Προς το περιεχόμενο

Τεραστιο κολλημα της μητρικης..

sintalkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια Βοηθεια !!! εχω φτιαξει εναν υπολογιστη με εναν φιλο που υποτιθεται πως ειναι ηλεκτρονικος και καθε τρεις και λιγο η μητρικη κολλα ,για την ακριβεια παγωνει η εικονα και ο υπολογστης σταματα να αποκρινεται.Αλλες φορες σε τακτα χρονικα διαστηματα κανει επανεκινηση και μετα βγαζει μαυρη οθονη.

Μιας και ειχα αρκετα ανταλλακτικα εκανα τεστ και ειδα πως μαλλον δεν φταινε οι μνημες (εκτος αν και οι 3 ειναι χαλασμενες),τo dvd writer ειναι ολοκαινουριο και δεν εχει δειξει σημαδια οτι φταιει αυτο αφου διαβαζει κανονικα τα δισκακια,ο σκληρος ειναι επισης ολοκαινουριος αρα θεωρω οτι φταιει ή η καρτα γραφικων ή το τροφοδοτικο που αν και ολοκαινουριο ειναι απο τα φτηνα τα κινεζικα που τα πουλανε με το κιλο....

Οι προδιαγραφες του υπολογιστη ειναι mb:ASUS P5VD2-MX,psu 550w,vga radeon 2600xt,cpu pd805 2.66,hdd seagate 640gb 32mbc,os winxp home.

edit:παιδια μολις εκανα ακομα μια βλακεια δοκιμασα να ενημερωσω το bios και τωρα κολα πριν μπει στα windows..

Δημοσ.

Clear CMOS to start with και βλέπουμε...

Το τροφοδοτικό και κακό ποιοτικά να είναι, πρέπει να είναι σε θέση να σηκώσει ένα τέτοιο σύστημα, εκτός κι αν είναι ελαττωματικό.

Επίσης δείτε κι αυτό που λέει ο tasoslai, αν δεν έχει κουμπώσει καλά, είναι πιθανό να ανεβάζει θερμοκρασία (αν και κάπως δύσκολο τόσο γρήγορα) και να κάνει auto shutdown.

Δημοσ.

βασικα η ψυκτρα της zalman ηταν ηδη κουμπωμενη απο την αρχη οταν τον πηρα καθως βλεπεις ειναι μεταχειρισμενος ,πως την κουμπωνω την ψυκτρα ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:40 ----------

Ρε παιδια βασικα κολα κυριως οταν ανοιγω το προγραμματακι της ASUS το ASUS update ,τι στο καλο φταιει τελικα?

Δημοσ.

Ακυρό παιδιά τελικά εκανά bios update και αντί να σταματήσει τωρά κάνει πιο πολλά κολλήματα.Νομίζω πάντως οτι βρήκα τι φταίει ..πρεπεί να είναι το καλώδιο της μητρικής αυτό που συνδέει τη μητρική με το σκληρό και το dvd writer.Θυμάμαι οτί ο φίλος μου το είχε βαλεί στην πάνω υποδοχή του καλώδιου το dvd writer με αποτέλεσμα να κολά καθέ τρείς και λίγο ,ετσί μου ηρθέ η ιδεά να το βαλώ στην αλλή υποδοχή και προς στιγμήν σταμάτησαν τα κολλήματα ,τελικά τώρα κολά μια στις 5 φορές που το ανοίγω ,λέτε αν αλλάξω το καλώδιο και βάλω αλλό να σταματήσει;

Επισής αν φταίει ο σκληρός πως θα το διαπιστώσω ,το hdtune θα το βρει ;

Δημοσ.

το HDTUNE θα σου βρει αν ειναι χτυπημενος ο δισκος. αλλιως χαλασαν τα XP και πας για εγκατασταση απο την αρχη

ομως σκεφτομαι και το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έκανα τεστ με το απλό το hdtune 2.55 στο quick error scan και δεν βρηκε τίποτα.Αλλό ομώς είναι το κουλό μετά από το bios update που έβαλα το τελευταίο bios μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής ASUS EZ FLASH UTILITY και παρόλο που έκανε κανονικά update μολις παω να μπω στο προγραμματάκι ASUS UPDATE μου πετά ενά μυνήμα λάθος dll και μετά βγαίνει λεγοντάς μου πως δεν έχω motherboard asus.Διάβασα και σε αλλά θέματα πως το ενλόγω προγραμματάκι κανεί κούλα και κρασάρει το συστήμα για αυτό λέω να ξαναεπαναλάβω την διαδικασία ez flash και να κάνω και ένα clear cmos ,το μονό πρόβλημα είναι πως η μπαταρία είναι κάτω από τη θύρα της κάρτας γραφικών και θα πρέπει να την ξεβιδώσω.

Πλακά πλάκα λέτε να φταίει το τροφοδοτικό γιατί αν και καινούριο ,είναι κινέζικο και το φοβάμαι λιγάκι..

Δημοσ.

αν δεν είναι το τροφοδοτικό μπορεί να είναι η μητρική ,asus.. δοκίμασε να βγάλεις τα πάντα και άσε μόνο τροφοδοτικό σκληρό ραμ επεξεργαστή γραφικών και δοκίμασε αν κάνει τα ίδια,και κανε και καθαρή εγκατάσταση με μονο drivers λειτουργικό

Δημοσ.
αν δεν είναι το τροφοδοτικό μπορεί να είναι η μητρική ,asus.. δοκίμασε να βγάλεις τα πάντα και άσε μόνο τροφοδοτικό σκληρό ραμ επεξεργαστή γραφικών και δοκίμασε αν κάνει τα ίδια,και κανε και καθαρή εγκατάσταση με μονο drivers λειτουργικό

+1

Το τροφοδοτικό συνήθως αν δεν είναι καλό, ο υπολογιστής κάνει επανεκκινήσεις. Επίσης ένα κακό τροφοδοτικό μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στο σύστημα. Τεστάρισε και τις ram και δες αν είναι συμβατές με τη μητρική. Μήπως υπάρχει ασυμβατότητα σε κάποια κομμάτια του hardware με τη μητρική σου. Επίσης νομίζω πως κάποιοι seagate είχαν παρουσιάσει πρόβλημα με το firmware και ήθελε να το κάνεις update.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...