Προς το περιεχόμενο

Προβλημα HDD - Μη αναγνωση απο BIOS

GeoMav83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5) Απο Forum ειδα οτι σε παρομοιες καταστασεις προτεινεται η αλλαγη της πλακετας με ιδια αλλα με μικρο ποσοστο επιτυχιας. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ?

Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη, οποιος γνωριζει κατι ας ανταποκριθει γιατι αν δεν ανακτηθουν τα χαμενα αρχεια υπαρχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα. Σας ευχαριστω θερμα

Το μαγνητικό μέσο (τα Plates του δίσκου) είναι απίθανο να πάθαν ζημιά από την διακοπή του ρεύματος.

Στην χειρότερη περίπτωση, άντε να σου καταστράφηκε κανένα sector.

Επίσης τα moter είναι πάλι απίθανο να σου έπαθαν ζημιά γιατί προστατεύονται από κατάλληλες διατάξεις της πλακέτας.

Το πιθανότερο είναι να έπαθε ζημιά η πλακέτα.

Σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ (σε δίσκο IBM) είχα αγοράσει έναν ακριβώς ίδιο δίσκο, αντικατέστησα την πλακέτα, και ο βλαμένος δίσκος δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα έβαλα την βλαμένη πλακέτα στον καινούριο δίσκο, τον επέστρεψα και μου τον αντικατέστησαν λόγω εγγύησης.

Οπότε βρέθηκα να μην χάσω κανένα δίσκο.

Αλλά φίλε μου είσαι απαράδεκτος.

Σε PC που κάνεις δουλειά να μην έχεις UPS και να μην κρατάς BackUp, είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα.

Έπαιξες και έχασες.

.

Δημοσ.
Το μαγνητικό μέσο (τα Plates του δίσκου) είναι απίθανο να πάθαν ζημιά από την διακοπή του ρεύματος.

Τα platters δεν παθαίνουν ζημιά απ' τις διακοπές, αλλά αν πάθει ο μηχανισμός των κεφαλών λόγω ρεύματος (ακόμα και κατ' επέκταση), κι αρχίσουν να "βαράνε", και μόνο να αρχίσουν να τρίβονται οι βελόνες, απελευθερώνοντας υλικό στην επιφάνεια, και μετά να ξαναπερνάνε από πάνω......φτάνει.

Σαν γήπεδο πατινάζ μετά θα γίνει η επιφάνεια.

Γι' αυτό και μετά από τέτοια σκηνικά, αν είναι να πάει κανείς σε εταιρία για "εγχείριση", καλύτερα να το κάνει άμεσα, και να μην πειραματίζεται άλλο με το δίσκο.

Δημοσ.
Τα platters δεν παθαίνουν ζημιά απ' τις διακοπές, αλλά αν πάθει ο μηχανισμός των κεφαλών λόγω ρεύματος (ακόμα και κατ' επέκταση), κι αρχίσουν να "βαράνε", και μόνο να αρχίσουν να τρίβονται οι βελόνες, απελευθερώνοντας υλικό στην επιφάνεια, και μετά να ξαναπερνάνε από πάνω......φτάνει.

Σαν γήπεδο πατινάζ μετά θα γίνει η επιφάνεια.

Γι' αυτό και μετά από τέτοια σκηνικά, αν είναι να πάει κανείς σε εταιρία για "εγχείριση", καλύτερα να το κάνει άμεσα, και να μην πειραματίζεται άλλο με το δίσκο.

Αν με το που ανοίγει τον υπολογιστή ακούγονται διάφοροι θόρυβοι από τον δίσκο, τότε θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου περί πίστας πατιναζ.

Αν όμως ο δίσκος δεν αποκρίνεται καθόλου (δεν ακούγεται τίποτα και όταν τον ακουμπάς δεν αισθάνεσαι τίποτα - καμιά δόνηση), τότε η βλάβη της πλακέτας είναι το πιθανότερο σενάριο.

Η αντικατάστασή της μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

.

Δημοσ.

Κοιταξτε τι βρηκα απο το επισημο site της seagate. Μιλαει για προβληματα σε μοντελα σκληρων της. Και μιλαει για συγκεκριμενο προβλημα (διακοπη ρευματος). Επειδη εγω την πατησα καλο θα ηταν να ριξετε μια μια ματια μηπως και προλαβετε και σεις τα χειροτερα.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931&NewLang=en

Υστερα απο αυτο που διαβασα τα εχω δει ολα πλεον, η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, το πιασιμο του κωλου ειναι κοντα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:50 ----------

Λοιπον οταν ανοιξε ο υπολογιστης μετα απο την διακοπη, απο τον σκληρο δεν ακουγοταν τιποτε, αλλα ζεσταινοταν κανονικα οπως οταν δουλευει ενας νορμαλ σκληρος, αρα πολυ πι8ανον να δουλευει κανονικα και μεσα

Δημοσ.

...είχες πει αυτό

Οταν ξεκινησε ο υπολογιστης απο τον σκληρο ακουστηκε για 2-3 δευτερα ενας ηχος (τικι τικι) γρηγορο και οι κεφαλες ακουγονταν να δουλευουν αρκετα γρηγορα νομιζω.

"πιο πριν", κι ας ελπίσουμε ότι δεν έγινε περαιτέρω αχταρμάς το εσωτερικό του δίσκου.

Τώρα :

Συμβουλή δική μου : αν δε θα σου λείψουν ΤΡΑΓΙΚΑ τα κατοστάρικα που λέγαμε, έφυγες για εταιρία ανάκτησης (με σταυρωμένα τα δάχτυλα) (πάνε τεσπα ούτως ή άλλως, σε κάποια που την ΕΚΤΙΜΗΣΗ δε θα στην χρεώσει, και θα ξέρεις τί περιμένεις.....Που βρίσκεσαι αλήθεια ; ).

Αν πάλι δε σε παίρνει ούτε γι' αστείο, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, κι ελπίζεις πως ο δίσκος εσωτερικά συνεχίζει να είναι λειτουργικός, απ' όλες τις απόψεις, και κοιτάς να βρεις ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΟΜΩΣ (101% όμοια, για ν' αυξήσω το ποσοστό που έδωσε ο the_eye πριν :P) πλακέτα.

Αν είσαι τυχερός, δεν έχει πάθει (είτε ευθύς εξ' αρχής, ή μετά που...μεταμόσχευσες την άλλη πλακέτα) κάποιο ηλεκτρονικό ζημιά, και καίει το σύμπαν - και θα το ξανακάψει.

α) Η απόφαση θα είναι δική σου, πώς θα το χειριστείς από 'δω και πέρα, ανάλογη των $υνατοτήτων σου....;)

β) ...μη ΒΙΑΣΤΕΙΣ, ό,τι και να κάνεις. Σε καταλαβαίνω, καίγεσαι να παραδώσεις μάλλον,,,,,,αλλά είδες και μόνος ότι η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος......

(για την ιστορία -και ίσως όχι μόνο- είναι εύκολο να πάρεις ΚΑΛΕΣ φωτό των δύο πλακετών ΚΑΙ των δίσκων, να τις ανεβάσεις, να δούμε τις διαφορές που έλεγες ; ΜΗΠΩΣ, λέω, ΔΕΝ υπάρχουν διαφορές - άρα δεν έχει νόημα ΑΚΟΜΑ μία πλακέτα, και η μόνη λύση είναι η εταιρία ; )

Δημοσ.

Θα τις ανεβασω τις φωτο, ειναι καλη ιδεα. Αλλα σε κανα δυο ωρες γιατι ξεκινησα πριν απο λιγο εγκατασταση windows, drivers και ολα τα συναφη στον καινουργιο. Ας ελπισω οτι δεν θα πειραχτηκε και ο καινουργιος απο την "δοκιμη" γιατι πραγματικα υστερα ανοιγω παραθυρο και το στελνω το κουτι, νεα υποθεση Ζαχοπουλου και τετοια.:lol: Να πουμε και καμμια βλακεια μπας και φτιαξει η διαθεση γιατι πολυ με πηρε απο κατω αυτες τις μερες. Ξερεις τι με τσαντιζει ομως? Οτι παντα καραδωκει καποιος να σου πιασει τον κωλο οταν βρισκεσαι σε αναγκη. (εταιριες ανακτησης δεδομενων) Τωρα 8α μου πεις και αυτη κλεφτες 8α γινουν? Κανουν μια αρκετα εξειδικευμενη δουλεια και πρεπει να αναταμειφθουν αφου καποιοι (εγω στην προκειμενη περιπτωση) δεν πηραν τις απαραιτητες προφυλαξεις. Τις επομενες ωρες 8α στειλω να ριξετε μια ματια αλλα 8α δειτε οτι οι διαφορα τουλαχιστον ως προς το σχημα ειναι εμφανης.:mad:

Δημοσ.
γιατι πραγματικα υστερα ανοιγω παραθυρο και το στελνω το κουτι, νεα υποθεση Ζαχοπουλου και τετοια.:lol:

rozdesktop.jpg

Δημοσ.

Θα η8ελα να κανω μια ακομα ερωτηση. Εχω βαλει τον καινουργιο σκληρο πανω και οταν διαβαζει κατι ακουγετε ενας θορυβος σαν τριξιμο, σαν αυτο που εκαναν οι παλιοι σκληροι πριν καμμια 10ετια οταν διαβαζαν κατι. Αυτο απο τι οφειλεται? Υπαρχει πιθανοτητα επειδη εβαλα την θεωρητικα "χαλασμενη" πλακετα να δημιουργησε προβληματα στον σκληρο? Αναφερω οτι οι επαφες ηταν στο ακριβες σημειο ωστε να πω οτι πατησαν λαθος και μπορει να δημιουργη8ηκε κατι απο ρευμα, αλλα οπως ειχα αναφερει και σε προηγουμενο μυνημα μετα απο τις αλλαγες -> παλια πλακετα+καινουργιος σκληρος και καινουργια πλακετα+παλιος σκληρος ακουστηκε ενας παραξενος θορυβος απο μεσα. Δεν πιστευω να σακατευτηκε και ο καινουργιος τωρα που δουλευει με την πλακετα του ετσι?

Δημοσ.

...είτε θα δούλευε, είτε δε θα δούλευε (λογικά).

Χωρίς ενδιάμεσες καταστάσεις (λογικά πάλι).

(...μα και 'συ, τί βιασύνες ειν' αυτές, με τον που τον πήρες, του έβγαλες την πλακέτα; Δεν τον δοκίμασες; :P)

...Mιας και το 'πες όμως, επειδή πριν με μπέρδεψες :

Εγώ νόμισα, ότι με το που έβαλες την νέα πλακέτα, τίποτα, την ξανάβαλες στον νέο δίσκο, και ΤΙΠΟΤΑ.....

Το έχασα κάπου ; ;

(...σε γενικές γραμμές, τρέξε το φουλ scan του HD Tune πχ, και θα φανεί αν έχει πρόβλημα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...