πρόβλημα στην μητρική.

Αυτή την στιγμή πάντως δοκιμάζω 'ενα άλλο στικάκι στην ίδια θύρα του επιτραπέζιου υπολογιστή που παρουσίασε το πρόβλημα, και το "θερμαινόμενο" στικάκι σε ένα USB-hub.

To όση ώρα έκανα να γράψω την απάντηση (γύρω στα 2 λεπτά). Το στικάκι προς σύγκριση παρέμεινε δροσερό, ενώ το "θερμαινόμενο" άρχισε να ζεσταίνεται, αν και με αργότερο ρυθμό από ότι τις άλλες φορές

Δημοσ.

10 λεπτά μετά, το στικάκι (στο USB-hub) έκαιγε τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να το βγάλω.

ενώ το άλλο (στην θύρα του επιτραπέζιου υπολογιστή) δεν πρέπει να έχει ανεβάσει ούτε βαθμό θερμοκρασία

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:31 ----------

Μηπως αγορασες souvlaki stick αντι για usb stick?:-D

καποιος να με βγαλει απο την μπριζα plz

Θα το δοκιμάσω, αφού του βάλω λίγο λεμόνι, και θα σου απαντήσω

:-D:-D

Δημοσ.
......

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:31 ----------

Θα το δοκιμάσω, αφού του βάλω λίγο λεμόνι, και θα σου απαντήσω

:-D:-D

Μετά από αλεπάλληλες δοκιμές B), μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για souvlaki stick, αλλά για κανονικό usb stick :-)

Πάντως, γιατί ανεβάζει έτσι απότομα θερμοκρασία, ακόμη δεν έχω καταλάβει

Δημοσ.
Κανένας; *sniff*

Πηγαινέ το για αλλαγή.Κάτι με τον controller ή τις Pull-up αντιστάσεις θα παίζει.Σταμάτα να το χρησιμοποιείς πριν κάνεις καμια ζημιά στη μητρική.

Δημοσ.
Πηγαινέ το για αλλαγή.Κάτι με τον controller ή τις Pull-up αντιστάσεις θα παίζει.Σταμάτα να το χρησιμοποιείς πριν κάνεις καμια ζημιά στη μητρική.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το στικάκι το είχα πάρει πριν από 10 μήνες περίπου, που το μοιράζανε δωρεάν στο Σύνταγμα σε μία εκδήλωση για την ευρυζωνικότητα. Οπότε δεν τίθεται θέμα αλλαγής, απλά θα σταματήσω να το χρησιμοποιώ και θα πάρω καινούριο.

Σχετικά με την πιθανότητα ζημιάς στην μητρική, αν το χρησιμοποιώ μέχρι να πάρω καινούριο αποκλειστικά μέσω HUB, το πολύ-πολύ να χαλάσει το hub, σωστά; Ή υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί η ζημιά και στην μητρική; (χαζή ερώτηση ενδεχομένως, αλλά μου δημιουργήθηκε η απορία)

Δημοσ.

ναι...και εγω εχω ενα μικρο 1gb kingston πανω στα κλειδια μου με διαφορα μεσα που στο pc μου δεν ζεστενετε σχεδον καθολου ενω στο htpc βραζει....το ιδιο και οτι αλλο usb του βαζω αλλα μετρισα το voltage και ηταν κανονικα 5...

Δημοσ.
einai kai πλεον τοσο φτηνα οποτε το πετας και παιρνεις αλλο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Πράγματι, αυτό έκανα. Πήρα ένα καινούριο, 4GB και με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπώμάτων B)

Πάντως, με παραξένεψε το γεγονός. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι τα USB-stick δεν παθαίνανε τίποτα, κρίνοντας μάλιστα από το γηραιότατο no-name που έχω από τότε που πρωτοβγήκαν τα USB-stick, το οποίο λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Αυτό που μου "ζεσταίνεται" είναι το πρώτο που ακούω να χαλάει.

Δημοσ.

γενικως ναι δεν χαλανε τοσο ευκολα τοσο παλια για αυτο και εχουν πολα απο αυτα lifetime warranty που συνηθως σημαιναι αν οχι εφορου ζωης τοτε 5 χρονια εγγυση που σε πεντε χρονια θα το εχεις πεταξει εσυ.αλλα ενταξει καποια θα χαλασουν.απλα ισως πιο δυσκολα απο παλια.και γενικως δεν υπαρχουν noname τωρα οπως παλια χωρις να σημαινει οτι τα noname δεν λειτουργουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...