Thanofski Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Καλησπερα, Εχω αναβολη η οποια εχει τελειωσει (δεν την εχω κοψει εγω) την ημερομηνια 31/12/08.Θελω να ρωτησω,πρεπει να κανω καποια διαδικασια εγω για να γινει αυτο αντιληπτο απο το κρατος και να κληθω να υπηρετησω ή οχι?? Υπεθεσα αρχικα οτι εφοσον μου τελειωσε Δεκεμβριο θα κληθω φεβρουαριο του 09 αλλα τιποτα.Πηγα σημερα στην αστυνομια με 2 φιλους που ειχαν κοψει την αναβολη και πηραν τα χαρτια καταταξης τους αλλα εμενα ακομα τιποτα και αρχισα να ψιλοανχωνομαι γιατι πρεπει να μπω επειγοντως Μαιο. Στο ρουφ που πηρα τηλεφωνο ο καθενας μου λεει τα δικα του και δεν βγαζω ακρη...Αν καποιος γνωριζει αν και τι πρεπει να κανω για να κληθω εφοσον εχει τελειωσει απο μονη της η αναβολη ας μου πει Ευχαριστω
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Κακώς το άφησες έτσι. Τί σου είπανε δηλαδή στη στρατολογία? Να προσέξεις μην κάνεις καμιά βλακεία και πας γι ανυπότακτος μετά. Το αν αυτοί μπορεί να σε ξεχάσουν για λίγο δεν θα σε δικαιολογήσει που δεν ενδιαφέρθηκες. Να πας να δηλώσεις επιθυμία για κατάταξη (πρέπει να έχεις μαζί και κάποιο δικαιολογητικό για το λόγο που είχες αναβολή, για παράδειγμα αν φοιτούσες μια βεβαίωση σπουδών).
doctorkostis Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Κανονικα πρεπει σε λιγες μερες να σου ερθει χαρτι καταταξης για να μπεις με τη σειρα του Μαιου.Η δικια μου εληξε 31/12/06(χωρις να την κοψω εγω,πηρα πτυχιο απριλιο του '05 και μετα δουλευα) και μου ηρθε χαρτι τετοια εποχη περιπου για καταταξη στις 7 μαιου του '07. Αν πρεπει να μπεις επειγοντως το Μαιο,ψαξτο λιγο το θεμα.Αν και πιστευω οτι θα μπεις τοτε ετσι και αλλιως. Στη στρατολογια που θα πας,δε χρειαζεται να εχεις χαρτια κλπ μαζι σου,εγω τουλαχιστον δεν ειχα τιποτα.Στο κεντρο καταταξης θελει πτυχιο για να παρεις σχετικη ειδικοτητα(η αν δεν εχεις βεβαιωση σπουδων).Δεν προκειται να ψαξει κανεις τι εκανες στα χρονια που ειχες αναβολη,Εμενα στο κεντρο με ειχαν ρωτησει κατι ψαρωτικα του στυλ "γιατι δεν εκοψες την αναβολη οταν πηρες πτυχιο κλπ",η απαντηση ηταν "γιατι δουλευα" και τελος...
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Όταν παίρνεις αναβολή για κάποιο λόγο, για παράδειγμα αν θέλεις να σπουδάσεις, η αναβολή ισχύει για όσο υφίσταται αυτός ο λόγος. Τώρα αν χαλαρώνουνε σε κάποιους, άλλο θέμα αυτό.
doctorkostis Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αυτο που λες ισχυει θεωρητικα.Δινουν αναβολη για οσο διαρκει η σχολη + 2 χρονια πανω κατω.Αν δεν εχεις τελειωσει σε αυτο το διαστημα μπορεις να παρεις ακομα ενα χρονο νομιζω.Δεν ασχολειται κανεις με το αν τελειωσες και το ποτε.Εννοω οτι δεν υπαρχουν κυρωσεις αν δεν παρεις πτυχιο στο χρονο της αναβολης,η αν δεν διακοψεις την αναβολη μετα τη ληψη του πτυχιου. Παραδειγματα εχω παρα πολλα και απο τις 2 περιπτωσεις,ιδιως απο τη δευτερη.Πχ αν παρεις αναβολη για μεταπτυχιακο,παιρνεις μεχρι να κλεισεις το 28ο ετος της ηλικιας.Ξερω πολλα ατομα που ειχαν ολοκληρωσει το μεταπτυχιακο απο τα 26 τους και πηγαν στρατο οταν εληξε η αναβολη και στο μεταξυ εργαζονταν.Καμια κυρωση σε κανεναν.Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος,δε νομιζω οτι προβλεπονται κιολας κυρωσεις απο το νομο για αυτο το λογο(δεν αναφερομαι φυσικα για ανυποτακτους,εκει παιζει επιπλεον θητεια,εξαγορασιμη).
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αν θυμάμαι καλά αυτό που λέω το γράφει πάνω το χαρτί της αναβολής... [edit] Το έψαξα λιγάκι και αυτό που βλέπω είναι πως έχει αλλάξει ο νόμος και τώρα μάλλον (δεν το γνωρίζω 100% αυτή τη στιγμή) δεν απαιτείται να δηλώσεις πως πήρες πτυχίο. Πάντως όταν πήρα εγώ αναβολή (τότε...) έτσι ήταν, γι αυτό το θυμάμαι και το λέω έτσι (όντως πρέπει να το έγραφε και το χαρτί). Προφανώς χαλαρώσανε λίγο τα πράγματα. Μπορεί να ρίξει μια ματιά στο χαρτί του να δει τι γράφει πάνω...
kage Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 δεν ξερω αν απλα ετυχε.αλλα οταν φιλος πριν κανα μηνα πηγε να διακοψει την αναβολη του και ειχε διαφορα χαρτια για να δειξει οτι σπουδαζε...δεν του τα κοιταξαν καν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.