Προς το περιεχόμενο

Προβλημα HDD - Μη αναγνωση απο BIOS

GeoMav83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Χθες ειχα αφησει τον υπολογιστη ανοιχτο και κατα την διαρκεια αυτη εκανε διακοπη ρευματος. Οταν το ρευμα επανηλθε ο υπολογιστης δεν ξεκιναγε. Ο σκληρος ειναι της Seagate και το μοντελο του ειναι το ST3500320AS.

Παρατηρησεις:

1) Ο σκληρος δεν αναγωριζεται απο τα BIOS

2) Εβαλα αλλο σκληρο με Windows XP και τον προβληματικο ως δευτερο και αργησε αρκετα για να ξεκινησει. Δεν αναγνωριστηκε απο το "ο υπολογιστης μου", ουτε απο το Disk management, αλλα ουτε απο την προσθηκη υλικου.

3) Αλλαξα θυρες SATA στους σκληρους μηπως το προβλημα ειναι απο τις θυρες αλλα καμμια αλλαγη.

4) Βρηκα καποια utilities στο διαδικτυο για ανακτηση δεδομενων αλλα δεν βλεπουν καθολου τον σκληρο δισκο και αρα δεν μπορω να κανω κατι ουτε απο εκει.

5) Απο Forum ειδα οτι σε παρομοιες καταστασεις προτεινεται η αλλαγη της πλακετας με ιδια αλλα με μικρο ποσοστο επιτυχιας. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ?

Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη, οποιος γνωριζει κατι ας ανταποκριθει γιατι αν δεν ανακτηθουν τα χαμενα αρχεια υπαρχει ΜΕΓΑΛΟ προβλημα. Σας ευχαριστω θερμα

Δημοσ.
5) Απο Forum ειδα οτι σε παρομοιες καταστασεις προτεινεται η αλλαγη της πλακετας με ιδια αλλα με μικρο ποσοστο επιτυχιας. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ?

..το αυτό...

(και μετά εταιρίες ανάκτησης δεδομένων, με προοπτική να σου φύγουν μερικά κατοστάρικα)

Δημοσ.

ξερεις μηπως απο τιμες ποσο κοστιζουν πανω κατω οι εταιριες ανακτησης δεδομενων?

γιατι αυριο μαλλον θα γινει η εγχειρηση και αν δεν πετυχει.... αστα φιλε, παει η πτυχιακη και ενας χρονος τουλαχιστον απο την ζωη μου. Αν ξερει καποιος κατι για το ολο θεμα ας κανει τον κοπο και να απαντησει

Δημοσ.

μην περιμένεις κάτι άλλο (και τα σημαντικά αρχεία τα κρατάμε και σε αντίγραφα........). Μόνο η αλλαγή πλακέτας, και φρόντισε να είναι ακριβώς η ίδια.

Για εταιρίες ανάκτησης :

Σε γενικές γραμμές να περιμένεις από 200 (ίσως λέω και λίγα), μέχρι και κάποια ακόμη κατοστάρικα, όπως είπα.

3? 5? 10?

Εξαρτάται.

Τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφυτρώσει αρκετές, και υπάρχει τουλάχιστον η περίπτωση να σου κάνουν "δωρεάν διάγνωση/ εκτίμηση του κόστους". Παλιά τα έσκαγες κι ας μην ήξερες το αποτέλεσμα.

google for εταιρίες ανάκτησης δεδομένων, κι αν είσαι Θεσ/νικη, έχε υπ' όψιν κάποια northwood.

Άλλες "γνωστές" στην Αττική, είναι η tictac , η anaktisis , η datalabs....

Aν αλλάξεις πλακέτα, και ο δίσκος φαίνεται στο BIOS, αλλά όχι στα windows, γράψε εδώ και βλέπουμε

Δημοσ.

Μια τα ίδια και εγώ με τους Seagate. Τα δεδομένα υπάρχει τρόπος να βρεθούν εφόσον δεν έχουν καταστραφεί, αλλά όπως είπε και ο washcloud θα σου κοστίσει.

Όποτε άλλη φορά backup τα σημαντικά αρχεία σου σε DVD-ROMs.

Ποτέ μην εμπιστεύεστε τα μαγνητικά μέσα...

Δημοσ.

Φιλε μου αστα να πανε, εχεις απολυτο δικιο. Πρωτη φορα το παθαινω το συγκεκριμενο προβλημα, το οποιο ηρθε σε πολυ κρισιμη χρονικη στιγμη, 10 μερες προτου να τελειωσω την πτυχιακη. Αστα να πανε. Εχω παθει και αλλες φορες προβληματα απο σκληρους, π.χ. ετοιμους να κολλησουν και με την ψυχη στο στομα οτι προλαβω να σωσω, αλλα τετοια κατασταση πρωτη φορα. Τελικα τον σκληρο τον παρελαβα, ειναι ιδιο μοντελο ακριβως, ιδια χωρητικοτητα αλλα βλεπω οτι η πλακετα πρεπει να ειναι λιγο διαφορετικη. Αυτο ειναι πολυ κακο απο τι φαινεται. Το χειρουργειο το Θεωρω απο τωρα αποτυχημενο αλλα η ελπιδα σβηνει τελευταια. Σε λιγο η δοκιμη θα με πεισει για το αν θα μου πιασουν τον κωλο οι εταιριες ανακτησης η αν θα φανω τυχερος. Οποιαδηποτε πληροφορια απο οποιοδηποτε ευπροσδεκτη. Αντε....ο θεος βοηθος!!!!:devil:

Δημοσ.
αλλα βλεπω οτι η πλακετα πρεπει να ειναι λιγο διαφορετικη

...πριν προχωρήσεις σε τίποτε βιαστικό, καλό θα ήταν αν το κουβέντιαζες εδώ (για το τί παίζει με την πλακέτα του νέου δίσκου)....

Κατά τ' άλλα, όπως σου είπα, κάτι άλλο δεν υπάρχει, παρά μόνο ελπίζεις να αναγνωριστεί κατ' αρχάς από το BIOS, και μετά πάμε και παρακάτω

Δημοσ.
Τελικα τον σκληρο τον παρελαβα, ειναι ιδιο μοντελο ακριβως, ιδια χωρητικοτητα αλλα βλεπω οτι η πλακετα πρεπει να ειναι λιγο διαφορετικη. Αυτο ειναι πολυ κακο απο τι φαινεται. Το χειρουργειο το Θεωρω απο τωρα αποτυχημενο αλλα η ελπιδα σβηνει τελευταια. Σε λιγο η δοκιμη θα με πεισει για το αν θα μου πιασουν τον κωλο οι εταιριες ανακτησης η αν θα φανω τυχερος. Οποιαδηποτε πληροφορια απο οποιοδηποτε ευπροσδεκτη. Αντε....ο θεος βοηθος!!!!:devil:

Μακαρι να σου πανε ολα καλα, αλλα την πιθανοτητα να κανεις περισσοτερο κακο παρα καλο τη σκεφτηκες; Δες και τι λεει ο washcloud

Δημοσ.

εχει κανεις ιδεα τι μπορει να προκαλεσει η αλλαγη της πλακετας γιατι φαινεται διαφορετικη? μοντελο και χωρητικοτητα ιδια. Πλακετα ομως? Θα ενημερωσω σε λιγο και με αλλα στοιχεια για firmware, serial number και τετοια. Αν εχει καποιος, καποια ιδεα, ευπροσδεκτη.

Υ.Γ. Τι χειροτερο εννοεις? Να καταστραφει και ο δευτερος?

Δημοσ.

Υπάρχει ένα chip το οποίο είναι στο σασί του δίσκου και έχει κάτι σαν bios. Αν η πλακέτα είναι διαφορετική μπορεί :

1) Να μην πατήσει ακριβός στο chip και να μην διαβάσει τίποτα.

2) Να στραβοπατήσει και να τα κάψει όλα.

3) Να πατήσει αλλά λόγο διαφορετικού 'bios' να μην διαβάσει.

Πρέπει να είναι 100% ίδιες

Δημοσ.

Λοιπον φιλοι μου το χειρουργειο εγινε, αλλα ο ασθενης....ψοφησε σχετικα.

Τωρα πως εγιναν τα πραγματα και τι ειδα (μαλλον ακουσα καλυτερα).

Οι επαφες της πλακετας ηταν στο ακριβως ιδιο σημειο και κουμπωναν σωστα. Τον εβαλα πανω μονο του χωρις αλλον σκληρο (εχει windows). Αφου εκκινησα τον υπολογιστη αργησε να μου αναγνωρισει τις συσκευες και εγραφε στην SATA θυρα που ηταν συνδεμενος ο σκληρος --> [HARD DRIVE]. Οταν ξεκινησε ο υπολογιστης απο τον σκληρο ακουστηκε για 2-3 δευτερα ενας ηχος (τικι τικι) γρηγορο και οι κεφαλες ακουγονταν να δουλευουν αρκετα γρηγορα νομιζω. Υστερα απο μερικα δευτερα εβγαλε μυνηνα hard disk error και μετα απο λιγο μυνημα press f1 to resume. Οπως ειπα και σε προηγουμενο μυνημα η πλακετες ειναι απο ιδιους σκληρους αλλα ειναι διαφορετικου σχηματος οι πλακετες. Ερωτησεις: Πιστευω οτι ειναι τουλαχιστον καλο οτι αναγνωρισε ενα hard drive στα BIOS. Τι εχετε να πειτε για αυτο? Αυτο το τικι τικι τι ειναι ξερει κανεις? (Δεν ηταν σαν τον ηχο των σκληρων που ειναι ετοιμοι να κολλησουν). Το firmware τι ειναι? Ειναι διαφορετικο στους δυο σκληρους.

Υ.Γ. Δεν ξερω γιατι αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι η πλακετα. Αν καποιος εχει να προτεινει κατι η χρειαζεται περισσοτερες πληροφοριες για την ολη διαδικασια ασ επικοινωνησει. Να ειστε καλα και μακρια απο καμμενους σκληρους ;)

Δημοσ.

Μπορεί να μην συνεργάστηκαν σωστά οι κεφαλές στο σασί με την πλακέτα και να μην μπόρεσαν να διαβάσουν τίποτα.

Βρες 100% ίδια πλακέτα επιμένω. Να ξέρεις με κάθε δοκιμή χειροτερεύεις την κατάσταση του δίσκου.

Δημοσ.

Φιλε μου συμφωνω με αυτα που μου λες εχεις απολυτα δικιο. Αλλα προτου να διαβασω το τελευταιο σου μυνημα εκανα μια ακομα δοκιμη. Εβαλα την "θεωρητικα καμμενη πλακετα" στον καινουργιο σκληρο. Το αποτελεσμα ηταν οτι εγιναν ακριβως τα ιδια με της προηγουμενης προσπαθειας. Το κακο ξερει ποιο ειναι? Οτι μονο αυτο δεν περιμενα να γινει. Νιωθω οτι βρισκομαι εκει που ξεκινησα, ξανα. Αρα λογικα δεν ειναι απο πλακετα. Συμφωνεις? (θελω την γνωμη σου γιατι μου φαινεσαι αρκετα αξιοπιστος). Τι αλλο μπορει να ειναι το προβλημα και μετα απο αυτην την πληροφορια?

Δημοσ.

Πολλά πράγματα μπορεί να είναι, απλά έχεις 1 ελπίδα αν βρεις 100% (επιμένω) ίδια πλακέτα. Πήγαινε σε κανένα μαγαζί και ψάξε για ίδια πλακέτα.

Μπορεί να έχει πρόβλημα το μοτέρ, οι κεφαλές, ο controler, το bios, πολλά. Είναι 1 σύνθετη κατασκευή.

Μην δοκιμάσεις να τον ανοίξεις, ακόμα και η σκόνη που υπάρχει στον αέρα θα τον καταστρέψει.

Δημοσ.
Να ξέρεις με κάθε δοκιμή χειροτερεύεις την κατάσταση του δίσκου

...αυτό.

Από τη στιγμή που δοκίμασες "πλακέτα", και τζίφος, γνώμη μου είναι πάνε καρφί σε εξειδικευμένη εταιρία, όπου θα τον ανοίξουν και ΑΝ δεν έχει πάθει ζημιά η επιφάνεια των platters, μετά τα χτυπήματα του μηχανισμού των κεφαλών που περιέγραψες, θα σου ψαρέψουν την διπλωματική για 2,3,4,5,6,7,9,10, ποιός ξέρει πόσα ακριβώς, αλλά θα σου πουν αυτοί, κατοστάρικα.

Αν δεν σου περισσεύουν τα κατοστάρικα, απλά την επόμενη φορά ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ όπως λέγαμε, για το ότι η πλακέτα είναι ολόιδια (κάτι λέγαμε μην βιαστείς.......).

Τεσπα παρ' όλ' αυτά, δεν αποκλείεται να μην είναι θέμα πλακέτας, και είτε εξ' αρχής να υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε ηλεκτρονικά εσωτερικά του δίσκου (υπάρχουν πχ στον μηχανισμό των κεφαλών), και να έγινε ζημιά και στην αρχική, αλλά και στη νέα πλακέτα, ή η ζημιά στη νέα να έγινε λόγω κάποιας ασυμβατότητας (...άμα βλέπουμε ότι η πλακέτα είναι "διαφορετική"....ΔΕΝ κάνουμε πειράματα...)

Το κακο ξερει ποιο ειναι? Οτι μονο αυτο δεν περιμενα να γινει.

...μα είχες δηλώσει ότι ήξερες για "μικρό ποσοστό επιτυχίας".........( ; )

(αυτό πάντως σημαίνει ΚΑΙ πιθανότητα αποτυχίας = κάψιμο ΚΑΙ της νέας πλακέτας...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...